[squatting] גם קצת

קרמיט524

New member
סמיטו חמיות, שבהן נמצאות למשל

מצרית עתיקה וקופטית. כי יש בהם מהסממנים של שתי קבוצות השפות. אני מתנצלת על הטרחנות, אבל אני מזזזזזזזזזזזזה נהנית. כבר שנים שלא דיברתי על הנושאים האזוטריים האלו, ועכשיו אי אפשר לסגור את השיבר. תגידו לי כשנמאס לכם...

קרמיט524

New member
נו טוף תפסת אותי על חם...

הכתיב הנכון הוא Bayramlaşamadıklarımıza,אבל התעצלתי להתחיל לחפש את כל הסימנים המוזרים האלו על המיקלדת. שאני אתבייש לי. והתרגום, מהסוף להתחלה: a- אכן סיומת הדאטיב. "ל-" ımız- סיומת שייכות גוף ראשון רבים. "-אלה מאתנו" אינפיקס הזיקה ברבים ("ש"). "ש-" ama- אכן אי-יכולת. "אינם יכולים" ş- אינפיקס ההדדיות, כמו התפעל, מסמן שהפעולה חוזרת ומתבצעת על הנושא. "עמנו" la- אינפיקס שהופך שם לפועל (אם אני לא טועה) Bayram- חג בקורבן. "לחגוג את חג הקרבן"

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל הכבוד!

כל הכבוד על הרמת הכפפה! הכל נראה לי נכון, אבל יש לי תחושה שה-la, שאכן הופכת שם לפועל, כאן איננה מתפקדת כפרטיקולה la אלא יש לקרוא יחד את הצירוף lar, המתפקד כאן כמאפיין הרבים (lar- או ler-), גם בתוך פועל (קרי, הופך אותו לרבים). האם נראה לך שאני צודק? מה, גם את למדת תורכית פעם? יפה יפה. אז אפשר יהיה להתמודד טוב יותר עם צירופים תורכיים כשאלה יעלו ויבואו שוב בפורום שלנו!

קרמיט524

New member
אכן, למוד למדתי

כשהייתי צעירה ופוחזת, אצל דר' מרסל ארדל בחוג לבלשנות בירושלים. ו-כן, למה לא? אשמח להיענות לאתגר בכל זמן, גם אם בנוגע לכל שפה איזוטרית אחרת (אומברית? קופטית? סלאבית עתיקה? מישהו?...
). לגבי הצעתך לסדר, אהמ, אני חוששת שלא ממש הבנתי. אתה מציע את lar במקום la? אם הבנתי נכון, אני נאלצת להסתייג, וההסתייגות שלי מחולקת ל-2: 1. בתורכית אין מצב של שינוי אינפיקס בגלל שכנות לאינפיקסים אחרים. האפיקסים שומרים בחירוף נפש על הצורה שלהם בכל מזג אויר. ולכן, סיכוי קלוש שה-LAR הפך ל-LA, מכורח איזה שהן נסיבות. 2. נראה לי שגם מבחינה דקדוקית, כל האפיקסים האלה אמורים להיערם על השורש הבסיסי ביותר של הפועל, ואילו סיומת LAR היא חלק מהנטייה שלו, כשהוא "חי" כפועל ממש- אכן נטיית גוף שלישי רבים. קצת מבולבל, סליחה, ותקן אותי אם אני טועה. לחיים,

Eldad S

New member
יופי, מקווה שיהיו לנו

עוד כמה חבר'ה עם ידיעות אזוטריות, ונוכל לעשות מסיבות קטנות מדי פעם, כמו כרגע. התכוונתי שכאן לא מדובר באינפיקס, או התוֹכִית, la, אלא ב-lar שהוא חלק מנטיית פועל, כלומר, חלק מנטיית גוף שלישי רבים. ואם לא - איך את מסבירה את הופעת ה-r לאחר ה-la? האם כחוצץ בין ה-la לבין ההמשך, imiz? לא, חוצץ במקרה זה היה יכול להיות או s או y (אם זכורני נכון). אבל אבדוק את עצמי שוב (לפני יותר משנה עשיתי לי מנהג לקרוא קצת על דקדוק השפה התורכית, אבל בינתיים צצו עדיפויות חדשות, והזנחתי זאת).

Eldad S

New member
../images/Emo88.gif שרשורפלצת...

קרמיט, אם נמשיך את השיחה, מציע שנעשה זאת בשרשור חדש, כדי לא ליגע את חברי הפורום. אבל ייתכן שהנושא מוצה, לפחות בהסתעפותו הנוכחית.

unordained

New member
זה רק סימבולי

שכל הדיון האזוטרי שלכם מתנהל בתוך הכביכול-דיון ב-squatting. עכשיו אי אפשר להזיז אתכם מפה!!!

קרמיט524

New member
אופס!

מרוב התלהבות לא שמתי לב להצעתך... אבל זה בסדר, אפשר גם למצות (למרות שאני שונאת להגיד את המילה האחרונה
)

קרמיט524

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif|הבנתי אותך!!!נורה|

אוקיי, זאת סתם אי הבנה... יש גם LAR וגם LA! voila!
ה-LA הראשון הוא כאמור תוכית (תודה על המילה החדשה) של הדדיות, וה-LAR השני הוא אכן באמת לגמרי לגמרי תוכית של נטיית רבים לכל מטרה: או לפועל או לשם או במיקרה הזה- לתוכית הזיקה. כן, מה לעשות. הטורקים מטים גם את המילית "ש"...

אולי "מנשבים"

גם כי הם יושבים וגם כי הם תושבים וגם כי הם הופכים את הנדלן הריק ל"נושב". אפשר "פלשתים" הם גם פולשים וגם מתפלשים (כשהם גוחנים). "תושפים"/"תושפופים" תושב + שפוף. "דרבצים" - דיירים רובצים (גם מזכיר את פרנסתם העיקרית - גרבצנות/קבצנות)

unordained

New member
מנשבים

מזכיר יותר מדי "מנשביקים". ל"דרבצים" יש אחלה צליל, ואפשר גם לעשות שימוש מעולה בפועל שלו, לדרבץ. האמת שזה סוג הפתרונות שאני תר אחריהם. בנוגע להערתך שהם מגרבצים/מקבצים - אני חושש שאתה טועה בגדול. זה בדיוק מה שעניין אותי כל כך בקהילה הזו, אלה אנשים חדורי אידיאולוגיה, שחיים לעיתים בתנאי-קיום לא מזהירים, אבל ביניהם מצאתי רבים רופאים, עורכי דין, סוציולוגים, ואפילו מרצים באוניברסיטה. בעיקר יצא לי להסתובב עם רופא ילדים, פאנקיסט עם כל הציוד עליו, שביום היה מטפל בילדים, ובערב מסתובב בקבוצות שמאל חתרניות שמחפשות נאו-נאצים ומכניסות להם מכות רצח. כשהזמין אותי לאחת החינגות האלה (הוא הניח שיהיה לי עניין רב בגלל מוצאי) סירבתי בנימוס, ואז הוא תייג אותי כטיפוס שמרן ולא פרקטי. הכל יחסי, אני מניח.

למעלה