Squat vs leg press

• פותח הנושא calc
  • פורסם בתאריך

calc

New member
Squat vs leg press

היי
האם מתאמן סטנדרטי יעדיף לבצע לחיצות רגליים ולא סקוואט??

מה דעתכם ?

לאיזו מטרה?

למטרת עלייה במסת השריר, שניהם טובים.

למטרת התחזקות ועלייה כללית בכוח, שיפור במרכיבים גופניים רבים וחיזוק מספר רב של שרירים מייצבים - סקוואט עדיף.

אז השאלה הגדולה היא: האם תרצה לעשות תרגיל, כמו סקוואט, שמביא הרבה יותר יעילות לאימון שלך או שתשאר עם לג פרס ותגיד שכל שאר הדברים שצייניתי (ולא ציינתי את כולם) לא חשובים לך כל כך ואתה מעדיף ללכת על ה"קל" (כי בלג פרס אין טכניקה ולדעתי זה הרבה יותר קל מסקוואט, גם במשקלים "גבוהים").

calc

New member
ואם יש לי היסטוריה של כאבי גב?

האם זה משנה את התמונה?

סקוואט - תרגיל טוב גם לקשיש בן 90 עם בעיות גב

אין שום בעיה בתרגיל הסקוואט.
תרגיל הסקוואט הוא תרגיל שמדמה פעולה טבעית וחיונית מחיי היום יום שלנו - קימה מכיסא, כורסא, שרפרף או כל מקום נמוך אחר.
אני לא חושב שאיש מקצוע כלשהו ימליץ לאדם עם בעיות גב שלא לבצע תרגיל של קימה מן הכיסא ובמקום זה לבצע לגפרס.
אחת הבעיות הרציניות של אנשים בגילאים מתקדמים (ואני לא מדבר רק על אנשים בגיל 70, אלא על פחות מכך), היא שהם לא מסוגלים לקום מהכיסא ללא סיוע עם הידיים.
הבעיה יכולה להיות בעצימות.
אם יש לך בעית גב כזו או אחרת, אז עצימות גבוהה עלולה להעמיד אותך בסיכון.
לכן, כאשר מדובר בקבוצות אוכלוסיה של מתאמנים שמטרתם חיזוק כללי (יעני מתאמן סטנדרטי) חשוב מאוד שיבצעו את תרגיל הסקוואט. אם יש להם בעיות כלשהן, אז צריך לשים לב לעצימות.

תיקון

עצימות היא מילה פחות מדוייקת. התנגדות זה יותר מדוייק.
לאנשים עם בעיות גב צריך להזהר עם עוצמת ההתנגדות שפועלת על הגב.

SivanILoveU

New member
לדעתי כן

הייתי נמנע מלג פרס
עומס מיותר ולא בריא על הגב (האגן ב PPT)

SivanILoveU

New member
לא יצא לי להתקל במישהו

שיושב בלג פרס ומוציא את הטוסיק החוצה

SivanILoveU

New member
בנוסף

הבנאדם בסרטון שיש לו דיבור של אוטיסט פשוט מפגר
הוא אומר שלג פרס עדיף בגלל שבסקוואט יש עומס דחיסה על עמוד השדרה ובלג פרס לא
1. עמוד השדרה מיועד להתמודד עם עומסי הדחיסה ואין לו שום בעיה עם זה כל עוד נשמרות העקומות הטבעיות שלו
2. בלג פרס העומס מופעל על הגב התחתון כאשר האגן נמצא במצב לא תקין (מסובב לאחור, כי אתה בישיבה) ובנוסף הוא לא עומס דחיסה בריא אלא עומס שבא מהצד (סליחה שאני לא בקיא בשמות מקצועיים) שהגב לא יודע להתמודד איתם והם מסוכנים לא !
ככה שהלג פרס הרבה יותר מסוכן בקטע הזה

MidNight Flame

New member
פה יש ויכוח נוסף

APT מקסימלי או עקומות טבעיות?
עקומות טבעיות מובילות לסקווט חלש... זה טוב לזקנים :)

SivanILoveU

New member
אני לא מאסטר באנטומיה אבל

ככל הידוע לי אין כ"כ סיכון ב APT מקסימלי
גם תסתכל רגע על עצמך כשאתה עומד (שזה העקומות הטבעיות), ואז תסובב אגן לאחור. כמה אפשר לסובב ? משמעותית. עכשיו תסובב קדימה. כמה אפשר לסובב ? מעט מאוד
אשמח לשמוע אם אני טועה

MidNight Flame

New member
חצי צודק

יש אופציה לנזק בעיקר אצל מתעמלים צעירים ולא מסקווט כמו ספונדלוליזיס וספונדילוליסטזיס (סדק / שבר בקשת החוליה) אבל בגדול עוד לא שמעתי על מישהו שזה קרה לו מapt קיצוני בסקווט

SivanILoveU

New member
בדיוק

אני יודע שזה קיים בעיקר אצל רקדניות
אבל לא בגלל שהם עושים APT באופן מוגזם במודע
אלא שהם נשענים אחורה עם הגב עד לפשיטת יתר בכל הגב

אני שמח לקיים דיון מקצועי ביום שישי ב 3 בלילה :)

MidNight Flame

New member
אצלך שלוש... אצלי עוד מעט אחת

זה אחרי שגיליתי שאין בחד"כ במלון מספיק משקל לסקווט שלי אפילו שיש חד"כ הרבה יותר מסביר...

חשוב לזכור

שבאינטרנט נמצא הרבה זבל. את המאמר הראשון הפסקתי לקרוא במיתוס הראשון מרוב שטויות והנחות בסיס מוטעות שכתובים שם, אם תרצה אפרט. המאמר השני מתייחס להיפרטרופיה כך שהוא לא יכול לתת תשובה מבלי להתייחס למטרות המתאמן, דבר החסר בשאלתך.
כך או כך חשוב לזכור שכוח אינו תוצר בלעדי של מסת שריר אלה תלוי בגירוי עצבי יעיל של השריר, זהו הבסיס לכל סוגי אימוני הכוח - בכיוון חשיבה כזה נראה לי שלא תוכל להוציא את הסקווט (ותרגילים מורכבים נוספים) מתכניות האימון.
חואן קרלוס סנטנה - מאמן כושר מוערך, מסביר באחת מהרצאותיו שניתן לתאר אימון כוח פונקציונאלי כמבנה העומד על 4 עמודים:
1. בתנועת האדם מרכז הכובד עולה ויורד.
2. בתנועת האדם יש דחיפה.
3. בתנועת האדם יש משיכה
4. בתנועת האדם יש רוטציות.
אם נתרגם זאת לתרגילים ברור שיש לבצע סקווט- לכולםםםם. באיזו רמה / התנגדות ... תלוי במטרות.

yarivlevi

New member
אני מבין שמכרעים לא באותו Level כמו הצמד חמד

הנ"ל הא ...

דווקא אני מרגיש שבמכרעים הדופק עולה יותר וזה הרבה יותר קשה לי, אולי כי אני עושה 10 חזרות ברגל ימין ואז מיד עושה 10 חזרות ברגל שמאל

MidNight Flame

New member
תחשוב כמה משקל אתה מניע בסקווט ביחס

למכרעים.
לאחרונה התחלתי קצת סקווט רגל אחת (פיסטול) וזה לא קל בכלל

yarivlevi

New member
דרך אגב,אתה ממליץ על לג פרס רגל אחת ?

נראה לי פחות לחץ על הגב התחתון כי לוחצים פחות משקל

למעלה