SQL2005 express vs. Access

bafoboy

New member
SQL2005 express vs. Access

אני מפתח תוכנות לעסקים קטנים (עד 20 משתמשים) עד היום התשמשתי במסדי נתונים מבוססי Access ז"א קובץ mdb שיושב על הסרבר. לאחרונה microsoft שחררו גרסה חינמית של SQL2005 ואני שוקל להגר לSQL2005.. מה עדיף ולמה?

מתכNET

New member
SQL SERVER עדיף בכל פרמטר

החל מביצועים וכלה בקילוף תפוחי אדמה(שניהם לא יודעים אבל SQL SERVER עושה את זה מהר יותר...) אני כמעט מתבייש לעשות ביניהם השוואה.... אם אתה לא משתמש ביכולות ה RAD של ACCESS אז אין סיבה להשתמש עם מנוע ה JET.

24sharon

New member
דווקא הסתדר

עם תקלף תפוח. נפל רק ב'אדמה'

גדול. ../images/Emo6.gif

באמת ניסית להריץ את זה כ sql ! מה הלאה? ספונג'ה, כלים? טוב, יש להם מה לשפר לגרסה הבאה.

ברק קרב

New member
חשוב!!!

אם הם לא מתכוונים לקנות גירסא רשומה של SQL2005, זה לא יתמוך לך ב 20 משתמשים, זה יתמוך רק ב 6, ואז אתה תצטרך להמיר הכל לאקסס מחדש.

מתכNET

New member
טוב נראה לי שאתה טועה:

באופן עקרוני אין הגבלה! ישנה הגבלה של מערכת ההפעלה וגם אז זה פשוט ימתין זמן קצר If SQL Server 2005 Express is running on Windows XP Home, it is limited to five simultaneous connections. If it is running on Windows 2000 or Windows XP Professional, it is limited to 10 simultaneous connections. However, these are limitations of the operating system and not of SQL Server 2005 Express.

ברק קרב

New member
צודק. בדקתי. להלן ההגבלות:

בדקתי את ההגבלות (משום מה לימדו אותנו שזה עד 6 משתמשים אבל זה לא) ההגבלות של התוכנה הן : 1. זכרון RAM של המחשב שמריץ את התוכנה - עד ג'יגה. (אם למחשב יש יותר זה לא יעבוד) 2. מעבד אחד על השרת. (יותר מזה התוכנה לא תעבוד) 3. מסד נתונים עד 4 ג'יגה. כל הזין בלקנות שרתים טובים.

ציפי81

New member
הערה לגבי שירות הלקוחות של מיקרוסופ

שתי חברות שלי התקשרו, אחת בקשר ל-SQL server 2005 Express, השניה בקשר ל-VS 2005, ושוחחו עם מיקרוסופט. אחרי ששמעתי את פרטי השיחה של שתיהן, כל אחת לחוד, הגעתי למסקנה שמעבירים לך מה שפחות מידע כדי להניע אותך לקנות. ראו לעיל שרשור נוסף בנידון, שם כתב מישהו שניסה על מחשבים יותר חזקים וכל העניין הוא שה-sql server express לא מנצל אותם.

ברק קרב

New member
לא יודע מה להגיד

דיברתי עכשיו שוב עם נציגים, הם די בעיתיים. לגבי הרשיון - אני לא בטוח שהם באמת יודעים את התשובה. אין על מי לסמוך .... הם כן אומרים הפעם שהם לא יודעים אם טכנית ניתן להתקין או לא, וזה פשוט לא נוסה על יותר ממעבד אחד מבחינתם. (שאני מניח שזה מקביל לכך שאקסס לא נוסה על מעבר ל 10 משתמשים חח ..) מעניין איך לחברה הכי גדולה בעולם יש שירות לקוחות כל כך חסר אונים.

IdleThought

New member
חחח.. זה עוד כלום...

מעשה שהיה כך היה ... בפרוייקט חביב ונחמד שכלל מחשב פוקט פיסי הזדקקתי למסד נתונים והשתמשתי בSQLCE 2000 ופניתי לתמיכה שלהם עקב דחייה חוזרת ונשנית של פרדיקאטים בשאילתות SQL שהייתי שולח למכשיר ולא הבנתי למה, הריצו אותי מאחד לשני בערך 3 שבועות עד שלבד כבר הצלחתי לחפור מתחת לאדמה בגוגל ושות' כדי לגלות שמיקרוסופט בכלל לא ביצעה אימפלמנטציה של פרדיקאטים כמו TOP בגרסה הזו למרות שרשום בתיעוד שהפרדיקאטים כן ייושמו וכל מה שאמרו לי בתמיכה זה "זה אמור לעבוד"... שוב .. ושוב .. ושוב .. ושוב..

ברק קרב

New member
השגתי סופסוף תשובה סופית

ואין הגבלות. אפילו אפשר לתבוע אותם על נזקים עד 5$ !!! הם פשוט מיידעים שזה לא נוסה מבחינתם על מחשב יותר חזק מההגדרות שצויינו. אולי שווה לשים פה איפשהו את הלינק לרשיונות של תוכנות מהסוג הזה חינמיות. http://download.microsoft.com/documents/useterms/SQL%20Server%20Express_2005_English_b432ae7e-417a-4847-b779-34d6dea77163.pdf

מתכNET

New member
סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה

אבל התשובה הסופית כבר ניתנה,זה שלא האמנת זו בעיה אחרת.

ציפי81

New member
אולי כדאי לטגלן את הקישור הזה

כל כך הרבה אנשים מתחבטים בשאלה הזו (לא תמיד הם מעלים את השאלה כאן בפורום).

למעלה