sql server 2000 הפקת דוחות

sql server 2000 הפקת דוחות

שלום, עד היום העברתי טבלאות אותן רציתי לשלוח או להדפיס כדוחות ל "אקסל". ההעברה ל "אקסל" יתרה לי בעיות של יישור בעהרית, אורך עמודות וכדומה. האם קיים כלי טוב יותר לדוחות עבור SQL ? שמעתי את השם :קריסטל רפורט" זה לענין ? מישהו יכול להמליץ לי על מעטפת מוצלחת יותר מאשר "אקסל" לדוחות SQL? תודה

גרי רשף

New member
תלוי

בעבודה קודמת רוב הדוחות היו על אקסל גי זה איפשר למשתמשים "לשחק" עם העיצובים והחישובים בהתאם לצרכיהם ומיומנויותיהם. לא ברורה לי הבעייה עם הישור בעברית. קריסטל ריפורט הוא כלי להפקת דוחות: אינך "שופך" את הנתונים לאקסל אלא מעצב דוח עם כותרות, סיכומי ביניים, וכו'.

הרחבת היריעה

באקסל כותרות העמודות קבועות. אבל נניח שאני רוצה לתת כותרות משלי. לדוגמא: הדוח שלי מורכב מ 3 עמודות: עיר, מס.תושבים ושם מדינה באנגלית. אני רוצה כותרת "דו"ח ערים בעולם". נניח שאני מציב אותה בעמודת "עיר". אם עמודת עיר רוחבה נניח 10 תווים, הכותרת תרחיב את העמודה ל -15. ומה הבעיה שלי ? תחת כל כותר אני רוצה קו הדגשה. איך אני עושה שהקו המדגיש (underline ) יהיה בדיוק מתחת ל "עיר" ? הוא יכול להיות משמאל לימין כאשר "עיר" זה מימין לשמאל. אם אני משחק עם חישוב רוחב העמודה ורוחב הכותר "עיר" יצא לי חישוב לא נכון עי העמודה התרחבה בגלל הכותרת וכד... אני מקווה שהיטבתי להסביר את עצמי. היכן מקובל בדרך כלל לאכסן דוחות SQL ? תודה.

גרי רשף

New member
לא הבנתי עד הסוף אבל..

..למיטב הבנתי הרעיון עם האקסל הוא שאתה נותן למשתמש לשחק עם הדוח ולעצב אותו כרצונו. אם רוצים שבאופן אוטומטי תתחיל לעצב את האקסל- זה סיפור שעדיף לא להיכנס אליו, ובמקרה זה עדיף להשתמש במחולל דוחות כמו זה שציינת, והמשתמש יקבל דף מודפס או Preview על המסך.

תודה, (הבנת נכון) ושאלה קטנה-היכן ניתן

"להוריד" את ה crystal report אם מדובר בחבילה, והיכן ניתן ללמוד זאת. לא ראיתי אף פעם ספר כזה רק שמעתי ממשתמשי VB על קיום הדבר הזה.

למעלה