SQL and Excel VBA

yavramov

New member
SQL and Excel VBA

תחום הsql והאקסל vba קשור לתכנות? קיבלתי הצעה לעבודת סטודנט שכוללת התמחות בתחומים הנ"ל ואני לא יודע אם זה יכול להועיל לי מבחינת הנסיון המקצועי, או שזה בכלל לא קשור.
ד"א, בפרטים של המשרה היה כתוב שזה רלוונטי גם לסטודנטים לתעשייה וניהול, וגם למדעי המחשב.

yavramov

New member
... ברור לי שזה לא שיא הטכנולוגיה

השאלה אם זה יועיל לי לאח"כ כשאני ארצה לחפש משרת תכנות. אם נשווה את זה לqa, האם זה יותר מועיל לרזומה ולידע של מתכנת מאשר qa, או שפחות. או שבכלל זה תחום של תעשייה וניהול וזה בכלל לא רלוונטי ומועיל מבחינתי, כמו לעבוד באבטחה.

גרוע ומעולה

זה גרוע כי זו טכנולווגיה ישנה ושפה מזעזעת. מעולה כי בפועל אתה צובר ניסיון בתכנות. אתה מבין איך נראה התכנות של העולם האמיתי של דרישות אמיתיות ולא של מרצה שמנפיץ דרישות.
התחושה שלי שזה די דומה לבדיקות אולי טיפה יותר.

rontech

New member
אקסל יכול לשמש לכל מיני דברים... על איזה עולם תוכן מדובר?

חשבונאות? חישובים הנדסיים?

יש גם משמעות לעולם התוכן....

rontech

New member
גוגל טוען שמדובר בסוג של העברה של נתונים...

באופן טיפוסי ממערכת ישנה למערכת חדשה יותר....

אני מציע להזהר בטכנולוגיה כמו VBA

מנסיון מהעבר הרחוק מאוד, אני חושב שVBA זו שפה מבאסת.
הנסיון היחיד שתמצא שם זה תנאים ולולאות. כל השאר, כולל OOP, פשוט לא קיים או קיים בצורה מעוותת ב VBA.
בניגוד למה שנאמר כאן, לא נראה לי שמשימות שמתבצעות ב VBA הן משימות מיינסטרים של מקום עבודה רגיל.
&nbsp
אפילו Unit Testing נורמלי לא נראה לי שתמצא שם. או סתם לוג.
&nbsp
בנוסף לכל זה, כל מה שקשור ל VB (הישן, לא דוט נט) ונגזרותיו - נחשב טכנולוגיה מתה ועם מוניטין גרוע.
&nbsp
מציע לך לוותר על המשרה הזו, ולהמתין למשרה הבאה, ו/או לשפר ציונים - שתי האלטרנטיבות יאפשרו לך להגיע רחוק יותר ממה שתתן לך משרה שקשורה ב VBA.

אני מסכים איתך שזה מאוד שונה

מפיתוח "רגיל".
מה שאמרתי שזה יהיה דומה זה החלק שהדברים צריכים לעבוד באמת ולא רק בשביל התרגיל.
בלימודים הרבה פעמים הדרישות הם דרישות דמה שגורמות למשימות להיות פחות מורכבות. בחיים האמיתיים תמיד יש איזה דרישה מעצבנת של הלקוח שגורמת שצריך להבין להתעמק הרבה יותר וזה שזה נופל רק 20 אחוז מהפעמים זה לא הורדה של 20 אחוז על החלק של בדיקות ההרצה אלא אומרים לך שזה פשוט לא עובד.
זה משהו שרק בחיים האמיתיים מבינים אותו ואני חושב שבחלק הזה לא משנה אם איזה טכנולוגיה עובדים ובאיזה שפה ולדעתי זה שיעור מאוד חשוב.
כנ"ל לגבי החלק של להבין משימות ודרישות של לקוחות.

למעלה