Spock's Beard ---מישהו?

Disposable Hero

New member
Spock's Beard ---מישהו?

אהלן אנשים, אני חדש פה... יש מצב שמישהו שמע על הלהקה המצוינת הזאת ויודע אם אפשר להשיג דיסקים שלהם בארצנו הקטנטונת וחסרת המשמעות?! נ.ב. מי שלא מכיר אני ממליץ בחום להתחיל להוריד שירים שלהם, הם מעולים כל חובב פרוג שמכבד את עצמו ראוי שיקשיב להם... תודה חבר'ה.

כן כן, כולנו שמענו עליהם

דעתי לגבי ספוקס בירד חלוקה לשניים. מצד אחד, ספוקס בירד הם להקת פרוג עכשווית מצויינת, בעלת קטעים פרוגים מורכבים ומעניינים, עם נגנים טובים, ואחלה סאונד, באופן כללי. הסולן שלהם (לשעבר) ניל מורס הוא זמר מעולה בעל יכולות שירה נרחבות ביותר מצד. ומצד שני, הוא אחד הכותבים הכי בנאליים שיש. פעם חשבתי שדרים תיאט'ר הם קיטשים לעתים, אבל אחרי ששמעתי ספוקס בירד, הקיטש של דרים יושב לי טוב. הליריקה שלו ממש עושה לי רע על הלב לפעמים. וזה גם משפיע על המוסיקה, לפעמים. אני מכיר רק שני אלבומים שלהם במלואם, אך אני יכול להעיד על השיר האחרון באלבום Snow בדיסק השני, שהוא פשוט בנאלי מכל בחינה אפשרית. הלחן, המילים, החזרה המשעממת על אותו ליין שוב ושוב בעוד נוצרת איזושהי התגברות כביכול עד לרגע הסיום בו קורא ניל "you're beautiful" כמו איזה אני לא יודע מה. ובכל זאת, מדובר באחת מלהקות הפרוג הטובות של שנות התשעים. בניגוד לדרים, הסאונד שלהם הרבה פחות מטאליסטי, אך משלב דיסטורשן עם קלידים סטייל ג'נסיס, ויש הרבה מה לשמוע שם. אני מניח שאפשר פשוט להתעלם מהמילים, או לסירוגין, לא להסכים איתי, ולחשוב שהמילים מצויינות! ואגב ליריקה בפרוג: שמתי לב שבניגוד לליריקה של הרוק המתקדם של שנות ה70, שהייתה לרוב בעלת משמעות רבה ואומנותית (לא תמיד), להקות הפרוג של היום לא עומדות בדרישות הללו. להקות הפרוג בארץ במיוחד. נראה כאילו המילים נדחקו הצידה כמשניות ולא כחלק בלתי נפרד מהמוסיקה, כפי שפעם הן נחשבו.

Disposable Hero

New member
אני בהחלט מסכים חלקית בנוגע לליריקה

טוב לדעת שאת\ה מייצג פה את "כולם"...
לא ידעתי שבפרום הזה יש כזאת אחדות דעים אבל מי אני בכלל שיגיד אני חדש פה... לא שיצא לי להתעמק יותר מידי במילים שלהם אבל אני יכול לראות למה אתה מתכוון... יש לי די הרבה שירים שלהם במחשב ומדי פעם יוצא לי לתפוס כמה שורות שנראות לי די מצוצות מהתחת וגם בכלליות לא הייתי אומר שהאוצר מילים שלהם רחב מידי... מצד שני למרות שאני חסיד של כתיבה יצירתית ובעלת עומק פרשני אני גם מאוד צנוע בדרישות שלי כשאני מוצא להקה מקצועית ובעלת סאונד כל כך מעולה. לכן במקרה של ספוק'ס בירד לא כל כך הפריע לי מילות השירים שלהם.. מה שמחזיר אותי לשאלה הקודמת שלי (אני מעדיף לקרוא ליריקס כשהם באים מקורי מחוברות הדיסקים), אני מאוד יהיה מעוניין לרכוש אלבומים שלהם, אז שוב, מי שמכיר חנות שמחזיקה דיסקים שלהם אני אשמח לדעת היכן. ובקשר להשוואה בין הליריקה של שנות השבעים לכיום... הייתי אומר שכל מה שהיה אפשר לכתוב כבר נכתב.. אולי זאת הסיבה לריקנות בתוכנם של המילים היום
, למרות שאני מעדיף לא לעשות הכללות וחושב שהתופעה לא כל כך משמעותית ורחבה. בכלל נראה לי שבכזה סוג של ז'אנר כאשר להקה משקיעה כל כך הרבה בכתיבה של המוזיקה שלה (או שזה פשוט נובע מהכישרון שלה מבלי להתאמץ) אני חושב שאפשר לסלוח לה על ליריקס מפותחים פחות ...

זה לא תירוץ לדעתי

אם משקיעים, משקיעים עד הסוף. וזה ממש לא נכון שכל מה שהיה יכול להכתב כבר נכתב. אין דבר כזה. אין סוף לדימיון האנושי, צריך רק קצת להתאמץ. הליריקה של רדיוהד, למשל, היא מקורית ומעולה, וגם מתאימה למוסיקה, שלא נגרעת מהליריקה. ואם כבר להקות פרוג עכשוויות, אני מעדיף את The Flower Kings. להקה שמכירה מאוד את ספוקס בירד, אבל עם מילים יותר סבירות, עם זמר שנשמע פחות סינתטי, וקטעים אינסטרומנטליים פשוט מגניבים! הגיטריסט והסולן, רוין סטולט, שהוא מנהיג הלהקה, הוא בלוזיסט בחלקו, והסולואים שלו מרגשים למדי. בקשר לשאלתך: ניסית ללכת לחנות "קצת אחרת" בדיזינגוף 97 אם אינני טועה? זכור לי שראיתי שם דיסק של ספוקס בירד בהופעה פעם.

Disposable Hero

New member
בהחלט אין סוף

העניין הוא לא אם יש סוף לדמיון או לא... ברור שצריך להתאמץ ומין הסתם זה מה שהופך להקה טובה ומצוינת ללהקה ענקית וכולי... כמו שאמרתי אני די צנוע בדרישות שלי בכל מה שקשור לפרוג אני יעדיף תמיד את המוזיקה עצמה וכאשר מספקים לי אותה כמו שספוקס בירד מספקת לפי דעתי אז אני אתרצה.. אם באה יחד עם המוזיקה מילים טובות אז אדרבא.
בקשר לדה פלאור קינגס אני באמת ינסה להוריד שירים שלהם אם אתה ממליץ. ותודה על העצה לגבי החנות קצת אחרת אני באמת צריך ללכת לשם, שמעתי עליה אך עוד לא יצא לי לבקר שם. אגב יש מצב אולי במקרה שאתה קשור איכשהו ללהקה solstice?

פלואואר קינגס

בהחלט יותר טובים מספוקס בירד. ניסיתי להזמין אלבום של ספוקס בירד, עדיין לא הגיע, הגיע הזמן שאני גם אבקר בקצת אחרת. דוד שלי קנה לי לפני כמה שבועות את האלבום V של ספוקס בירד, אלבום מצוין. תמיד אפשר להזמין מאמאזון...

Disposable Hero

New member
V אלבום ענק

הורדתי אותו דרך קאזה ממזמן כבר ואותו בדיוק חיפשתי בחנויות שונות...

xoxolka

New member
דיזינגוף 93

עד כמה שזכור לי.. יכול להיות שאני טועה. ואם אתה לא מוצא- אל תוותר! זה שם!

אני באמת לא רוצה להיות קטנוני, אבל

אני אחפש, ולא אני יחפש, וכנ"ל לגבי כל פועל אחר שאתה משתמש בו. אם זה מתחיל בי', זה לגוף שלישי זכר, הוא יחפש, הוא יעשה, הוא יראה. אם זה מתחיל בא' - לגוף ראשון, אני אעשה, אני אחפש, אני אראה. אני יודע שזה נהיה חלק מהעגה המדוברת (ולא בצדק), אבל כשמדובר במילה הכתובה, זה כבר לא מקובל בעליל. וכן, אני הסולן של להקת Solstice. הישראלית כמובן, אם אתה מבלבל אותנו עם להקה אחרת במקרה!

Disposable Hero

New member
ממממ... כמה לא נעים

כן זה היה קטע די מפגר עם ה-י' וה-א' , בכל אופן עכשיו שהסתכלתי ראיתי גם שכל ההודעה הזאת יצאה די עקומה אבל שטויות... צריך להתרגל לכתוב יפה בפורומים ולא כמו בשכונה של האיי סי קיו..
בכל אופן, ידעתי שהשם שלך מוכר לי מאיפשהו.. שמעתי שאתם ממש טובים, כמעט הלכתי להופעה האחרונה שלכם בהיינקן אבל תפסו אותי מחוייבויות קודמות. אני חבר טוב של אח של שי ויש לי איזה 100 הזמנות שנשארו מההופעה הקודמת ועכשיו אנחנו עוזרים לשי ליחצן את ההופעות הבאות שלכם בסיטי הול והבארבי, תיהיה בטוח שאני יבוא להופעה שלכם בבארבי!

Disposable Hero

New member
שמי העברי -ישראלי הוא.....

אני אתן לך רמזים: ג'ינגי גדול ונחמד. סתם נו כמה חברים כבר של עומר אתה יודע שיש להם מושג במוזיקה רצינית הא? בלי להתלהב יותר מידי כמובן... אמיר כמובן בהצלחה בהופעות הבאות שלכם

kurush

New member
מה בהצלחה? אתה מגיע!

לפחות לבארבי... עומר יהיה שם. כי אם לא אני מרביץ לו. נחמד לראות שהאהבה שלי לספוק'ס מגיעה גם לחברים של אחי, זה ממש מחמם את הלב

Disposable Hero

New member
לא רק אני גם עוד כמה...

כמו שאמרתי בהודעות הקודמות לסולן שלכם אני בטוח יבוא, פעם אחרונה היה לנו התנגשות עם איזה יומולדת של חבר טוב אז לא יכולנו לבוא.. אנחנו נבוא עם כל החבורה הקטנה והמעאפנה שלנו, בעזרת השם

kurush

New member
Pain of Salvation, מישהו?

אחת הלהקות הבודדות היום בסצינה ה"מתקדמת" שמחדשת מוסיקלית - ואני מתכוון לחדשנות כזו שסוחפת את השומע בטירוף - וגם משלבת ליריקה עמוקה וחזקה. אמנם נושאי הכתיבה הם לא מלחמות חרבות ודרקונים (וטוב שכך) אלא יותר נושאים פילוסופיים או לחילופין באחד האלבומים קונספט פרו-סביבתי. כמובן שיש את הבעיה הקטנה של הדיסטורשן אשר מרתיע אוהבי פרוג רבים, ולהקה זו אכן מוגדרת כ"פרוגמטאל", אבל עדיין הם הרבה יותר מעניינים - לירית ומוסיקלית - מכל שאר להקות הפרוגמטאל ששמעתי מימי, כגון Symphony X, Shadow Gallery ואף הייתי מרחיק לכת ואומר (שמישהו יחזיק את טל עופר
שהם יותר מעניינים מדרים ת'יאטר. אני חושב שיש פה לפחות עוד מישהו שטעם את טעמם (רמיסאן? אתה פה?) ויסכים איתי בנושא.

טל עופר? מי זה?

מי בדיוק כותב על חרבות ודרקונים, שי? pain of salvation משלבים לא רק פרוג ומטאל, אלא אפילו מחדירים קצת נו-מטאל. מלבד שהסולן שלהם יודע לשיר בקולות גבוהים ונמוכים, לעשות גראולינג ולשיר בפאלצט, הוא גם עושה קצת ראפ מדי פעם. הם עושים הרבה דברים מעניינים, אבל לדעתי הם בכל זאת סובלים מהחדגוניות הבלתי נמנעת שבאה מהכיוון של המטאל, בעוד שדרים תיאט'ר מצליחים איכשהו לחמוק מפניה, כי מלבד המטאל הם מערבים סגנונות אחרים, עם השפעות מלהקות כמו פינק פלויד למשל. (לדוגמא, through her eyes. קטע מאוד מזכיר את great gig in the sky) מעניינים מבחינה לירית? אני לא רואה איך. ממה שאני קורא עכשיו בליריקס באתר שלהם, הכתיבה מאוד בינונית ולא מקורית, עם הרבה דימויים ורעיונות לעוסים. בכל מקרה, להקה שכיף להאזין לה. הרבה פוליריתמיקות, כמו ששי אוהב

kurush

New member
חרבות ודרקונים

המון להקות (בעיקר מטאל אירופי אמנם) כותבות על המיתולוגיה האירופית. להקה בולטת בסגנון היא Blind Guardian. חוצמזה, אתה בעצמך מודה שלא הקשבת לאלבום שלם שלהם. שכחתי לציין שהלהקה הזו מוציאה רק אלבומי קונספט כעניין עקרוני. יש להם כמה קטעים מאוד מרגשים ופלוידיאניים. והמלים שלהם הרבה יותר מבינוניות. הן ממש טובות. אמנם לא פואטיקה קלאסית, משום שבד"כ אין במלים כל משמעות נסתרת או משהו, אבל בכל זאת הן טובות ביותר.

אתה בעצם מוכיח את הטענה שלי

בין אם המילים שלהם טובות או לא, הן לא פואטיקה ממש. אני חושב שגם הליריקה של הביטלס טובה, אבל זה לא שירה. (טוב, של לנון כן, של מקרטני לא) הטענה אתה שלי הייתה שבעוד להקות כמו ג'נסיס כתבו באופן מעורפל ואומנותי (וכן, גם השתמשו במוטיבים מיתולוגים), או קינג קרימזון עם פיטר סיינפלד, המשורר הציורי, הפרוג של ימינו מאופיין בשפת יום חול, ובכך בעצם הן מתעלמות מאחד המוטיבים הלא פחות חשובים של הרוק המתקדם.

למעלה