spider

external

New member
spider

אני מחפש מידע על אלפא ספידר מודל 87-89 אם יש משהו שמבין בדגם הזה, ולא סתם ניזון משמועות, אז אני אשמח לשמוע מה אנשים חושבים עליו. אני מעוניין לקנות אחת ולנסות לשפץ אותה. רעיונות, הצעות, תגובות, אזהרות... יתקבלו בשמחה.

zvit

New member
מהמעט שידוע לי...

יש המון כאלה שנת 88 שנמכרו למפעל הפיס בתור פרסים לחיש גד מכוניות כאלה במצב טוב עולות ה-מ-ו-ן כסף (יחסית לגילן) אפזר למצוא גם כאלה במצב לא כל-כך... אבל לא יהיה זול לשפץ. בהצלחה.

external

New member
לפי המחירון זה אמור לעלות 25K

בדקתי במחירון של לוי יצחק, השאלה היא האם ניתן יהיה למצא כאלה שעדיין יהיו במצב טוב, בכל זאת למרות שהכוונה היא לשפץ השאיפה היא למצא אחת שלא עברה 20 תאונות ו4 מנועים.

dw2322

New member
ההמון זה בערך 25-50

נסיון לתת איזשהו מספר למילה "המון". שכחתי כבר אם זה יותר קרוב ל-25 או ל-50, יתכן ואפשר לברר בארכיון מפעל הפיס. בכל מקרה, ברור מאליו כי הבעלים הנוכחיים של רוב מוחלט, אם לא כל הרכבים הללו, זה לא אלו שזכו, אלה אלו שקנו מהם. מאלו צריך להפחית את אלו שהלכו לעולמן. הלאה, מאחר ומדובר באלפא, כל אלפא, דבר ראשון צריך לבדוק חלודה. אם זה איכשהו בסדר אזי מכאן אפשר להמשיך הלאה. דבר שני, עוד לפני כל קנייה שהיא, זה לברר סדר גודל של עלות הגג. אח"כ נמשיך הלאה, לבדיקות השגרתיות יותר (ק"מ,תאונות,יד,מצב מכני וחיצוני וכו). נשמח לשמוע מה הניב החיפוש אחר יפהפיה כזו (חיפוש לא פשוט בכלל).

external

New member
תוכנית העל...

התוכנית היא להתחיל להכנס לעסק ברצינות לקראת סוף הקיץ, משיקולי כסף וזמן, עד אז אני מתכוון ללמוד את הנושא ואת השוק. החל ממעקב אחר מכירות שמתבצעות ועד תכנון השיפוץ, כולל עלויות ,בעיקר גג, ומכניקה. אם הכל ילך כשורה התקציב יעמוד באזור K 70-80.

ronenle

New member
עדיף כבר להביא מחול

היות וספיידר עד שנת 90 היא אותה מכונית בדיוק כפי שנבנתה לראשונה בשנות הששים (מודל 105 - אחיות לספיידר הן הגו´ליה גוניור ברלינה gtv) מומלץ להביא מחו"ל רכב משנות הששים המאוחרות כגון ספיידר doattail ניתן להשיג כאלה ואחרות בסדנאות שיפוץ מקצועיות והרכבים יוצאים משם חדשים לחלוטין במחירים דומים למה שציינת אתה מכניס את הרכב לארץ כרכב אספנות (פרטים במועדון החמש) ואיכות הרכב גבוהה בהרבה מכל שיפוץ שיתבצע בארץ מה גם שהרכב הוא יחודי לפי כל קנה מידה. בהצלחה.

Fat Cat

New member
ייבוא רכב אספנות

כמה זה עולה? מכס ורישוי וכל העסק הזה... לפי מה קובעים את ערך הרכב? או שהמכס קבוע? Fat Cat - ששם עין על איזה קורבט סטינגרי

ronenle

New member
פרטים מדוייקים

ניתן לקבל במועדון החמש, יש להם נסיון בזה. זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה. הרכב חייב להיות בן 30 שנה לפחות ויש אליו הגבלת נסיעה בשעות עומס (7-9 בבקר 4-6 אחה"צ) שווה לבדוק. בהצלחה.

dw2322

New member
7-9 בבוקר, ימים א-ה, בלבד

פרט איזוטרי משהו (כשאני בודק משהו אז אני בודק): א-ה מתייחס לימי חול בלבד! בחגים אפשר לקרוע את העיר חופשי ב-8 בבוקר (אוטוטו פורים)
על הגבלת אחה"צ מעולם לא שמעתי

Fat Cat

New member
מי ער בשעות כאלה?

אותי יותר מטריד עניין המכס, כפי שזכור לי על מכונית חדשה הוא יכול להגיע לאזור ה200%.

idane

New member
ספיידר, ספיידר...

יבוא הספיידר הופסק ב 88, בחלוקת שארית המלאי במבצעי מפעל הפיס. יש שאומרים שהמכוניות האחרות נשמרו פחות - אני לא יודע, נראה לי רק שמועה. בכל אופן, אין הרבה מכוניות שמורות. מה לשים לב: מצב המנוע (ובדיקת דחיסה, אם אפשר), ראשי האלומיניום רגישים, ורבים מפתחים סדקים בראש המנוע בשלב מסויים - לא קל לתקן אותם, מה שאומר בד"כ ראש מנוע חדש. מקרי התחממות הביאו רבים מן המנועים לעיוותים בראש המנוע. תעזוב שיפורים למינהם שאנשים הלבישו את המנוע - זה רק עושה נזק. רצועת טיימינג - להחליף ברגע שתקבל את הרכב. בדוק את המים ברדיאטור - מנוע שאין בו מים "ירוקים" - סביר להניח שגמור! האבנית מצטברת במעברי המנוע ומונעת אפשרות לפתוח אותו - מה שאומר שהחלפת רינגים = מנוע חדש. שלדה - כמו בכל מכונית. שים לב לזנב, זו מחלה בספיידרים - הזנב מתחיל לשקוע וקמט מכוער מופיע בפח מעל הגלגל האחורי. חלקם עברו חיזוקים למינהם על מנת לפתור את הבעיה - לא כל החיזוקים מקצועים - בדוק היטב. גיר - ידוע לשימצה. יש אפילו תיאוריות קונספירציה שפורשה (שתכננה את הגיר) בנתה אותו דפוק בכוונה. הסינכרונים הדפוקים בהילוך שני לא בהכרח מעידים על קלקול - ככה האוטו. זו דווקא הזדמנות לשפר את מיומנותך בדבל-קלאץ´. אבל, רעשים אחרים וקרקושים מהגיר הם לא נורמלים ומעידים על שיפוץ לא מקצועי. דיפרציאל אחורי - נקישות מכיוונו מעידות על גסיסתו, בד"כ עקב חוסר שמן או חוסר בתחזוקה - העסק לא זול כלל. חשמל - אח. הקיאנטי האיטלקי, לדעתי, הוא הגורם לחיבורי חשמל רופפים וחובבניים כבר במקור. למה שעשו להם בארץ חשמלאי "תקן-הכל-אצלי" אין שום תירוץ. אך אם עוברים על כל האוטו פעם אחת בצורה יסודית, לא צריכות להיות בעיות. מה עוד יש לומר? בעיות במערכת המים והתחממות אשר נובעות בעיקר מהזנחה. קרבורטורים - יש שנוסעות עדיין עם וובר, יש שהחליפו לדולורטי. אני מעדיף את האחרונים, אבל אולי אתה פיוריסט. לגבי חלפים, ישנם בארץ (אם כי כבר מתחיל להיות קשה להשיג), אך מחירם מרקיע שחקים. הרבה אתרי אינטרנט ישמחו לספק לך את מבוקשך במחירים הגיוניים יותר. חלקי מנוע 2000 נדירים הרבה יותר מעבור מנוע 1600. גג ניתן להשיג את ז´קו בדרום ת"א. אני לא זוכר מחיר - כ 5000 ש"ח, אם אינני טועה, אבל הייתי מרוצה מן העבודה. תהיה חייב להחליף כסאות, אם קודמך לא החליף כבר. המקוריים גבוהים מדי, ולא נוחים. יש גם הבדל בין גרסאות 85´ ל 87´ בלוח השעונים. ראה מה מתאים לך (גרסת שני השעונים או השעון הבודד). בגדול התקציב שלך נראה הוגן ואף יותר. רק השאר כסף לתחזוקה, אם אתה מתכוון להשתמש ברכב ליום-יום (בניגוד לסופ"ש בלבד), תכנן כ 10K לשנה לתיקונים. לאחר כל הצרות - נימה אופטימית - יופי של רכב! לא חזק אמנם, אבל עם הרבה מאוד כיף בנהיגה. בכיתי כשמכרתי את שלי.
מקווה שעזרתי. בהצלחה!

למעלה