Spider-Man: Evolution

Vegabond

New member
Spider-Man: Evolution

אהלן חברים! מה המצב אחים שלי? אתם בטח שואלים מי זה לעזעזע??? טוב אז שמי ליאור ואני כותב סיפורים בזמני החופשי ובזמן האחרון היה לי יותר מדי ממנו. בכל אופן אני אהבתי מאוד את הסידרה X-Men Evolution ושצפיתי בשידורים חוזרים בימים האחרונים נפלה עלי השראה כמו שנופלת משקולת של 5 טון על אדם מבניין של 18 קומות וידעתי שאין לי ברר ואני חייב פשוט לשבת ולכתוב. לפי הכותרת בוודאי נחשתם שמדובר בCrossover אז בדקו את מה שכתבתי ותגידו לי מה דעתכם. נ.ב להצעות, מענות, בקשות, ביקורות וכל השאר פשוט תשאירו לי הודעה.

killer thriller

New member
ליאור

מה אתה עושה פה לעזעזל???!!!

yael n

New member
להירגע

תספרו עד עשר ותקחו נשימה עמוקה
ועכשיו על מה "הריב"? יש ריב??
Vegabond כתבת שאתה סופר אני ישמח לקראו כמה מסיפוריך!

Vegabond

New member
אין שום ריב אחותי:)

הבן אדם חבר שלי. אנחנו סתם יורדים אחד על השני. בכל אופן אני לא ממש סופר. כתבתי פה ושם סיפורים אבל אני לא ממש מעוניין לפרסם אותם באינטרנט. זה הסיפור הראשון שאני מפרסם ואני רציני לגביו.

yael n

New member
../images/Emo6.gif

יופי טופי...
אני מבינה אותך בקשר לסיפור שאתה לא רוצה לפרסם, אתה כותב למגירה! (אם זה הביטוי) ובקשר לחבר שלך נחמד מאד שככה אתם מבטאים את אהבתכם אחד לשני...

Vegabond

New member
מה בקשר לסיפור שפרסמתי?

אני מבין שאת לא ביוק חובבת סיפורי Spider-Man נכון?

yael n

New member
תגובה לסיפור

הסיפור עצמו מאד מענין ומושך את הקורא אך אתה קופץ מנושא לנושא וזה מאד מבלבל אתה צריך לפי דעתי לסדר את התוכן וכך הקריאה תהיה יותר מובנת וכמובן יותר מהנה!

Vegabond

New member
תודה

אני אקח את זה לתשומת ליבי בפרק הבא שאני ברגע זה עובד עליו. בכל אופן מישהו כאן רוצה שאפרסם את הסיפור בשרשרת הודעות? בפורום אחר אמרו לי שיש הרבה אנשים שגם פוחדים להדבק בוירוסים וגם יש לתוכנות שלהם בעיה עם מסמכים שמורדים מהאינטרנט. בקשר לעניין של וירוסים אני מבטיח לכם שכל האנשים שאני מכיר ששלחתי להם את הסיפור לא נדבקו בשום וירוס והמחשב שלהם בסדר בגלל שאני דואג שהמחשב שלי יהיה נקי מהתוכנות האלה. אז השאלה השניה לי היא יש כאן מישהו שהוריד את הסיפור והמעבד תמלילים שלו לא יכל לפרש את מה שכתוב בתוכו?

Vegabond

New member
שאלה

מישהו כאן רוצה שאפרסם את הסיפור בשרשרת הודעות? בפורום אחר אמרו לי שיש הרבה אנשים שגם פוחדים להדבק בוירוסים וגם יש לתוכנות שלהם בעיה עם מסמכים שמורדים מהאינטרנט. בקשר לעניין של וירוסים אני מבטיח לכם שכל האנשים שאני מכיר ששלחתי להם את הסיפור לא נדבקו בשום וירוס והמחשב שלהם בסדר בגלל שאני דואג שהמחשב שלי יהיה נקי מהתוכנות האלה. אז השאלה השניה לי היא יש כאן מישהו שהוריד את הסיפור והמעבד תמלילים שלו לא יכל לפרש את מה שכתוב בתוכו?

Vegabond

New member
אוקיי הנה זה בא...

רק שני דברים: 1. זה יותר תסריט מאשר סיפור אז אל תצפו ממש למבנה המסורתי של הסיפור. 2. מה שאתם הולכים לקרוא זה רק פרק הקדמה. הערה: אני יודע שאין ממש צורך בזה אבל ראיתי את זה בהרבה סיפורים אחרים אז הנה זה בא. Spider-Man, X-Men וכל שאר הדמויות פרט לגו'ן אינן שייכות לי אז Marvel אל תתבעו אותי. הסיפור מתרחש לאחר הפרק X-Treme Measures בעונה השלישית של X-Men Evolution. הסבר קטן על הדמות המרכזית - גו'ן: טוב אז כמו שכולכם יודעים Spider-Man המקורי הוא פיטר פארקר. חשבתי לעשות crossover של Spider-Man וX-Men Evolution. רציתי לעשות crossover שבו Spider-Man הוא חלק קבוע מהצוות של X-Men אבל אז הבנתי שמבנה הדמות של פיטר פארקר פשוט לא מתאים לcrossover כזה אז חשבתי שאחרי 40 שנה הדמות של פארקר די מצתה את עצמה ואולי כדי שאתן הזדמנות לSpider-Man שונה. החלטתי ליצור מחדש את דמותו של Spider-Man אבל גם החלטתי שכדי לא להבריח קוראים פוטנצאלים אני אצור דמות שתהיה גם שונה וגם דומה לדמותו של פיטר פארקר. אני יודע שבפרק הזה (שאני מקווה מאוד שתאהבו, אם כן אז אני אמשיך) גו'ן מאוד דומה לפיטר פארקר אבל תאמינו לי עם הזמן הדמות תתפתח ככה שכמו שכבר אמרתי היא תהיה דומה ושונה מהדמות המקורית. כמו כן סיפור צריך להתחיל מהמקורות והמקורות כאן לא שונים ממש מהמקורות של הדמות המקורית. אז פשוט תקראו, תשמרו על ראש פתוח ותזכרו שזה רק סיפור. תאור הדמות: שם: גו'נתן סמואל גריי גיל: בפרק הזה - 15 ושלושה חודשים. מראה: שער שחור, עיינים חומות, רזה(מקלון בפרק הזה), מרכיב משקפיים(איך לא?). גובה: 1.73 תאור כללי: במילה אחת - חנון, לפחות בנתיים. ילד רגיש, מתחשב, חרשן, לא גאון אבל עם IQ טיפה מעל לממוצא וחסר ביטחון לחלוטין כמו כל החנונים. קרובי משפחה: גו'נתן - האב (נו אז מה? שמעתי על הרבה מיקרים שבהם השם של האב והבן הם אותו שם), מרתה - האם, סמנתה - אחות גדולה (אמצעית) וגי'ן - אחות בכורה. הפרטים על משפחת גריי לקוחים מהאתר Beyond Evolution פרט לשמות של האחות הקטנה של גי'ן והאם שאותם המצאתי בעצמי. דבר אחרון מישפטים שמתחילים עם " - גרשיים ומסתיימים איתם הם משפטים שדמות מסויימת אומרת אותם. משפטים שמתחילים ומסתיימים עם ' - גרש הם המחשבות של דמות מסויימת. לפעמים תופיע מילה בודדה שלפניה ואחרי תהיה - ' וזה לא אומר שזאת מחשבה של אחת הדמויות. אני בטוח שתבינו בעצמכם מה זה אומר. תהנו.

Vegabond

New member
#00 Powerless

מי אני? אתם בטוחים שאתם רוצים לדעת? אם מישהו אמר לכם שמדובר באגדה קטנה ושמחה, אם מישהו אמר לכם שאני סתם עוד ילד בלי שום דאגה בעולם... המישהו הזה שיקר. הכל התחיל לפני שלושה חודשים, אז באמת הייתי סתם עוד ילד. למדתי בתיכון PS 186 שנמצא ברובע קווינס, ניו-יורק. זה היה סתם עוד יום שישי רגיל. שמחתי שיום שבת מתקרב, יודעים למה? לא רק בגלל שאין לימודים ביום שבת, אלא בעיקר בגלל שביום שבת וראשון לא הייתי צריך להגיע לבי"ס ולסבול את כל ההצקות של הילדים האחרים או את המכות שהבריונים אהבו לתת לי מדי פעם. מאז שהייתי ילד קטן ילדים אחרים אהבו להטפל אלי, להציק לי ולהרביץ לי. אני חושב שביסודי הלכתי יותר מכות מכל ילד אחר שהיה איתי בכיתה. בגלל זה תמיד הייתי הולך עם אגרופים מקומצים, אבל האגרופים האלה מעולם לא עזרו לי נגד בריונים כמו 'פלאש' טומפסון שבאותו יום שישי פשוט לא הפסיק להטפל אלי. "לאן אתה הולך גריי? בוא הנה!" "עזוב אותי פלאש... איייייייי!" "טאצ' דאון!!!" פלאש נתן לי בעיטה כל כך חזקה בתחת עד שעפתי קדימה בכמה סנטימטרים ונפלתי על הפרצוף. זה לא הפתיע אותי לשמוע את הצחוק שלו ושל החברים שלו אבל לשמוע את הצחוק הרועם של כל שאר הילדים שהיו במסדרון גרם לי לבושה כזאת גדולה עד שרציתי למות באותו רגע. "פלאש עזוב אותו" - אז שמעתי את הקול הכי יפה ששמעתי בחיים שלי, קול של מלאך. למלאך הזה קוראים מרי גיין ווטסון. היא מעולם לא הייתי ידידה שלי אבל עוד מבי"ס יסודי היא תמיד הגנה עלי, בכל פעם שמישהו היה נטפל אלי והיא הייתה בסביבה היא תמיד הייתה אומרת לאותו ילד לעזוב אותי. הייתי מאוהב בה מאז כיתה ז'. לצערי תמיד הייתי ביישן ולא היה לי אומץ אפילו לדבר איתה אז מעולם לא הייתה ביננו שיחה אמיתית. "אל תדאגי מותק רק הראתי לגריי את הבעיטה שבזכותה ניצחנו בשבת שעברה" - מה שאימלל אותי יותר מההתעללות הקבוע של פלאש הייתה העובדה שהוא היה החבר שלה. אני לעולם לא אבין מה היא מצאה במטומטם הזה. נכון הוא היה אחד הילדים הכי חזקים בשיכבה ואולי אפילו בבי"ס והוא כוכב קבוצת הפוט בול של בי"ס ונכון שיש לו גוף שרירי והרבה בנות אוהבות את זה ו... טוב אולי אני כן יכול להבין... אבל בכל זאת הוא כל כך מטומטם עד שהוא נכשל כמעט בכל מקצוע אפשרי פרט לחינוך גופני (מופתעים?!). בסוליה של הנעל שלי יש יותר מוח מאשר בראש שלו אז איך זה שבחורה חכמה כמו מרי גיין יוצאת איתי?? מה שלא יהיו הסיבות שלה זה כנראה מעבר להבנתי. "נו... בוא פלאש נלך לעשות משהו יותר... כייפי..." - מרי גיין אמרה לו בטון מגרה מה שהפתיע אותי, לא ידעתי שלמרי גיין יש צד כזה. אני בנתיים קמתי והתחלתי לנקות את הלכלוך מהבגדים שלי שהרגשתי את היד של פלאש טופחת לי על הראש כאילו אני איזה כלב או משהו כזה. "תהיה ילד טוב גריי" - לסיום הוא נתן לי כאפה והלך עם מרי גיין ושאר החברים שלו. כשהסתכלתי עליה מתרחקת ראיתי אותה פתאום מסובבת את הראש ומסתכלת עלי עם מבט שראיתי אותו הרבה פעמים אצלה ואצל אנשים אחרים, המבט המרחם. המשכתי להסתכל עליה עד שהיא נעלמה בין פלאש והחברים שלו ופתאום הרגשתי כאב חד מאחור. 'לעזעזל! בן זונה! עכשיו אני לא אוחל לשבת שבוע. יום אחד... יום אחד אני נשבע שהוא ישלם!' - חשבתי לעצמי. "היי גו'" - שמעתי פתאום את הקול של חברי הטוב ביותר... בעצם גם חברי היחיד הארי אוסבורן. "היי הארי. מה המצב?" "בסדר גמור אחי. אני יודע שזה מגיע קצת באיחור אבל הנה, יום הולדת שמח" - הארי אוסבורן נתן לי את מתנת יום ההולדת שלי. "הארי יום ההולדת שלי היה מלפני כמעט שלושה חודשים". "לא ידעתי מה לקנות לך אחי ולפני כמה ימים ראיתי את זה בבית מרקחת ופתאום כאילו נחתה עלי השראה. ברגע שראיתי את זה ידעתי שזה מה שאתה צריך". "קנית את זה בבית מרקחת? לא ידעתי שיש להם נירות עטיפה שם". "טוב... עטפו לי את זה במקום אחר. יאאלה תפתח את זה". פתחתי את העטיפה ולא האמנתי למה שראיתי, הארי קנה לי קונדומים במתנה. "זה... קונדומים?!" - מבלי לשים לב צעקתי ושניה לאחר מכן הרגשתי כאילו נועצים בי עיינים. כשהרמתי את הראש ראיתי פתאום את כל הילדים במסדרון מסתכלים עלי. חלק מהם צחקו. באותו רגע הפנים שלי הפכו לאדומות מרוב מבוכה. לאחר כמה שניות זה עבר להם וכולם חזרו לעיסוקיהם. "יופי אחי תצעק שכל בי"ס ישמע" - הארי אמר בציניות. "מצטער..." - הרגשתי כל כך מטופש. "אני אומר לך אחי כל ילד שמלאו לו 15 צריך להחזיק עליו קופסה שלהם ואתה תצתרך אותה במיוחד" - הארי נשמע מאוד מרוצה מעצמו. "על מה אתה מדבר?! אתה יודע כמה אני ביישן ליד בנות. אין לי סיכוי לצאת עם אף אחת שלא לדבר על להכניס מישהי למיטה". "אה... אבל זאת רק חלק מהמתנה אחי. אני הולך ללמד אותך את כל "התורה" של איך להתחיל עם בנות עד לחלק שבו אתה מכניס אותן למיטה" - הארי שלא כמוני היה מאוד פופולארי. כל יום שישי היה לו דייט אחר. הוא היה אחד מאלה שכל שבוע היה משכיב לפחות בחורה אחת אם לא יותר והוא היה כולה בן 16. אני לא בטוח אם זה רק בגלל שהוא היה כל כך מקסים בעיני הבנות או העובדה שהוא היה הילד הכי עשיר בבי"ס. הארי הוא הבן של התעשיין ואיש העסקים הידוע נורמן אוסבורן. אביו מנהל את אחת החברות הגדולות בארה"ב שידועה בשם מפעלי תעשיות אוסקורפ. בכל אופן הארי היה 'מנפנף' בכסף בפני כל הבחורות שהתחיל איתן ובדרך כלל הוא היה משיג מהן כל מה שרצה וזרק אותן מיד לאחר מכן. כן אני יודע איך אתם מדמיינים בן אדם כזה אבל בכל זאת אני רואה את הטוב שבו. הלוואי שהייתי יכול לשכנע אותו לא להתנהג כך כלפי הבנות אבל הוא מאמין שצריך לפגוע בבחורות כי זאת הדרך היחידה שבה הן מבינות עניין. בכל אופן לפעמים אני חושב לעצמי למה לעזעזל הוא בכלל חבר שלי. הוא אחד הילדים הכי פופולרים בשכבה ובכל זאת הוא מסתובב איתי בבי"ס יותר מכל אחד אחר. מה שגורם לירידה מסויימת בפופולאריות שלו אבל נראה שזה לא ממש מטריד אותו. טוב אני רק שמחתי ועדיין שמח שהוא חבר שלי. הכרתי אותו בכיתה ט', הארי הגיע לבי"ס שלנו לאחר שנשר מכל בי"ס פרטי שאבא שלו שלח אותו. הוא אמר שזה פשוט לא היה בשבילו. בהתחלה הוא היה משלם לי כדי שאכין לו את שעורי הבית ו'העזור' לו במבחנים. כמובן שישבנו ביחד, רק ככה יכולתי 'לעזור' לו במבחנים. אני חושב שבזכות העובדה שישבנו ביחד נעשנו חברים אחרי הכל היינו מדברים כל הזמן. בסוף שנת הלימודים ההיא שובצנו בכיתות נפרדות. דבר שעדיין מבאס אותי קצת. "אני לא יודע הארי... אני רוצה שהפעם הראשונה שלי תהיה מיוחדת ו..." - פתאום הארי קטע אותי באמצע המשפט. "בחייך גו' צא מזה! החיים זה לא כמו סרט רומנטי! הבנות לא מעריכות טוב לב ונחמדות. במציאות אם תתיחס ככה למישהי במקרה הטוב אולי היא תסכים להיות הידידה שלך. היא לא תתן לך לגעת בה לא משנה מה תעשה בשבילה ובאותו זמן היא תשכב עם כל מי שקצת ידליק אותה".

Vegabond

New member
המשך...

"לא כולן כאלה, מרי גיין..." - שוב הארי נכנס לי לדברים. "שוב מרי גיין?! תשכח ממנה היא יוצאת עם פלאש וחוץ מזה היא לא שונה מכל שאר הכוסיות". "אתה טועה!" - שוב צעקתי ושוב כל המבטים היו מופנים אלי. 'אם הוא חכם כזה אז איך זה שהוא כזה פטי. אם הוא רק היה רואה את מה שאני רואה, איך שהיא נמרחת על פלאש... עדיף שלא אספר לו אחרת הוא ממש יתעצבן עלי ולא ידבר איתי כמו איזה תינוק'. "אתה יודע מה... לא חשוב. אם זה מה שאתה רוצה אז לפחות אני ילמד אותך איך מתחילים עם בחורות" - כן לצערי הוא היה צריך ללמד אותי את זה היות ומעולם לא התחלתי עם בחורות. "מצויין! מתי אנחנו מתחילים?" - שאלתי בהתרגשות כאילו הוא עמד לתת לי מיליון דולר. "היום בערב ב"Moon Light" - מון לייט היה אחד המועדונים הכי 'חמים' בניו יורק. זה היה ערב צעירים - 16+ והארי תכנן ללכת לשם עם הבחורה האחרונה שהוא סיבב על האצבע. "אני לא יודע הארי... אני יודע שאתה רוצה להיות עם ליז והכל ואני לא רוצה להיות גלגל שלישי". "יאאלה תפסיק עם התרוצים. אני יודע שלא כל כך נוח לך ליד כל כך הרבה אנשים אבל מתי שהוא אתה תהיה חייב להתגבר על זה" - אפשר לאמר שהארי ממש קרא אותי כמו ספר. "תבוא פעם אחת, מועדונים ופאבים הם מקומות טובים להתחיל עם כוסיות ו..." - פתאום הארי השתתק כשראה אותי מלטף את התחת שלי. "גו' מה קרה לתחת שלך?" "פלאש טומפסון הראה לי לפני כמה דקות את בעיטת הניצחון שלו". "איזה בן זונה! אבל אתה יודע גו' חלק מזה גם באשמתך". "באשמתי?!" - אני לא הבנתי מה הוא בכלל מאשים אותי. "אתה נותן לו ולכל בריון בשכבה לדרוך עליך!" "מה אני יכול לעשות? הם חזקים ממני ו..." - הארי שוב קטע אותי באמצע. "כשהגעתי לכאן אתה זוכר שמטומטמים כמוהו ניסו להטפל אלי בגלל שאני עשיר?" אני רק הנהנתי בראש. "אתה יודע איך גרמתי להם להפסיק? התעמתתי איתם! זאת הדרך היחידה. חלק מהם היו חזקים ממני אבל הראתי להם שאני לא מוכן לסבול מהם שום דבר והם הבינו שהם לא תפסו עוד איזה חנון-פראייר. מתי שהוא גם אתה תהיה חייב להתמודד איתו ועם שאר הדפוקים שמציקים לך. אם לא תתעמת איתם כאן בתיכון, אתה לא תתעמת עם אנשים כמוהם לעולם ועד סוף חייך אנשים ינגבו בך את הרגליים" - הארי אמר את זה בכזה להט. הוא האמין בזה בכל ליבו ואני ידעתי שהוא צדק. ידעתי שלא אוחל לנצח לברוח מאנשים כמו פלאש טומפסון. פתאום הצלצול נשמע ברקע וכולם התחילו ללכת לכיוון הכיתות שלהם. זה היה השעור האחרון אז שאלתי את הארי אם גם היום הוא יסע איתי בהסעה והוא אמר לי שהיום אביו בא לקחת אותו. זה הפתיעה אותי היות ואביו מעולם לא לקחת אותו לבי"ס או מבי"ס. אם חושבים על זה עד היום מעולם לא ראיתי את אביו של הארי ובכלל מעולם לא הייתי אצלו בבית. בכל אופן אמרתי להארי שנדבר יותר מאוחר ונכנסתי לכיתה. התיישבתי בזהירות בזהירות כדי שהתחת לא יכאב לי אבל זה עדיין כאב. 'פלאש אני נשבע, יום אחד אתה עוד תשלם על זה!' --- השעור עבר במהירות, זה היה שעור מתמטיקה ואני אישית תמיד אהבתי את המקצוע הזה בגלל שהייתי הכי טוב בו גם בכיתה וגם בכלל הייתי הכי חזק בו. כשהייתי ילד הייתי בקייטנת מדע והמדריך שלנו היה מדען ידוע שאמר לי כמה דברים שלעולם אני לא אשכח אחד מהם היה שמתמטיקה זה לא סתם מספרים ופעולות חשבון חסרות חשיבות, מתמטיקה היא שפת היקום. לכל מה שאנחנו עושים, לכל תבנית התנהגות שלנו אפשר ליצור תבנית מתמטית וכך לצפות איך אנחנו נתנהג במצבים שונים. כמובן זאת רק תאוריה, זה מעולם לא הוכח אבל זה בהחלט נתן לי השקפה חדשה על המקצוע הזה. בכל אופן לאחר שהשעור נגמר נפגשתי עם הארי במסדרונות וביחד הלכנו לכיוון השער כהפלא-פון של הארי צילצל ועל הצג הופיעה המספר של אביו. התברר שמר אוסבורן יאחר קצת אז בנתיים הארי חיכה איתי בתחנת האוטובוס. לשמחתי פלאש לא היה נוסע בדרך כלל בהסעה אל בית הספר או ממנו. הוא היה נוסע במכונית ספורט שההורים שלו קנו לו. "אה... הארי, עם כל מה שקרה היום שכחתי לספר לך שבעוד שעתיים יש באוניברסיטת אמפייר סטייט הדגמה של טכנולוגיה חדשה שנקראת נאו-גנטיקה. זאת פריצת דרך משמעותית במדעי הגנטיקה. ...אתה רוצה לבוא?" - שאלתי בזהירות כי הכרתי את הארי טוב. ידעתי שהוא ממש לא מתעניין במדע אבל לא ממש התחשק לי ללכת לשם לבד. "מצטער גו', אתה יודע שכל העניינים המדעיים האלה פשוט לא מעניינים אותי". "אוקיי..." - הייתי קצת מאוכזב אבל אני לא בטוח שאני בעצמי מבין למה הרי הכרתי את הארי טוב מאוד. עברו כמה דקות וההסעה הגיע. אמרתי להארי שאני ידבר איתו יותר מאוחר בקשר למועדון ועליתי להסעה. בזמן הנסיעה המחשבות שלי נדדו. חשבתי על ההדגמה, חשבתי על המועדון אבל בעיקר חשבתי על אחותי שאמורה לחזור הביתה לביקור. דרך אגב לא אמרתי לכם שיש לי שתי אחיות גדולות נכון? כן אני הכי צעיר. יש לי אחות שלא גדולה ממני בהרבה, היא בת 16 וחצי ושמה סמנטה או בקיצות סאם היא גרה איתנו בבית. האחות שאמורה להגיע לביקור היא הבכורה וקוראים לה גי'ן, היא בת 18 והיא קצת... שונה מכולנו. אתם מבינים אמא, סאם ואני כולנו בני אדם רגילים לחלוטין, ג'ין לאומת זאת היא לא בדיוק בת אדם רגילה... אלא מוטנטית. יש הרבה אנשים שחושבים שמוטנטים הם פריקים אבל אני אישית חושב שזה די מגניב. אחרי הכל זה נותן לה כוחות מיוחדים שאני רק יכולתי לחלום עליהם. אם רק היה לי קמצוץ מהכוחות האלה אף אחד לא היה מעיז להתעסק איתי. אחרי הכל מי לא היה רוצה שיהיו לו כוחות על? הכוחות המוטנטיים של גי'ן כוללים טלפתיה וטלקינזיז ואני בטוח שאני לא צריך להסביר לכם מה זה. הסיפור על איך היא ואנחנו גילינו על הכוחות שלה די מעניין. אתם מבינים כשג'ין הייתה קטנה לפעמים היו קורים לה דברים מוזרים. לדוגמא פעם כשאבא התעורר מאוחר לעבודה והיה לחוץ ולא הצליח למצוא את המפתחות שלו הוא ביקש מג'ין,סאם וממני לעזור לחפש את המפתחות שלו. אני חושב שגי'ן הייתה אז בת 7. זה היה חופש גדול ולכן היינו באותו בוקר בבית. בכל אופן גי'ן מצאה את המפתחות זרוקות מתחת למיטה של אבא ואמא אבל לא הצליחה להגיע אליהם. היא קראה לי שהעזור לה אבל גם אני לא הצלחתי להגיע אליהם ואז קרה משהו שהפתיע אותי מאוד. גי'ן הושיטה את היד והמפתחות פשוט עפו אליה. שתי שניות לאחר מכן אבא נכנס לחדר וגי'ן הושיטה לו את המפתחות. כשהוא שאל אותה איפה היא מצאה אותם היא אמרה לו שהם היו מתחת למיטה. אני הוספתי ואמרתי שהם היו עמוק מדי מכדי להגיע אבל גי'ן עשתה קסם וגרמה להם לעוף ישר לתוך היד שלה. אבא צחק כשהוא שמע את זה ואמר שיש לי דימיון מאוד פורה. אמרתי לגי'ן שתגיד לו שזה נכון אבל היא לא אמרה דבר. אני חושב שהיא פחדה קצת. בכל אופן כשסיפרתי את זה לסאם היא אמרה לי ששנה לפני כן היא גם ראתה את גי'ן עושה קסם דומה רק שאז זה קרה עם בובה וגם אז אמא ואבא לא ראו את זה.

Vegabond

New member
המשך...

כשפרופ' אקסבייר נכנס לחדר הטלויזיה הקטנה שלה התעופפה באויר וכמעט פגעה לו בראש, למזלו אבא תפס אותה ברגע האחרון. הפרופ' הניח את ידו על מצחה של גי'ן וניסה להרגיע אותה. הוא אמר שהכל יהיה בסדר ואז עצם את עיניו. דרך אגב לא אמרתי מהם הכוחות שלו, הכוחות שלו כוללים טלפתיה בלבד אבל הטלפתיה הזאת חזקה יותר מכל טלפתיה אחרת שגי'ן אמרה לי שראתה מה שהופך אותו לאחד הטלפתים החזקים ביותר בעולם. בכל אופן במהלך ה'טיפול' שפרופ' אקסבייר נתן לגי'ן הכוחות שלה נרגעו בהדרגה ולאחר חמש דקות כל מה שהתעופף באויר נפל על הריצפה. עברו עוד דקה או שתיים והפרופ' פקח את עיניו והסיר את ידו מראשה של גי'ן. מייד אמא שאלה את גי'ן איך היא מרגישה וגי'ן אמרה שקצת כואב לה הראש אבל חוץ מזה היא בסדר. ישר נתנו לגי'ן חיבוק ואני יכול להישבע שאמא כמעט נתנה גם לפרופ' חיבוק. הפרופ' אמר שהוא יצר מן מגן טלפתי במוחה של גי'ן שיעזור לה לשלוט לעת עתה בכוחות שלה עד שהיא תלמד שליטה מלאה. אבא אמר שהוא ממש לא שקל את האפשרות שגי'ן, אני או סמנטה יכולים להיות מוטנטים. הפרופ' רצה להבהיר כמה דברים לגי'ן והציע שנדבר בסלון. בזמן שאמא הכינה שתיה סאם נכנסה הביתה ולא הבינה מה ההתקהלות הזאת. אבא ביקש ממנה לשבת וסיפר לה מה קרה בשעות האחרונות. בהתחלה היא חשבה שאבא עובד עליה או משהו כזה. היא האמינה רק לאחר שהפרופ' הוכיח לה אחרת כאשר התקשר איתה טלפתית. סאם הייתה בהלם מוחלט. בנתיים אמא הביאה את השתייה ופרופ' אקסבייר התחיל להסביר לגי'ן בקשר לכוחות שלה ולמקור שלהם. הוא הסביר שלחלק מבני האדם בעולם יש גן שהוא גילה אותו וקורה לו גן האקס. הגן הזה עובר בתורשה יחד עם גנים אחרים וכאשר הוא פעיל הוא משפיע בצורות מגוונות על הגוף שנושא אותו. במקרה שלו זאת טלפתיה בלבד, במקרה של גי'ן זאת טלפתיה וטלקינזיס ובמקרה של בחור אחר שהוא עזר לו זאת היתה אנרגיה סולארית שהוא היה מסוגל לאגור בעיניו. הוא הסביר שהוא החליט לפני כמה חודשים לפתוח בית ספר למוטנטים כדי ללמד אותם לשלוט בכוחות שלהם וכבר יש לו תלמיד אחד. הוא הציע שגי'ן תבוא איתו לבי"ס שממוקם בביוויל הנמצאת בפרוורי ניו-יורק וכך הוא יוכל טוב יותר ללמד אותה לשלוט בכוחות שלה ואם תצוץ בעיה אז הוא תמיד יוכל לעזור לה מייד. אבא שלי לא היה מופתע בכלל ממה שהפרופ' סיפר, הפרופ' סיפר לו על הרעיון לפתוח בית ספר כזה הרבה לפני שהוא פתח אותו ולא רק זה אבא שלי כבר ביקר שם. הפרופ' גם הציעה לסרוק את כולנו כדי להבין ממי גי'ן קיבלה את גן האקס והאם אני או סאם גם קיבלנו אותו. הוא אמר שיש לו מחשב שמסוגל לעשות זאת מהאחוזה שלו בביוויל (בה הוא גם פתח את בי"ס שלו) ואין צורך שכולנו נלך לשם. גי'ן הסכימה לבוא ולבדוק את בית הספר שלו ואבא אמר לו שלמחרת בבוקר הוא, אמא וגי'ן יגיעו לשם. זה מאוד שימח את הפרופ'. הוא נשאר אצלנו עד הערב ושוחח עם אבא ואמא ולאחר מכן הוא נסע חזרה לביוויל. למחרת אבא, אמא וגי'ן נסעו לביוויל בעוד אני וסאם הלכנו לבי"ס. כשהם חזרו בצהריים, קצת אחרי שאנחנו חזרנו מבי"ס הדבר הראשון שאבא אמר לנו היה שגי'ן ירשה את גן האקס ממנו אלא שאצלו הגן הזה פשוט היה רדום. הוא גם הוסיף ואמר שלפי הסריקות של הפרופ' אני וסאם לא ירשנו את הגן ואנחנו בני אדם רגילים לחלוטין. תאמת שעות לפני כן חשבתי על זה וקיוויתי שהוא יגיד שגם אני ירשתי את הגן כי בתאכלס כמו שכתבתי מקודם מי לא היה רוצה שיהיו לו כוחות על כלשהם. מי לא היה רוצה לעוף ככה כמו שהוא בלי מטוס או שיהיה לו היכולת לראות דרך כל דבר... כל גבר היה רוצה יכולת כזאת. אז התבאסתי קצת אבל לא ממש הייתי מופתע אחרי הכל בילדות שלי אף פעם לא קרו לי דברים מוזרים כמו שקרו לגי'ן וכנ"ל לגבי סאם. לאחר מכן גי'ן סיפרה לי ולסאם שהיא החליטה ללמוד שליטה בכוחות שלה בבי"ס אקסבייר. אני וסאם היינו עצובים, ידענו טוב מאוד מה זה אומר. סאם לא רצתה כמוני שגי'ן תלך לגור שם אבל היא תמכה בהחלטה שלה בדיוק כמו אמא ואבא. אני לאומת זאת התנהגתי כמו ילד קטן ולא תמכתי בה. ידעתי שאם היא תלך אז נראה אותה רק בסופ"ש וזה הפריע לי. גי'ן ניסתה לשכנע אותי שהדברים לא ישתנו כל כך ושהיא תבוא לביקורים בסופ"ש ובימי שלישי אחרי צהריים אבל אני לא הייתי מוכן לשמוע. כמו ילד קטן לא דיברתי איתה עד ליום למחרת כשהיא עמדה ללכת. רק ברגע האחרון התנצלתי על ההתנהגות שלי ונסעתי איתם לביוויל. כשהגענו לשם היא הראתה לי ולסאם את המקום ואני אומר לכם המקום ההוא כל כך ענקי שחצי מהשכונה שלנו אפשר לדחוף לתוך השטח של האחוזה. האחוזה עצמה הייתה מאוד מפוארת והתלוצצנו שגי'ן הולכת להיות הנסיכה של הארמון ההוא. פגשנו את המדריכים לוגן ואורורו שגם הם מוטנטים ובסופו של דבר גם את התלמיד הראשון של אקסבייר סקוט סאמרס. שמתי לב שגי'ן אמנם הכירה אותו רק יום אחד אבל כבר חיבבה אותו. לפני שעזבנו נתתי לה חיבוק חם כאילו אני לא הולך לראות אותה שנה. בהתחלה גי'ן באמת חזרה הביתה כל שבת ולפעמים גם בימי שלישי אבל עם הזמן היא רכשה לעצמה הרבה חברות וחברים חדשים והגיע פחות ופחות הביתה. גם בטלפון היא פחות ופחות דיברה אף אל פי שאני לא התקשרתי פחות. אני חייב לאמר שהדבר הזה עיצבן ועדיין מעצבן אותי. דיברתי איתה על זה אבל נראה שזה לא עוזר. אני מניח שהחיים שלה שם חשובים לה יותר מהמשפחה שלה. אני גם מניח שאני צריך להודות לאלוהים שהיא באה לבקר באותו יום אחרי שעבר יותר מחודש מאז שהיא באה לביקור. מובן שגם אני הייתי הולך לבקר אותה בבי"ס אקסבייר ואני אומר לכם כל פעם שביקרתי שם היו יותר ויותר ילדים חדשים שהצתרפו למה שהם כינו 'X-Men'. בטח קיצור של אנשי אקסבייר או משהו כזה. רובם ילדים נחמדים מאוד במיוחד קורט. בכל אופן רציתי מאוד שהיא תחזור יותר הביתה אבל ידעתי שבי"ס של אקסבייר הפך להיות הבית האמיתי שלה. אה? ...שיט!!! כבר עברנו את התחנה שלי! אני לא מאמין! שוב עשיתי את זה! יאאלה איזה אסטרונאוט אני! עכשיו אני יאחר להדגמה. ---

Vegabond

New member
המשך...

"אהלן כולם אני בבית!" "שלום אח קטן". "גי'ן? כבר הגעת?" - גי'ן נתנה לי חיבוק חם. "כן סיימתי את הבחינה מוקדם" - היה לה מבחן בגרות במטמטיקה. "גי'ן!" - סאם בדיוק נכנסה הביתה והייתה כמוני מופתעת לראות את גי'ן כל כך מוקדם. היא חיבקה את גי'ן חזק כל כך ולרגע אחד זה היה נראה כאילו עוד מעט גי'ן תחנק. "ווא תרגעי סאם. מה שלומך?" - גי'ן השתחררה מחיבוק הדוב של סאם. "מצויין! אז ספרי לי איך הולך עם החתיך ההוא... מה היה השם שלו? סקוט סאמרס?" - סאם שאלה. "סקוט סאמרס? חשבתי שאת חברה של הטיפוס ההוא דנקן" - הייתי די מופתע ומסתבר שגם לא כל כך מעודכן. דנקן מטיוס היה החבר הקודם של גי'ן. אתם יודעים מאז אני מכיר את גי'ן היא תמיד הייתה טיפוס חברתי וידעה לבחור טוב מאוד את החברים שלה אז במקרה של דנקן אני שואל את עצמי, על מה לעזעזל היא חשבה?! דנקן הוא אחד הטיפוסים המגעילים ביותר שפגשתי. גי'ן אולי לא ראתה את זה אבל אני ראיתי טוב מאוד שהוא לא יותר מביריון טיפש ומנייאק. רק פלאש משתווה אליו ובעצם הם די דומים. אני מניח שראיתי את זה הרבה לפניה בגלל שלצערי יש לי הרבה נסיון עם בריונים ואני יכול מיד לזהות אותם. "נפרדתי ממנו לפני שלושה חודשים". "כלומר, אחרי שנחשפתם לעולם?" "כן, אחרי שחזרנו לבי"ס". "אני מקווה שלא עושים לך בעיות בבי"ס" - אמרה סאם. "עדיין מציקים קצת לחברה בבי"ס, ואני לא פופולארית כמו שהייתי. לפני שזה קרה ידענו שזה רק עניין של זמן עד שהעולם יהיה מודע לקיומנו" - אפשר היה לשמוע קצת עצב בקולה של גי'ן. עד מלפני שלושה חודשים מעטים ידעו על קיומם של המוטנטים. בני האדם שידעו עליהם לא סיפרו בגלל שאו שהיו חברים של אקסבייר או שלא היתה להם הוכחה. מי שחשף את המוטנטים לעולם היה דווקא מוטנט שחשב שזה הדבר הנכון לעשות. בימים הראשונים הייתה פאניקה לא רק בארה"ב אלא בכל רחבי העולם. הדבר הראשון שאנשים חשבו היה שמוטנטים הם מפלצות מעוותות והשלטונות התחילו לרדוף אחרי המוטנטים שראו בטלויזיה - הX-Men כולל את אחותי גי'ן. אני זוכר טוב מאוד את הימים ההם זה היה ממש סיוט בשביל גי'ן ובשבילנו. השכנים שלנו זיהו את גי'ן כשהראו בין השאר גם את התמונה שלה בטלויזיה ומאז התיחסו אלינו כאילו אנחנו פריקים או משהו כזה ובגלל זה עברנו לרחוב אחר שבו לא הכירו אותנו. את גי'ן וכל שאר המוטנטים רדפו כמו כלבים ובמשך ימים, לא יכולנו ליצור איתה קשר. 'ציד המחשפות' כמו שאורורו קראה לזה נפסק רק אחרי שגי'ן וכל השאר עצרו מוטנט מטורף שמשום מה ניסה להרוס שכר ולהציף עיירה קטנה שבה גרו כמה אלפי משפחות. וגם לאחר מעשה הגבורה שלהם עדיין הרבה אנשים לא מוכנים לקבל מוטנטים בכלל ואותם בפרט. את גי'ן וכל שאר המוטנטים הסכימו לקבל חזרה לבי"ס רק לאחר שגי'ן נאמה בפני חברי מועצת העיר של ביוויל. כשהיא והחברים שלה חזרו לבי"ס לא בדיוק חיכו להם שם בזרועות פתוחות. החברים של גי'ן עד היום סובלים לפעמים מהצקות, התנקלויות וגזענות רק בגלל שהם מוטנטים. אני מזדהה איתם מאוד היות ואני יודע מה ההרגשה. "לא נורא גי'ן. בסופו של דבר הם יקבלו אותכם" - ניסיתי לעודד אותה. "אני מקווה ובכל מקרה זאת אחת המטרות שלנו בבי"ס אסבייר" - לא אמרתי שפרט ללימוד השליטה בכוחות אקסבייר הקים את בי"ס שלו למטרה נוספת. אקסבייר צפה מראש שכאשר המוטנטים יחשפו לעולם הם יתקלו בפחד, שנאה, בורות ואלימות נגדם. מה שעלול להוסיף שמן למדורת הזאת היא מוטנטים שלא יודעים כיצד לשלוט בכוחותיהם ובכך אנשים יראו אותם כסכנה פוטנציאלית. הפרופ' רוצה להוכיח לעולם שמוטנטים אינם מפלצות מסוכנות שהורסות כל דבר בדרכן ע"י כך שהוא ילמד מוטנטים איך לשלוט בכוחותיהם ולהשתלב מחדש באוכלוסיה. החלום הכי גדול של פרופ' אקסבייר שבגללו הוא פתח את בי"ס שלו מההתחלה הוא שמוטנטים ובני אדם רגילים יחיו יחד בשלום. "לא חשבתי ש... שיט כבר שתיים ורבע?! אני יאחר להדגמה!!" - פתאום שמתי לב מה השעה. "איזו הדגמה?" - גי'ן לא הבינה על מה אני מדבר. "יש הדגמה של טכנולוגיה חדשה באונ' אמפיירסטייט. זאת פריצת דרך במדעי ההנדסה הגנטית". "אם ככה כדי שתמהר גו'ני. יקח לך באוטובוס לפחות שעה להגיע לאוניברסיטה" - סאם אמרה לי. "כן אני יודע. אני אראה אתכן אחר כך ואל תשכחו להגיד לאמא ואבא שאני באוניברסיטה כשיחזרו מהעבודה" - אמרתי להן להתראות ורצתי לתחנת האוטובוס. --- לקח לאוטובוס קצת יותר מהשעה להגיע לאוניברסיטה. אני הייתי לחוץ פחד. חשבתי לעצמי 'הנה עוד פעם אני מאחר וזאת תהיה ממש פדיחה להכנס באמצע'. רצתי מהתחנה לאונ' ובאוניברסיטה הלכתי ממש מהר למחלקת מדעי הטבע. חלפתי על פני כמה מהמעבדות שבהן מבצעים ניסויים בין השאר גם בהנדסה גנטית. הכרתי טוב מאוד את המחלקה היות והייתי שם פעמיים בעבר. הפעם הראשונה הייתה בטיול מטעם בית הספר. הפעם השניה הייתה כאשר באתי לצפות בהדגמה והנה הייתי בפעם השלישית שוב בהדגמה. למזלי פורופסור סטילוול, המדען שהיה אמור לבצע את ההדגמה עדיין לא הגיע למעבדת המשלב הנאו-גני בזמן שאני הגעתי לשם. מהו המשלב הנאו-גני? המשלב הנאו-גני הוא בעצם מאיץ חלקיקים רב עוצמה שיוצר כמה סוגים של קרינות ובין השאר קרינה רדיואקטיבית. באמצעות שילוב של קרינות בעוצמה נמוכה פרופ' סטילוול - מומחה לכל מה שקשור למדעי הקרינה וד"ר קורט קרונורס מומחה למדעי הגנטיקה הגיעו לפריצת דרך שהקפיצה את התקדמות מדעי ההנדסה הגנטית בכמה שלבים. הם פיתחו תהליך מהפכני שבאמצעות 'מינון' נכון של כל 'תערובת' הקרינות הללו אפשרי לעשות מניפולציות בDNA ולא מניפולציות אקראיות כמו שקורה לכל אחד שנחשף לקרינה כל שהיא ובסופו של דבר חולה בסרטן אלה ממש מניפולציות מכוונות שאיתן אפשר גם לשלב בין גנים משני גופים שונים לחלוטין. הם כבר עשו שמונה ניסויים על עכברי מעבדה. השלושה הראשונים נכשלו והעכברים נפטרו אך החמישה האחרונים הוכתרו בהצלחה. ההדגמה שהלכתי אליה לא הייתה אמורה להיות על שום עכברי מעבדה תודה לאל. אני לעולם לא אתמוך בשום ניסוי אלא אם זה באמת לטובת האנושות. המעבדה הייתה שונה משאר המעבדות היות ושם הם התעסקו עם קרינות מסוכנות. חיכינו בצד אחד של המעבדה, בצד שבו היה לוח הבקרה של המשלב. המשלב עצמו היה בצד השני מאחורי חלון פלסטיק מיוחד שהקרינות לא יכלו לעבור דרכו. החלון היה מקובע בתוך קיר בטון של יותר ממטר והדרך היחידה להכנס לצד השל המשלב היה דרך דלת פלדה בעובי של כמעט חמישים סנטימטר.

Vegabond

New member
המשך...

"אהלן כולם אני בבית!" "שלום אח קטן". "גי'ן? כבר הגעת?" - גי'ן נתנה לי חיבוק חם. "כן סיימתי את הבחינה מוקדם" - היה לה מבחן בגרות במטמטיקה. "גי'ן!" - סאם בדיוק נכנסה הביתה והייתה כמוני מופתעת לראות את גי'ן כל כך מוקדם. היא חיבקה את גי'ן חזק כל כך ולרגע אחד זה היה נראה כאילו עוד מעט גי'ן תחנק. "ווא תרגעי סאם. מה שלומך?" - גי'ן השתחררה מחיבוק הדוב של סאם. "מצויין! אז ספרי לי איך הולך עם החתיך ההוא... מה היה השם שלו? סקוט סאמרס?" - סאם שאלה. "סקוט סאמרס? חשבתי שאת חברה של הטיפוס ההוא דנקן" - הייתי די מופתע ומסתבר שגם לא כל כך מעודכן. דנקן מטיוס היה החבר הקודם של גי'ן. אתם יודעים מאז אני מכיר את גי'ן היא תמיד הייתה טיפוס חברתי וידעה לבחור טוב מאוד את החברים שלה אז במקרה של דנקן אני שואל את עצמי, על מה לעזעזל היא חשבה?! דנקן הוא אחד הטיפוסים המגעילים ביותר שפגשתי. גי'ן אולי לא ראתה את זה אבל אני ראיתי טוב מאוד שהוא לא יותר מביריון טיפש ומנייאק. רק פלאש משתווה אליו ובעצם הם די דומים. אני מניח שראיתי את זה הרבה לפניה בגלל שלצערי יש לי הרבה נסיון עם בריונים ואני יכול מיד לזהות אותם. "נפרדתי ממנו לפני שלושה חודשים". "כלומר, אחרי שנחשפתם לעולם?" "כן, אחרי שחזרנו לבי"ס". "אני מקווה שלא עושים לך בעיות בבי"ס" - אמרה סאם. "עדיין מציקים קצת לחברה בבי"ס, ואני לא פופולארית כמו שהייתי. לפני שזה קרה ידענו שזה רק עניין של זמן עד שהעולם יהיה מודע לקיומנו" - אפשר היה לשמוע קצת עצב בקולה של גי'ן. עד מלפני שלושה חודשים מעטים ידעו על קיומם של המוטנטים. בני האדם שידעו עליהם לא סיפרו בגלל שאו שהיו חברים של אקסבייר או שלא היתה להם הוכחה. מי שחשף את המוטנטים לעולם היה דווקא מוטנט שחשב שזה הדבר הנכון לעשות. בימים הראשונים הייתה פאניקה לא רק בארה"ב אלא בכל רחבי העולם. הדבר הראשון שאנשים חשבו היה שמוטנטים הם מפלצות מעוותות והשלטונות התחילו לרדוף אחרי המוטנטים שראו בטלויזיה - הX-Men כולל את אחותי גי'ן. אני זוכר טוב מאוד את הימים ההם זה היה ממש סיוט בשביל גי'ן ובשבילנו. השכנים שלנו זיהו את גי'ן כשהראו בין השאר גם את התמונה שלה בטלויזיה ומאז התיחסו אלינו כאילו אנחנו פריקים או משהו כזה ובגלל זה עברנו לרחוב אחר שבו לא הכירו אותנו. את גי'ן וכל שאר המוטנטים רדפו כמו כלבים ובמשך ימים, לא יכולנו ליצור איתה קשר. 'ציד המחשפות' כמו שאורורו קראה לזה נפסק רק אחרי שגי'ן וכל השאר עצרו מוטנט מטורף שמשום מה ניסה להרוס שכר ולהציף עיירה קטנה שבה גרו כמה אלפי משפחות. וגם לאחר מעשה הגבורה שלהם עדיין הרבה אנשים לא מוכנים לקבל מוטנטים בכלל ואותם בפרט. את גי'ן וכל שאר המוטנטים הסכימו לקבל חזרה לבי"ס רק לאחר שגי'ן נאמה בפני חברי מועצת העיר של ביוויל. כשהיא והחברים שלה חזרו לבי"ס לא בדיוק חיכו להם שם בזרועות פתוחות. החברים של גי'ן עד היום סובלים לפעמים מהצקות, התנקלויות וגזענות רק בגלל שהם מוטנטים. אני מזדהה איתם מאוד היות ואני יודע מה ההרגשה. "לא נורא גי'ן. בסופו של דבר הם יקבלו אותכם" - ניסיתי לעודד אותה. "אני מקווה ובכל מקרה זאת אחת המטרות שלנו בבי"ס אסבייר" - לא אמרתי שפרט ללימוד השליטה בכוחות אקסבייר הקים את בי"ס שלו למטרה נוספת. אקסבייר צפה מראש שכאשר המוטנטים יחשפו לעולם הם יתקלו בפחד, שנאה, בורות ואלימות נגדם. מה שעלול להוסיף שמן למדורת הזאת היא מוטנטים שלא יודעים כיצד לשלוט בכוחותיהם ובכך אנשים יראו אותם כסכנה פוטנציאלית. הפרופ' רוצה להוכיח לעולם שמוטנטים אינם מפלצות מסוכנות שהורסות כל דבר בדרכן ע"י כך שהוא ילמד מוטנטים איך לשלוט בכוחותיהם ולהשתלב מחדש באוכלוסיה. החלום הכי גדול של פרופ' אקסבייר שבגללו הוא פתח את בי"ס שלו מההתחלה הוא שמוטנטים ובני אדם רגילים יחיו יחד בשלום. "לא חשבתי ש... שיט כבר שתיים ורבע?! אני יאחר להדגמה!!" - פתאום שמתי לב מה השעה. "איזו הדגמה?" - גי'ן לא הבינה על מה אני מדבר. "יש הדגמה של טכנולוגיה חדשה באונ' אמפיירסטייט. זאת פריצת דרך במדעי ההנדסה הגנטית". "אם ככה כדי שתמהר גו'ני. יקח לך באוטובוס לפחות שעה להגיע לאוניברסיטה" - סאם אמרה לי. "כן אני יודע. אני אראה אתכן אחר כך ואל תשכחו להגיד לאמא ואבא שאני באוניברסיטה כשיחזרו מהעבודה" - אמרתי להן להתראות ורצתי לתחנת האוטובוס. --- לקח לאוטובוס קצת יותר מהשעה להגיע לאוניברסיטה. אני הייתי לחוץ פחד. חשבתי לעצמי 'הנה עוד פעם אני מאחר וזאת תהיה ממש פדיחה להכנס באמצע'. רצתי מהתחנה לאונ' ובאוניברסיטה הלכתי ממש מהר למחלקת מדעי הטבע. חלפתי על פני כמה מהמעבדות שבהן מבצעים ניסויים בין השאר גם בהנדסה גנטית. הכרתי טוב מאוד את המחלקה היות והייתי שם פעמיים בעבר. הפעם הראשונה הייתה בטיול מטעם בית הספר. הפעם השניה הייתה כאשר באתי לצפות בהדגמה והנה הייתי בפעם השלישית שוב בהדגמה. למזלי פורופסור סטילוול, המדען שהיה אמור לבצע את ההדגמה עדיין לא הגיע למעבדת המשלב הנאו-גני בזמן שאני הגעתי לשם. מהו המשלב הנאו-גני? המשלב הנאו-גני הוא בעצם מאיץ חלקיקים רב עוצמה שיוצר כמה סוגים של קרינות ובין השאר קרינה רדיואקטיבית. באמצעות שילוב של קרינות בעוצמה נמוכה פרופ' סטילוול - מומחה לכל מה שקשור למדעי הקרינה וד"ר קורט קרונורס מומחה למדעי הגנטיקה הגיעו לפריצת דרך שהקפיצה את התקדמות מדעי ההנדסה הגנטית בכמה שלבים. הם פיתחו תהליך מהפכני שבאמצעות 'מינון' נכון של כל 'תערובת' הקרינות הללו אפשרי לעשות מניפולציות בDNA ולא מניפולציות אקראיות כמו שקורה לכל אחד שנחשף לקרינה כל שהיא ובסופו של דבר חולה בסרטן אלה ממש מניפולציות מכוונות שאיתן אפשר גם לשלב בין גנים משני גופים שונים לחלוטין. הם כבר עשו שמונה ניסויים על עכברי מעבדה. השלושה הראשונים נכשלו והעכברים נפטרו אך החמישה האחרונים הוכתרו בהצלחה. ההדגמה שהלכתי אליה לא הייתה אמורה להיות על שום עכברי מעבדה תודה לאל. אני לעולם לא אתמוך בשום ניסוי אלא אם זה באמת לטובת האנושות. המעבדה הייתה שונה משאר המעבדות היות ושם הם התעסקו עם קרינות מסוכנות. חיכינו בצד אחד של המעבדה, בצד שבו היה לוח הבקרה של המשלב. המשלב עצמו היה בצד השני מאחורי חלון פלסטיק מיוחד שהקרינות לא יכלו לעבור דרכו. החלון היה מקובע בתוך קיר בטון של יותר ממטר והדרך היחידה להכנס לצד השל המשלב היה דרך דלת פלדה בעובי של כמעט חמישים סנטימטר.

Vegabond

New member
המשך...

נאלצתי לחכות שם בסה"כ כמה דקות שלא כמו השאר שהגיעו בזמן וחיכו יותר מרבע שעה. לפי מה שראיתי כולם היום בני 20+ אני הייתי התיכוניסת היחיד. אני ידעתי על ההדגמה הזאת כמו גם על ההדגמה האחרת שהלכתי אליה מלפני כמה שבועות בזכות אבא שלי שמעודכן מאוד בכל מה שקשור למדעי הגנטיקה. טוב הוא מוכרח להיות מעודכן, הוא מרצה בנושא אז זה חלק מהעבודה שלו. כשפרופ' סטילוול נכנס הוא התנצל על האיחור ואני הודאתי לאלוהים שהוא איחר. הוא אמר שיתחיל מייד עם ההדגמה ויענה לשאלות שלנו אחר כך. לקח לו כמה שניות להפעיל את המשלב וברגע שהמהשלב התחיל לפלוט את הקרינה זה היה מחזה מגניב. למה מגניב? בגלל שהקרינות לא היו בלתי נראות כמו שהן בדרך כלל. נראה שהמשלב בין השאר פלט חלקיקים שצבעו כל אחת מהקרינות בצבע שונה, ביחד הן נראו כמו קשת קטנה אבל הקשת הזאת הייתה יכולה להיות קטלנית. הקרינה עצמה נספגה במן לוח שהיה על הרצפה ממש מתחת למשלב. אין לי מושג ממה הוא היה עשוי אבל היו לוחות זהים שהיו מקובעים בקירות החדר לשם ספיגה מהירה של חלקיקי הקרינה. ההדגמה נערכה כמה דקות ובמהלכה הפרופ' הסביר על המשלב ועל התהליך שבו המחשב קובע מתי יש צורך להגביר או להקטין את הקרינות כדי לעשות מניפולציות שונות ולשלב סוגים שונים של הגנים והDNA שבתוכם. הוא לא הסביר את זה ממש לעומק אחרי הכל זאת הייתה הדגמה של עשר דקות ולא הרצאה. בזמן ההדגמה כשאף אחד לא שם לב עכביש קטן ירד מהקרינה למקור הקרינה של המשלב. אולי הוא נמשך לצבעים שיצרו הקרינות או משהו כזה בכל אופן הוא כנראה שהה שתיים, שלוש שניות בתוך הקרינה וקפץ על המשלב. לאחר שהסתיימה ההדגמה פרופ' סטילוול התפנה לשאלות שלנו והוא ענה לכל שאלה ושאלה בצורה תמציתית ועניינית כולל על שתיים מהשאלות שלי בקשר לאופן פעולת המשלב והחלקיקים שהוא משחרר 'שצובעים' כל אחת מהקרינות. הוא גם ענה לשאלה של בחור אחר בקשר ללוחות סופגי הקרינה שהיו מקובעים בקירות ומתחת למשלב. בסה"כ זה לקח לו עוד עשרים דקות לענות על כל השאלות. לאחר מכן הוא בדק את רמת הקרינה שהייתה בחדר ולהפתעתי הלוחות הללו היו הרבה יותר אפקטיביים ממה שחשבתי כי הם ספגו %99 מהקרינה בתוך עשרים דקות. חיכינו עוד דקה או שתיים ואז הוא פתח את הדלת ונתן לנו להכנס כדי להסתכל על המשלב מקרוב. התלהבתי מאוד מהמשלב והסתובבתי סביבו כי רציתי לראותו אותו מכל הכיוונים ופתאום להפתעתי ראיתי משהו שהולך על החלק האחורי של המשלב. מכיוון שכולם בחנו את החלק הקידמי שלו אף אחד לא ראה לפני את מה שהלך על המשלב. אי אפשר היה לפספס את זה משום שמה שהלך עליו זהר מכל הקרינה שהייתה ספוגה בו. הייתי כל כך סקרן שבטיפשותי התקרבתי קצת ויכולתי לראות שזה היה מן סוג של עכביש. כשהתקרבתי העכביש קפץ על הפרצוף שלי ומשם ישר ליד שלי ונשך אותי. ניערתי את היד חזק כדי להעיף אותו. עכביש בריא היה מחזיק מעמד אבל הוא היה חולה וגסס מהקרינה. כולם בנתיים שמו לב שמשהו קרה לי והסתכלו עלי. כשהסתכלתי עליו זוחל על הריצפה רציתי למעוך אותו אבל אז התחלתי להרגיש מאוד מוזר. כולם שאלו אותי מה קרה ובנתיים ההרגשה המוזרה התחלפה בהרגשה רעה מאוד. הכל התחיל להיות מטושטש והרגשתי שאני מאבד שיווי משקל. תוך שתיים שלו שניות איבדתי את שיווי המשקל לחלוטין ונפלתי על הגב. נחבטתי די חזק בראש ובכל זאת נשארתי בהכרה לפחות לעוד כמה שניות. לפני שהכל נעשה שחור הספקתי לראות את העכביש שוכב על הריצפה מת ואז הכל החשיך. לפני שאיבדתי את ההכרה לחלוטין שמעתי את האנשים מסביבי צועקים "מה קרה לו?", "ילד מה קרה?", "שמישהו יקרה לאמבולנס!" וזהו, הדבר הבא שאני זוכר הוא שהתעוררתי בבית חולים 72 שעות לאחר מכן. ההמשך יבוא...

למעלה