spam בטלפון!

Rיקושט

New member
spam בטלפון!

זה היה ברור שזה עניין של זמן עד שזה יגיע... וזה הגיע בבום, לפחות אלינו. מדובר בשיחות המגיעות מכל מיני חברות של מים\מרכזיות\טלפוניה\מוצרי חשמל\ליסינג ועוד. השיחות מגיעות לקו של המשרד ובגלל שכנראה המאגר מידע גם כולל שמות אנשי קשר ה"מפרסמים" יודעים את מי לבקש ובעצם עוברים את המענה הקולי או את הפקידה ומגיעים אלי\אלינו. כאשר אני מבקש לדעת מאיזה מאגר מידע הם לקחו את המספר והשם שלי הם לא יודעים! (אולי אמת, אולי שקר) אבל הפאונטה היא שאני לא יכול להסיר אותנו מהמאגרים האלו (כולל ערמות הפאקסים שמגיעים כל לילה למרות שאני מבקש הסרה). השבוע זה היה מוגזם לחלוטין, לפחות 5 שיחות ביום מחברות שונות. המתוחכמים יותר משתמשים בIVR שמתקשר אליך (בזק , אינטרנט זהב וXfone) לסלולרי. האם מישהו נתקל בזה כאן? מה אפשר לעשות נגד הSPAM הזה?

פוֹלי

New member
תכלס?

אין לך מה לעשות. אם לא אומרים לך מאיזה מאגר טלפוני זה אין לך מאיפה להסיר את המספר. היום יש מספיק מידע ברשת ויש חברות שמשלמים להם כדי שיתקשרו למזכירות וישאבו מהם מידע על קודקודים בכל מיני מחלקות. גם אליי מגיעים ככה, אני עונה בנימוס ומעיפה אותם מהטלפון. את הפקסים אני משאירה למזכירה, שלא יהיה לה משעמם.

ariev

New member
אני אישית נוהג להשאיר את השיחה

כמה שיותר זמן. אם יש IVR אז אני מנסה לטייל בתוכו הרעיון הוא לגרום לחברה שמתקשרת הוצאות: יותר דקות שיחה, פורט תפוס ליותר זמן, יותר קווי PRI שהם צריכים לקנות וכד' ככל שיותר אנשים יעשו את זה, כך הכדאיות שלהם תרד

Rיקושט

New member
אם הייתם

מפ"א הייתי חושב שאתה מנסה להגדיל הכנסה לחברה

ariev

New member
ובכן, אני לא עובד עבור אף ספק שירות

(לפחות לא באופן ישיר), ופה אני מדבר עם הכובע הפרטי שלי בבית

smile2life

New member
רציתי לכתוב אותו הדבר בדיוק

אבל במינוחים פחות מקצועיים

עדיג78

New member
להחזיר מלחמה

ליזום שיחות בחזרה לשלוח פקסים בחזרה לאיים בפניה לעיתונות לאיים ובתביעה משפטית, בניגוד לדוא"ל זבל, שליחת פקס זבל זו בהחלט עבירה שאפשר לתבוע עליה. בקיצור, ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה

mavor

New member
לגבי ספאם בפקס

לצארי נחספתי לפני חודש לשרתי פקס שמכילים מנוע אנטי ספאם וזה מסתבר פיצר די מבוקש בימנו (ולפי לקוח אחד שלי זה אפילו עובד מ50 פקסים של ספאם ביום הוא ירד ל 2 לגבי ספם טלפוניֿ/מייל הגישה שלי זה להסיג מיספר טלפון נייד של מישהוא שם ולהתקשר בחזרה ב2 בבוקר או ביום שבת אחרי פעמיים כאלה הם ממש ניזהרים לא לשלוך לי יותר ספאם ואני חייב לצין שזה לפחות שיטה משעשעת יותר מאשר סתם להתעצבן

Admini

New member
ספאם בפקס זו עבירה פלילית ממש

בניגוד לדואר או טלפון זבל

A

adorah

Guest
יש הגנות מפני דיוור ישיר ופקסים

משלוח פקס פרסומי ללא הסכמה מראש של הנמען אסורה לפי חוק התקשורת והיא גם עבירה פלילית וגם עוולה אזרחית. תפנה למשרד התקשורת להתלונן. לפי מספר הטלפון של השולח ניתן לזהות אותו בקלות. תקנות בדבר מאגרי מידע ודיוור ישיר מאפשרות לך לדרוש להימחק מהמאגר המנוהל לצורך דיוור ישיר. אין עדיין חקיקה מתאימה הנוגעת לטלמרקטינג. בארה"ב כבר יצאו חוקים המגבילים את חברות הטלמרקטינג, יש להניח שבאיזה שלב זה גם יגיע אלינו. יש שתי בעיות מרכזיות בנושא: ענף סקרי דעת קהל שחייב להיות רנדומלי כדי לדייק עד כמה שניתן. אם יוגבל מאגר השמות כל העסק הזה נופל. השנייה: פניות של מפלגות ומועמדים בזמן בחירות. אם נגביל אותם לפנות בטלפון- נפגע בהליך התקין. הייתי אומר שניתן להגביל לפחות מערכות של חייגנים מוקלטים. תפנה בעניין לחבר הכנסת האהוב עליך..(אם יש כזה)

Rיקושט

New member
אגב ארה"ב

בדיוק קראתי על התקנות שלהם בקשר לטמרקטינג ...אבל כמו בכל תקנה יש חור שכולם כבר מנצלים אותו. אי אפשר לאכוף את ההגבלות טלמרקטינג על שיחות שמגיעות מחוץ לארה"ב אז כולם מקימים Calling Center מבוסס VoIP ומכניסים את השיחה כאילו מחו"ל (ואם אתם שואלים אם זה יקר...זה לא, המחיר לארה"ב הוא קצת פחות מ1c לדקה.) אז עכשיו התושבים בארה"ב לומדים לא לענות לשיחות "לא מזוהות" ...אבל גם נגד זה כבר יש פתרון...

A

adorah

Guest
אכן CALLER ID SPOOFING אחת הבעיות

זה לא מאוד מסובך לזייף CALLER ID כמו שניתן לזייף MAC או IMEI שזה זיהוי החומרה של הסלולרי. אבל נכון שבשיחות בVOIP קל יותר לזייף CALLERID וכמובן שקשה יותר לאתר את מקור השיחות.. מצד שני אם חברה יושבת בארה"ב זה לא יעזור לה שהיא מעבירה את השיחה דרך שרת חו"ל, אם המוקדנים עצמם יושבים בארה"ב..

Rיקושט

New member
לא מסכים איתך כל כך...

אבל לא נכנס לזה. (משעשעת ההשוואה לMAC או IMEI).

achokler

New member
לגבי SPAM FAX

איזה חברת ביטוח שלחה לי כל יום תוצאות של מרתון שלהם אחרי עשרים טלפונים שהם לא עשו כלום הכנתי פקס בוורד בין 200 עמודים שמבקש להפסיק לשלוח אלי ושלחתי אותו בחזרה אליהם זה עבד מעולה

Shredingerscat

New member
עשיתי טריק דומה

5דפי כרומו, מודבקים בלופ אינסופי, הפקס נשלח ברגע שהתחילו שעות החינם על קו הבזק שלנו, עד שהן הסתיימו (לילה שלם של פקס אחד ארוך ומלא צבע, אם הפקס שלהם מדפיס אוטומטית-הלכה המכסנית, יותר הגיוני שמדובר במחשב- הHDD בטח נסתם מהפקס הזה. לא עזר, המשיכו לשלוח.

achokler

New member
אני שלחתי ממודם פקס

ולא הייתי צריך להדביק כלום פשוט להכין קובץ

למעלה