SOS לאיכות הסביבה

אMור

New member
SOS לאיכות הסביבה

אז אחרי קצב ופאריס הילטון, הגיע זמן ה- LIVE EARTH לתפוס את המקום הראשון בסדר היום התקשורתי ואף החברתי, למרות שאינני בטוח כמה מכם באמת ניהלו שיחות סלון בנושא הזה. אז לא שאני מעלה את זה לסדר היום הפורומי שלנו בגלל הטרנדיות של הנושא כמו שיש משהו שלא מסתדר לי עם כל האג'נדה הזאת שבנה אל גור... כולנו יודעים היום שיש לשמור ולחסוך למחזר ולהיות ערניים לזיהום הסביבתי, הכל טוב ויפה. הבעיותיות שאני רואה היא שהאישו הזה הוא ברמה הגלובאלית ומדינות כמו: סין והודו שיחדיו מרכיבות סך גדול מחצי מאוכלוסיית העולם (zuo you) - הם אלו שאחראיות על כמות רבה מאוד של זיהום ועם כל הכבוד לאל גור, למדונה, לצ'ילי פפרס ולכוכבים שהופיעו על הבמה בשנחאי - היום יום בסין הוא עננה אחת גדולה ושחורה של פיח תעשיתי וזיהום אוויר מחריד שמוציאות מיליוני המשאיות שנוסעות נון סטופ על הכבישים ולא נראה לי שמישהו בממשל עושה משהו בנדון, כפי שעושים כ"כ הרבה בהונג קונג השכנה... זה נכון שהשינוי צריך לבוא אצל כל אחד מאיתנו, אך ללא הסברה מקומית וללא חוקים ותקנות ארציות - אין טעם לכל המודעות האישית הזו... אז כמה באמת יעזור קמפיין עולמי חובק עולם ומנופח תקציב שכזה אם מדינות עצומות בגודלן ובאוכלוסייתן לא שמות את האג'נדה הזאת על שולחנן....

renjintso

New member
הן שמות

איכות הסביבה זה אחד הנושאים הכי חמים בסין היום, בתקשורת, בחוגי המימשל, בתקציבים שמופנים לזה, בשיח הציבורי אפילו במקומות נידחים. יש פער של זמן ושל אפשרויות בין מודעות לפעולה, ונכון שבפועל, סין עדיין נחנקת מזיהום ומשתמשים בפחם ורוצחים את הנהרות וכו' וכו'. לא מתקרבים בכלל לעשות מספיק, אבל להגיד שהאג'נדה לא קיימת זה לא מדוייק בכלל. ואגב, סין היא אחת המזהמות הגדולות בחישוב למדינה, אבל בחישוב פר בנאדם, ארה"ב ואירופה עדיין מזהמות הרבה הרבה הרבה יותר מסין, ובוודאי שיותר מהודו. מה שנחמד זה, שלכל אחד יש תירוץ. הטרנד בארה"ב עכשיו זה להודיע שסין היא הבעיה של העולם, ועד שלא יפתרו את בעיות איכות הסביבה שם, אין טעם לטרוח לעשת משהו בשום מקום אחר. הסינים מחזירים בנתונים שלמעלה (ארה"ב מזהמת יותר), ובאמירה המפורסמת, והנכונה כשלעצמה, שהמערב בנה את העושר שלו על הרס הסביבה ורק אחר כך נזכר לתקן. אז כולם צודקים ולכולם יש סיבות טובות למה זה לא הם שצריכים לעשות משהו, וככה הכל בסדר, חוץ מכדור הארץ שהולך ואוזל.

yaelisam

New member
../images/Emo45.gif

טוב רק התעוררתי לא מזמן (קשים החיים של ההולכים-להיות-סטודנטים-לשפה-עוד-פחות-משבועיים) אז אני לא ארחיב בהסכמתי

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif

קל להאשים, קשה לבצע

אMור

New member
זה שזה נושא חם בסין - זה יפה

אבל מה שנראה לעין בדרום גוואנדונג הוא לחלוטין הפוך מכל מה שמראים לך בטלוויזיה על משאבים וכל מיני חוגי ממשל שהיזכרת. אני רק יכול להעיד שבכל פעם שאני חוזר מהונג קונג לסין, אני מרגיש את ההבדל בזיהום האוויר - ועוד הק לא נחשבת למקום צלול כיין, כידוע. ההבדל הוא ביישום. לא באתי לצאת כנגד הסינים או המערב ביישום או אי יישום האג'נדות, פשוט הישיבות והכיבוד והתקציבים שמראים לכם בחדשות לא ממש נראים בשטח. דוגמאות? בבקשה: - המכוניות לא מוסעות על דלק ידידותי לסביבה, אלא מוציאות פיח שחור וסמיך, במיוחד האוטובוסים, שכאלה - כידוע לכולכם - יש יותר מדיי... - פחים לאשפה ממוחזרת? פחים משמשים כאן בעיקר לחיטוט והעניים מוציאים פחיות בשביל למכור, שזה כבר סימן טוב, אך מה עם שקיות הניילון, בטריות, פלסטיק וכד'...את אלה אף אחד לא אוסף כי אין למי למכור... - ביקורות של איכות סביבה במפעלים שמסתיימות בצ'ק מתחת לשולחן במקום בהגשת דו"ח לשלטונות ונקיטת אמצעים כנגד... בקיצור, יש עוד הרבה דוגמאות שביום יום מופיעות אל מול עיניך ואתה שואל את עצמך, מה יעזור שהשוויצרים בשוויץ מפרידים את הפסולת ככתוב בחוק ושאשרת קוטלר קוראת לישראלים להיות יותר "ירוקים", כאשר בצד השני של העולם - הדברים האלה לא מענינים אף אחד... עם כל הכבוד לזה שאיכות הסביבה היא "נושא חם" בסין, זה שאין חקיקה ותקנות בנושא גורם לכך שהסיני הממוצע אינו מודע לכל אלה ואינו עושה דבר בענין ועל זה אני מדבר...

Mei11

New member
מה שרחל כתבה

זה שהסיני הממוצע מזהם פחות מהמערבי או הישראלי הממוצע. כמה דלק אנחנו צורכים בחתיכת השטח הפצפונית שיש לנו, כשהסינים עדיין מצטופפים ברכבות ואוטובוסים ואפילו עוד נוסעים באופניים. את רוב מה שמייצרים בסין צורכים במערב. אבל האירוע המטופש הזה, חוץ מלהקשות עלי להגיע הביתה ביום שבת, לא ברור לי איך הוא תורם למישהו. אז עכשיו מפעלים כימיים יזהמו פחות? תחנת דלק נתנה לזה חסות, בחייאת. רוצים עולם נקי? צריך לייצר פחות. לנסוע יותר בתחבורה ציבורית. כל מיני דברים שכאלה שמעטים יסכימו לוותר עליהם, ומעט מאד סינים כבר נהנים מהם...

renjintso

New member
Maybe we haven't been introduced

אני יודעת איך נראות ומריחות ערים סיניות, ולא מהטלוויזיה, תודה. ואנחנו אומרים בדיוק אותו דבר: שיש פער גדול בין החקיקה ליישום. זה קורה מכל מיני סיבות שאין לי כוח לכתוב עליהן כרגע. בכל אופן, לא תשמע אותי מצדיקה את העמדה הסינית בעניין, אני חושבת שהמצב שם הוא קטסטרופלי לגמרי, ונמצא בערך 2 דקות מאסון אקולוגי אמיתי.

erezor

New member
הממשלה הסינית פרסמה משהו בנושא

לפני כמה זמן, לא זוכר בדיוק איפה, אבל השורה התחתונה היתה שסין תעשה מאמץ להקטין את הזיהום שהיא מייצרת, אבל הדבר לא יבוא על חשבון הצמיחה הכלכלית שלה, שזה קצת 自相矛盾...

yaelisam

New member
מה שרחל ניסתה לומר לדעתי

שזה שבצד אחד של העולם לא עושים הרבה בעניין, זה לא אומר שבצד השני צריך לוותר על הכל. זה כמו שבחדר ילדים מלוכלך- ילד אחד לא ינקה כי האחר לא מנקה- ובמעגל כזה החדר ישאר מלוכלך.

GnomeBubble

New member
אוף, זה תמיד היה התירוץ שלי ../images/Emo8.gif

מצחיק איך שבתל-אביב האוטובוסים מזהמים חופשי, והממשלה אפילו מסבסדת את הסולר. בתקופה שהיה עוד בארץ דלק לא נטול-עופרת (וזה לא היה כל-כך מזמן) אני לא זוכר שהממשלה סיבסדה את הדלק נטול-העופרת, והוא עלה יותר מדלק רגיל, ככה שזה בטח היה עידוד מצויין להשתמש בדלק לא מזהם, נכון? אMור, אתה תמיד אומר שהסינים יותר ברדקיסטים מהישראלים, אז למה אתה מצפה מהם דווקא כאן שיהיו יותר טובים מאיתנו

אMור

New member
../images/Emo12.gif

מתי דיברתי על ישראלים? זה שאחרים עושים השלכות לדבריי על הסינים זה משהו אחר... מעולם לא השוויתי בין השניים... אם כבר העלית את הנושא, כולנו ישראלים ומודעים למגרעות שיש ל- "ישראלי הממוצע", אין מה לדון עליהם בכלל כי זה לא יחדש כלום לאף אחד. לדעתי, אין כל בסיס להשוואה בין הסינים לישראלים, אנגלים, צרפתים, אמריקאים או סקנדינבים. סין זו סין, היא כוכב אחר. הסינים נראים אחרת, מדברים אחרת, מתנהגים אחרת ואוכלים כל מה שיש לו רגלים חוץ מהשולחן. לא סתם כל זר שמגיע לסין זקוק לתקופת התאקלמות ממושכת ורבים עושים u-turn ולא חוזרים לעולם... אני אישית מכיר כמה כאלה... למזלי, אני עברתי את התקופה הזו בשלום.

למעלה