Sony a9 - ביצועי ISO

כמו טוסיק של תינוק

טוב, אולי חוץ מהדוגמה שצולמה ברגישות מירבית.
העניין הוא שצילום לילי לא זקוק לשלמות טכנית. תצלומים כאלה נראים בעיני קצת מלאכותיים, כאילו הם תוצר של הפקה ולא של חשיפה מזדמנת. חסרים בהם פגמים שיעידו על חשיבותם בעיני יוצרם. דעתי בלבד.

ravivme

New member
שוחחתי עם מישהו שמבין עניין

בחור שגר ביישוב ועובד בתעשיית הגלאים.
הוא שאל אותי אם שמעתי על ה- A9 ועל החיישן החדש.
אמרתי שכן.
ואז הוא השתפך לגבי היכולות של סוני בתחום החיישנים. אמר בתסכול שהם פשוט בליגה משל עצמם ומה שהם עשו בחיישן הזה "מטורף".
אמר שהם הצליחו ליישם בחיישן FF טכנולוגיה שהכניסו קודם בחיישנים לסמארטפונים, וזה הישג הנדסי אדיר.
אני לא מבין בזה כלום.
אני מניח שבתקופה הקרובה נראה עוד הדגמות ומבחנים, ואז נדע אם באמת יש פה שיפור של ממש או More of the Same.

חובב1

New member
הוא מדבר כנראה על BSI

וזה נעשה כבר ב- A7R II ושם יש בהחלט ביצועי ISO טובים ביחס לכמות הפיקסלים המכובדת בחיישן.

ravivme

New member
הוא מכיר את החיישן ב- A7RII

נראה לי שבחיישן של ה- A9 יש פיתוח נוסף.
בהזדמנות אבדוק איתו.

חובב1

New member
אז הוא מדבר על ה"שכבות"

תצורת השכבות בה הזיכרון צמוד לחיישן וממנו למעבד, מה שמאפשר להזרים את המידע במהירות גבוהה בהרבה מחיישן רגיל. זה הגיע לראשונה ב- RX100 IV בחיישן 1" ואכן זה חיישן ה- FF הראשון במבנה הזה.

ravivme

New member
כן, כך נראה לי

מכיוון שהוא עוסק בזה הוא יודע להעריך את הסיבוכיות הכרוכה בזה.
התפעלתי מההתפעלות שלו.

חובב1

New member
אין ספק

שסוני נמצאים בחזית בנושא החיישנים. עכשיו צריכים רק לשפר את התפעול במצלמות והכל יהיה בסדר

ולא יזיק

שגם ימשיכו לעדכן את הקושחה למצלמות ישנות ויורידו את המגבלות האזוריות על האפליקציות למצלמה.

eliyaho155

New member
היה צריך להוסיף תמונה קטנה ליד של הדגם הקודם וגם של A6000

מענין איזה נסים ונפלאות היינו רואים . אני טוען שלצלם טוב ושקט ,חייו פשוטים ולכן ארוכים , זה לא הרבה משנה . לחברה המייצרת ,מאוד חשוב ,להמשיך למכור ,ולכן כול מיני הקשקושים . לרביב , לא סתם הם לא העלו ,תמונה בכול איסו מול הדגם הקודם ,הם לא רוצים שתרגע ,הם רוצים אותך ,אותנו עצבנים . ושנרוץ לשדרג .הם לצד היצרנים האתר הזה ואחרים ,הם לא לטובת הלקוחות ,ולכן זה מוצג כך בכוונה תחילה ,שבת רגועה ושלווה לכולם .

למעלה