Solo

pink floydror

New member
Solo

ובכן .. גם בתקופה המאודת של הלהקה וגם אחרי עזיבת ווטרס וההפסקה הזמנית שהלהקה עשתה, הוציאו חברי הלהקה אלבומי סולו ופרוייקטים צדדיים. מה מהם יצא לכם לשמוע?? מה אהבתם? מה האהוב עליכם?? זכרו שהשאלה נוגעת לכל התקופות, החל מאלבומי הסולו של בארט ועד לעבודות של ווטרס וגילמור בשנות ה90. לי לא יצא לשמוע יותר מדיי, אבל ממה שכן שמעתי, האהוב עליי זה Amused To Death של ווטרס.. אלבום שמשום מה אני מצליח להתחבר אליו מאוד, ובכלל אני ממליץ עליו!

דדאלוס

New member
לי יש בסה"כ שלושה אלבומים כאלו

Radio KAOS של ווטרס - יצירה טובה מאד לטעמי The madcap laughs של בארט - אי אפשר בלי Octopus, ובכלל יש שם שירים מצויינים Wet dream של רייט - אלבום אווירה יפהפה לחורף, עם המון טאץ' פלוידיאני. אבל הרשה לי דווקא להמליץ על אלבום פנטסטי של רוברט וואייט: Rock bottom. וואייט היה המתופף של Soft machine, שבמהלך טריפ ל.ס.ד חשב שהוא ציפור וניסה לעוף מהקומה החמישית. מאיגרא רמה הוא הגיע לבירא עמיקתא, ונותר משותק על כיסא גלגלים. מתוך היאוש התהומי הזה הוא יצר את אחד האלבומים המרגשים ביותר שאני מכיר, וסייע לו בכך, ואף הפיק את האלבום הזה, ידידו הטוב ניק מייסון.

רק הערה קטנה, אם תרשו לי

Rock Bottom הוא אכן אלבום פנטסטי, והוא גם נדון כאן בפורום לפני כמה חודשים. באותה הזדמנות נתתי לינק לראיון עם וואייט, בו הוא סיפר על הקלטת האלבום, והתאונה בה נפגע. הסיפור, לפיו הוא "חשב שהוא ציפור" במהלך טריפ, הוא אגדה אורבנית ישנה, שאין לה קשר למציאות: ווייאט מעד ונפל מחלון, במהלך מסיבה עם חברים, ולאחר ששתה כמה בירות. כמו כן, ווייאט סיפר שאת האלבום הוא החל לכתוב עוד לפני התאונה. לעניין אלבומי הסולו: אני מודה שיש לי רק את אלו של בארט. שמעתי חלק מאלבומי הסולו של ווטרס, ולא התרשמתי מהם, אבל אני מוכנה לתת להם הזדמנות נוספת. שמעתי גם כמה קטעי סולו של רייט, שנשמעו לי נחמדים אך לא בעלי משקל רב. לא שמעתי עדיין את אלבומי הסולו של גילמור, מלבד, כמובן, ההופעה הנהדרת ב-Meltdown מלפני שנתיים, שהיא מומלצת ביותר, בכל פורמאט.

FloyDviR

New member
לי יש ....

ארבעה דיסקים: 1967 Syd Barrett - Magnesium Proverbs 1973 Syd Barrett - The Madcap Laughs 1987 Roger Waters - Radio Kaos 1992 Roger Waters Amused to death ובקרוב יהיה גם About Face של גילמור.... הכי אהוב עלי ללא ספק זה Amused To Death... דיסק מצוין! אני מתחבר אליו מאוד ואני באמת נהנה כשאני שומע אותו!!! ודרור ידידי
הקדמת אותי.. כי רציתי גם לפתוח שרשור כזה! :)

ברלה25

New member
מאיפה אני יכולה להשיג את האלבומי

סולו של חברי הלהקה, ובמיוחד של גילמור?

הסקר החדש

השרשור הזה נתן לי רעיון לסקר חדש, שהעליתי עכשיו: מהו אלבום הסולו האהוב עליכם? בעצם, הסקר בודק לאיזה אלבום נחשפתם יותר מאחרים, כיוון שאני מניחה שלא כל אלבומי הסולו מוכרים באופן שווה. ושאלה נוספת, אולי מקבילה: איזה אלבום סולו שעוד לא שמעתם, אתם הכי רוצים לשמוע?

pink floydror

New member
של רייט

אהה וגם The Body בפסקול הזה ווטרס עבד עם רון גיסין, ככה שנשמע מעניין.. ואני גם מחכה כבר לאופרת רוק של ווטרס !!

Shakty

New member
שכחתם אץ PROS AND CONS OF

HITCHIKING שלדעתי מוצלח מאוד - מעין הקדמה לרדיו קאוס... אמנם ווטרס מבחינה מוסיקלית לא בשיאו פה אבל הטקסטים שלו כרגיל - פוגעים ישר בנפש האפלה של כולנו... וגם שיתוף הפעולה עם קלפטון, כמובן לא נשכח שקלפטון מנגן בגיטרה באלבום.

למעלה