Soicide is Painless

renjintso

New member
Soicide is Painless

יש לי פוסט חדש על טרנד ההתאבדויות בפוקסקון. והנה כתבה טובה בגארדיאן על הנושא. מה דעתכם? כמו ברציחות בגני ילדים גם כאן יש הסברים שמדובר באנשים שמחקים זה את זה. ואחרים מאשימים את השיטה.

happydog23

New member
תסלחו לי על ההכללה, אבל זה נראה לי עניין דומה

הלחצים האדירים שהם נתונים בהם, יחד עם, כמו שציינת, היעדר רשתות הביטחון המסורתיות גורמות לאנשים "לאבד את זה". אני חושב שגם כאן מדובר באנשים ששואבים "השראה" אחד מהשני. בעבודה הנוכחית שלי היתה מישהי שבאה מתחום ייצור השבבים ויצא לה לעבוד עם פוקסקון ולבקר במפעלים שלהם בשנג'ן. אני זוכר שהיא אמרה שהיא היתה די מזועזעת מהתנאים. יחס של אנשים אחד כלפי השני הוא נושא די כאוב בסין (לפחות בעיניי, בתור מתבונן מהצד). אני זוכר איך בהתחלה מאוד התרשמתי מהדרך בה אנשים מתנהגים ברחוב אחד לשני, אבל ככל שעבר הזמן למדתי לראות גם את המתח והאלימות שמתחבאים שם, נסתרים מהעין.

renjintso

New member
יחס של אנשים בסין אחד לשני

זה באמת נושא כאוב. גם בעיני. דווקא לא מהכיוון של אלימות. לא שאין, אבל נדמה לי שקצת פחות מבחברות אחרות. לי מפריע יותר שיש חוסר סולידריות נוראי. אין הרגשה שיש לאנשים איזשהי אחריות בסיסית אחד כלפי השני אלא אם כן הם באותה משפחה.

happydog23

New member
כן, חוסר הסולידריות זה בהחלט העניין.

אני מניח שבתור ישראלים זה מפריע באופן מיוחד.

milindapanna

New member
בתור ישראלים?

ידידי, אין בישראל שום סולידריות, למעט זו שגבולותיה ברטוריקה של דוברים מיומנים, בנוסטלגיה, ובפעילות של מתי-מעט.

happydog23

New member
אני חולק עליך.

יש בישראל סולידריות ואנושיות שאין בהרבה מקומות אחרים בעולם. יש לא מעט דברים מכוערים ורעים אחרים, אבל ממש אי-אפשר להשוות את הדינמיקה החברתית בין סין לפה. חוסר המחסומים פה בין האנשים (שוב - לטוב ולרע) יוצר גם תחושת אחריות הדדית ושותפות שלא נתקלתי בה במקומות אחרים.

כל כך טובה הסולידריות בארץ.

דוגמאות אישיות. ב4-00 בבוקר בתור חייל מלא נהגים עצרו לי לטרמפ כדי לעזור. כאשר הלכתי להנאתי בצפון כשירד שלג ,כמעט כל נהג עצר לי לטרמפ. פעם כשנפל לי שקל באוטובוס חשבו 2 צעירים שאין לי מספיק כסף לשלם וישר הציעו לי שקל. והיו עוד.

renjintso

New member
דווקא הסינים נורא דומים לישראלים בעניין הזה

שניהם מאד אוהבים להתערב בדברים שהם ממש לא עניינם: (למה אתם לא מתחתנים? למה הילד מסתובב יחף? וכאלה) אבל הרבה יותר חלשים כשמישהו באמת נזקק לעזרתם.

bizhar

New member
ומה עם טרנד ההתאבדויות בתאי המעצר בארץ?

שנאשים את המשטרה או השב"ס? הררי עבודות נכתבו בנושא זה ולדעתי הבלתי מלומדת בעליל, תמיד קיים איזשהו רקע. משהו שהתבשל לאורך זמן. אקדח טעון המונח על השולחן וממתין בשקט לאצבע שתלחץ.

למעלה