So it was Christmas

sirpad

New member
So it was Christmas

ומה אני עשיתי? אוהההה,אני יכול לומר לכם שהכריסטמס שנה הבאה הוא בסימן כישלון כי אין סיכוי שאהנה כמו שנהנתי השנה. אז לאחר קניית המתנות והעניינים נסענו לעיירה בפאתיי קופנהאגן שם גרים הוריה של האישה,כבר אז התחילה הבירה לזרום בטבעיות.בשלוש לערך הלכו הנשים לכנסיה ואנחנו נשארנו לעוד קצת אלכוהול ושרנו קצת שירים ואני ניגנתי בגיטרה.וכשחזרו היה קפה ועוגות ועניינים ואז ארוחת הערב. אני אומר לכם שאחריי כמעט שנה בדנמרק,כריסטמס זה החג שהכי מתקרב לחג יהודי מבחינת האוכל.פשוט אוכלים המון!?!?!?אז אכלנו טוב ושתינו טוב ודיבורים סביב השולחן בצילו של יין אדום תמיד זורמים יותר טוב ואתם יודעים מה אני מתכוון.ואז הגיע החלק עם הריקודים סביב העץ ושירה דנית שעשיתי את המיטב לקחת בה חלק.ואז המתנות (שזה תמיד כיף לתת ולקבל) ואז אייריש קופי ועוגיות(השעה כבר 11) ולומדתי משחק מגניב בשם The Settlers שזה מין משחק אסטרטגיה שכזה מאוד מרתק(אני חושב שאני מכור). ואז ככה באחת בלילה הולכים לישון,לא יודע למה אבל בחמש בבוקר התעוררתי ומאז לא הצלחתי להירדם,אז שמתי מעין חרמונית שכזו ויצאתי עם הכלבה לסיבוב(היה קר כל כך והכלבה כמובן בחרה ללכת נגד הרוח הייתי בטוח שאני תיכף מאבד את הזהות היהודית שלי-האף!)וחזרתי ורק בתשע קמו כולם,ואני מייד התלבשתי על הכיריים ותיקנתי להם את הפנקייקס המפורסמים שלי(או של רות סירקיס) שזו אחד מהספצליטה שלי אגב.וכמובן היה יג´ימייסטר ועוד סוג של שנאפס לבוקר.ולאחוריי זה ירדנו לעוד סיבוב שניים של משחק The Settlers ואז הגיעה הצהריים,התיישבנו בשעה 1400 והמנה הראשונה הייתה רק דגים,אני-לא סובל דגים,אבל אמרתי יאללה שיהיה אז בהתחלה הלכתי על בטוח ולקחתי פילה דג מטוגן שזה כמו שניצל כמעט וכיסיתי אותו בכל דבר אפשרי כדיי שלא ארגיש את טעמו של הדג.אבל אז העזתי לטעום הרינג אדום וזה פשוט היה לי טעים- הפעם הראשונה שאני אוכל דג וזה טעים לי,לא נסבל או לא מגעיל אלא טעים!!!! ואז מנה שנייה היו סוסג´ז והסינטה של החזיר ופרקדילה שזה קציצות דניות מעולות ועוד חלק בחזיר וכבד בקיצור המון בשר. אם בארוחת הערב היין האדום שלט אז פה שלטה הבירה,אה והשנאפס או אקואויט איך שתקראו לזה,חצי בקבוק מהרעל הזה סיים אצלי בבטן חצי בבטנו של האבא וחצי בבנו של החבר ההולנדי של האחות.שאר החצי התחלק שווה בין שאר הסועדים.אני עוד איכשהוא שארתי מפוכח אבל האבא וההולנדי שפכו לאגר וזה היה נורא מוזר שהאבא שלה יושב איתי ושנינו שתויים ומדברים וצוחקים.כל הסאגה נשמכה עד השעה 2100 בערב. רק אז ירדנו מהשולחן,ההולנדי הלך לשיר בשירותים האבא נחר ואני נשארתי לראות סינגלס בטיוי.ופשוט היה לי כיף כיף כיף.לא יודע למה,אבל כילד אני זוכר אירועים משפחתיים ככה,כיום אוליי זה בגלל שאנחנו לא שותים אלכוהול בבית יושבים אוכלים ואז זזים הבייתה מקסימום נשארים לכוס קפה.הייתה לי חוויה מעולה של אוכל טוב שתייה טובה וחברה טובה ואני כבר כולי מצפה לשנה הבאה. סליחה שהטרדתי אתכם בהמון אותיות,אבך הייתי חייב לפרוק עול. שנה טובה!

Guy K

New member
יא סרפד

זה נשמע ממש טעים................. ובכלל נשמע כמו אחלא קריסמס! סחת´ן! האמת היא שגם אצלי החג היה עמוס לגמרי - כבר משבוע שעבר אני הולך לכל מיני מסיבות קריסמס אצל כל מיני אנשים (משום מה המסיבות שלהם הם לפני או אחרי החג אבל לא בחג - כי בחג הם בבית עם המשפחה) ואז התחיל החג עצמו עם המון, המון, המון עבודה במועדון שהתחילה כבר בסופ"ש שעבר... לא ייאמן הכמויות של האנשים שיוצאים לבלות בתקופה הזו של השנה - בגלל שהסטודנטים בחופש וכל זה - המועדונים מפוצצים - והעובדים עובדים קשה (אבל מרוויחים כסף נהדר) עץ האמת לא היה לי בבית (וגם לא בא לי שיהיה ממש) אבל מתנות היו בהחלט. חוץ מזה לאבא שלי יש יומולדת ביום לפני קריסמס... אז אתם יכולים להבין שהכרטיס שלי עבד שעות נוספות כל השבוע שעבר! אני חושב שבזבזתי קרוב ל 700 דולר.... מתנות להוא ולהיא ולחבר ועל הדרך כמה דברים קטנים לבית (טלויזיה) בקיצור - טירוף! מזלי שעוד מעט סילבסטר ויהיה לי עוד פוש בעבודה עם הרבה כסף לכסות את כל הקניות - וטוב נו - שיהיה גם לקניות של אחרי ראש השנה (למה יהיה סיילים מטורפים)

בין העבודה ללמודים

קפצתי להגיד שלום. ללא ספק היה חגמולד, כל הטרראם ייגמר בעצם רק בסוף החודש. בינתיים לפחות יש הרבה עבודה=כסף. בין לבין אני מנסה להתקדם בעבודות הסמינריות (שלוש בדרך, אחת כמעט גמורה ואחת עוד לא התחלתי). ביום השני של החג קיבלתי שחרור מהעבודה, אז הייתי אצל אנה (חברתי שתחייה) ומשפחתה, אכן מתנות לרוב... וגם לי הצליחו מאוד המתנות שקניתי. איזה כיף!

ליילה

New member
ואוו, איזה כיף לך סירפד...

כולי ירוקה מקנאה...
תמיד חלמתי להיות בכריסטמס אמיתי כזה, אבל זה כנראה לא ממש יקרה לי. נשמע כיף חיים, ונראה שממש נהנית, אני כמעט יכולתי להנות רק מלקרוא את זה. ואתה צודק, זה באמת מזכיר את איך שהחגים היו פעם בארץ כשהיינו ילדים, כשכולם היו מתאספים לשעות על שעות של אוכל טוב וצחוקים ושירה ומשחקים... כמה חבל שהיום זה רק פרצופים חמוצים, הקיטורים של דודה ציפורה, השאו אוף של דוד ירחמיאל, והמבטים בשעון של - מתי כבר אפשר לעוף מפה... אנחנו כמעט לא הרגשנו את הכריסטמס חוץ מתחושת היום כיפור מסביב כשכולם נעלמו מהאופק... אולי בראש השנה יהיה יותר שמח....

Gefen

New member
ואנחנו בכריסטמיס

נסענו לטייל ל- great ocean road והיה פשוט נהדר לא האמנתי כמה יפה זה יכול להיות עד שראיתי במו עיניי..הנופים, החופים, פשוט מדהים. מצחיק שיצאנו ממש ביום החג- ב-24 לחודש יום רביעי וכל הכבישים היו פשוט ריקים, ואז יום למחרת בחמישי- הבוקסינג דיי, הכבישים כבר הוצפו באלפי מטיילים, אז הסתבר לנו שזה בערך הזמן הכי "מטוייל" בשנה פה באוסטרליה.. וכל בתי המלון לאורך החוף היו מלאים עד אפס מקום. הקיצר, זוכרים את המצלמה החדשה שלי? איך לא תזכרו אחרי שבלבלתי לכם במוח...אז היא אדירה...אבל אני, מה לעשות, קצת סתומה.. הסתבר לי באיחור קמעה, שבערך חצי טיול צלמנו עם עדשה חצי סגורה
כך שהנופים הכי הכי מדהימים של ה- twelve apostals יצאו לי מעפנות... (אני מרשה להתחיל לזרוק עגבניות..) אבל בכל זאת ננסה להציל מה שנצליח ואנ מבטיחה להביא אותם הנה שתראו כמה שיפה פה (רואים את זה למרות הצילום הכשרוני שלי) חוצמזה שחזרנו קרועים משהו פחד מעייפות.. אז לילה טוב גפן

ובכן....

RTFM == Read The F***ing Manual.... ויש הטוענים שהמשמעות האמיתית היא: RTFM = Read the Forgotten Manual אבל זו בסך הכל גירסה "נקייה" יותר. RTFM - קיצור מקובל בקרב המקורבים לעיסוק בתחום המחשבים, שמנהגם קודם כל להפעיל תוכנה/חומרה חדשה, לגלות שהיא לא עובדת כמו שצריך, ורק אז ללכת ולקרוא את המדריך למשתמש, במקום להשקיע 2-3 דקות מלכתחילה ולחסוך את כל הבלגן. התופעה היתה כל כך נפוצה, ובהרבה קבוצות דיון באינטרנט (usenet) נשאלו כל כך הרבה שאלות שהתשובות עליהן נמצאו ב-manuals שאנשים לא טרחו לקרוא, שהתשובה למרבית השאלות הללו היתה פשוט RTFM. עד כדי כל הגיע הדבר, שאחד האתרים ה"רשמיים" הכולל את קבצי השאלות-תשובות נפוצות של usenet נקרא בשם זה וכתובתו עד היום היא ftp://rtfm.mit.edu. עד כאן פינתנו. יום טוב.

יש פתרון לזה גפן.........

עכשיו שאת יודעת שצריך לפתוח עדשה כשמצלמים, כנסי למכונית ותחזרי לקחת את התמונות שפיספסת...... הגיע הזמן שנראה משהו מארץ "האוזים" לא ?

judyr

New member
סבלנות....

היא מחכה לי שאגיע לשם ואז היא תסע שוב....

סנדייז

New member
סירפד זה נשמע מגרה ומהנה יחד

נורא כיף לבלות בחברה שכל כך נהנים ממנה. סירפד תודה על העידוד......תמיד נעים לשמוע.... ואנא שחרר את המתכון האולטימטיבי שלך לפנקייקס. שלי יצאו כל כך מעפנים שהחלטתי לוותר על העניין.מה עוד שמשפחתי הביעה את דעתה מבלי לחוס עלי אז יאללה שחרר דרורה

sirpad

New member
תסלח לי רות סירקיס

כוס קמח תופח מאליו ורבע כוס סוכר לקערה גדולה,2 ביצים כפית תמצית וניל ו2 כפות שמן לתוך קערה קטנה יותר-להקציף את הבלילה ולערבב את הקמח עם הסוכר טוב טוב מומלץ גם לנפות את הקמח מראש. לאחר מכן משקשקים היטב מיכל רוויון ומוזגים כוס ממנו לתוך הבלילה הרטובה(הקערה הקטנה)מערבבים טוב טוב ואז מאחדים את תוכן הקערה הקטנה לגדולה ומערבבים.ניתן לעבוד עם מזלג וניתן לעבוד עם בלנדר ידני ליתר קלות חשוב לדאוג שלא נשארים גושים והשבלילה סמיכה דיה. ואז לוקחים מחבת מעולה-הכי מעולה שיש לך שטוח שטוח ועם טפלון שלא נדבק(אני ממליץ על זה של טפאל עם הנקודה האדומה) ומחממים לטמפ בינונית(מה זה בינונית? שאלה טובה אחריי שלוש פאנקייקס את אמרוה כבר לווסת לחום הרצוי-כעיקרון על כל כיריים חדשות שתיפגשי תדעי ששלוש פאנקייקס ראשונים זה כפרה)מניחים עם מצקת במרכז המחבת את הבלילה שתיצור עיגול בקוטר של שמונה ס"מ לערך(לא יותר!!!!!) לאחר שהפאנקייק מחורר מלמעלה(כלומר הבועות שעולות יצרו בכל השטח של הפאנקייק מעין מכתשיי ירח קטנים זה אומר שהצד התחתון אפוי דיו ואפשר להפוך) הופכים רק פעם אחת לכן בהתחלה כדאי להציץ ולראות אם הוא באמת שחום יפה למטה ואם הוא שחור ואין בועות אז להחליש טמפ ואם בועות יש והוא בלונדיני להחריד להגביר טמפ,לאחר ההפיכה משהו כמו דקה לצד השני וזהו. בהצלחה!

sirpad

New member
אני חייב ללמוד לפסק,הגרסא המפוסקת:

כוס קמח תופח מאליו ורבע כוס סוכר לקערה גדולה. לערבב את הקמח עם הסוכר טוב טוב מומלץ גם לנפות את הקמח מראש. 2 ביצים כפית תמצית וניל ו2 כפות שמן לתוך קערה קטנה יותר. להקציף את הבלילה. לאחר מכן משקשקים היטב מיכל רוויון ומוזגים כוס ממנו לתוך הבלילה הרטובה(הקערה הקטנה),מערבבים טוב טוב. אז מאחדים את תוכן הקערה הקטנה לגדולה ומערבבים.ניתן לעבוד עם מזלג וניתן לעבוד עם בלנדר ידני ליתר קלות. חשוב לדאוג שלא נשארים גושים והשבלילה סמיכה דיה. ואז לוקחים מחבת מעולה-הכי מעולה שיש לך שטוח שטוח ועם טפלון שלא נדבק(אני ממליץ על זו של טפאל עם הנקודה האדומה). מחממים לטמפ בינונית(מה זה בינונית? שאלה טובה אחריי שלוש פאנקייקס את אמרוה כבר לווסת לחום הרצוי-כעיקרון על כל כיריים חדשות שתיפגשי תדעי ששלוש פאנקייקס ראשונים זה כפרה). מניחים עם מצקת במרכז המחבת את הבלילה שתיצור עיגול בקוטר של שמונה ס"מ לערך(לא יותר!!!!!). לאחר שהפאנקייק מחורר מלמעלה(כלומר הבועות שעולות יצרו בכל השטח של הפאנקייק מעין מכתשיי ירח קטנים זה אומר שהצד התחתון אפוי דיו ואפשר להפוך). הופכים רק פעם אחת לכן בהתחלה כדאי להציץ ולראות: - אם הוא באמת שחום יפה למטה-מצויין. - אם הוא שחור ואין בועות אז להחליש טמפ. - אם יש בועות והוא בלונדיני להחריד להגביר טמפ. לאחר ההפיכה נותנים עוד דקה לצד השני וזהו. עכשיו נניח ועשית מה שכתוב ולא יצא פלאפי ועבה(המתכון הנל מוציא פאנקייקס כמו בבית הפאנקייק בארץ-כלומר ממש עבה וזה)מה לתקן? אז ייתכן שהמינון של האבקת אפייה לא היה נכון בהנחה שאין לך קמח תופח,ייתכן ששמת יותר מידיי נוזלים.ןיש טריק שטרם ניסיתי והוא להפריד את הלבן והצהוב.את הלבן לשמור בצד ואת הצהוב לעשות כמו שכתוב במתכון ואז לאחר שכל הלילה מעורבבת עם הקמח והכל הכל מוכן כמעט מקציפים את החלבון לבדו לכדיי כמעט קצפת ואז בעדינות מוסיפים את את זה לבלילה ואז זה יוצא פלאפי.לא ניסיתי למרות שזהנשמע רעיון לא רע בכלל. בהצלחה!

ליילה

New member
אני שמחה לראות שאנשים

גם לומדים בפורום הזה... הנה , אתם רואים, סירפד למשל, מרחיב את השכלתו, ולומד לפסק
ודרך אגב, תודה על המתכונים... יום כתום

judyr

New member
לג´ודי יש אסוציוציות מיניות בעקבות

ההודעה ......

judyr

New member
ג´ודי לא יודעת לקרוא.....

היא רק מקשיבה למילים....

סנדייז

New member
אז ככה איש....../images/Emo26.gif

פסק-הפסקה,מפוסק,הכרעה(פסק דין),פיסוק,פסוק,פסיק ועוד ועוד......... פשק-פתח ,הרחיב
(עבר בהוראה) דרורה

למעלה