Sms מי חיפש אותי באורנג

malren

New member
Sms מי חיפש אותי באורנג

שלום,

התניידתי לאורנג לפני כשבועיים וחסר לי מאוד שירות שהיה לי בפלאפון שבו הייתי מקבל הודעה מי חיפש אותי במידה והמכשיר היה לא זמין (מבחינת קליטה או שפשוט כבוי) ובאורנג טוענים שלא קיים דבר כזה.

האם מישהו יודע על איזה אלטרנטיבה? אני ממש חייב את זה כי בחדר בבית אין לי קליטה. הבנתי מאורנג שיש להם שירות של מזכירה אישית שעונה במידה והמכשיר לא זמין ואז היא שולחת לך sms אך זה כרוך בעלות של 10 שח בחודש ועוד שקל עבור כל הודעה שנשלחת. עכשיו אני בכלל לא מעוניין בשירות אבל זה יכול לפתור לי את הבעיה השאלה אם יש מצב לקבל את זה בחינם דרכם היות ואין לי קליטה בבית

למה התנידת לאורנג בלי קליטה בבית

חזןר לפלאפון (או לחברה אחרת שלא רוכבת על אורנג כגון גולן או סלקום).

malren

New member
גם בפלאפון לא היה קליטה זה מרתף

בגלל זה מה שרק חסר לי זה השירות של מי חיפש אותי

backbencher

New member
דומני כי אצל גולן טלקום קיים שירות זה חינם.

לאור העובדה כי דמי סיום מסרון הם 0.17 אגורה (!) כולל מע"מ, אזי גביית שקל להודעה פירושה markup של 58724% !!!

T o m c o

Member
מנהל
לא מדויק כי השירות לא קיים באורנג' השירות קיים, אבל הוא תקף לשוהים בחו"ל בלבד..

בעבר היה שירות שכזה - הוא יכול לשגע אדם סביר, הוא שלח הודעה על כל מישהו שניסה בטעות לחייג וחדל את השיחה אפילו לפני שהתחילה לצלצל בצד השני.

דרוmי

New member
אורנג ממזרים

הורידו את השירות כי פעם זה היה רווחי והיום הם מפסידים כסף על כל שילה שהלקוח יוזם

shoosh2607

Member
מנהל
למה ממזרים?

זה לא מקובל להוריד שירות אשר אינו רווחי יותר?
אני לא מנסה להתווכח - סתם מעניינת אותי חשיבה עסקית נכונה או לא....

wil

New member
זה שירות שלא עולה להם כלום והוא לרווחת הלקוח

אולי הוא עולה כמה גרושים "בעקיפין" אם לקוח בתוכנית הכל כלול חוזר למישהו מחוץ לאורנג' שחיפש אותו.

זו עלות די זניחה.

לא מבין על סמך מה האמירה הזאת

להוציא SMS זה מהאויר ? גם אם עולה כמה גרושים , במכפלה של מספר לקוחות יש לזה עלות מצטברת . כנקראה שיש כאלה שחושבים שהעלות הזאת לא זניחה .

wil

New member
להוציא SMS ללקוחות של עצמך זה אכן מהאוויר.

להוציא SMS ללקוחות של חברות אחרות עולה פחות מחמישית אגורה (0.0019 ש"ח), אלו דמי הקישוריות עבור הודעה יוצאת.

להוציא SMS ללקוחות של עצמך לא עולה כלום.
זה אפילו לא תופס משאבי רשת רדיו (!) כי הודעות ה-SMS נשלחות על ערוץ הבקרה שממילא קיים ומשדר כל הזמן. לא נתפסים ערוצי דיבור (שהם משאב מוגבל) בשביל זה.

אתה באמת מאמין לזה ?

הציוד שמשתמשים בו מגיע ממריה הבתולה ? קצת קשה לי להבין אותך . לא קיים דבר כזה עלות 0 באירגון . לכל דבר יש עלות ותימחור . זה שאנשים בוחרים להתעלם מזה - סיפור אחר .

wil

New member
יש עלויות קבועות משמעותיות לאחזקת רשת סלולר

שלא תלויות בכלל בהיקף השימוש.

יש גם עלויות שקשורות בהיקף השימוש (נניח עיבוי התשתית באיזורים צפופים כדי לספק מספיק קיבולת לשימוש הצפוי)

אני עדיין עומד מאחורי הטענה שהוצאת SMS-ים לא משפיעה על ניצול משאבי הרשת.

אם אורנג' תשלח מחר 200 SMS-ים ליום לכל לקוח זה לא ידרוש ממנה להשקיע כספים נוספים.

אם היו רוצים להעמיס את העלויות הקבועות שלהם על שירות SMS בשיחה שלא נענתה אז הם היו גובים עליו כסף ולא נפטרים ממנו.

שים לב שלא נכנסתי לשיקולים

העסקיים/כספיים שלהם . לא העניין שלי . אם הוא היה בעלות 0 או זניחה , לא היו זורקים את השירות . אם השירות היה קיים פעם , יכול להיות שלא משתלב עם מערכת כזאת או אחרת שנכנסה ומחייב כתיבה מחדש או התאמה וזה כמו שאתה יודע , לא בחינם ,אפילו לא אצל אנשי ממ"ס . איך שלא תסובב את זה אין עלות 0 באירגון .

LZ88

New member
השליחה של ההודעה עצמה אולי זניחה עד אפסית

אבל בשביל השירות הקטן הזה, אתה צריך להחזיק שרת/ים, להקצות מהנדס מערכת, אנשי תמיכה, תחזוקה, חקר ביצועים וכו'...
אז כן, החברה עושה שיקולים כלכליים אז שווה לה להחזיק את השירות חי בכלל. כנראה לא הרבה לקוחות השתמשו בשירות הזה ולכן לא היה כדאי להשאיר אותו.

BobboVilla

New member
אני חושב שאתה מקצין את העלויות כלפי מעלה

כאשר מתקשרים למנוי אורנג', המערכת צריכה לבדוק האם הוא זמין או לא, ולתת הודעה במידה ולא. יש גם את האפשרויות של "עקוב אחרי" שפעילות באורנג', והשירות של הודעה על שיחה שלא נענתה יכול "להתלבש" על אותה מערכת. אז נכון, יש עלויות נוספות של המערכת/תוכנה הנוספת, אבל מכיוון שממילא יש מערכות שמטפלות בנושאים "קרובים", מדובר בתוספת קטנה יחסית, ולא במנגנון שלם ונפרד.

LZ88

New member
אני לא יודע אילו אפשרויות יש

בכדי להפעיל את השירות, אבל אני מסכים עם המאזין - אם העלות הייתה זניחה/אפסית - כנראה שהשירות היה נשאר פעיל. בכל זאת, מדובר בשירות ללקוח.
כנראה שכן היה לא כלכלי לתחזק אותו.

אני מעריך שאתה יודע כמוני

שאחד הדברים הכי מורכבים ומועדים לפורענות במערכות מידע זה להלביש נושאים קרובים אחד על השני .

BobboVilla

New member
אין ספק

הזכרת לי עכשיו דו"ח שכתבתי לפני כמה שנים. הוא התחיל מדו"ח שאמור היה להחליף למשתמש (שהיה די לודיט - Luddite) את השימוש במערכת. כלומר המשתמש היה נכנס בבוקר, מפיק את הדו"ח, מייצא לאקסל, ויוצא מהמערכת עד למחרת
. השם הלא רשמי של הדו"ח בתוך צוות הפרויקט היה שם המשתמש
. הדו"ח התחיל מדו"ח MRP, הלבישו עליו פונקציונליות של דו"ח מכירות, ואחר כך עוד ועוד נתונים. יום אחד קיבלתי מייל על "תקלה בדו"ח JIT", ואני לא ידעתי בכלל שעשינו דו"ח כזה. בסופו של דבר, וכתוצאה מכך שהדו"ח לא תוכנן לזה, אי אפשר היה להריץ את הדו"ח, כי נשלפו יותר מדי נתונים והתהליך פשוט קרס
.

G Gabi

Member
בסלקום השירות חדל לעבוד אחרי "עדכון"/"שדרוג"

שהחברה ביצעה למערכת התא הקולי.
לא ברור לי מה השתנה בתא הקולי אבל לפני כמה חודשים, קרוב לשנה הייתה הודעה שהם "שדרגו" את המערכת. כתוצאה מה"שדרוג" שירות 'מי התקשר' חדל לעבוד.
משיחה שעשיתי באותה תקופה עם הנציגים הטכניים, הם אמרו שה"שדרוג" גרם לכך שהמערכת הפסיקה לעבוד והם עובדים על פתרון....

למעלה