smile2life

smile2life

מה?!?!?!?!?!?!?!?!??!!??!!?!??!?!?! לא יכולתי שלא להגיב על מה שכתבתה... אם היו מביאים לך מכות חבורה של ארבעה אנשים לא הייתי מחזיר להם או בורח?! פשוט הייתה חוטף קצת מכות?! אני חייב לדעת באיזו שיטה אתה מתאמן... שיטה קטלנית אהה...קוראים לה " לחטוף מכות"...

SHOTO

New member
מסכים עם smile2life

יש לנקוט באלימות כדרך מוצא אחרונה ,עדיף פעמים רבות כאשר אתה מותקף ללהתחמק ולספוג מאשר לתת (ולפי התגובות האחרונות רובכם הגדול מתנגד לכך), אומן לחימה שקול לאדם עם נשק ביד. ישנם אכן סיטואציות שיצריכו שימוש בכוח והגנה עצמית (והדגש כאן הוא על הגנה עצמית ותו לא) כגון הסיטואציה בה יש 4 תוקפים .

מה שאתה בא להגיד לי זה ש..

עדיף לחטוף מאשר להחטיף?

hajy

New member
אני ממש לא מבין אותך ואת smile2life

כמה פעמים אתם חושבים להתחמק ממכה, חוץ מזה אם בן אדם מתקיף אותך אתה לא חושב שזאת אשמתו בגלל שהוא בחר בדרך הלא נכונה? וחוץ האפשרות של להחמק ממכה או להחזיר בצורה אגרסיבית יש גם אפשרות נוספת והיא פשוטה מאוד, לתקוף קצת, במינימום כוח ולהפחיד קצת את היריב ואלי הוא כבר יעדיף להיקנע כי הוא יראה שאין לו סיכוי.....

amir_aikido

New member
מכיר מישהו שהתחמק 5 דקות

אחד המתאמנים במועדון שלנו התחמק ל5 דקות משכן שתקף אותו בהתקפת-אמוק. עד שבסוף השכן איבד את האוויר והתעייף
אם אתה טוב מספיק, אתה יכול גם להחליט לעדיף שלא להתעמת, ואפילו לספוג מכה או שתיים ולהראות כאילו הפסדת, בלי להפסיד באמת: "התבוסה נקבעת בראש של המתעמת" (תירגום חופשי לאמירה של קלאוזנר - אחד הכותבים הגדולים על אסטרטגיה מודרנית) אמיר

mickeym

New member
אגב כותבים אסטרטגיים...

אני משתדל להתעמק קצת יותר בנושא הקוריו בודו וההסטוריה בזמן האחרון. יצא לי לקרוא כמה מאמרים די מעניינים בנושא באתר של קוריו. היות וכרגע, עד שאני אסע לחו"ל ואוכל לקנות כמה ספרים שאני רוצה לקנות, זה אחד ממאגרי המידע המקיפים יותר רציתי לשאול אתכם עד כמה אתם "מאמינים" במיהמנות של מה שכתוב שם? נראה כי על פניו העובדות נכונות, אבל כי קיים קיבעון מחשבתי מסויים בחלק מהמקרים...

amir_aikido

New member
תיארת זאת מצויין לדעתי

ההתרשמות שלי מהאתר היא שהרוב המוחלט של הכתוב מתבסס על מחקר נכון של עובדות נכונות. אלא שמסביב לעובדות הללו יש גם לא מעט פרשנות אישית דרך המסננות האובייקטיביות של הכותב, שאיננה שונה במהותה מהפרשנות שכ"א מאיתנו כאן בפורום עושה בעצמו. ובאופן טבעי, כפי שנובע משם האתר, לכל הכותבים יש רקע דומה וטעם דומה שיוצר צבע די אחיד לכתבות. אמיר

שי רגב

New member
שוטו, לא הבנת כנראה... (או שאנחנו)

לפי מה שאני ועוד רבים (למקרא התגובות שלהם)הבנו: smile2life טען (בתוקף!) ש-בשום תנאי ומצב אין לנקוט בפעולה אלימה. גם לא כאמצעי ההגנה האחרון...

Spyro

New member
אם כבר.. אז כבר...

קודם כל הייתי מציין כי במקרה של 4 תוקפים, במידה ואתה לבד קח את הרגלים ותן את הספרינט של החיים שלך, מאיפה לך שאם אתה מפיל אחד שהשני לא ישלוף סכין ואולי גם השלישי והרביעי... מפה הדרך ל"מקום טוב יותר" כבר קצרה מאד... מצד שני, אם אתה כבר מתחיל, תגמור מהר, יעיל ככה שהם גם לא יקומו בזמן הקרוב, ותתרחק מהאיזור רק ליתר ביטחון. אבל למה לקחת סיכונים כאלה. כמו שכבר נאמר, בתורת לחימה אתה לא רק לומד כיצד להתמודד עם מצב פיסית אלא גם לשקול ולחשוב בצורה חכמה ולהמנע ממצבים כאלו בכל מחיר. אני מאמין שבמקום להגיע למצב שבו אתה מתחמק ממכות, או שכבר ממזמן לא תהיה שם או שממזמן הם כבר יהיו על הרצפה , אבל שוב, זה לא קל לעשות כמו שזה לכתוב...

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ובעניין הגיל (ובהמשך לדבריה של מיתר, כי "היא צעירה אבל מרגישה זקנה"): אני צעיר (אף כי הילדים שלי טוענים בתוקף שאני זקן, אבל זו בעיית החינוך...
), אבל מרגיש עוד יותר צעיר
יאללה, כפרה, תקלקלי אותי כבר

למעלה