SM - איפה אנחנו?

asparagos

New member
SM - איפה אנחנו?

נעשה את זה קצר...
מזמן נתקלתי במאמר של FUNGAS ב SUPERMOTO.CO.IL, הפיסקה האחרונה במאמר: "אז מה הסיפור בעצם ? ככה... בארץ אין רכיבת סופרמוטארד אמיתית. רוכבים ישראלים שהשכילו לרכב על סופרמוטו גילו בדלת האחורית את היתרונות שלו על אפנועי כביש בכבישים טכניים, כבישים מאותגרי אחיזה, ופניות מאותגרות סלילה. מה גם את העלויות הנמוכות יחסית, השליטה הטובה יותר (ביחוד במצבים קיצוניים) ופוטנציאל ההתחרעות והפאן הזמין. עשינו לנו כאן בביצה מאין ז´אנר חדש למרות שלא המצאנו את הגלגל: סופרים מדו"שים לשימוש יומיומי ויכולת ספורטיבית לא רעה בכלל, בלשון המעטה. אלה למעשה אופנועים, שלמעט יכולת שיוט במהירות גבוהה, יאכלו בלי מלח כל 500 שבנמצא ואפילו 600 והלאה שהם אינם סופר ספורטיביים (בנדיט 600 נניח). רוכב ברמה טובה יעביד קשה בכבישים טכניים גם אופנועים ספורטיביים למהדרין, כל עוד מהירות הפניה לא עולה על 120-130 קמ"ש והפניות רודפות האחת את השנייה ברצף. מזכיר לכם כביש מסויים? לגבי הדבר האמיתי,סופרמוטו במסלול סופרמוטו, יש לי להגיד רק דבר אחד: WOW!!!!" רציתי לשאול מה השתנה בארץ מאז... אם בכלל, האם הרכיבה בארץ מתקרבת לסטנדרט עולמי? האם המשפט "בארץ אין רכיבת סופרמוטארד אמיתית" נכון גם להווה? כמובן אני מודע לתופעות של רוכב ישראלי שעשה קורס לרוכבים במקסיקו, וגם לפני זה קורס נגיחות ביון... הרמה בארץ עולה, אבל כמה?

הרושמת

New member
בו נגיד שבשנתיים האחרונות

הרמה עלתה בהמון, לדעתי אפילו יותר מהמון למרות שיש גבול עד כמה אפשר להתפתח בלי חוק ספורט מוטורי, אבל עצם העובדה שיש חברה חדשים שמצטרפים לכל זקני השבט, זה גם סוג של התפתחות (או המשכיות)

כRובי

New member
המאמר הזה פורסם ביוני 2002 בפורום

האופנועים של תפוז (כאן). קרי: 3 חודשים לפני הרכיבה הראשונה במוד תחרותי במתחם סגור שביצעו רוכבי הסופרמוטו הישראלי, ושנה מהרגע שהוחלט על ליגת מרוצים (למה לא קודם? אהבלים...
משום מה הם חכיו שאניח ושחר לרט ננה אופנועים כדי שהם יתחילו ליישם את שלמדו בקורס). אני חושב שפאנגס "קצת" שינה דעתו לגבי רכיבה בארץ במוד תחרותי על SM

LY 192

New member
סליחה ,אבל אני הגעתי רק השנה ו...

וממה שראיתי רק השנה אזי: 1. כמות הרוכבים עלתה משמעותית 2. תחום השטח נכנס בצורה מאסיבית עד למצב שהיום ,אם באים להתאמן בצ'יקומניה/ שפיצרינג וקטע השטח סגור, אזי אנו מבואסים עד לרמה של ביטול האימון. 3. לדעתי ,ממה שראיתי גם רמת רכיבת הכביש עלתה. 4. יותר ויותר רוכבים מצטרפים מ"הדור השני " ואני בינהם. הכוונה , להבדיל מדור המדבר (קבל מכRובי הפניה למדור הסטוריה) הינה לרוכבים שקונים כלי סופרמוטו ולוקחים שיעורים פרטיים ע'מ להתמחות ברכיבת סופרמוטו. 5. עקב כניסה מאסיבית השנה של רוכבי שטח, ישנה חדירה מבורכת של ידע מתחום השטח/ סופרקרוס , לסופרמוטו. אם תיכנס לאתר הסופרמוטו הישראלי ותראה סרטים מלפני 3 שנים תיווכח לראות שהשינוי אדיר ולדעתי חלק מהעשריה השניה כיום ,טוחנים את דור המדבר של אז - כמובן שדור המדבר לא נרדם והוא טוחן אותנו גם היום אפילו עם יד קשורה וגבס על הרגל
. אה , ועוד דבר, לפני 4 שנים לא יכולת לשאול מה היה פעם ,פשוט מפני שלא היה פעם - גם זה משהו , לא ?

LY 192

New member
והשנה גם שלחנו רוכב אחד ל-GP

אחינו קרמברג ,אמנם יצא בתור צופה, אך זו התחלה יפה נאחל לו וליפה כייף חיים ד"ש לרוסי שבעוד 3 קטנות עולה למסלול.

למעלה