slow dvd burner...

raphaelgav

New member
slow dvd burner...

i am having difficulties with my DVD burner, the burning speed had dropped to less then X1 instead of around X16, and I’ve no idea what might be the problem. I hope you of you can tell me and explain how it can be solved. Thank you, Raphael (P-s, you can write your replys in hebrew)

bar666xp

New member
כמה אפשרויות הנפוצות ביותר..

הגדרה בתוכנת הצריבה... עד כמה שזכור לי בכל תוכנות הצריבה יש אפשרות לשנות מהירות צריבה {מצד שני עד כמה שזכור לי שם אפשר להוריד עד X2}. בעיה של HDD {דיסק קשיח} ללא DEFRAG המון זמן = פיזור קובץ הIMAG = הרבה זמן חיפוש = ירידת הקצב שהאינפורמציה מגיעה אל הצורב... כחלק ממנגנון הניסיון למניעת פסילת הדיסק הוא מאט את קצב הצריבה. מדיה {CD} מחומר לא איכותי במיוחד הכונן/צורב מתקשה לקרוא ולכתוב עליו. ויש עוד ועוד... אילו הנפוצות ביותר {עד כמה שזכור לי בכל אופן}.

raphaelgav

New member
how can i solve those problems?

what burning program should i use? i am currently using SONIC. what can i do about the hard disc? thank you.

bar666xp

New member
לגבי הHDD עושים DEFRAG יש אחד מובנה...

במערכת הפעלה {אישית לא ממש אוהד גדול של הDEFRAG של WINDOWS}... לוקח שעות ולא עושה עבודה טובה מדי לדעתי. בתוכנת הצריבה בדוק איפה הגדרת מהירות הצריבה {ברוב התוכנות באחד השלבים לצריבה, לרוב באחד מהאחרונים ו/או בחירת כונן היעד}.... ב99% מהתוכנות יש אפשרות של מקסימום או בחר מהירות סבירה אם יש חשש כי יפסל הדיסק במהירות מירבית... משהו כמו 32~ לCD יתן לרוב ביטחון מספק כדי למנוע התרוקנות של זיכרון המטמון ופסילת הCD או ERROR בCD. אבל לדעתי אם יש לך מדיות {CD'S} אחרות בזמינות נסה אותן תחילה {הסבירות הגבוה ביותר היא כי המדיה אינה איחותית}.

Y. Welis

New member
בדוק איך הגישה אליו מוגדרת

כי יתכן שמ-DMA הוא עבר ל-PIO (קורה לעיתים, ונפוץ בעיקר בצורב פיליפס שבא עם איספיירון 6400). כדי לשנות - לחיצה ימנית על 'המחשב שלי' -> מאפיינים -> חומרה -> מנהל התקנים -> תצוגה - 'לפי חיבור', ואז להרחיב את הפלוסים של בקרי הדיסק עד לבקר שמעל לסמל ה-DVD (בד"כ secondery ide channel) לסמן אותו -> לחיצה ימנית -> מאפיינים -> הגדרות מתקדמות -> ולוודא שהוא אכן במצב DMA ולא PIO (אם לא אז לשנות ולאשר). יתכן שיהיה צורך באיתחול.

musichunter85

New member
את זה גם אשף פתרון...

הבעיות של XP כבר אמר לי לעשות, וכבר וידאתי שמוגדר כנ"ל. עוד אפשרויות? תודה גם על הניסיון.

למעלה