הנושא הזה עניין אותי לפני זמן מה
אז בדקתי. ונכון, SKYPE בנוייה על רשת P2P שכדי למצוא משתמש מסויים שנמצא ברשת כולם בדרך יכולים לעזור. בשיחה, עד כמה שאני יודע - יש חיבור IP - IP ולא שום דבר באמצע. בדקתי את זה קצת, ואכן כשאני יוזם שיחת SKYPE - נוסף קשר ישיר למקבל השיחה - וזה רק הגיוני - כי כל מעבר בדרך רק יוריד ולא יוסיף - שהרי המגבלה היא כמה אני שולח (משום ש-upload הוא בד"כ נמוך יותר). עכשיו לגבי SKYPE מאחורי NAT: שוב, לפי מה שאני הבנתי, אין ל-SKYPE אפשרות להוות חלק מרשת ה-P2P משום שאין דרך ליזום איתי קשר אלא אם ה-SKYPE שלי יוזם אותו. שום דבר לא נכנס לפורט XXXX של SKYPE, אלא אם אני יזמתי איתו קשר וה-FW שלי רשם את התקשורת הזו. בדיקות שאני ביצעתי על ה-FW שלי הראו שאכן אין לי שום שימוש לא הגיוני ברשת בשל SKYPE ולא השתנה כמעט כלום כאשר סגרתי אותו. היתה טענה נוספת, די דבילית - ש-SKYPE יוזם מידי כמה זמן קריאה מהדיסק ושזה מקצר את חיי הדיסק משום שהוא לא יכול להכנס למצב sleep. די מצחיק, כי באותה נשימה הוצעה תוכנה לבדוק את הנושא והיא מראה כיצד MSN, explorer וכל שאר הח'ברה של מיקרוסופט כל הזמן ניגשים לדיסק - ככה שהרבה שינה לדיסק לא ממש תיהיה....