Skidding vs Carving

marceloros

Member
מנהל
נראה לי שאתה מדבר על החלקה מאולצת

כלומר סיבוב הרגל או סיבוב גוף עליון לצורך אילוץ הסיבוב והקטנת מהירות.
הכל בסדר, לא נתנגש בגולש אחר ונגיד לו בסרטון אמרו לא לאלץ סיבוב ככה וככה

(אני הצלתי התנגשות חזיתית במישהי בחצי היום הראשון של הגלישה, בדרך למבחן של הקלאב, ע"י קפיצה סיבוב כל הגוף והעפה של הבחורה עם הכתף - לשנינו שלום חיבוקים ונשיקות)

אתה לא חייב לסובב את הרגל, אתה יכול לעבוד עם חלוקת המשקל

אתה נכנס לסיבוב כרגיל אבל מייד כשהאף של המגלשיים מתחיל לפנות, אתה מזדקף תוך העברת יותר משקל קדימה. זה גורם מצד אחד למגלשים להשטתח ומצד שני התנע בכיוון מורד הגבעה גורם לך להחליק במורד. זה נשמע הרבה יותר מסובך ממה שזה באמת. טכניקה אחרת היא באמת סיבוב פלג גוף עליון, אני אישית פחות עובד עם פלג גוף עליון. הרגל מסנובורד, סיפור ארוך (וגם שם אגב יש שתי גישות).

marceloros

Member
מנהל
לא הבנת אותי נראה לי

סיבובי רגל זה לא תקין, סיבוב גוף כבר ממש אסור.
הקטע של סיבוב הרגל זה למתקדמים במצב אחר.

על סיבוב הרגל אני לא יודע, לא שמעתי אף פעם חוץ מפה בפורום

לגבי סיבוב גוף עליון זה קצת יותר מסובך כי דווקא גולשים מאד מתקדמים כן משתמשים בפלג הגוף העליון. לא חייבים את זה אבל אם יודעים לעשות את זה נכון זה עוזר להקטין רדיוס סיבוב.

marceloros

Member
מנהל
נראה לי שאם ניכנס למקצוענות בסקי

אכן נגיע למלא הפתעות, כלומר כל מה שאסור ברמת הביניים פתאום זה "שיטה" אצל מקצוענים.
בלזארק לפני כמעט 3 שנים הייתה לנו סופה אדירה לפחות חצי מטר שלג, הורדנו ל-1600 ע"י המדריך למסלול המקביל לפוניקולר, והיה שם אופפיסט בתוך המסלול, נפלת נקברת בשלג. הוא לימד אותנו לקפוץ ימינה לקפוץ שמאלה וככה להתקדם - בקפיצה אני מניח סובבנו את כל הגוף הרי הקטע לקפוץ מגלשיים באוויר ואז מסתובבים. זה בא רק מכל הגוף שמסתובב בכיוון הרצוי והרגליים ומגלשיים עוקבים.

נכון אבל שימוש בגוף זה לא משהו ששמור רק למתחרים באליפויות

הבעיה שרוב האנשים מפסיקים ללמוד אחרי שמגיעים לשליטה על רוב תנאי השטח.

בכל אופן, אם אתה רוצה לתרגל את זה אז תרים קצת את הרגל הפנימית בסיבוב, תראה שהגוף שלך אוטומטית יתקן בהטייה קלה לכיוון המדרון ורדיוס הסיבוב יקטן. אני מכיר את הטכניקה, היא פשוט לא שימושית במיוחד למדרונות שאני גולש אז עזבתי. אבל זה רק אני. אני זוכר שגלשתי בדיימונד פיק בארה"ב, אני הייתי על סנובורד דווקא, וגלשתי מאחורי בחורה שירדה עד למטה בלי החלקה אחת בסגנון יפה למות מקנאה. והיא לקחה את כל הסיבובים תוך הטיית גוף.

marceloros

Member
מנהל
אין לי מושג

אישית כרגע אתרכז בבסיס כי ברור לי שיש מה לשפר שם לפני שקופצים הלאה.
אני מאמין ששיפור הגלישה יגרום לי להנאה, מה שאני מחפש בחופשה ספורטיבית שכזו.
כיום אני נהנה במסלולים עד אדומים, כאשר עם עליית רמת הקושי זה נעשה יותר קשה ולפעמים, למשל בבחירה במסלול שחור, ההנאה מגיעה מההכרזה "עשיתי את זה".
המטרה היא לעשות את זה יותר אלגנטי

למעלה