Sjoelbak

דארא

New member
Sjoelbak

שלום. חזרתי מטיול בהולנד ושם ראיתי משחק שולחן שניראה מעניין (למשחק קוראיםSjoelbak) האם מישהוא/היא מכיר ויכול להסביר לי את החוקים בעיברית. תודה דורון.

מלפפiן

New member
מעולם לא ניתקלתי במשחק הזה,

לפי ויקיפדיה זו הגירסה ההולנדית של המחק האמריקאי הזה - יש שם גם פיסקה על הגירסה ההולנדית.

ayala26

New member
שיחקתי בזה

וגם לבן שלי בכיתה יש שולחן קטן יותר לילדים מקבלים דיסקיות וצריך להשחיל אותם (הן פשוט מחליקות על הלוח) לפתחים שבסוף הלוח ושהם יכנסו לתוך הפתחים. דיסקיות שלא נכנסות לפתח אפשר לדחוף אותן לכוון הפתחים על ידי התנגשות בדיסקיות אחרות. כשנגמרות הדיסקיות סופרים כמה דיסקיות יש בכל תא ומכפילים במספר הנקודות של התא כי לכל תא יש ניקוד אחר. בסוף הטורניר של כל המשתתפים מנצח מי שיש לו הכי הרבה נקודות.

דארא

New member
א. תודה ...ב...

כמה דיסקיות כל משתתף זורק בכל סיבוב וכמה סיבובים יש? הבנתי שבמקרה שיש דיסקית בכל פתח אז מכפילים את הנקודות ז"א 1+2+3+4 שווה ל 20 נק' מה ידוע לגבי זה? שוב תודה ומאכל לכם יותר שמש למרות שבתור תייר היה לנו נחמד המזג אויר. דורון.

ayala26

New member
אני לא זוכרת כמה דיסקיות יש

אבל זה לא משחק בתורות. כל משתתף זורק את כל הדיסקיות שלו ואז סופרים נקודות ואז מוציאים את כל הדסקיות למשתתף הבא. עושים טורנירים עם פול. והמקום הראשון והשני בפול עולה לשלב הבא כמו במונדיאל. שחקנו את זה בקמפינג במשך כמה ימים עד הגמר וכן הנקודות זה כמו שכתבת. אם יש 2 דיסקיות בתא של -2 אז זה 4 נקודות.

למעלה