+SJ5000 שוחררה

kubeb2112

New member
לי יש את ה-SJ3000 שהיא החיקוי לסוני

קניתי אותה בסין בפחות מ-300 שקל עם כל האביזרים האפשריים (למעט מוט סלפי).
הגיעה עם הCASE חסין מים, חיבורים שונים לקסדות, מוט אופניים, רצועות ועוד.
קניתי עוד סוללה.
איכות התמונה טובה מאוד. מבחינת רעידות היא תפקדה יותר טוב ממה שחשבתי במחיר הזה.
סאונד טוב.
הפורמט אכן לא קריא בכל טאבלט, אבל על הטלפון עבד טוב (אחרי הורדה של BS PLAYER).
תפריט די גרוע והניווט בו לא נח.
אין חיווי מספיק ברור האם אתה מצלם כרגע או לא.
מגיע עם שלט ורצועה ליד כך שיכול להפעיל גם מבלי לגעת במצלמה שעל הקסדה. מצד שני, במצב זה הוא תמיד בSTAND BY, מה שזולל סוללה.
נפלה פעם אחת מחוץ לקייס, נשבר הזיז שמחזיק את מכסה הסוללה. לא מפריע כשהיא בקייס עצמו.
במחיר הזה - שווה כל שקל. הלוויתי אותה לכל החברים שטסו אחרי והם גם נהנו ממנה.

norco

New member
מספר היתרונות מעטים אבל גדולים

השוואה מלאה (של מפרטים) אתה יכול לראות בקישור הבא: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd....6_10204245754815995_1507477654126395130_o.jpg

קודם כל לשניהן יש wifi, היתרון נובע מ2 דברים עיקריים: 1) חיישן 16 מגה פיקסל של פנסוניק לעומת 3 מגה פיקסל של שקר כלשהו
2) מעבד תמונה של הGOPRO שנקרא ambarella והוא איכותי ביותר

בגלל 2 הסיבות הנ"ל איכות התמונה אמורה להיות הרבה יותר טובה וכמובן נלווים כל מיני יכולות כמו 120fps ב720p או כמו שציינת 60fps ב1080p ובטח האיכות תהיה מורגשת...

היתרון הגדול על הGOPRO הוא המחיר, במחיר חצי של הGOPRO הכי פשוטה אתה מקבל מצלמה עם כל האביזרים :)

לא הייתי ממהר לקנות אותה

יש לה רק WIFI, אין לה בכלל מסך. כך שאם רוצים לשלוט בהגדרות, זה רק דרך אפליקציה שקורסת פעמים רבות באנדרואיד.
&nbsp
דבר נוסף לגבי תפקוד המצלמה - היא מאוד איכותית, אבל האפליקציה לא רק קורסת, אלא גם משבשת לפעמים את עבודת המצלמה. כלומר - פתאום זה מקליט ווידאו הפוך (מה שלמעלה למטה), כנראה שהמצלמה לא מבינה מספיק טוב את האפליקציה.
&nbsp
בתכלס, זה נראה כמו מחלות ילדות שיתוקנו בגירסאות הבאות. הייתי ממליץ לחכות. היא גם ממילא יקרה יותר מאשר ה 4000
&nbsp
&nbsp
&nbsp
יש

off topic - מישהו לוקח איתו למסלולים מצלמה גדולה?

מדי פעם אני רוצה לצלם על ההר ולוקח איתי מצלמה אבל במקרה של נפילה, יצטרכו לגרד לי את החיישן מתוך הכליות. אם אני שוכר לוקר, אני מצלם בבוקר, יורד ירידה מאד זהירה עם המצלמה, מפנה דרך לבני ה-5 שגולשים כבר יומיים שעוקפים אותי, ושם את המצלמה בלוקר עד החופשה הבאה. תהיתי אם המציאו איזה אביזר שמפריד בין מצלמה לרקמות אנוש רכות, שזה לא המגנים דמויי שיריון אבירים שלא נוחים לי.

norco

New member
מקרה שקרה לי...

בפעם הראשוה שגלשתי בחיי, לפני כשנה וחצי בחרמון החלטתי לקחת איתי את המצלמת P&S שלי. בתוך קייס, ואז בתוך התיק גב.

מפה לשם הייתי ממש כשרוני והוכחתי לכולם שליפול זה לא נורא, בסופו של דבר המצלמה נשברה(כלומר המסילה של העדשה תקועה בחוץ) ואני חזרתי מאוד מאוכזב...מזה שלא הצלחתי לגלוש כמו בנאדם..המצלמה, זה רק כסף. במילא הגיע הזמן להשתדרג :)

לדעתי מצלמה קומפקטית וגם DSLR לא רעיון טוב לאף ספורט אתגרי במיוחד כשאתה לא שולט ב100%(האמת שאפילו לשומאכר זה קרה, והוא שולט 110%)

היום המצלמות בסמארטפונים מגיעות מספיק משוכללות וישל להן שלל מגנים שימנעו ממטאור להרוס אותם, הסתדרנו עם זה לא רע בבנסקו שנה שעברה, בסופו של דבר הסתובבו שם הרבה כאלו עם מלצמות קצת יותר רציניות ואפשר בסוף לקנות את התמונה. מחיר זניח ביחס לסיכוי שמצלמה של 2K ומעלה תהרס.

אבל החלטה שלך :)

זה לא למצלמה שאני דואג, זה לעצמי!

אם אתה נופל על מצלמה גדולה, DSLR, לא P&S שטוחה, אתה יכול בקלות לשבור כמה צלעות איפה שהמצלמה. הצלעות שלי בוודאות יותר חלשות מהמצלמה.

אני מחשיב את הגלישה שלי לא רעה, עושה שחורים, אוף פיסטים, מוגולים שמוגולים, אבל לא חושב שהסיכוי ליפול תלוי ברמה.מה שכן, ככל שהרמה שלך יותר מתקדמת, כך הנפילות יותר קשות. ממש מתגעגע לנפילות הקלות של ימי הלימוד. פעם האחרונה כשנפלתי לפני קצת פחות משנתיים זה היה משהו מהסרטים, עם גלגלולים, החלקות, עץ פה סלע שם ולבסוף עצירה עם הראש בתוך גבעת שלג קפוא כמו אבן שהסנו קאט הערים לצד המסלול. כל מי שהיה בסביבה היה בטוח שהלך עלי. למרבה הפלא היו לי כמה חבלות אבל שום עצם לא נשברה. אם הייתה לי מצלמה עלי, היינו מתמזגים לגוף קיברנטי, חצי אדם חצי ניקון כמו במסע בין כוכבים.

marceloros

Member
מנהל
כן !

יש לי הסטוריה רבת שנים, החל ממצלמת רפלקס עם סרט צילום בפאוץ' (שקשה להשתמש בו מאז קראו לו פאגט בג פה בפורום), ועד מצלמת וידיאו סוני 8מ"מ בתיק גב דומה לזו בתמונה (שכחתי את הדגם)

על הדרך בשנים האחרונות קנון G3 ובפעם האחרונה הסתפקתי בסלולר סמסונג S3 בכיס וגם קנון קומפקטית חדשה ופשוטה powershot A3200.
אם היה לי תיק גב שמתי שם עטוף בכובע או דומה, אם לא ואם נכנס בפאוץ'.
לא לקחתי בכל הימים, מלבד הסלולר, רק בימים או חצאי ימים (בקלאב) שהוקדשו לצילום. בימים האלו גלשתי יותר שמרני על מנת לא ליפול, וגם אם נפלתי אז בשליטה לא על התיק.
לגבי הסוני 8 מ"מ הרבה חופשות סקי עברו עליה וגם קור ולחות בארה"ב, ראתה את מפלי הניאגרה וגם את האיגואסו, ובכלל בקור-חום צריך מאוד להיזהר מהתעבות במיוחד בעדשה, אבל סופה היה למות מקורוזיה יהי זכרה ברוך.
בתמונות סטילס אין בעיה, בוידיאו אם זה תוך כדי גלישה הבעיה היא שאין מייצב ראוי כמו במצלמות אקסטרים והיד קופאת !
למשל כאן בשלושת העמקים.

norco

New member
האם יכול להיות שהמחיר נחשף בטעות?

נראה קצת יקר, אבל אם נתחשב שהמקבילה שלה מחברת gopro עולה 1200 ש"ח ללא אביזרים, זו עדיין עסקה משתלמת.

נשאר רק לחכות לביצועים בשטח :)

למעלה