+SJ5000 שוחררה

norco

New member
+SJ5000 שוחררה

כל חובב ספורט אתגרי בטח מכיר את הgopro, אז המצלמה הזו מתיימרת להיות מתחרה חזקה בקטגוריה, למה? כי היא משתמשת באותו מעבד תמונה של הgopro
פרטים על המצלמה מהאתר הרשמי:
http://www.sjcam.com/home/29-sjcam-sj5000-plus-ambarella-a7ls75-1080p-60fps-sport-action-camera.html

מספר חנויות שמוכרות, אך כרגע הייתי לוקח בערבון מוגבל:
http://www.foxoffer.com/sjcam-sj500...s-sport-action-camera-p-793.html#.VGCM6PmUeQw
http://www.banggood.com/SJcam-SJ500...5-FHD-60FPS-Sport-Action-Camera-p-954732.html
http://www.geekbuying.com/item/SJCA...ing-HD-Camcorder-Car-DVR---Yellow-336671.html

אני אישית חיכיתי למצלמה הזו, אני מקווה לקנות אותה בשבועות הקרובים כדי שתגיע בדיוק לפני חופשת הסקי בסוף ינואר :)

marceloros

Member
מנהל
יפה

אני שוקל קנייה בעתיד וההתלבטות הגדולה היא ביון גו-פרו לאולי גם משהו אחר יעשה עבודה טובה בפחות מזומנים.
&nbsp
מה שמעניין, כולן מצלמות זווית רחבה ועד עין הדג? אפשר לכוון בכלל? כי אם אקנה פעם הייתי רוצה להשתמש לא רק לאקסטרים.

norco

New member
העין דג נוצר מצורת העדשה

אתה יכול לראות סרטונים של sj4000 כדי לראות איך פחות או יותר זה יראה(מבחינת זווית ועין דג) - אני מעריך שהאיכות תהיה טובה יותר

לי יש את הmobius בתור מצלמת רכב, שהשתמשתי בה בחופשת סקי האחרונה ותפקדה בסדר גמור, לה יש עדשה רגילה ולא יוצרת את אפקט עין דג

לנוכח האביזרים המרובים והכוללים שמגיעים עם הSJ5000 אני לא שולל שיהיו לי 2: אחת קבועה לרכב(mobius) והשנייה(sj5000) לספורט אתגרי כמו סקי, סינגלים(אופניים) או סתם לצאת ילד מתלהב עם מקל סלפי :)

I Gabe

New member
לפני שאתה קונה, נסה

לי הגו פרו הפריעה על הקסדה. היא יושבת גבוה על הקסדה ומורגשת. אולי מתרגלים, לא ניסיתי מספיק. יש כאלה של סוני וסילואט שמתלבשות לצד הקסדה ולא מורגשות בכלל.

Cמן רשום

New member
מתרגלים ותלוי גם בקסדה

כשעשיתי קורס נהיגת מרוצים הייתי ימים שלמים עם הגופרו על הקסדה כי לא מרשים להצמיד לשום חלק ברכב. מפני שהקסדה הרבה יותר כבדה וצמודה לראש היטב היא לא מורגשת. על קסדת אופניים זה כמעט בלתי אפשרי, מזיז לי כל הזמן את הקסדה. בקסדות סקי זה איפה שהוא באמצע. תלוי בקסדה. ככל שהיא יושבת יותר טוב על הראש, המצלמה פחות מורגשת.

norco

New member
תעשה לי טובה(או שלא)

ראש של אדם ממוצע הוא כ5 קילו, הקסדה שוקלת נניח חצי קילו אז מלצמה של 60 גרם ועם קייס ניקח 120 גרם לא באמת יזיזו לך, בכל אופן כמו שציינת אם הקסדה יושבת טוב וצמוד(לא חונק) אתה כמעט לא מרגיש אותה(בדומה לעקרון של תיק - ככל שתהדק לגוף ככה פחות תרגיש את המשקל)

מה שכן המבנה הזה מקשה כשעלייך לעלות על מעלית פתוחה שמצריכה להטות את הראש כשמורידים את הנעילה, אבל התרגלנו כי אנחנו ישראלים לא מפונקים :)

I Gabe

New member
אני הרגשתי אותה

זה לא כאילו שאתה מסתובב עם שק קמח על הראש אבל משהו מורגש. באלה שמוצמדות לצד הראש כמו סוני, לא הרגשתי את זה. אין לי הסבר.

Cמן רשום

New member
הרעיון עם העדשה הרחבה הוא לתפוס כמה שיותר נוף

אתה לא רוצה פריים רק של שלג רץ אלא פרספקטיבה. גם זכור שאתה לא רואה מה אתה מצלם כך שזה קצת עניין של מזל בהתחלה. עם הזמן והניסיון לומדים להעריך פחות או יותר מראש מה ייצא בפריים.

הן לא ממש שימושיות לדברים אחרים. אם אין לך שאיפות אומנותיות, קנה מצלמה קטנה שתתן לך הרבה יותר שליטה. הן הפכו זולות מאד בזמן האחרון. גם כל מצלמת סטילס בשנים האחרונות מצלמות וידאו לא רע עד מצויין.

חייב לציין שבהתחלה נורא מתלהבים ומצלמים הכל אבל מהר מאד מגלים שהוידאו מסקי לפחות מאד משעממים. בחופשה האחרונה בקושי טרחתי לחבר את המצלמה וגם זה בעיקר כדי לצלם את הבן שלי שגלש לפני.

I Gabe

New member
החדשות באות עם wifi

לא ניסיתי אבל בעקרון אתה יכול לראות בסמרטפון בזמן אמת מה אתה מצלם.

eveik

New member
אבל זה רק בשביל לקבל תחושה של הפריים..

זה לא שאתה מחזיק את הסמרטפון כשאתה יורד את ההר.

marceloros

Member
מנהל
עוד משהו-יים

לא מפורסם מחיר, רק מחיר האביזרים די נמוך.
&nbsp
זאת או הגו-פרו לא עמידות למים? תמיד צריך את הקייס?
יש כזאת שלא צריכה?
&nbsp
ודבר אחרון פורמט הוידיאו - אני מצטט מוכר בחנות מצלמות וידיאו ביתיות.
הוא שאל אם מתכוונים לערוך או לא את הסרט, כי אז פורמט mp4 בגלל הדחיסה לא טוב (הרי לא מכיל פריימים מלאים) ואילו פורמט אחר (נראה לי של פנסוניק אולי?) יותר שווה.
משהו מזה נכון?
נשמע לי מופרך, במיוחד שהמצלמה הזו מוציאה mp4 ובטוח עורכים במצלמת אקסטרים. והרי מה הבעיה של תוכנת העריכה לפרק את הפריים ולבנות מחדש ע"פ מה שצריך.

norco

New member
תשובה חלקית

לגביי הקייס, שתיהן חייבות קייס
יש מצלמות שהן חסינות למים עד רמה מסויימת(שלדעתי מספיקה ללסקי) אך הן בד"כ יקרות כמו gopro או יותר והן של כל מיני יצרניות כמו sony וכו...(אל תתפוס אותי במילה)

לגבי פורמט עריכה, אני לא יכול להעיד כי אני לא עורך(או לפחות לא מקצועי), אצל פנסוניק הפורמט הוא AVCHD אם אני זוכר נכון...בכל אופן ערכו סרטונים גם עם מצלמות פחות מתקדמות מאלו אז לא רואה סיבה להיות קטנוני...

Cמן רשום

New member
תשובות

1. הפורמט המקובל הוא באמת של מצלמה בתוך קופסת מגן.
2. המוכר בחנות צדק (לשם שינוי). עדיף פורמט AVCHD שפותח במשותף ע"י פנסוניק וסוני. אבל הוא גם הרבה יותר כבד.

למעלה