Sixtoo - Duration

t bone

New member
Sixtoo - Duration

סיקסטו - מפיק, די ג´יי, ראפר, צייר גרפיטי וחצי מההרכב - The Sebutones ביחד עם באק 65, הוציא לא מזמן את האלבום השני שלו - Duration. אלבום אינסטרומנטלי אפלולי, חשוך ועמום שמזכיר מאוד בהלך הרוח שלו את "אינטרודיוסינג" של די ג´יי שדאוו ואף מחזיר את המאזין בחזרה לאווירת הסאונדטראק של "גוסט דוג". אז על מה מדובר כאן? "דוריישן" הוא אלבום בעל מקצבים איטיים עד שלפעמים נדמה שבכלל זה טריפ הופ. המוטיב המרכזי כאן הוא מנגינות עצובות, נוגעות, אפלוליות ואף דיכאוניות בחלקים נכבדים מהקטעים. את היצירה האינסטרומנטלית הזאת מאפיינים גיטרות מלנכוליות, סינטיסייזרים, תופים רועמים ואפילו רוקיים בחלק מהזמן. סיקסטו מקליט כאמור בחברת התקליטים - אנטיקון בה בין היתר משתייכים גם קלאודד, סייג´ פראנסיס (סיקסטו עשה גם עבודת הפקה מצויינת באלבומו האחרון "יומנים אישיים"), פאפ לאב, באק 65 ועוד רבים וטובים. אנטיקון, שהיא בהחלט הדבר המעניין ביותר שקורה בנוף ההיפ הופ בזמן האחרון, מושכת לכיוון האלטרנטיבי יותר ומתנסה בשילובים אלקטרוניים, מלודיים, מורכבים ויש לציין - הזויים יותר. "דוריישן" נפתח בנגינת גיטרה מלודית עצובה שמזכירה במקצת חלקים מסויימים מהפרוייקט - Broadway Project - Compassion. מייד לאחר מכן עוברים לקטע הזוי שמתחיל בשיחה בין שני אנשים, אחד אומר לשני: "אני הולך להרוג אותך" וההוא עונה לו: "אבל לא עשיתי שום דבר", והראשון משיב: "אתה תעשה..". האלבום מאוד רציף והקטעים עוברים בצורה חלקה אחד לאחד ומשלימים אחד את השני, אין מעברים חדים - בשמיעה כאן מרגישים לאורך כל הדרך את האווירה המסתורית הזאת שעוטפת אותך כל רגע ורגע. הרצועה העשירית היא למעשה היחידה שאפשר להגיד עליה שהיא לא עצובה או קודרת בזכות באס גרובי שגורם לקטע להשמע שונה משאר האלבום, אבל קטע אחרי זה כבר חוזרים שוב למנגינה עצובה סטייל שדאוו הראשון בתוספת תופים אפריקאים! אחד מהקטעים האהובים עלי באלבום הוא רצועה 13 שנשמעת כמו פסקול סרט מתח שמלווה בכינור די מצמרר. אבל למעשה כל קטע וקטע כאן נשמעים מצויין וצריך לשמוע את "דוריישן" כיצירה שלמה ולא כחלקים-חלקים, בכדי לקבל התרשמות מבוססת עליה. הפרוייקט הזה מחולק ל-16 רצועות בני 40 דקות ועוד חמישה קטעים כתוספת כנראה כדי למלא עוד נפח באלבום, הם גם בנויים על אותו העיקרון והם לא גורעים אלא רק מוסיפים ליצירה המופלאה הזאת של סיקסטו. לכל אוהבי המוזיקה העצובה, המרגשת, הדרמטית והמסמרת שיער אני ממליץ לשים את ידם על אלבום זה, שהוא מה לעשות ביבוא אישי...

t bone

New member
כן כרגע

S: (סמיילי חדש שאומר: "עגבניות שרי שולתות!!1") לאף אחד כאן לא איכפת ממשהו שהוא לא סאבלימינל? בסדר הבנו, הוא הוציא דיסק חדש, הוא ימני. חלס.

tomoshe

New member
מזל טוב

זכית במקום של כבוד במאמרי הביקורת למעלה. נכון עמית/דה לורד? אגב - לי אישית די קשה עם סיקסטו - אם כבר בסגנון הזה אני מעדיף את rjd2 המשובח עליו המליץ הפלג לא מזמן. happy happy joy joy

t bone

New member
והמלצת rjd2 קטנה...

לטעמי השיר True Confessions שלא מופיע ב- Deadringer, טוב מכל שיר אחר באלבום הנ"ל. יש שם סולו גיטרה מצויין, והוא לקוח מתוך אלבום CHOCOLATE INDUSTRIES – URBAN RENEWAL PROGRAM שיצא תחת נינג´ה טיון.

**yoav**

New member
סבבה על הביקורת אחי.....

נשמע מעניין אבל אם תוכל בקשה תרשום את השמות של השירים המומלצים כדי שנוכל להוריד תודה יואב

t bone

New member
תשובה!

פרוייקט דוריישן כמו שאמרתי מחולק 16 חלקים ועוד חמישה שירים נוספים. האלבום פשוט ככה מחולק ל-16 רצועות, אין שמות - יש רק שם לכל היצירה: 1. Track 1 2. Track 2 3. Track 3 4. Track 4 5. Track 5 6. Track 6 7. Track 7 8. Track 8 9. Track 9 10. Track 10 11. Track 11 12. Track 12 13. Track 13 14. Track 14 15. Track 15 16. Track 16 17. Disclaimer 18. Camino 19. Noise Complaint 20. Secrets That Houses Keep 21. Broken Monitor פשוט תרשום את שם האומן ושם האלבום ויהיה בסדר גמור.

volatile

New member
לבקקקקקקר

רק בשביל אני עושה קאמבק לשבח... אחלה ביקורת כמה תיקונונים.... Pep Love לא חבר באנטיקון הוא חבר בהירוגליפס ו - קלאוד דד בכלל יצאו בלייבל התואם אנטיקון (בהרבה מובנים הם ממש אותו הדבר) העונה לשם Mush (הדיסק של איסופ רוק Float לדוגמא יצא שם בין השאר). האלבום מחולק לרצועות רק בגרסא שרצה באינטרנט. בתכלס הוא מחולק ל - 4 או 5 רצועות שכל אחת מהם עונה לשם ל - Duration אחר בגלל זה קראו לאלבום ככה. עוד דבר מעניין שכל אחד מהקטעים הללו הוקלטו מחדש במקום אחר (כלומר שינויים באטמוספירה של הסאונד, האקוסטיקה) מה שנותן לצלילים נפח שונה ומוסיף למקוריות של האלבום. פלג. שוב ידידי אחלה ביקורת, החזירה אותי לגיחה קטנטנה!

t bone

New member
תודה

מקורות מיהמנים מאוד גם טענו שקלאודד הם תחת אנטיקון, אולי מוש (שם מרגיז) זאת חברת בת פנימית באנטיקון או משהו כזה. בקשר לחלוקת האלבום לרצועות-רצועות, אני חושב שגם בקניית האלבום מהיפ הופ אינפניטי למשל אז מקבלים את אותו מחולק בצורה כזאת.

למעלה