SISU הציבה איזה אתגר

מודטחדש

New member
למען הדיוק

4 ימים, כשעה וחצי בכל יום.
לפחות אכלת את הבטטות המקולפות? מטוגן? מבושל? בתנור? כמה עלה הקורס?

Mist2

New member
זה קורס לקילוף בטטות, לא לאכילת בטטות!

לגבי המחיר - אני לא חושב שאתה יכול להרשות לעצמך, זה קורס יוקרתי ויקר מאוד.
גם לגבי הזמנים, אני חושב שזה גדול עליך, זה שבוע שלם כל יום שעתיים...

neophile

New member

מודטחדש

New member
זה בדיוק מה שמציק לי

מה הטעם לדעת איך לקלף בטטות בלי לאכול אותן?
יכול או לא יכול להרשות לעצמי (כספית או מבחינת זמן), אני לא רואה טעם לשלם אפילו אגורה או דקה על קורס בו אתה לומד רק לקלף בטטות. אז מה תעשה עם כל הטונות של הבטטות שהצטברו לך? אולי, וזו יכולה להיות מחשבה יפה, ואז אולי כדאי להשקיע את הסכומים והזמנים הגבוהים, אפשר לתרום את הבטטות המקולפות לרעבים. רעיון שווה.

Mist2

New member
כבר התחלתי לחשוב שאתה אגואיסט

מה לעשות עם הבטטות, אני בטוח שאפשר למצוא שימוש הולם, כפי שאתה נתת דוגמה בעצמך.
אבל אם זה באמת מציק לך, כפי שרשמת, הייתי במקומך ניגש למורה שלך, או לאחד המורים הרבים שאתה יכול להיעזר בהם, ותשאל למה דברים כאלה מציקים לך, אולי חסר לך עוד יום בקורס שפספסת ובו מלמדים כיצד ולמה הדברים מציקים לנו...

מודטחדש

New member
בקורס לא מלמדים אותך

איך לקחת סכין ולחתוך ממנה את הבטטות המקולפות לעיגולים, למשולשים, לריבועים... מלמדים אותך איך האופן טבעי להניח לסכין להיות יותר ויותר מושחזת. כך שתוכל לחתוך בסכין החדה מאוד כל דבר שתרצה. אפילו את הבורות.
האם לך לא מציק כבר שום דבר? כי לי עדיין יש מתחים. הרבה פחות ממה שהיו לפני שלמדתי את המדיטציה שלי. כל עוד יש מתחים, יש עדיין דברים שמציקים. הרבה הרבה פחות.
הירק היפהפה הזה, בטטות (אולי זה פרי בכלל), למה לקלף אותו בלי ללמוד שום דבר על מה שעושים איתו. זה מציק לי (עדיין). מחר יציק פחות, ומחרתיים שוב פחות. עד שבכלל לא יציק.

מודטחדש

New member
תודה. ממש אין צורך. יש לי אפליקציה

והאמת, בכלל לא חשוב לי אם בטטה זה ירק או פרי (או אדם מאותגר משקלית). תמשיך לקלף, חביבי. קלף עוד שכבה ועוד שכבה עד שתגלה יום אחד שלא נשאר כלום מהבטטה.

מודטחדש

New member
בשביל מה?

לקלף בטטות צריך בטטות וקולפן. ואם מישהו הולך ללמוד איך עושים את זה...

neophile

New member
הארה זה

התפתח רוחנית , זה לעבור כל מני שינויים שהופכים לקבועים , זה שינוי במצב הרגיל שלנו ולא הגעה חד פעמית למצב סופר-מיוחד .
&nbsp
עבור רוב רובם של האנשים - אם הם באמת היו עוברים הארה זמנית , זה היה מצב בלתי נסבל .
&nbsp
אני מדבר על מצב שבו בבת אחת כל התפקוד של המכונה משתנה ושבו האגו ומנגנוני ההגנה הרגילים פועלים באופן אחר לגמרי , פועלים נגד הסבל המזוייף במלוא העוצמה אבל מאפשרים ל"סבל אמיתי" לזרום ללא מעצורים .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ואני חושבת כמו ניופיל

הארה זה סיגול מצב חדש למיינד וככול שהמוח תודעה מתגמשים ויכולים לחזור ולהשתמש במצב זה בקלות האדם יותר מואר לדעתי הארות הן עוד כלי לחיים וצריך לדעת להשתמש בהן

neophile

New member
זה לא בהכרח ברור

גורדג'ייף לימד כל מני עקרונות אם כי הוא לא בהכרח הגדיר אותם במדוייק והוא עשה זאת בכוונה מפני שכל עוד האדם פועל באופן הרגיל שהוא פועל , הוא לא יוכל להבין דברים מסויימים שניתן להבין אותם רק במצבי תודעה גבוהים יותר וגם אז , זה לא אומר שהעניין הובן באופן יסודי אלה רק ברמה כלשהיא וייתכן מאוד שיש עוד זוויות אפשריות לעניין שיתגלו תחת תנאים אחרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
בעיקרון אני מסכים איתך

הארה היא לא התנסות חלקית, היא משהו מיוצב כל הזמן. אבל יש גם הרבה מאוד שינויים שהופכים לקבועים שרחוקים מאוד מהארה. קטעו לאדם רגל. זה שינוי קבוע, אבל הוא לא הארה. אדם כזה עבר שינוי לא הפיך שגם בו "
אגו ומנגנוני ההגנה הרגילים פועלים באופן אחר לגמרי , פועלים נגד הסבל המזוייף במלוא העוצמה אבל מאפשרים ל"סבל אמיתי" לזרום ללא מעצורים".​
לגבי הארה זמנית, נכון, זהו מצב בלתי נסבל. הפחד הזה, שאותו מצב נפלא, אותו אושר עצום לא יחזור אליהם יותר. זה נורא. אבל אם הם ממשיכים שוב ושוב לעבור את ההארה הזמנית הזו, הם יודעים שהם בדרך הנכונה. זה מצב מאוד מיוחד ונסבל (ומאושר) לחלוטין.

neophile

New member
מדובר במצבי תודעה גבוהים יותר שמתייצבים

אבל זה לא בא בחינם.... צריך לשלם עבור זה , צריך לוותר על דברים מסויימים כמשל כוס התה המלאה ... אחד מהדברים שקשה מאוד לוותר עליהם זה הסבל המדומה .( לא עניין אבסולוטי אלה תהליך הדרגתי)
&nbsp
לסבל אין שום משמעות במצבי תודעה נמוכים ובגלל זה גם לאושר אין שום משמעות במצבי תודעה נמוכים .
אם אי אפשר לסבול באמת גם אי אפשר להיות מאושר באמת .
&nbsp
במצבי תודעה נמוכים אין אושר , יש רק סיפוק חולף בדיוק כמו שהסבל בא והולך בהתאם לנסיבות ...
&nbsp
אם רוצים לייצב את ה"אושר" צריך גם לייצב את הסבל ... זאת המשמעות של סבל אמיתי ורצוני אבל רוב האנשים שמחפשים איזה מדיטציה מגניבה שתביא אותם לבליס ממש לא רוצים שום דבר עם הסבל .. ההפך ! הם רוצים לברוח מהסבל .
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אתה מדבר במונחים של

0 או 1. דבר שהוא נכון לגמרי לגבי הארה: או שאתה מואר או שאתה לא מואר.
אבל יש התנסויות חלקיות של הארה. שבהן, למשל, אתה באושר מוחלט. אושר שלא תלוי במשהו חיצוני. אושר שבא מהמאגר האינסופי של אושר שקיים אצל כל אחד מאיתנו. בהארה אתה נמצא במאגר הזה כל הזמן.
וידידי היקר, בשביל הארה לא צריך לשלם שום דבר. פשוט לסלק את מה שמונע מאיתנו הארה. מלבד הקרמה של החיים הנוכחיים, שממילא אתה צריך לשלם אותה. הארה או אל.
הימיצוב של האושר, כמו שכבר השתמשתי בדוגמא, כמו הבאת האור וסילוק החושך, לא דורש שום סבל. אפשר ליצב את האושר כשכל רגע שאתה מתקדם יותר לעבר האושדר המוחלט, אתה פשוט יותר ויותר ויותר מאושר.

למעלה