SISU הציבה איזה אתגר

מודטחדש

New member
SISU הציבה איזה אתגר

מהי הארה? איך אפשר לדעת אם מישהו מואר?
מידי פעם מוצגים כאן בפורום מי שמכתירים אותם (או שהם מכתירים את עצמם) כ-"מוארים" או כאלה ש-"התעוררו".
השאלה שלי האם למישהו יש דרך לגלות אם מישהו מואר או שהוא עדיין בדרכו להארה? אם זכה כבר בהתעוררות או שהוא עדיין ישן שינה עמוקה וטובה?

ינוקא1

New member
הארה היא "גילוי טבע האור של התודעה".

האדם מגלה שתודעתו היא בעצם אור.
ואצל "מואר" אמיתי הפנים מאירות - כפי שכתוב על משה רבינו.
אינני מכיר אף אחד כזה היום , ולכן אינני מכיר אף "מואר".

אבל יש אדם שהוא "מואר" יחסית למישהו אחר.
בכל אחד מאיתנו יש אור וחושך , ויש אדם שאצלו יש יותר אור.

אין דרך לדעת זאת בוודאות , יש צורך להרגיש.
לכל אחד יש "חוש" להרגיש מה מתאים לו , איזה סוג של לימוד ושל מורה.
וצריך ללמוד לסמוך על החוש שלנו ולפתח אותו.
זה מה יש.

מודטחדש

New member
לא לגמרי הבנתי

מה זה "תודעתו היא בעצם אור"? הוא כבר לא צריך את חברת חשמל? הכל מאיר לו מבפנים כך שאין לו צורך בשום תאורה מבחוץ? הוא פנס מהלך? או שהאור בפניו הוא רק דימוי?
האם אתה כותב שהארה היא משהו יחסי? מואר יותר או מואר פחות? כמו קצת בהריון?
איך "מרגישים" אדם מואר? מצד אחד אתה אומר שאתה לא מכיר מישהו מואר, ובכל זאת אתה כותב שהחוש שלנו יכול לזהות את המואר.
הצלחת לבלבל אותי.

ינוקא1

New member
האור שיוצא מהפנים הוא לא רק דימוי , הוא ממשי.

בלי קשר לחברת חשמל.
כשהאדם מגלה את טבע האור של תודעתו זה מה שמתחיל לקרות.

הארה היא אכן משהו יחסי.
יש מואר יותר ויש מואר פחות.

אינני מכיר אדם מואר ברמה כזאת שיוצא אור מפניו , למרות שאני "רואה" באופן ברור שזה טבע.
כלומר אני רואה שאצל אדם שהגיע לדרגת התפתחות מסוימת , מתחיל אור ממשי לצאת מפניו , בדיוק כפי שבגיל מסוים צומחות לנו שיניים.
זה תהליך טבעי לכל דבר.

בכל אופן :
כל אדם צריך לחוש מה נכון לו , ומה יוביל אותו בכיוון להארה.
גם אם לא נמצא מוארים ברמה עליה דיברתי , עדיין אנחנו יכולים למצוא מישהו שנוכל ללמוד ממנו.
וחושינו הם האומרים לנו מה נכן עבורינו.
חושינו אומנם לא מדויקים , אך אין ברירה אחרת.

וזהו.
מקווה שהבהרתי את שאלותיך.

מודטחדש

New member
אם זה יחסי

זו לא, איך שאני מבין, הארה. הארה היא לא משהו יחסי. היא התנסות נמשכת כל הזמן.
אבל מסכים איתך, יש שלבים #בדרך# להארה. אבל, כל עוד אדם לא חי הארה מלאה הוא אולי במצב מעולה, אבל לא בהארה.
אולי זה נכון (ואולי לא) אבל לא ראיתי בשום מקום שהארה מביאה אור לפנים. היא מביאה אור לכל מה שקים אצל האדם המואר.
לגבי אור פניו של משה קרן, כשירד מהר סיני עם התורה. הוא היה במחיצת השכינה, 40 יום ו-40 לילה, דבר שלכשעצמו יכול להביא לאור גדול לכל אחד. אבל, הוא המשיך לעשות טעויות (ראה ערך - לא הורשה להיכנס לארץ ישראל) גם אחרי זה. אדם בהארה לא עושה טעויות. הוא פועל בתיאום מלא עם כל חוקי הטבע, ולכן רוצה או שלא רוצה, הוא לא מסוגל לטעות.
ויש ברירה אחרת - מלבד האינטואיציה שלנו לגבי "מה מתאים" אנחנו יכולים לבחון דרך גם בצורה אובייקטיבית. לבדוק את המוניטין שלה. לראות מאיפה היא מגיעה ואיזו דרך עשתה מאז ועוד דברים אחרים.

ינוקא1

New member
טוב , אתה יודע כל כך הרבה על הארה , אז אולי

אתה כבר לא בשלב היחסי

מודטחדש

New member
או, ינוקא יקר

זה בדיוק הדבר. יש אנשים ש-"יודעים הרבה" על הארה. בין "לדעת" לבין לחיות הארה המרחק אדיר. אתה יכול לדעת המון על בטטות (הא? מיסט?) וזה עדיין לא ישביע אותך כמו בטטה מבושלת אחת שתאכל.

ינוקא1

New member
אם לא הייתי חי הארה (במידה מסוימת)

לא הייתי יודע שהארה זה "גילוי טבע האור של התודעה" ושהיא מביאה לפנים מאירות

הייתי אומר (כמוך) "לא ראיתי בשום מקום שאומרים את זה" , כי כל מה שהייתי יודע זה רק ממה שאומרים.

מודטחדש

New member
אין דבר כזה לחיות הארה

"במידה מסויימת". זו הארה או שזו לא הארה. נכון, אפשר להתנסות בהתנסויות רגעיות (שמתרבות יותר ויותר עם הזמן) של הארה. הצצות כאלה. אבל אלה עדיין לא מהוות הארה.
אשמח לפגוש אותך עם פניך המאירות (אולי הביטוי "מאיר פנים" מדבר על כל מי שמואר). אולי, בדומה למה שהציע מרידור בזמנו, אפשר להאיר את רמת-גן בפנים המאירות של אנשים שחיים הארה. צריך לחשוב על אפשרות כזו.

ינוקא1

New member
זו דעתך , שהארה איננה "יחסית".

מי בדיוק אמר לך את זה ?

האם מושגיך על הארה קשורים להתנסות אישית , או שבסך הכל אלו דעות שקיבלת מאנשים , מספרים וכו' ?

ואם אלו בסך הכל דעות שקיבלת מבחוץ , אז למה לדעתך הן עדיפות במשהו על מה שאני אומר ?

מודטחדש

New member
האם מוכרים לך המושגים "סמאדהי", אולי "נירוונה"

זהו מצב רגעי של הארה. הוא מוכר לי היטב. כל היקום נעלם ומה שנשאר זה רק אתה במצב בו אתה ער לעצמך בלבד. ברגע שהמצב הזה מיוצב כל הזמן, כשאתה ער, ישן או חולם, כל יום בשבוע, כל שבוע בשנה וכל שנה, זו הארה.
אם זה לא מלווה אותך כל הזמן, זו לא הארה. כדי קצת לראות את מצב ההארה שלך, בבקשה תאר לי מה אתה חווה בזמן השינה?

Mist2

New member
לאן נעלם היקום?

אם אתה ער באותו רגע היקום מתגלה ולא נעלם.
לאומת זאת קילוף בטטות היא חוויה קצת שונה, או כן, זה רק אתה והבטטה שלך...

מודטחדש

New member
גם לינוקא וגם למיסט

ישיבה ראשונה בתרגול של המדיטציה שלי, ותדעו כמה זה אמיתי. אני מאוד שמח שיש לי את זה. צר לי על מי שלא חווה זאת.

ינוקא1

New member
לכבודי ולכבוד מיסט , אנחנו שניים ממליארד הטועים.

שלא שומעים את שיריך .....

Mist2

New member
רשמתי שבמקרה טוב זה יעבור

יש גם מקרים אחרים...

למעלה