SiP, Voip ומה שבינהם

AD HOC

New member
SiP, Voip ומה שבינהם

לאור כל התזכורים בשרשורים האחרונים של המושגים הנ"ל, האם כמה מהמומחים יהיו מוכנים ליצור מבוא לנושא, מעין "מורה נבוכים" לכאלה שאין להם מושג במה מדובר?

1. מה הוא השירות - למי ניתן להתקשר?
2. איך הוא עובד
3. מי הן החברות המומלצות / מובילות בשוק
4. כיצד מתקינים על הטלפון - אילו טלפונים תומכים? האם צריך להתקין משהו על המחשב בבית?
5. מה הן העלויות הצפויות? האם השימוש הוא מנוי/פר שימוש?
6. האם עובד באינטרנט סלולרי בחו"ל? (אתמול גיליתי שגם Aldi בגרמניה חוסמים סקייפ בגלישה סלולרית)
7. האם ניתן גם לבצע שיחות וידאו?

תודה!

backbencher

New member
>...אתמול גיליתי שגם Aldi בגרמניה חוסמים

סקייפ בגלישה סלולרית...<
כן, זו בעיה.
הפתרון - עבודה עם ספק SIP הערוך לאפשרות של חסימת VoIP, ואשר יש לו, כגבוי, גם access numbers מקומיים בכל עיר גדולה בחו"ל, אליהם אתה מתקשר באופן הסלולארי הרגיל, מזדהה, מקבל צליל חיוג, ומקליד את מספרו של הנמען כולל קידומת בינלאומית

ספק SIP כזה הוא, למשל, Callwithus...

G Gabi

Member
אנסה להרחיב מעט יותר:

1. השירות הוא אפשרויות שיחות קוליות על-גבי האינטרנט. שיחות קוליות בין ספקי sip וכן בין ספק sip לרשת טלפוניה ציבורית.
2. ידוע לאנשים רבים שמנוי סקייפ יכול להתקשר ללקוח של בזק, אם השירות עובד בכיוון אחד, מדוע שלא יעבוד בכיוון השני? כלומר, שלקוח בזק יוכל להתקשר למנוי סקייפ.
התשובה - זה אפשרי! (סקייפ זה מעט שונה מכיוון שאינם משתמשים בפרוטוקול sip אלא בפרוטוקולים אחרים וכמדומני הם "סודיים". נוסף על כך, תעריפי סקייפ יקרים...).
3. יש מאות חברות שונות. אישית אני משתמש ב-CallWithUs, תוכלי לקרוא על חברות נוספות בתגובתו של backbencher.
4. מכשירי נוקיה מסדרה E באים עם ספק sip מובנה. מכשירי אנדרואיד החל מ-4.0 מגיע עם ספק מובנה (כך זכור לי). אישית אני משתמש בקליינט cSipSimple החינמי שניתן למצוא ב-Google play store. אני משער שלא אמורה להיות בעיה למצוא קליינט שמתאים ל-iOS ולמערכות הפעלה נפוצות בין אם בתשלום ובין אם בחינם.
יש גם קליינטים למחשב. אישית אני משתמש ב-x-lite גרסה 3.0.53621. קישור להורדה - http://www.oldversion.com/windows/x-lite-3-0-53621
אין הכרח להתקין גם על המחשב וגם על מכשיר טלפון נייד. בספק ה-sip בו אני משתמש ניתן להשתמש במקביל ממספר מכשירים ולהקים מספר שיחות ללא תלות במיקום הגיאוגרפי.
5. סביר להניח שזה משתנה בין ספק לספק. הספק בו אני משתמש הוא pre-paid, כלומר אני מוסיף יתרה לחשבון ומשלם לפי שימוש. לא זכור לי לכמה זמן הייתרה תקפה, ייתכן והיא כלל לא מתאפסת. תעריפים נמצא למצוא באתר הספק - http://www.callwithus.com/showrates . החיוב הוא לפי פעימות של דקה. כמובן, כל ספק והמדיניות שלו.
6. תלוי ברשת הסלולארית וברגולטור המקומי. למשל, כפי שחווית, Aldi חוסמת והדבר אף נכתב בעבר בפורום [בהמשך הדיון מופיע ש-Tchibo אינה חוסמת].
בארץ, לפי החלטת הרגולטור, אסור לחסום שירותים אלו.
7. אין לי מושג.

לעניין להתקשר מבזק (או מכל רשת טלפוניה ציבורית אחרת) ל-sip.
יש מספרי טלפון בכל רחבי העולם אליהם ניתן להתקשר והם יקשרו את השיחה למנוי מסוים בספק sip.
רשימת מספרי טלפון ניתן למצוא בקישור - http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers;jsessionid=3B0F919F629AC6EE2F83E7B479824A5F
לכל ספק sip יש "מזהה" אותו מקישים ולאחר מכן מזינים את מספר המנוי. את המזהים ניתן למצוא http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/providerWhitePages
נניח שאני משתמש בספק CallWithUs ומספר המנוי שלי הוא 12345 אזי אם אחייג:
+972-3-9150800
ולאחר מכן אזין (לאחר שאשמע Welcome to the sip broker PSTN gateway please dial the number you wish to connect to now - מקווה שהציטוט מדויק, שמעתי את זה כ"כ הרבה פעמים בעבר...):
*8052
123456
הרי אקבל חיווי שיחה נכנסת בכל הקליינטים שמחוברים לאינטרנט. הראשון שעונה, שם תהיה השיחה.

ליצור שיחה בין ספקי sip שונים, יש מידע בתגובתו של backbencher.

תוכלי לקרוא עוד על בויקיפדיה (וזו רק ההתחלה...):
http://en.wikipedia.org/wiki/Session_Initiation_Protocol
http://en.wikipedia.org/wiki/SIP_Trunking
http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_over_Internet_Protocol

AD HOC

New member
וואו - תודה רבה רבה על ההשקעה

עכשיו יש לי קצה חוט לעקוב אחריו (כל העולם הזה של VoiP שאינו סקייפ לא מוכר לי)

ותודה גם ל-backbencher על ההמלצה!

backbencher

New member
סקירה טובה מאד.

אך יש לי שאלה.
כתבת "מדוע שלא יעבוד בכיוון השני? כלומר, שלקוח בזק יוכל להתקשר למנוי סקייפ. התשובה - זה אפשרי!".
כיצד זה אפשרי ?
הרי רוב מנויי Skype נוהגים לאמץ לעצמם userid אלפאנומרי (אותיות לועזיות המרכיבות שם מקוצר, בתוספת ספרות הנחוצות ליצירת כינוי unique).
אמנם ב- Network directory ניתן לראות כי ל- Skype יש domain ששמו sip.skype.com (קוד רשת 9771*), אך אינני רואה כיצד טלפון לחצנים של בזק יכול לחייג, בתגובה ל- prompt של sipbroker, משהו כמו, למשל, 9771boaz23*

אז, כיצד מחייג מנוי בזק אל מנוי Skype ?
האם חובה לבחור userid מורכב ספרות בלבד ?
האם userid נומרי כזה יכול להיות שרירותי, על פי בחירת המנוי עצמו, או שהמנוי צריך לבקש מ- Skype שיעניק לו מספר על פי "תוכנית מיספור קווים" של Skype ?

backbencher

New member
טוב, מצאתי משהו.

זה מסובך למדי, וטוב שזה כך, מכיוון שזה מעכב את התפשטות השימוש

הקיצור, בניגוד לקלות ולנוחות של התקשרות מ- PSTN אל SIP account (בסיוע sipbroker), ההתקשרות מ- PSTN אל Skype account היא בלאגאן

זה המחיר של בעיטה בסטנדרטים ונסיון כוחני בריוני להשתלט על שוק

כורה שחת - בה יפול... (משלי כו כז)

G Gabi

Member
איני יודע אם ניתן לחייג מרשת טלפוניה ציבורית-

... אל מנוי Skype.
את תשובתי ניסחתי בצורה ידידותית לאדם שאינו מתמצא ואינו מכיר מונחים. מרבית הצרכנים אשר צורכים שיחות לחו"ל אינם מודעים לשירותי ה-sip כפי שאתה ואני מכירים אלא חושבים ש-Skype הוא מוצר זול. כמובן ישנם מוצרים נוספים אשר מוכרים בשוק למשל מספר DID ללקוחות קצה בביתם. אך מרבית הצרכנים אינם מכירים את אפשרות ה-sip.
את אפשרות ה-VoIP רבים מכירים בצורת מפעילים פנים ארציים שאינם בזק / HOT, אך שירותים מעין אלו עדיין דורשים תשתית טלפוניה בתוך הנכס ולא ניתן להסתפק במכשיר עם קליינט SIP המחובר לרשת האינטרנט.

Skype הטמיעה את עצמה היטב בתודעת הצרכנים וכמובן נוחות השימוש בשירותיה (לעומת ספקי sip אותם יש להגדיר וזה לא Plug&Play) ולכן לענ"ד שולטת בנתח שוק משמעותי מאוד. תחילת תגובתי הייתה מתוך דוגמא מוכרת - כדי שהתגובה תהיה מובנת וקוהרנטית.

העובדה שמנוי סקייפ יכול להתקשר ללקוח בזק - כולנו מכירים.
הדוגמא הנגדית היא להעלות אצל הקורא את התהייה, המודעות ו"הרציונאל" שהנתיב הוא דו-כיווני ולא רק חד-כיווני. כלומר, טעימה קטנה והסבר פשוט ומובן במונחים שאינם טכניים שאין מדובר בקשר של "אם A אז B" אלא בקשר קומוטטיבי/בינארי, "אם ורק אם".

לא לחינם סייגתי את דבריי וכתבתי שב-Skype זה מעט שונה, הסיבה הייתה התהייה אותה העלתה.

אוסיף על תגובתי הקודמת שיש נוחות בשימוש בספק SIP בחו"ל.
רבים מאיתנו מכירים את שירותיה של חברת sipme אשר מספקת מספר טלפון ישראלי בתצורת 078-555xxxx. הדבר נפלא כאשר אדם שוהה בחו"ל וחברו נמצא בארץ וכך הוא יכול להתקשר אליו בעלות של שיחה מקומית.
הטכניקה עליה הרבתי בתגובה הקודמת באמצעות sipbroker אינה מתוחמת למדינה זו או אחרת. ייתכן אדם שנמצא במדינה באירופה, חברו באוסטרליה ומעסיקו בדרום אמריקה.
הן חברו והן המעסיק יוכלו להתקשר לאותו אדם בעלות של שיחה מקומית באמצעות חיוג ל"טלפון המגשר" המצוי במדינה בה הם שוהים. אמנם זה לא פשוט כמו לחייג מספר בודד, אך זה גם לא מסובך.
בניגוד ל-sipme, המספר אינו ישראלי בלבד אלא מספר מקומי "גלובאלי".

בשולי הדברים אוסיף -
backbencher, הגבתי לך על ה
. משמאל לשם המשתמש שלך בפינה הימנית העליונה של הצג, מתחת הסמליל של "תפוז אנשים" ישנו סמליל של מעטפה. ייתכן והיא מהבהבת ויש מספר לידה, כלומר, יש מסר חדש בתיבת המסרים.

backbencher

New member
עושה רושם שהפתרון של Skype,

המתואר כאן, ישים לעסקים בלבד המוכנים לרכוש ציוד או אמצעים כגון PBX, UC system, inbound channels (שם מצוי הכסף הגדול), אולם אינו ישים למנוי פרטי ביתי

כן אני שם לב למסר, ומחפש את המכתב...

G Gabi

Member
בטוחני שעם הזכרון ויכולת האיתור שלך תמצא אותו

k-don

Well-known member
לסקייפ יש אפשרות לשיחה נכנסת בתשלום חודשי

z1george

Member
מנהל
אלדי רוכבת על E-Plus

והיא החוסמת את הפורטים לסקייפ.
tchibo רוכבת על O2 שהיא המפעיל הארצי היחיד שאינו חוסם את סקייפ.

eladts

New member
מפעילה וירטואלית (או בנדידה)

לא בהכרח כפופה לניהול הרשת של המפעילה הפיזית. עובדה, הבעיות שיש בסלקום עם VoIP לא קיימות בגולן, גם בנדידה בסלקום.

z1george

Member
מנהל
שני הבדלים עקרוניים

לא כפופה אבל תלוייה במפעיל הראשי. בכל מקרה
1. גולן אינה וירטואלית. היא חתמה על הסכם נדידה ארצי מול סלקום.
2. בארץ המצב טוב יותר בענין ניטרליות הרשת מאשר גרמניה.
זה שבארץ לא חוסמים את סקייפ מפעולה על גבי 3G הוא בגלל שהרגולטור אסר על המפעילות לבצע חסימה כזו. זה לא טוב לב של סלקום או של גולן . זה החוק.
החוק בגרמניה לא אוסר על המפעילה לבצע חסימת פורטים , אז חוסמים.

eladts

New member
אז הנה דוגמא טובה יותר

T-Mobile בארה"ב לא מאפשרים שימוש ב-SIM שמיועד לטלפון במכשיר data (נטסטיק, טבאלט וכו'). לעומת זאת מפעילות וירטואליות על הרשת שלהן כן מאפשרות את זה (למשל Truphone שבארה"ב הם מפעילה וירטואלית של T-Mobile ובנוסף יש להם הסכם נדידה עם AT&T).

yair999

New member
נצל"ש

איך אני יודע אם שלושת הספקים ביוון חוסמים סקייפ או לא?
Cosmote, Wind. Vodafon

backbencher

New member
חיפוש באמצעות Google מגלה כי

Vodafone חוסמת

אינפורמציה אודות השתים האחרות - טרם מצאתי

מצא ספק SIP המתחזק access numbers מקומיים בערים גדולות באירופה.
אתה מחייג באופן רגיל למספר זה, מזדהה, מקבל צליל חיוג ויכול להקליד את מספרו של הנמען, יהא מקום שהותו אשר יהיה...

eladts

New member
לדעתי, צריך פשוט להחרים ספקי סלולרי שחוסמים

שירותי VoIP בארצות בהן הרגולטור לא עושה את עבודתו ואוסר על המנהג הנפסד הזה. זו השפה היחידה שהם מבינים.

wil

New member
אני הצלחתי לעבוד SIP (לא סקייפ) על WIND.

רק באיזורים עם קליטת דור שלישי (HSDPA),
ב-EDGE לא ניתן היה לנהל שיחה נורמלית.

eladts

New member
אני דוקא הצלחתי לנהל שיחה (בסקייפ) על EDGE

ברשת טימובייל ארה"ב. זה לא אידאלי אבל אפשר לחיות עם זה. על GPRS (ויש עדיין מקומות ברשת טימובייל ארה"ב שזה כל מה שיש) זה כבר לא ממש עובד.

למעלה