Simon Finn - Pass the Distance 1970

Simon Finn - Pass the Distance 1970

http://meidad.blogspot.com/2007/11/simon-finn-pass-distance-1970.html סיימון פין.... סינגר-סונגרייטר מוטרף מסוף שנות השישים, תחילת שנות השבעים. זהו אלבומו הראשון שמיד הפך לאלבום נדיר בשל בעיות חוקיות כלשהן עם חברת התקליטים. מאז ועד היום הפך האלבום לאלבום נדיר מאוד שמעטים זכו לשמוע אותו. באמצע שנות השמונים האלבום יצא בהוצאות לא חוקיות והפך למעין גביע קדוש בתחום האסיד רוק. פין חזר לארץ מולדתו: קנדה, הפך להיות מדריך קרטה ודי שכח מהאלבום עד לאחרונה, מה שהביא אותו לכתוב עוד אלבומים. האלבום מזכיר הרבה אחרים, מסיד בארט ועד להקת קומוס או קאלאקקרה הגרמנית. אני גם שומע הרבה פיטר האמיל בפין למרות שהוא הקדים את האמיל, לדוגמא הקטע FADES. גם רוי הארפר בא בחשבון, ניק דרייק, טים באקלי, בוב דילן, ביל פיי.... כולם ואף אחד מאלו. המוסיקה אווירתית, אפוקליפטית, דכאונית, אקוסטית עם אפקטים אלקטרוניים ומרגשת במיוחד. יחד עם פין מנגן על די הרבה כלים DAVID TOOP שגם צייר את העטיפה, מי שנחשב מאוד בקרב חובבי אוואנטגארד של סוף שנות השבעים באנגליה. היצירה הארוכה בתקליט Jerusalem היא יצירה מאלפת עם מילים מאוד מרתקות: Jesus who rode a lame donkey and lives on in the worship of 200 million hypocrites המוסיקה נשמעת מובנית ומולחנת ובאותה נשימה מאולתרת בייחוד בחלקים של TOOP. מדובר בתקליט מדהים נקודה וכל מה שאוסיף לא יעביר את ההרגשה האמיתית כששומעים את FINN. אלו התקליטים שעבורם שוב החיפוש שווה כל רגע! ז'אנר: סינגר-סונגרייטר + אסיד רוק + אווירה

Barmelai

New member
טוב שכך. אחרת הסקירות שלך כמו זאת

היו נשארות עבור רובנו בגדר עיון תאורטי בלבד. אחלה סקירה אגב, היום כבר אקשיב לאלבום עצמו.

צודק מיכה ודווח על חיבור לתקליט +

אני מציע שתעביר את הידע לפורום המקביל משום ששם מקומו הטבעי של האלבום

מורנא007

New member
נדמה לי

ש Paperprog מ- eBay, נוהג למכור מידי חודש בערך אלבום של JERUSALEM בהדפסה יפנית יקרה דמוית ויניל מקרטון.

שאני אבין יש לי תקליט וניל של להקת JERUSALEM

בעטיפה מאחורה נמצאת המלצה של אחד בשם איאן גילן. על הלהקה הזאת אתם מדברים? על העטיפה של התקליט מצויר צלבן עם צלב גדול על החזה.

מורנא007

New member
הם כתבו על שיר באלבום אחר.

לפי התיאור שלך, ככול הנראה זה האלבום שכתבתי עליו.

MonicaF

New member
כהראה שלא - ההודעה נכתבה ע"י דוק סמית

הנה לינק ללהקה שעליה דברתי. http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_%28British_band%29 כנראה שלא קשור למה שהתכוונתם.|סלינק|

Barmelai

New member
ביל פאי על אסיד ../images/Emo115.gif

גילוי נהדר עבורי, אלבום שלא מדובר עליו כמעט בכלל ואין עליו הרבה מידע ברשת. פסיכדליה מלנכולית עם הרבה כעס, עוד לא ברור לי על מה אבל זה נשמע מצויין. חובה לאוהבי פסיכדליה, פיוריסטים של פרוג יכולים להתעלם בחן.

sixkiller2003

New member
וווווואוווווו

מידד תודה!!! האלבום מצויין.. והשיר Jerusalem בפרט מטורף!!!! שמעתי אותו עכשיו 4 פעמים ועדיין שומרות לי השערות בידיים... איפה קונים אותו בארץ??

למעלה