Simming

GuestOfHonor

New member
Simming

שלום, אני אמנם לא כותב פעיל בפורום הזה, אבל רציתי לספר לכם קצת על סוג של משחק אינטרנט בשם Simming, שיכול מאוד לעניין אתכם כאנשים שאוהבים משחקים תפקידים וגם אוהבים לכתוב מד"ב ופנטזיה, כמוני. אז מה זה? בגדול, Sim (כל קשר לSims, Simcity, סימולטורי טיסה וכו' מקרי בהחלט), הוא משחק תפקידים שמשוחק דרך E-Mail באינטרנט. זהו משחק תפקידים בצורה הכי טהורה שלו – כל משתתף יוצר לעצמו דמות, והמשחק מתבצע ע"י כך שהמשתתף כותב קטעי סיפור 'בכיכובה' של הדמות שלו, ושולח לרשימת תפוצה שמגיעה לשאר המשתתפים. דמינו לעצמכם רומן מד"ב או פנטסיה באנגלית, שנכתב על ידי כמה אנשים אשר כל אחד מהם אחראי על דמות מסוימת. תארו לכם שאתם כותבים עבור אחת מהדמויות האלו, יוצרים דיאלוגים במשותף עם כותבים אחרים, ו'נשאבים' לתוך העלילה שנטוות ע"י 'שליט המבוך' ... ואתם פחות או יותר מתקרבים לרעיון של Sim. מה אין? אין דרג"ש, נק"ן, נק"פ, תל"ד0 ושאר נתונים. האתגר איננו למי יצאו גבוה כמה זריקות קובייה, או מי יקטול הכי הרבה אורקים. אין סט חקוק בסלע של חוקים, סטטיסטיקות, וכאלה. לכן, האתגר הוא לא "לנצח", אלא ליהנות מתהליך הכתיבה ומהתפתחות העלילה, שמצד אחד אין לכם שליטה מלאה עליה ומצד שני אתם חלק בלתי נפרד ממנה. את מקום הנתונים תופס הדמיון, ביחד עם ההיגיון הבריא של 'האם מה שאני עושה יכול לקרות בהתבסס על העולם בו אני משחק ועל מה שנקבע על ידי ועל ידי הכותבים האחרים?' מה יש? יש חבר'ה מכל העולם שנהנים לקרוא ולכתוב סיפורי מד"ב ופנטזיה טובים. ה'משחק' בדרך כלל קורה ביקום 'מוכר', למשל של מסע בין כוכבים (הסוג הנפוץ ביותר), מלחמת הכוכבים, באפי\אנג'ל, העולמות של מארוול וDC , עולמות פנטסיה מוכרים למניהם וכן הלאה. למתחילים אני ממליץ להצטרף לאחד מהSims הוותיקים המבוססים על העולם המוכר והטוב של מסע בן כוכבים, ולראות איך הם מסתדרים עם הסגנון ואם הם נהנים ממנו. למעוניינים מומלץ להעיף מבט בקישורים שצרפתי, ואני אשמח לענות על כל שאלה בנושא Simming.

Sabre Runner

New member
מצטער, Simming זה התחמקות.

זה כמו להגיד ש'זרע אנדרומדה' הוא מותחן טכנולוגי. אתה פשוט מדבר על משחק תפקידים מסוג Freeform Play-by-Email. מהניסיון האחרון שלי בנושא, פרשתי בגלל השיטה. הסגנון של משחק דרך דואר אלקטרוני, אם לא מנוטר בצורה אכזרית, גורם לבידוד של שחקנים ושל סיפורים. דמות שלי יכולה להיות עם עוד שתי דמויות אחרות באותו החדר אבל בגלל שהם מעבירים אינטראקציה בין עצמם בפרטיות, הם יכולים להעביר שעה של פעילות ולצאת מהחדר בלי שלדמות שלי יש הזמדנות להגיב. עוד בעיה שנתקלתי בה היא שה'עלילות' שמריצים שם נוטות להיגמר באכזריות ולא לחקור את הנושאים בהם הן עוסקות לעומק. האם משהו השתנה מאז? האם יש פתרונות לבעיות?

GuestOfHonor

New member
בעיות נפוצות בSimming

אהלן, קודם כל, בנושא ה'התחמקות', לא הבנתי ממה אני מתחמק. יכול להיות שזה בין השאר בגלל שלא קראתי את זרע אנדרומדה, ויסלח לי מייקל קרייטון.
בידוד וקליקות - זה נושא כאוב שיצא לי להיתקל בו באחד המשחקים הראשון ששיחקתי (אי שם ב1998). היתה סיטואציה מאוד לא נעימה של קבוצה בולטת של כותבים שכתבו רק זה עם זה, ודחקו את רגלי שאר הכותבים. כיוון שהם היו כותבים מוכשרים מאוד, הם גם לא קיבלו משוב שלילי מהGM. זה מאוד תלוי ב'בגרות' וברמה של השחקנים שמשחקים איתך. אני אישית מנסה מאוד להמנע מהמצב הזה על ידי מעקב 'בזמן אמת' אחרי מה שאחרים כותבים, וגם על ידי כתיבה עם כמה שיותר כותבים אחרים. זאת גם לא בושה להעיר לאנשים אחרים במסר פרטי
אם קורה מצב כמו המצב שהצגת. סך הכל הנחת העבודה היא שכולם באים לכתוב ביחד, ואם מישהו רוצה לכתוב עלילות שלמות משל עצמו ולהתעלם לחלוטין מהכותבים האחרים - שילך לכתוב רומן. זה גם יכול לצאת ריווחי יותר
.
עלילות שנוטות להגמר באכזריות - משתנה ממשחק למשחק ותלוי ברמה ובמידת המעורבות של הGM. למשל, בSim שאני מעורב בו כרגע יצא לי לתת משוב על שניים-שלושה פרקים שבהם לטעמי בזבזו הרבה זמן על ההתחלה והclimax היה מהיר מדי (שבוע וחצי מתוך 'פרק' של שלושה חודשים, למשל). במקרים אחרים היו סיומים מעולים שלא היו מביישים אף רומן מד"ב טוב, ושנתנו הזדמנות רבה למי שהיה מעוניין בכך לקחת חלק בשיא העלילה. סך הכל יש ברשת עשרות אם לא מאות משחקי PBEM בסגנון הזה, כך שהבעיות האלה נשמעות לי מאוד תלויות בשחקנים ובGM הספציפיים שיצא לך לשחק איתם. אני אישית קישרתי לארגון שאני מכיר בתור קצת יותר איכותי ובעל נסיון (קיים בצורה זאת או אחרת מ1996) ואני מאמין שהמשחקים שם כן ברמה וכן מנוהלים על ידי אנשים מנוסים שמכירים היטב את הבעיות שציינת. ודבר אחד אחרון - המשחקים האלה מעולים *דווקא* בגלל שאין ניטור אכזרי, ודווקא בגלל שאתה מוגבל רק על ידי הדמיון שלך. כלומר, כל השחקנים ביחד יכולים להחליט ברגע נתון שפתאום כל ה'רעים' מתפוצצים וכל ה'טובים' מקבלים קידום + 72 בתולות לראש, אבל אז זה לא יהיה מעניין...

Sabre Runner

New member
'זרע אנדרומדה' הוא רומן מד"ב.

הכינוי 'simming' מתאים לכל דבר שמנסים למשוך לכיוון הזרם המרכזי. זה קורה במדע בדיוני ופנטזיה, זה קורא ברוק ו-heavy metal וזה קורה גם במשחקי תפקידים. מה שאתה מציג זה לא משהו חדש ולא עיבוד או שיפצור, זה סוג אחר של משהו שכבר קיים. ולמשהו הזה קוראים 'משחקי תפקידים'. אתה פשוט משחקים אותו בצורה אחרת. הפעם הראשונה שאני נכנסתי למשחקי תפקידים ולכתיבת סיפורים היה בסביבות 1997 כשהצטרפתי למשחק תפקידים Talking In Character שבו המשחק רץ בפורום, בלי חוקים קבועים כשהדבר היחידי שמוכן מראש הוא העולם והגדרת הכוח שלו. אז מה אתה משחק? מה לדעתך כדאי להצטרף? יש משחקים בפורומים?

GuestOfHonor

New member
תשובות

אני משחק PBEM אחד ויחיד (מעדיף להתמקד באיכות ולא בכמות). אני מעדיף משחקים שרצים על אימייל ולא בפורומים כי בדרך כלל הם נוטים להיות הרבה יותר איכותיים - אנשים מקדישים יותר זמן לכתיבה ולמחשבה, ויש פחות טעויות כתיב כשכותבים בWord ולא כמו שאני כותב עכשיו
. לאן כדאי להצטרף - יש כמה ארגונים גדולים וותיקים שרצים עדיין, ושמכילים גרעין מנוסה של שחקנים שכיף לשחק איתו. לא גיששתי יותר מדי בנושא (כאמור, אני במשחק אחד וטוב לי מאוד), אבל למי שמעוניין לראות עוד ארגונים חוץ מזה שקישרתי, יכול לחפש ארגונים בשם UCIP וBravo Fleet באינטרנט. כן, שניהם מתמקדים בStar Trek, אבל כאמור זה ככל הנראה הז'אנר הנפוץ בסוג הזה של משחקים והוא ממש לא מגביל (אנחנו לא Trekkies!!
). משחקים בפורומים - כאמור, בהחלט יש, אבל הם נוטים להיות בעלי פחות עומק מאשר משחקים דרך EMail. כמו כן יש גם משחקים דרך IRC (פחות עומק, אבל יש כאלה שנהנים יותר מאינטראקציה בזמן אמת) וכמובן שיש היברידים שונים ומשונים. אגב, למי שאוהב פנטזיה ורוצה דווקא לנסות IRC, אני ממליץ בחום על Good vs. Evil.

Sabre Runner

New member
Right Back At Ya...

אני מוצא שמספר משחקים בו-זמנית, כל עוד הוא לא מספר מוגזם לחלוטין, לא מפריע לי לאיכות. אבל אני מסוגל להבין אנשים שמעדיפים להגביל. אני לא מסכים איתך על נושא האיכות מתוקף מדיום המשחק. האיכות תלויה רק באנשים ובהשקעה שלהם. טעויות כתיב הן גם עניין פרטי משלך. ואם אתה רוצה לכתוב ב-Word, ב-Writer או בכל מעבד תמלילים אחר לפני העתקת ההודעה לפורום, או לדואר אלקטרוני היא, שוב, בחירה פרטית שלך. אני ניסיתי את ה-UCIP וגם את Gamma Fleet אבל את שניהם מצאתי מגבילים, אבל לא רק בגלל, שהם קשורים למסע בין כוכבים. לפי דעתי, התבגרתי מהעולם הזה. למרות שתמיד אעריך את ההנאה ששאבתי מהסדרות כשהייתי צעיר יותר ואת הסיפורים הבסיסיים הטובים שעדיין קיימים שם, הפסודו-מדע הטבוע בסוגה וההיסטוריה הנובעת של העולם כבר לא אמינים בעיניי. לא בלי שינוי ניכר ויחסית אכזרי. מה המשחק שאתה משחק? האם אפשר להצטרף? כמה אתם גמישים לשינויים? אפשר קישור לאתר מרכז? או אולי מספר דוגמאות?

GuestOfHonor

New member
תשובות #2

את החבר'ה של UCIP אני לא מכיר באופן אישי כך שאני לא יודע כמה באמת המשחקים שם מוגבלים מבחינת מעוף ו'מקובעים' באמת למסע בן כוכבים. מבחינתי, היקום הזה הוא רק בסיס משותף לסיפורים שיכולים בקלות מרובה לעבור לכל setting אחר של מד"ב מהסגנון הזה. מבחינת קישורים לאתר מרכז וכו', קישרתי לאתר של NHS שבו יש משחקים מהרבה מאוד ז'אנרים, כולל ז'אנרים מקוריים. אם אתה מחפש דווקא משהו מקורי וחדש, יש sim שקוראים לו A delicate engine שהוא סוג של הסטוריה חלופית של המאה ה19, כולל מוטיבים של פנטזיה. אני אישית משחק כיום בGalaxy, אותה קישרתי בתור 'משחק לדוגמא'. הבעיה העיקרית שם היא שמדובר במשחק שיש בו הרבה שחקנים (מעל 40, לא כולם פעילים אבל זאת עדיין כמות מטורפת) וכן השחקנים בו הם מאוד משופשפים. לכן, אניי לא יודע כמה הוא ידידותי לשחקן המתחיל (למרות שאני ואחרים משתדלים לארגן נחיתה רכה לכל שחקן חדש). הGM גם מודע לזה, ולכן אם הוא מקבל אפליקציה שנראית לו עוד בוסרית או אם הוא מרגיש שהמשחק כרגע עמוס מדי, הוא מפנה מועמדים למשחקים איכותיים אחרים שכן יש להם כרגע צורך בשחקנים. מצד שני, אנחנו כרגע אחרי פרק שחון במיוחד, כך שאני מאמין שאפליקציה רצינית גם משחקן חדש תתקבל
. גמישות לשינויים - לפחות במשחק שלנו אני יכול להעיד שיש הרבה מאוד פתיחות. מצד אחד מנסים לא לדרוס לגמרי עובדות קנוניות של היקום שהוא כאמור מהיקומים היותר 'חרושים' גם במשחקי תפקידים וגם מבחינת סרטים\סדרות\ספרים, אבל מצד שני מבחינת תוספות ויצירתיות - מי שבא ברוך הבא. דוגמאות - כמעט בכל אתר של sim תמצא דף של Mission Archives, logs או משהו עם שם דומה, שהוא ארכיון של הpostים (הסיפורים) שנשלחו לרשימת הדיוור עד כה. מי שעובר עליהם צריך לזכור שמדובר במשחקים שרצים חודשים ושנים, ולכן כשבוחרים דף באקראי ומתחילים לקרוא לא תמיד ברור בהתחלה מי נגד מי, כמה ולמה
.

Sabre Runner

New member
אני משחק וכותב כבר כמעט 10 שנים.

אני לא מגדיר את עצמי כמומחה אבל מתחיל, אני לא. שיחקתי ממנצ'קינים מטורפים, דרך פנטזיה נמוכה ועד מד"ב קשה. מס"ב זה לא בעיה בשבילי כל עוד יש מקום לרעיונות חדשים. למרות זאת, נראה לי שאני אנסה להימנע ממס"ב בזמן הקרוב.

למעלה