SIM DATA בגרמניה

נפתלי99

New member
SIM DATA בגרמניה

אני נוסע לאירופה עוד כמה ימים ורוצה לקנות של sim data pre-paid של 1gb, אבל בלוחות ההשוואה אני רואה המון חברות, ולא ממש ברור לי את איזה כדאי לקנות.

למישהו יש ניסיון בזה ויכול להמליץ לי על SIM כזה ?

daniweb

New member
אני ממליץ על גולן טלקום, אז יש להם בחבילת ה 99 ש"ח

את גרמניה מבחינת גלישה ושיחות בחול.
אם אתה לא בחבילה הזו, המעבר לחבילה הוא בחינם והחזרה לחבילה הזולה, לאחר הנסיעה זה 49 ש"ח.
אם אתה לא בגולן טלקום, אז קניית סים שלהם עולה 49 ש"ח.
דני.

נפתלי99

New member
תודה! אבל ביקשתי המלצה ל-SIM מקומי

לא בא להיכנס שוב לדיון הזה שנדון כאן הרבה פעמים, וכל פעם מחדש יצא שהכי משתלם זה SIM מקומי שעולה 41 שקל בלבד, שכולל 1gb גלישה ושיחות מקומיות בחינם, ואני עוד צריך 2 כאלו - לי ולאשתי, וכל שביקשתי זו המלצה לאיזה SIM לקנות.
&nbsp
אבל אם כבר המלצת על גולן אז בכל זאת :
&nbsp
א. אני לא בגולן, אז SIM יעלה 49, והחבילה החודשית שלו במחיר המופרז מאוד לימינו של 99 שקל מוגבל בעד 45 יום בחו"ל בלבד, וגם זה ב-22 מדינות, שאין בהן אף אחת מהמדינות שאני עובד בהן, והעלות של גולן לשיחות מעבר ל-45 יום לשנה ועוד יותר במדינות הרלבנטיות אלי - הן עלויות מטורפות לחלוטין.
&nbsp
ב. אם אתה חורג מהחבילה שלו, אם ב-45 יום, או מעיז לעשות שיחה מקומית, אז לפי החוזה של גולן - הוא גובה לפי תעריף מקומי באותה מדינה. חבר לעבודה נדרש לשלם בחודש שעבר במקסיקו כמעט 6800 שקל על 200mb גלישה, בלי התראה מוקדמת. ככה סתם. כמו ימים עברו בחברות הסלולר, ואין עם מי לדבר.
&nbsp
ג. גולן רוכב על הרשת של פלאפון. לפלאפון כנראה לא אכפת ממני, וביישוב שלי בשרון הקליטה שלהם מוגבלת מאוד, ומרבית אלו שמתארחים בבית שלי מתלוננים שאין להם בכלל קליטה - No Service...
&nbsp
ד. ואם כבר חברה ישראלית אז מרבית הכתבות הראו ש-012 והוירטואליים למיניהם הרבה יותר משתלמים מההצעה של גולן, בעיקר למי שנוסע הרבה. ב-012 יש בחבילה כמעט את כל העולם, וזה לא מחבר אותך לרשת בלי אישור מוקדם, אם זה לא כלול בחבילה.
&nbsp
ועדיין - בכל מקום שאפשר לקנות SIM מקומי ב-10 יורו לגלישה, ושיחות מקומיות בחינם, לא שווה לקנות שום דבר אחר, לא מגולן ולא מ-012, ואת זה למדתי מזמן מחברנו לפורום דייב, למרות שבפעם הראשונה לא הקשבתי לו, והוא כמובן צדק.

marceloros

Member
מנהל
דוקא הלכתי על גולן

עם כל הבעיות שלהם אחרי רבע שעה התחיל לעבוד לי, ושימש אותי כל השבוע כולל שיתוף אינטרנט לילדים.
&nbsp
בכל הסופרים ראיתי שמוכרים סימים לאיזה נפח שתרצה.
רק צריך עזרה להפעיל אותם כי הכל בגרמנית.

skiforce

New member
לכל אחד דרישות שונות: שיחות לישראל/מקומיות, חופשה/עבודה

הי לכותב ולכולם.

בשנה שחלפה נסעתי עם גולן ועברתי חבילה לשם כך. עבורי זה היה משתלם כיוון שהייתי זקוק לשיחות עם ישראל (חינם לכל היעדים ללא הגבלה) ועם חברי הקבוצה שבאו איתי מהארץ (שיחות לניידים ישראליים בחו"ל חינם, ללא הגבלה, אם אני זוכר נכון), וגלישה עד 6 ג'יגה. הם מסבירים באתר איך אפשר למנוע חיוב לא רצוי על גלישה מחוץ לחבילה באמצעות שינוי הגדרות הטלפון:
"אנו ממליצים לך לחסום את שירות הגלישה בחו"ל מכיוון שבסמאטרפונים יש יישומים ותוכנות אשר מבצעות גלישה או סנכרון באופן אוטומטי ואתם תחוייבו במלוא השימושים וחבל. לכן מומלץ לחסום את השירות לפני שאתם טסים לחו"ל"

מבחינתם כשחוצים את ה 6 ג'יגה, יש האטה ואין חיובים נוספים, ממש כמו בארץ.

אתה מציין שיש לך צורך בעיקר בשיחות מקומיות, כלומר שיחות מהנייד שלך למספרים זרים. ולכן כנראה שהפתרון של גולן פחות מתאים עבורך. לפי טבלת התעריפים שלהם שיחה ליעד גרמני (כשאתה בגרמניה) עולה 2 ש"ח לדקה, SMS ליעד גרמני עולה שקל. וכמובן, אם אתה שוהה בחו"ל יותר מ 45 יום, אז זה באמת סיפור אחר.

לדעתי, עבור מי שנוסע לחופשה קצרה, הפתרונות של גולן טובים מאוד.

בהצלחה!

marceloros

Member
מנהל
זה עדיין בעלות 150 ש"ח

ומבחינתי כרוך גם באי נעימות של הביטול, אם כי בתהליך ההתנתקות הרגשתי שזה win-win ושני הצדדים מרוצים, משמע לא יצאתי "חזיר צרכני" גולן הרוויחו את שלהם על השבוע שלי, נו זה באמת לא זול לשבוע או שבועיים.
&nbsp
אני דיברתי חופשי עם הבית, ואף התקשרנו לסבים/סבתות לשמח אותם.
לשיחות מקומיות שילמתי כמה גרושים בסקייפ כדי שאוכל לדבר לגרמניה ע"ח החבילה. תכלס לא כ"כ השתמשתי וגם כאשר ניסיתי הצד השני התלונן שלא שומעים טוב, זה לא שינה כי ממילא לא היה פנוי לו לקבל אותנו.
&nbsp
בעניין הגלישה לפי מה שאני זוכר שקראתי אחרי 6G זה מתנתק ואכן אין עלויות נוספות, מי בכלל הגיע לזה. פחדתי מהשטויות של האייפונים אז אמרתי לילדים לבטל עדכונים אוטומטיים לאפליקציות במכשירים, ולוותר על יו טיוב - פייסבוק, ווצאפ, סנפצ'אט וכדומה חופשי.
בכל מקרה כל חבילה אחרת ובמינונים שדיברתי לארץ ובנפח הגלישה שצרכנו, זה הכי משתלם מבחינת פתרון של סים ישראלי.
כזכור לשותפי בלזארק היה סים נטען גרמני שמתאים לכל אירופה, הטעין אותו ודיבר בסקייפ בעלות נמוכה יותר.
עדיין היה לו בלאגן עד שהצליח לקנות טעינה חדשה, כי אונליין לא עבד לו, ונעזר בחברה בקלאב להפעלתו (לך תבקש במכולת עזרה..) אציין שגם אז הייתי עם גולן ולקח איזה יום עד שהצלחתי לתקשר עם הסים ההוא שהשאלתי מחברים.

Cמן רשום

New member
קנה את הכי זול, זה לא באמת משנה

יש בגרמניה רק 4 מפעילים. כל השאר ספקים וירטואליים שקונים חבילות אוויר מאחת מארבע החברות. אם מאד חשוב לך כיסוי רשת טוב, אז קנה סים של T-Mobil (דויטשה טלפון). בעקרון T-Mobil ו D2 נחשבים יותר טובים, E-Plus ו- O2 קצת פחות. אבל לא נראה לי שההבדל קריטי, בטח שלא בחופשה.

נפתלי99

New member
חקרתי קצת לפי מה שרשמת

ונראה לי שצריך ללכת על אחד מהמפעילים הוירטואליים שיש בגרמניה, כי יש להם הצעות יותר משתלמות מאלו של המפעילים עצמם, ויש להם גם אפשרות להטעין מחדש את ה-SIM שקונים מוטען מראש, במחיר שנראה די מצחיק, ואז גם יהיה לי מספר אירופי "קבוע" לשיחות נכנסות...
&nbsp
כנראה שבסוף הבחירה תהיה ב-SIM הוירטואלי שיהיה זמין למכירה בסופר שבו נעצור לקניות לפני שנגיע לצימר שלנו.
&nbsp
תודה

נפתלי99

New member
לא. תומך ב-SIM יחיד

רק בסיניים למיניהם יש תמיכה בשני סימים, בעיקר בגלל ששם כולם מחזיקים מספר לשיחות המקומיות ומספר בשביל השיחות הבינעירוניות, דבר שהוא רעיון מצויין, אבל חוץ מהסיניים - לא מוכרים עוד כאלו בארץ.
&nbsp
בכל מקרה - כשאני בחופשה פרטית בחו"ל - אני לא זמין בטלפון הרגיל שלי, ומי שרוצה אותי באמת - מתקשר אלי ב-whatsup וסקייפ, וכל עוד לא עושים logout מהחשבונות שלהם - אין בעיה בהחלפת סים.

marceloros

Member
מנהל
ממחר אני עם דואל סים

אסוס 2 עם אינטל אינסייד, זה גם סיני?
מה שבטוח מיוצר שם באזור...
ומאוחר מדי להנות ממנו בנסיעה לפני שבועיים חח

marceloros

Member
מנהל
רוצה את השם של מה שיש לז'ניה?

עבד לו טוב כאמור חוץ מהמילוי אונליין שסרב לו עד שקנה במכולת בכפר למטה 1900 ומשהו.

אם זה עדיין רלוונטי - דאטה לשבוע בגרמניה ב 5 יורו

אני חזרתי עכשיו מגרמניה, וקניתי ברשת saturn (רשת חנויות חשמל) סים של O2 בעלות של 5 יורו. עם הסים מקבלים קוד שנותן גלישה חינם לשבוע ימים. שים לב שיש כל מיני ערכות של כרטיסי סים, וחשוב להתייעץ עם מוכר או להבין את הגרמנית על העטיפה, כי חלק מהכרטיסים הם לחשבון קבוע וחלק הם prepaid.

למעלה