Silver

Silver

Silver זוהי יצירה מיקרוטונאלית לקלידים וגיטרה חשמלית ברבעי טונים. את היצירה כתבתי לתחרות הלחנת יצירות בבית ספר רימון (התחרות עוד לא התקיימה). ביצירה אני מנגן על קלידים, ונדב פלד על גיטרה. אשמח לקבל כל תגובה שהיא על היצירה. תהנו...

נצל"ש

דרכי קיצור של אמביציה כעת במקום הראשון ביצירות הסאונד האהודות ביותר לשנה זו! כפי שאמרתי קודם, דורון, הקטע מגניב ביותר. מיקרוטונאלי אבל גם כיף להקשיב לזה.

HelterSkelter1

New member
בדר"כ הכוונה היא למוסיקה

מערבית, ולא למוסיקה מזרחית שגם בה נעשה שימוש ברבעי טונים בעיקר, אבל לא באותו אופן (זאת אומרת - סילסולים, קישוטים וכד'). או שאני טועה?

CallMeCavanaugh

New member
למה באמת אין כאלה?

אני מניח שעם הגיטרות שקיימות בימינו יותר קל להגיע לרבעי טונים עם סלייד, אבל למה שלא יהיו גיטרות פרטלס? אחרי הכל, בס פרטלס לא בדיוק הייתה דבר נפוץ לפני שפסטוריוס התעצבן שקונטרבסים עולים כל כך הרבה, לקח פלייר ועקר את הפרטים מהפנדר שלו.

בוודאי שיש, מייצרים אותן, אבל מעטים

מנגנים עליהן, זה אמור להיות מאד קשה (ושונה מאד מכינור או צ'לו, נניח). ואם כבר אנחנו בנושא, אני לא מניחה שמישהו שמע דיסק בשם Fretless Guitar Masters במקרה?.. רציתי לקנות אותו פעם, אבל לא מצאתי קטעים ממנו ואני לא יודעת איך הוא...

cut2

New member
ZZ Top

להקה מעאפנה לאללה, אבל הגיטריסט שלהם נצפה מספר פעמים עם גיטרה פרטלס. עד כמה יש לזה יישום במוזיקה אני לא יודע, אבל מה שבטוח הוא שזה קיים.

אנחנו לא השתמשנו בגיטרה פרטלס

אנחנו פשוט מכוונים את המיתר הראשון, השלישי והחמישי, ברבע טון מעל הכיוון הרגיל. כלומר, ה"לה" במיתר החמישי יהיה גבוהה ברבע טון מה"לה" במיתר השישי, וכך בעצם אפשר לנגן את כל 24 התווים שיש באוקטבה של רבעי טונים. למען שיר אני אוסיף גם תמונות של גיטרת פרטלס.

אם כבר מדברים על הטכניקה

אז באיזה אופן ניגנת בקלידים מיקרוטונליות? 2 שמכוונים רבע אחד מעל השני? וד"א לטעמי הרעיון חביב למדי והביצוע אפילו טוב עוד יותר

הקלידים

בקלידים יש פונקציה שפשוט הופכת את המרווח בין קליד וקליד לרבע טון.

kurush

New member
האמת,

לא אהבתי את זה. אני חושב שאתה מתאמץ בכוח לעשות מוסיקה מתוחכמת, אבל לא שמעתי פה מלודיה שתפסה אותי, או כל Hook אחר... סחתיין על הרעיון, בכל מקרה...

על סמך מה אתה אומר את זה?

"אני חושב שאתה מתאמץ בכוח לעשות מוסיקה מתוחכמת" אני אסביר לך בפשטות למה אני לא עושה את זה ב"כוח": רצף של ארועים ומקרים גרמו לי להיות מי שאני ולדעת מה שאני יודע. אני מרגיש, בגלל השפעות כאלו ואחרות, שזה מה שאני "צריך" או "רוצה" (או איך שתבחר לקרוא לזה) לעשות. זה לגיטימי לחלוטין לא לאהוב את זה, אבל תן לי לקבוע מה אני עושה מתוך "רצון" ומה אני עושה בכוח.

kurush

New member
נשמע כאילו

המטרה של הקטע הזה היא להיות קטע מיקרוטונאלי. כלומר, מעבר לזה אין בו פואנטה. אני מאמין בשימוש בסגנונות (או טכניקות) שונים כדי להביע משהו מסוים שיש לך לומר. למשל, כשזאפה רצה לרדת מבחינה מילולית על קבוצה כלשהי, הוא השתמש בסגנון מוסיקלי שמאפיין את אותה הקבוצה ושר עליו מילים סרקסטיות. וזה שאתה עושה את זה מתוך רצון מודע לא משנה את העובדה הזו; הקטע הזה לא הולך לשום מקום מעבר למיקרוטונאליות, שהיא טכניקה (או איך שלא תגדיר את זה) ותו לא.

למעלה