Should we as Martial Artists

izackv

New member
מסורת נוצרת לצורך מסויים

הרבה פעמים הצורך נעלם, אבל המסורת נשארת כי "ככה עושים" כל עוד המסורת הזאת היא לא העיקר, זה בסדר. אבל כשהעיקר מתחיל להיות קיום מסורות שהיו רלונטיות בתקופות רחוקות מאוד (ולפעמים גם בתרבויות שונות לחלוטין) זה פיספוס מסויים (לטעמי) לעניין ההסתרה, קודם כל אני מנסה להבין את השאלה האמיתית שלך, כי בשאלה שלך מתחבאות שתי שאלות שונות לחלוטין. 1. האם זה בסדר ללכת עם גי ברחוב? (כיבוד ה גי? אי משיכת תשומת לב?) 2. האם זה בסדר שהסביבה שלי יודעת שאני עוסק/לומד/מתאמן באומניות לחימה? לגבי כיבוד הגי, לא קראתי בשום מקום שלגי יש משמעות מיוחדת. למיטב הבנתי מדובר בבגד מסורתי ונוח לאימונים. לא נראה לי שאם למשל אני אלבש את המכנס של הגי בבית בזמן שאני מסייד את הקיר (או עושה תרגילי גמישות) יש בזה חוסר כבוד לאומנות הלחימה שלי. (אם לעומת זאת אני אגיע עם גי מלוכלך לאימון, יש בזה הרבה חוסר כבוד לאומנות, לחברי המועדון ולעצמי) לגבי אי משיכת תשומת הלב - אם אני לובש גי, נוהג לאימון ונכנס לדוגו כך שלמעשה הייתי "חשוף" עם הגי רק בכניסה לביתי ובכניסה למכון, האם זה גם נורא? ואם הייתי עם מעיל כבד על הגי שמסתיר את החולצה המיוחדת? ברור שלא חכם להסתובב ברחוב בצורה ש"מזמינה" צרות. ויכול להיות שזאת הסיבה שאצלכם בניו-יורק המדריכים היו נגד. אצלי כאן בלונג-אילנד, לא נראה לי שזה "מזמין" צרות לצאת מהבית עם גי. אם כבר עובר מישהו ברחוב, לא סביר שהוא יצור קשר :) לגבי השאלה של האם להסתיר מכולם... אם מדובר על המנעות משחצנות - ברור שחייבים להמנע משחצנות, אבל זה שאני מדבר על האימונים שלי זאת לא בהכרח שחצנות... לשון הרע זה דבר חמור מאוד, אבל שיחת חולין הרבה פחות... לא כל המשפטים שווים אחד לשני. ובכלל, אם אנחנו מאמינים שעיסוק באומנות לחימה בצורה הנכונה תורם לאדם ולחברה, אנחנו צריכים לנסות לכוון אנשים שלא בכיוון הזה. אותי שכנעו חברים להצטרף. (חברים שיכלו להסתיר את מה שהם עושים בשעות הפנאי, אבל בחרו לנסות לשכנע אותי להצטרף) למיטב ידיעתי, במיזרח, היה מקובל שאומני לחימה היו נודדים, עושים הדגמות ציבוריות, קוראים לאומנים אחרים לדו-קרב ועוד. לעומת זאת בהרבה מקרים היה עדיף למתאמנים שיעשו את זה בסודיות (מחשש מהשלטונות או מגורמי כוח כאלה ואחרים) כלומר, לא נראה שיש הצדקה מסורתית להסתרת העובדה שמתאמנים. ברור שיש הצדקה לצניעות (ובשביל זה לא צריך ללכת רחוק עד למזרח) אבל להשקיע אנרגיה בלהסתיר? אימון גופני צריך להיות דבר טבעי... אני לא צריך לשתף את כולם באיך וכמה אני אוכל, אבל אין סיבה להסתיר אם אני צימחוני, אוכל כשר או טבעוני... כאמור, דעתי בלבד.

Sensei

New member
Sound thinking

I also tend to agree.By the way where are you in Long Island? By the way did you ever hear of Garry moskowitz?​

izackv

New member
תודה

אני גר ב Plainview ומתאמן עם קבוצה "לא ממש רשמית" די קרוב לכאן. הקבוצה מורכבת בעיקר מאנשי היי-טק, הרבה מעבר לגיל הממוצע בקבוצות מתחילים. הותיקים מתאמנים כבר כ 3 שנים, אני מתאמן קצת יותר משנה וחצי. בדרך כלל פעמים בשבוע, שעתיים-שעתיים וחצי כל פעם. (ושעורי בית כמובן) הסגנון הוא (בערך) שוטוקאן. המדריך (וגם אחד מהחגורות השחורות שמתאמן איתנו די הרבה) הם בוגרי שוטוקאן (לדעתי שניהם קיבלו את החגורה השחורה עוד בארץ). הקבוצה התנדבותית והתחילה כיוזמה באחת מחברות הסטרטאפ באזור וגדלה בשיטת חבר מביא חבר. אנחנו "מסונפים" לדוגו יותר גדול, אבל הקשר איתם הוא למעשה רק בזמן מבחנים. יש לנו אפשרות להצטרף אליהם לשעורים, אבל "האוירה" שם פחות מוצאת חן בעיני. מעבר לזה, שאולי באתי בגלל החברים, אבל אני נשאר בגלל החברים והמדריך. לגבי גארי מוסקוביץ, לא חושב ששמעתי את השם הזה. בכל מקרה, יש סבירות גדולה של חזרה לארץ בזמן הקרוב. ואז אני מאמין שאני אצטרף לאחד המכונים של שוטוקאן בראשון.

סדר.

כמו רוב האנשים שהביעו את דעתם בשירשור הזה, אני לא מוצאת שיש להסתיר את ההתעסקות באמנות לחימה. מצד אחר, אני חושבת שיש כאן משהו מאד מהותי- ללכת עם גי ברחוב, או לעשות צאן צואן (תרגיל מדיטציה, נניח) בתחנת אוטובוס זה לערבב בין דברים, ולא לעשות אותם "בכל מאודך", במידה מסויימת. הייתה תקופה שההתלבטות הזאת העסיקה אותי הרבה- למה בעצם צריך להיות אכפת לי להתמיה אנשים ברחוב שרואים מישהי עומדת מוזר עם ברכיים כפופות וידיה מורמות כאילו היא מתחבקת עם האוויר?! כיום אני כן רואה בכך משהו מהותי של גבולות ושל הפרדה בין דברים, שעוזרת לעשות כל דבר ולהתמקד. על אף כל העקרונות, עדיין, אני מגיעה לשיעור כשהחולצה של הבי"ס כבר עליי, בגלל שבעניין הספציפי הזה, שיקולי הנוחות חזקים- החולצה של הטאי-צ'י היא חולצת T עם סימלון קטן, שמקבלת את המשמעות שלה בדלת אמות הדוג'ו, ולא מפריעה לתפקיד שיש לשירה ברחוב... על אף שלטעמי מוטב לעשות את ההפרדה שתיארתי בין דברים, ברור שאמנות הלחימה, במקרה הטוב, מחלחלת והופכת להיות חלק מכל דבר שעושים, עם גי, או בלעדיו... קוריוז בעניין: לפני שנה, נכחתי בפסטיבל שניגנו בו יצירה שלי. ידיד שלי, בקונצרט "קליל" שהתקיים על כר דשא, אך בכל זאת הוגדר כ"קונצרט", מצא לו מקום מאחורי שורות כיסאות הפלסטיק הלבנים, והתעמד בפי צ'ואן...
[זהו! בשעה טובה נמצא פועל עברי מתאים לצאן צואן- להתעמד!
]

brunoflexe

New member
פעם הייתי לי תקופה שהרגשתי שאני

דווקא חייב להתאמן במקום ציבורי, לבדוק יציבות בצעדים אחורה כשאיזה בחורה יפה עוברת וכו ... עבר איזה כמה זמן ודווקא ההעדפה שלי הפכה להתאמן נסתר מעין. כיום, אני מתאמן בכל מקום. אני עובד רוב הזמן בבניין משרדים ברמת גן, אז ברגע שאני גומר לעבוד בשש - שבע אני מחליף בגדים והולך למסדרון צדדי ומתאמן שם. התגובות שקיבלתי מאנשים שעברו שם מספיקות למלא ספר ... מקום העבודה הקבוע שלי הוא מפעל בטחוני, ויש שם רחבה גדולה יפה ומוצלת שכאשר אני מגיע אליה יש שם רק ינשופים (אוקי, רק אחד אבל הוא עף לי כל הזמן מעל הראש). לפני שבוע אני עושה את האימון שלי, מגיע לקאטות של שינגי כשעברה איזו אישה (השעה הייתה תשע בערב לפחות) וכנראה נבהלה עד עמקי נשמתה. אחרי עוד חמש דקות אני מסתכל הצידה ורואה את המאבטחים מתכוננים להסתער עלי ... כנראה שהיא הזעיקה אותם. מזל שדאגתי מראש לקבל אישור להתאמן במקום. בתכלס המקום לי כבר לא חשוב, גם אם יש אנשים בסביבה. רק לגמור את כל מה שאני צריך לגמור באימון וזהו. חוץ מפרט אחד שולי - אני שונא ילדים !!!!!!

למעלה