Shop Currency

shayque

New member
Shop Currency

בימים האחרונים אני חושב על שינוי המטבע בחנות שלי לשקל כדי לחסוך בעמלת המרה כשמועבר כסף לחשבון הבנק. אין לי מושג איך זה מתנהל בפועל. אשמח לשמוע מניסיון של אחרים ומהם היתרונות, או שמא חסרונות הכרוכות בשינוי שכזה...

למה הכוונה

תוכל לפרט יותר? אני חשבתי ששינוי הכורנסי זה כדי שלקוחות מאירופה(או מדינות אחרות) יראו את העלות לפי המטבע של ארצם בלי לרוץ ולחשב כל אייטם, אתה בטוח שזה משפיע על ההמרה? הכסף הרי נכנס בדולרים לחשבון הפייפאל... או שפיספשתי משהו. בדקת ב-HELP של אטסי?

glassarah

New member
קונספט מעניין, אבל יש לי כמה תהיות

ובאמת השאלה הגדולה היא האם זה שהמחיר מופיע בשקלים באטסי זה אומר שהכסף נכנס לחשבון הפייפאל בשקלים. וגם צריך לבדוק מה שער ההמרה של אטסי, אם זה השער היציג או שהם גם מקצצים איפשהו... אבל מעבר לזה, אני חושבת שזה משהו שהייתי קצת חוששת לנסות, כדי לא להפחיד קונים - גם אם מבחינה הגיונית המחיר שהם משלמים הוא אותו מחיר, הפורמט זה לא משהו שהם רגילים אליו ומבחינה פסיכולוגית זה יכול להרתיע. אם מישהו ניסה את זה, אני גם סקרנית לשמוע.

glassarah

New member
ובדקתי ב-help

לא כתוב כלום על אם הכסף נכנס לפייפאל בדולרים או בשקלים (או מטבע אחר).

glassarah

New member
עשיתי בדיקה קטנה

מצאתי חנות שהמחירים בה בפאונדים. המחיר בדולרים, גם בעמודים של המוצרים וגם כשמוסיפים משהו לעגלה, מופיע כ "approximately $XXX". יש פה למשל מוצר שעולה 61 פאונד, המחיר בדולרים הוא Approximately $103.50 USD. http://www.etsy.com/listing/27729750/uproot-original-illustration-7-x-10 כשאני בודקת לפי השער היציג של היום, 61 פאונד הם $100.80. אני לא יודעת באיזה שער אטסי משתמשים בשביל האפרוקסימטלי הזה, אבל ההמרה עצמה מתרחשת בפייפאל, לא באטסי, ואני מנחשת שעל פי השער של פייפאל. מעניין מאוד מה קורה בפועל.

shayque

New member
נראה לי שהסכום יועבר לחשבון הפייפל בש"ח

אתמול רכשתי כמה דברים מחנות בסינגפור (באטסי) ושילמתי בSGD. גם לי הוא כתב מה הסכום המשוער בדולרים לפני שאישרתי תשלום, אבל לבסוף אני רואה שהסכום שהועבר הוא בSGD.

glassarah

New member
השאלה מה השער

אם זה SGD שהמירו אותו ע"פ השער היציג או ע"פ השער של פייפאל.

RolyzCreations

New member
שער ההמרה שהם משתמשים בו

הוא השער של פייפאל זה היה כתוב בהודעה שלהם כשהם עשו את השינוי הזה. אני אנסה לחפש את ההודעה...

לימיצ

New member
כשאני מסתכלת בחנויות התצוגה היא בש"ח...

כי ככה אני הגדרתי את זה..לעצמי..אז למה זה קשור לפייפאל? וגם אני שמתי לב לAPPROXIMANTLY הזה שלהם, אז הנחתי שאני אמורה להבין שזה בערך המחיר אחרי ההמרה. מענין כמה הם מרוויחים על ה"בערך" הזה..

milshake

New member
גם אם זה חוסך זה יוצר בעיה אחרת

לקוחות מפחדים להשתמש במטבע שהם לא מכירים. ה-USD הוא מוכר והם יודעים כמה הוא שווא. אין להם מושג כמה השקל שווה. תחשבו אם עכשיו הייתם נכנסים לקנות בחנות והמטבע היה באיזה מטבע ערבי/סלבי - לא הייתם חוששים יותר לבצע את הקניה? בכל אופן, אם השער הוא לפי פאיפאל נראה לי שזה בכלל לא עוזר לנו, הם בטח עדיין יגלמו את ה-2.5% של עמלת ההמרה שלהם. ולחשוב שבכיתי על שער של 3.38 רק לפני שבועיים, היום זה כבר מתחיל להראות טוב..

milshake

New member
אגב פתרנות שחשבתי עליהם לעמלה הזו

לפי חישוב שלי כרגע אני הולך לאבד בערך 700-800 דולר בשנה על ההמרה של פאיפאל מדולרים לשקלים, בלי קשר לשער הנמוך. פתרונות שחשבתי עליהם: א. לפתוח חשבון בנק אמריקאי - אין עמלות להעביר אליו דולרים מפאיפאל. הבעיה שצריך להיות נוכח בארה"ב ואני לא בטוח איך זה הולך מבחינת הנהח"ש והצהרת הכנסה בארה"ב. כמובן שתהיה עמלה על להעביר דולרים מארה"ב לארץ, אבל היא תהיה נמוכה יותר. ובינתיים הכסף יהיה שמור בטוח בבנק ולא בפאיפאל. ב. לשבת על פאיפאל ישראל בפייסבוק עד שיתנו לנו את האופציה ההגיונית של להעביר לחשבון בנק שלנו בדולרים בלי לגבות מאיתנו עמלה של 2.5%. מכיוון שזה פוגע להם בהכנסה ספק שזה באמת יצליח.

nbrosh

New member
אני מבינה אותך - אבל מתנגדת

כקונה - זה מרתיע ומעכבב את אוטומטיות הקניה. אולי תעלה טיפה מחירים? איזה % זה יוצר? הנפילה בדולר, התכוונתי.

למעלה