Shiva3D game engiine

CapiRight

New member
Shiva3D game engiine

הי, מכיוון שלא מצאתי כאן אף הודעה בתחום אני רוצה להאיר את תצומת ליבכם למנוע שנקרא SHIVA3D. בגדול מדובר באותו עניין כמו UNITY ואני חס וחלילה לא מזלזל בכוחו של האחרון אבל תמיד טוב להכיר עוד אופציות. היתרונות המרכזיים שמצאתי בשיווה הוא התימחור הזול שלו - כבר בגרסה החינמית רוב אופציות המנוע כולל פיבלוש לטלפונים נגיש. כך בחינם ניתן להרים פרוטוטייפ. היתרון השני הוא שהמנוע כבר עובד על יותר פלטפורמות סלולריות מ-UNITY ויש להם גם שיתוף פעולה עם AIRPLAY SDK למי שמכיר. לפי המספרים האחרונים שניתנו הפלאג אין לדפדפן הותקן 30 מיליון פעם (בניגוד ליוניטי שהותקן 40 מיליון). אני ממש מבסוט ממנו. בקיצור שווה הצצה www.stonetrip.com אשמח לענות לשאלות ולעזור למי שרוצה להתחיל

De-Panther

New member
אני זוכר שנתקלתי בו בעבר ובאותה תקופה הוא היה

בערך באותה רמה של יוניטי, אבל מצאתי בו כמה חסרונות מבחינתי לעומת יוניטי. אחר כך כשניסיתי למצוא את זה, שכחתי מה היה השם שלו ולא ידעתי מה לחפש, אז טוב ששמת את הקישור
נראה מעניין, אני אתעמק בזה יותר אחר כך. איך הוא מבחינת גודל של קהילה? אחד היתרונות הגדולים של יוניטי זה שיש לו קהילה מאוד גדולה

CapiRight

New member
קהילה מצויינת אבל קטנה יותר

אחד היתרונות הגדולים שם זה שהמפתחים כל הזמן בפורום. אני קיבלתי מהקהילה של שיווה תשובות בכריסמס ואפילו הוציאו הוט-פיקס באותו זמן. הבעיה הגדולה שלי עם המנוע היא שהדוקומנטציה שלהם לאקונית אבל הקהילה עוזרת מאוד כמעט בכל שאלה. אבל אין ספק שיש הרבה יתרונות ברמת הגודל של יוניטי וביכולת למצוא כלים ליוניטי. בשיווה מנגנון הפלאגאין הוכנס רק לפני חודשים מעטים ועדיין לא פורסמו הרבה כלי עזר חיצוניים. כדי לציין שיש במנוע כלי שנקרא HUD EDITOR שהופך את העבודה עם ממשקי ה 2D לממש נוחה אז הרבה כלים שחיפשת ביוניטי בטח היו קשורים לעבודה מול ה UI המזעזע של יוניטי. ואתה צודק - הגרסה שהקפיצה את הרמה שלו היא 1.9 שיצאה בנובמבר לפני זה הוא היה בעיקר שק של באגים

De-Panther

New member
הממשק של העורך ביוניטי מאוד נוח. מה שלא טוב..

ביוניטי זה הגואי הסטדנדרטי. אבל... אם יודעים לעבוד עם יוניטי, אפשר לפתח גואי מושקע ויעיל למשחק(במקום להשתמש בגואי הרגיל, להוסיף מצלמה אורטוגרפית שלא מציירת את הרקע, ובה לציג את הגואי) עדיין יש בזה את החסרון שצריך לפתח בעצמך תיבת טקסט(אם צריך). או שצריך לקנות כלים חיצוניים כמו EZ GUI, שזה עוד 100 או 200 דולר. עם איזה תוכנות אתה עובד כדי לייצר לו גרפיקה ומוזיקה?

CapiRight

New member
דברתי הגואי הסטנדרטי

וברור שאפשר לכתוב דברים יפים עם יוניטי לממשק. אני ראיתי עבודות מעולות אבל זה לא כל כך פשוט וספריות עולות עוד כסף. לגבי תוכנות אני משתמש בינתיים בחברים או קבצים שאני מוריד מוכנים כדי לבדוק אלמנטים שונים. יש לי כל מני תוכנות שהתקנתי אבל אני ממש לא אוהב להתעסק עם האלמנטים הללו כי מניסיוני אני עושה יותר נזק מתועלת

ahillel

New member
שאלה- האם יש אירוע משתמש של תאוצה?

ראיתי אירוע של נגיעה, אבל לא תאוצה. אני שואל מכיוון שזה מיועד גם למכשירים חכמים כמו אייפון שאחד התכונות שלהם זה מד תאוצה (Accelerometer).

ahillel

New member
נ.ב. התוכנה הזאת נראית די טוב בינתיים

נראה כמו אופציה שפויה למפתחים קטנים שלא רוצים לקנות רשיונות יקרים מיוניטי.

ahillel

New member
עוד שאלה

שאלתי גם בפורום שלהם. מה הפרוצדורה לציור רגיל 2D של קווים או צורות במסך ?

ahillel

New member
בדקתי, נדמה לי שמצאתי פיתרון

בתוך HUD אני יכול לשים קומפננטים שאחד מהם הוא PixelMap. ול- PixelMap יש פונקציות ציור עצמאיות. נראה לי שזה מיועד לצורך הזה של לצייר "ישירות" על המסך.

CapiRight

New member
Did you check the samples?

In the samples there is a paint code called 3DPaint. Is that what you were looking for?

ahillel

New member
לא את כולן...

עשיתי חיפוש באתר המפתחים שלהם אבל לא היה איזכור ל 3dpaint. באיזו מחלקה (או דוגמה) הפונקציה הזאת?

ahillel

New member
רמת הסקריפט נמוכה.... מאד....

בשביל מה שאני עובד עליו עכשיו זה סביר ועונה בצורה קצת עקומה על הצרכים, אבל יש להם עוד המון המון עבודה על רמת הסקריפט לפני שיהיה אפשר לעבוד איתו בצורה טובה ולעשות עם המנוע הזה דברים מרשימים. סתם מוזר שדווקא הסקריפט כמעט ולא זכה לתשומת הלב של המפתחים. אי אפשר להשוות ליוניטי בקטע הזה שיש להם סקריפט מונחה עצמים בC#

CapiRight

New member
לזה אני מסכים אבל...

גם ביוניטי ה-C# הוא רק די קוסמטי ובסוף זה נבנה כסקריפט מה גם שאתה לא ממש יכול להשתמש בספריות דוט נט לפיתוח אייפון ואנדרוייד, בגלל האופטימיזציות הדרושות למכשירים אלו (כלומר אתה יכול אבל ממש לא מומלץ). הסקריפט נורא פשוט ולדעתי מה שעבר להם במוח זה סביבת פלאש MX שם כך קודדו כדי שזה יתאים גם לאנשים שלא באים מקוד. מי לא אוהב ספגטי :p

ahillel

New member
לצערי זה לא רק הסקריפט

במהלך הרצת ניסיון של משחק שעשיתי, על האייפד, גיליתי שהמנוע שלהם בסביבת iOS לא מסוגל לקלוט אירוע של ממש נגיעה במסך, אלא רק אירוע של הרמת האצבע או תזוזה שלה מהנקודה בה היא נלחצה במקור. משהו מאד דומה להתנהגות של mouse.Up בשילוב mouseMove. אבל חסר mouseDown... בממשק מסך מגע זה ליקוי גדול מאד שאי אפשר לפצות עליו. בנוגע לסקריפט- אין מה להשוות לסי שארפ של יוניטי. נכון, אולי זה לא ממש סי שארפ אמיתי של מיקרוסופט, אבל למתכנת אינדי כמוני הוא עונה על הכל. הוא לפחות מאפשר תכנות מונחה עצמים.... זה הייסוד האלמנטרי של כל תיכנות בימינו..... למען האמת התאכזבתי מהמנוע הזה. יש לו פוטנציאל גדול ואני מאמין שבעוד שנה הוא כבר ידביק חלק מהפערים, אבל כרגע הוא עדיין לא בשל מספיק. בוודאי לא לפלטפורמת iOS.

למעלה