Shirshur for pumping

10shosh

New member
על סף יאוש

אסתר שלום עניתי לך בדפים הקודמים בקשר לטיפת חלב אבל כנראה לא ראית בכל מקרה חזרתי לעבודה ואני שואבת בן 1-2 פעמים ביום בהתאם למס השעות שאני בעבודה. אבל אם אתמול לאחר השבת שאבתי בקלות 150 מ"ל בערך ב-5 דקות. היום לקח לי כמעט שעה לשאוב 100 מ"ל ויותר לא הצלחתי להוציא (ניסית לעסות, לשתות, לחשוב על הילד, לשבת בחדר רגוע, לגלוש באינטרנט ואפילו לדבר אליהם כפי שהציאו בפורום הנקה...) שחר אוכל 3 ארוחות אצל המטפלת (מכיוון שהוא אוכל בערך כל 2-3 שעות) וכל אחת 120-140 מ"ל. אמנם הכנתי מאגרים מבעוד מועד אבל לא ירחק היום שהוא ידלדל לגמרי.

אליגל

New member
ירידה בתפוקת החלב

אסתר שלום, בתי בת חמישה חודשים, 8.5 ק"ג, יונקת בצורה מלאה. אוכל כ- 6-7 פעמים מתוכן 3 בקבוקים אצל המטפלת בכמות של כ- 170 מ"ל. בימים האחרונים קטנה כמות החלב השאוב שלי (מ 170 ל- 120 מ"ל). אני מקפידה לשאוב בשעות קבועות ומשני הצדדים. כמו כן לא שיניתי הרגלי תזונה ואני מרבה לשתות. יש לך רעיונות עבורי כיצד להגביר את תפוקת החלב השאוב? כאשר היא יונקת, לא נראה שלאחר הארוחה היא רעבה, משמע היא רגועה וחייכנית. תודה, גלית.

לתפארת

New member
משבר הנקה--- שאיבה ראשונה ../images/Emo7.gif

אז ככה.. זהר בת 7 שבועות ובעוד שבוע פלוס אני אמורה לחזור לעבודה. רב הימים אני אעבוד מהבית- אבל לפחות יומיים אני אצטרך לנסוע מרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון לעבודה שלי. ולכן, אני צריכה למצוא לזהר שלי מטפלת גמישה ו---- להתחיל להתרגל ולהרגיל לכל הקטע של שאיבה ובקבוקים. 9:25- נסיון שאיבה ראשון. ממצאים: על הפנים!! זהר אכלה בחצות בפעם האחרונה- וכשהיא קמה בסביבות 7 בבוקר הנקתי אותה מצד ימין- ולכן כשהתחלתי לשאוב שאבתי מצד שמאל. המשאבה שלי היא של יד שרה- מתוצרת איטלקית ( לא יודעת מה הדגם)זו משאבה חשמלית- עם מין צינור שמתחבר- ואפשר לווסת את עוצמת היניקה באמצעות חור קטן.לפני תחילת השאיבה- עיסיתי את השד. והתחלתי לשאוב . זה כאב לי.כשלחצתי על החור ווויסתתי את היניקה לפחות כואב- כמעט שום חלב לא יצא. וגם כשעברתי לצד השני- ששם יצא קצת יותר חלב- עדיין יצא טיפ טיפה חלב- אני חושבת שבקושי הגעתי ל-20 בבקבוק.
אז מה.. כל מיני מחשבות עגומות כבר מתקיפות אותי- קודם כל- אולי אין לי חלב, והסיבה שזהר נוהגת לינוק שעות היא כי החלב שלי מטפטף לו לאיטו בקצב לא משביע. וחוץ מזה, איך אני אוכל לעזוב את זהר אם אני לא יכולה לשאוב?? מה לעשות??????

הכנה להנקת תינוק במשקל נמוך

שלום אסתר! אני בהריון שני, אחרי שבהריון הראשון ילדתי פגית במשקל 800 גרם. חודשיים שאבתי לה 5-7 פעמים ביום ובשום פנים ואופן לא הצלחתי להגיע מעבר ל-40CC בשאיבה אחת. כשהתחילה לינוק לא הגענו להנקה מלאה וויתרתי על השאיבה בגיל 4 חודשים. כעת אני בהריון שני וצפויה כמעט בוודאות ללדת שוב תינוקת במשקל נמוך עקב בעיות בריאות שלי. מה אני יכולה לעשות כדי שהפעם אצליח להגיע להנקה מלאה? האם כדאי ללכת לפגישה עם יועצת הנקה לפני הלידה? ואם אצטרך לשאוב, איזו משאבה מומלצת? בפעם הקודמת שאבתי עם ameda ואחר כך עם המשאבה הגרועה של יד שרה, ורק אחר כך הסבירו לי שזו משאבה מזיקה. תודה. אגב - למה היו הבדלים כל כך גדולים בכמות החלב בין האמהות השונות בפגייה? יש לי חברות שילדו כמעט באותו שבוע ואותו משקל כמוני, גם בניתוח קיסרי, שאבו אותו מס´ פעמים והצליחו לשאוב כמויות גדולות מאוד.

Do some marathon pumping

on the week-end. Sometimes, the stress of going back to work can cause some moms to preduce a little less milk, but this is only temporary. If you are not totally relaxed while you are pumping, you will pump less. try to concentrate on your baby and not on anything else. Which pump are you using?​

PUmping for pagim

There are special techniques for pumping for pagim. IN order to be sure that you will have enough milk for the baby later when he starts to feed, there are certain things you have to do: 1. Use a hospital grade pump: Medela Lactina ( which you can rent) is the only one that meets this criteria. 2. Start pumping as soon after the birth as possible. 3. Pump no less than 8 times in 24 hours. 4. Massage the breasts before pumping in order to activate the milk release. 5. PUmp on the first side until the flow stops, then switch to the second side. Repeat this two more times. Even if this is much more than the baby is eating. Give the excess to the older kids. ( make sure the baby gets all the colustrum. 6. By 14 days after the birth, you should be pumping at least 500 ml in 24 hours. That way you will have enough milk long term. There are all sorts of ways to increase the fat content for the baby so that he will gain weight faster, but that is another lesson. It would be wise to meet with a yoetset hanaka for help. 6​

דיאנה1

New member
תרגום: שאיבה לפגים

יש טכניקה מיוחדת לשאיבה לפגים. כדי להיות בטוחה שיהיה לך מספיק חלב לתינוק מאוחר יותר כשהוא מתחיל לאכול, יש מספר דברים שעליך לעשות: 1. להשתמש במשאבה ברמה של בית חולים: מדלה לקטינה (שאת יכולה לשכור) היא היחידה שמתאימה לדרישות. 2. התחילי לשאוב כמה שיותר מהר לאחר הלידה. 3. שאבי לא פחות מ 8 פעמים ב 24 שעות. 4. עסי את החזה לפני השאיבה כדי להפעיל את שחרור החלב. 5. שאבי בצד הראשון עד שהזרימה מפסיקה, אז עברי לצד השני. חזרי על כך עוד פעמיים. גם אם זה הרבה יותר ממה שהתינוק אוכל. תני את העודף לילדים הגדולים יותר (ודאי שהתינוק מקבל את כל הקולוסטרום). 6. 14 יום לאחר הלידה, עליך לשאוב לפחות 500 מיליליטר ב 24 שעות. כך יהיה לך מספיק חלב לאורך זמן. יש כל מיני דרכים להגדיל את תכולת השומן לתינוק כך שהוא ישמין מהר יותר, אבל זה שעור אחר. יהיה זה חכם להפגש עם יועצת הנקה ולקבל עזרה.

תודה על התשובה ועל התרגום

אני לא מאמינה איזה טעויות עשיתי בפעם הקודמת. לא השתמשתי במשאבה הנכונה. שאבתי רק 6-7 פעמים ביום במקרה הטוב. 14 יום אחרי הלידה שאבלי אולי 150 מ"ל ב-24 שעות. לא היה לנו שום סיכוי שבעולם. ועם יועצת הנקה אני בהחלט אפגש.

Change the pump../images/Emo59.gif

The yad sara pumps are a disaster. they are not meant for pumping, and do more damage than good. You should get either a Medela Mini electric, or rent the Medela Lactina. When you get a better pump, then we will talk.​

דיאנה1

New member
תרגום: החליפי את המשאבה

משאבות יד שרה הן אסון. הן לא מיועדות לשאיבה, והן עושות יותר נזק מתועלת. את צריכה או מדלה מיני אלקטריק או לשכור מדלה לקטינה. כשתשיגי משאבה טובה יותר, אז נדבר.

Which pump are you using?

The type of pump makes a difference. The baby will always get more milk out of the breast than the pump. Marathon breastfeeding on the week-end usually makes a big difference in your milk supply.​

דיאנה1

New member
תרגום: באיזו משאבה את משתמשת?

סוג המשאבה גורם להבדל. התינוק תמיד יקבל יותר חלב מהשד מאשר המשאבה. מרתון שאיבה בסוף שבוע בדרך כלל יגרום להבדל גדול באספקת החלב שלך.

אליגל

New member
מדלה מיני אלקטריק

ד"א, אני שואבת איתה כבר כמה חודשים, ותמיד היתה עליה בתפוקה, רק השבוע לראשונה, יש ירידה משמעותית, מה עושים?.

אליגל

New member
רק רציתי לעדכן

התברר כי המשאבה התקלקלה (שאבה בשליש מן העוצמה בערך). ברגע שתוקנה - חזרנו לתפוקה הרגילה. מסקנה - לפעמים אנחנו בכל זאת בסדר... תודה בכל אופן על העידוד.

10shosh

New member
המשאבה עשתה לי שטף דם

חזרתי הביתה אתמול והחלטתי לשאוב שוב כדי להעלות את התפוקה באותה עוצמה וצורה שאני שואבת בדר"כ. השאיבה היתה מציקה וקצת כואבת והצלחתי לשאוב עוד 100 מ"ל אולם שהתנתקתי הממשאבה (מדלה מיני אלקטריק) גיליתי שטף דם על הפטמה
ביום ראשון לאחר השבת בה רק הנקתי אצלחתי לשאוב בקלות ביום שני כבר היתה בעיה היום עוד לא ניסיתי אני קצת חוששת וממתינה שהרגיש מלאות רצינית לפני שאשאב

be careful not to set the pump

on the strongest level. Start with the weakest, and gradually increase it. do not wait till you feel full to pump. Pump more often. AS often as you can. This will increase the milk. At first not much will come out, but then gradually you will get more and more.​

דיאנה1

New member
הזהרי מלכוון את המשאבה

על עוצמה מקסימלית. התחילי בחלשה ביותר, והגדילי בהדרגה. את תמתיני עד שתרגישי מלאה כדי לשאוב. שאבי לעתים יותר תכופות, ככל שאת יכולה. זה יגדיל את תפוקת החלב. בהתחלה לא הרבה יצא החוצה, אבל בהדרגה תקבלי יותר ויותר.

10shosh

New member
עוד שאלה בנושא השאיבה

אני מעלה את חוזק המשאבה עד שיוצא חלב וממשיכה להעלות מעט כדי לחזק את הזרימה במיוחד כאשר היא נחלשת האם אני עושה נכון? במידה ואני אצליח לעשות מרתון שאיבה במהלך סופשבוע האם במהלך השבוע אני אוכל לשאוב כמיות גדולות במספר שאיבות מועט? האים לא עדיף הניק במהלך סופשבוע מכיוון שהנקה יעילה יותר (הלו השאיבות באות על חשבון ארוחות שהוא היה אמור לקבל בזמן שאני בעבודה)? כלומר להתחבר לילד במקום למשאבה מה נחשב מרתון יעיל 3-4 שאיבות במקביל/בנוסף הנקה יותר פחות?

דיאנה1

New member
תרגום: עשי מרתון שאיבה

בסופי שבוע. לפעמים, הלחץ של חזרה לעבודה יכול לגרום לאמהות מסויימות לייצר מעט פחות חלב, אבל זה רק זמני. אם את לא רגועה לחלוטין כשאת שואבת, את תשאבי פחות. נסי להרכז בתינוק ולא בשום דבר אחר. באיזו משאבה את משתמשת?

למעלה