shingitaiו

d y s

New member
shingitaiו

באו"ל מושג זה מדבר על "שלושת התכונות" של לוחמים שהגיעו לרמה גבוהה. והן: (שמיים)shin-מוסר ואופי (ארץ)gi-יכולת טכנית גבוהה tai(אדם)-התפתחות פיזית שלושת התכונות הן בלתי נפרדות והן הולכות בצמוד לשני עקרונות חשובים באו"ל: 1-seiryoku zen yo-ניצול אפקטיבי של אנרגיה. 2-jita kyoei-סיוע הדדי ושגשוג. עקרונות אלו לקוחים מהבושידו. אדם שיש לו זאת הוא אדם שלם.

אני יכול בקלות להבין כיצד יכולת טכנית גבוהה

מתקשרת עם התפתחות פיזית וניצול אפקטיבי של אנרגיה. אני גם יכול להבין כיצד סיוע הדדי ושגשוג קשורים למוסר ואופי. מה שחסר לי זה הקישור שבושידו עושה בין שני המחנות. תוכל לפרט?

Tonjin

New member
צריך גם להגדיר מה זה "בושידו" בשביל לעשות את

הקישור הזה..

d y s

New member
מדובר על אינטגרציה

וחתירה לשלמות.שמים הם מה שמעלינו (הם מכתיבים לנו מהו הדבר הנכון)ואין זה קשור אם מוסר הוא יחסי או מוחלט. ארץ עליה אנו עומדים( מכוח הגרביטציה)-חוקי הטבע אותם אי אפשר לשנות.(אני מקווה שהפרת האיזון האקולוגי הקיימת לא תוכיח אחרת) האדם .... בכל מקרה אכן ציין טונג'ין כי יש להבין את הבושידו. ספר מומלץ מאוד בנושא: http://journals.iranscience.net:800/mcel.pacificu.edu/mcel.pacificu.edu/as/students/bushido/breview.html יש גם בעיברית בהוצאת אסטרולוג.שכמו שכבר אמרו דוברי וקוראי היפנית(אני אינני) ידועה לשימצה.

d y s

New member
ציטוט-ניטובה מצטט בושי ידוע(אינו מציין את שמו

)."היושר וההגינות הם העצם היוצרת מוצקות ומבנה. כפי שבלי העצמות השלד לא יכול הראש לנוח על פסגת עמוד השידרה,והידיים לא יכולות לנוע והרגליים לא יכולות לעמוד,כך ללא יושר והגינות הכישרון והלימוד לא יכולים להפוך אדם ללוחם. ללא מימוש מושלם ההישגים משולים לאפס." מנציוס טען כי" טוב הלב הוא הmind והיושר וההגינות הם הדרך להתעלם מהדרך ולא לחפש אותו, זה לאבד את הmind ולא לדעת שצריך לחפשו שוב" חסידי הגשטאלט בפסיכולוגיה דיברו על כך שאדם הוא יותר מסך חלקיו. אך בשביל שהיותר יבוא לידי מימוש של ממש לדעתי יש לחבר קודם את החלקים. איש איש בנתיבו ונתיב הלוחם אינו הנתיב היחיד אך רוח לחימה יכולה לסייע בכל נתיב.

למעלה