shimano vs sram

norco

New member
shimano vs sram

אני יודע ש-shimano ותיקים יותר בשוק האופניים והיה לי נסיון טוב איתם במיוחד ברמה של deore ומעלה, עם sram לא היה לי אף פעם ניסיון. אם ניקח מעבירים באותה רמה של 2 החברות, למי יש יותר אמינות ותפקוד יותר טוב?(אשמח לתגובות מבעלי ניסיון של 2 החברות)

elaadz

New member
shimano vs sram

יש לי נסיון עם שתי החברות, sram X7 X9 shimno SLX שתי החברות מייצרות מערכות מעולות, ואמינות מאד, אינני חושב שיש חברה עדיפה וההבדלים הם בעיקר עניין של הרגל ותחושה אני אוהב את העברת ההילוכים בלחיצה (סראם) ולא במשיכה כמו במערכות הפשוטות של שימנו (בחדשות אפשר גם ללחוץ וגם למשוך SLX) ההבדל העיקרי ולדעתי היחיד (לא בהבט טכני) הוא המחיר מערכות שימנו זולות יותר משמעותית (תבדוק בהרים XT ו X9). מקווה שעזרתי

norco

New member
תודה על התגובה, אשמח אם עוד אנשים יגיבו

אה...וטעות נפלה בכתיבת ההודע, התכוונתי שיש לי נסיון עם deore ומטה... ובכלל האם יש איזשהו הבדל ברמות הנמוכות של המעבירים?

bikingstudent

New member
אם היה הבדל משמעותי בין המערכות

אז לא הייתה תחרות, ההבדל העיקרי הוא בתחושה השונה של שתי המערכות, SRAM שומרים על מחירים גבוהים אני מניח -כדי לתת הרגשה של איזשהי יוקרה.. ושימנו מאז ומתמיד שלטו בשוק בגלל זמינות ומחירים נוחים. אישית היה לי שימנו ניסיתי SRAM וחזרתי לשימנו.

nintense

New member
כאמור אין ממש יותר טוב...

ובכל זאת נראה שדגמי כניסה של סרם כ X5 ו X7 עובדים טוב יותר מהמקבילים של שימנו - DEORE ו LX. עם זאת ברמות הגבוהות אין ממש פערי איכות וההבדל הוא בעיקר הרגשה אישית. מבחינת אמינות, שימנו שולטים, אך סרם יותר קלים לתיקון. בנוסף מערכות סרם פחות רגישות לכבלים ישנים ובלויים. מחיר: לפחות במקום שאני נמצא סרם קצת יותר זולים. איזו מערכת שתבחר ברמות XT , XTR, X9, ו X0 תספק לך נחת והנאה מרובה, כך שאם אין לך העדפה ספציפית, תן למחיר להחליט.

ronenal10

New member
שימנו מול סראם

ההבדל העיקרי בין שתי חברות הוא במהלך של הכבל. בשימנו חצי צעד בסראם צעד מלא. לגבי מחיר כאשר סראם החלו הם היו זולים יותר. לגבי נוחות הפעלה זהו עניין אישי . עד לפני 5 שנים השתמשתי רק בשימנו משום שלא הייתה חליפה. מהרגע שעברתי לסראם הדיוק של העברה רב יותר. אני מדבר על שימנו XT מול סרם X9 לא בדקתי את הדגמים החדשים של שימנו.

קלוזו

New member
SRAM מנסיוני טובים יותר בעיקר בגלל שלא צריך

להתעסק כל הזמן בכיונונים של ההילוכים. כאשר רכבתי עם שימנו ד'אור לאחר כל מספר רכיבות היה צורך לכווננן את ההילוכים (קפיצות וחוסר דיוק בהעברה) עכשיו רוכב עם סראם X7 כבר כמה שנים ומלבד החלפת כבל פעם בשנה לערך אין צורך לגעת במערכת, לא לכוון ולא לכוונן - העברות מדוייקות ואמינו. זו דעתי על סמך נסיוני.

למעלה