She's back!!! איזו התרגשות!!!

Kidmaniac Liron

New member
She's back!!! איזו התרגשות!!!

נכון שמאוד מוקדם לדבר על זה, ונכון שחבל לפתח ציפיות לשווא אבל... עד כה, הביקורות שניקול מקבלת ל "Birth" מדהימות בצורה שלא ניתנת לפרש ביותר מאופן אחד. כפי שניתן לראות ב "Rotten Tomatoes", הביקורות הטובות לסרט הן לא סתם טובות אלא פשוט הערצה לסרט, לניקול ולג'ונת'ן גלייזר. הביקורות הרעות רחוקות מלהיות קטילה - רובן מדברות על התסריט והסיפור עצמו בתור הבעיות הגדולות של הסרט אבל אפילו הן לא יכולות להתעלם מאספקטים בסרט שמסתמנים להיות מדהימים: הבימוי, עיצוב התפאורה ו... כן, כן, ניחשתם נכון. ניקול. הנה כמה פסקאות מביקורות שונות שממש לא אהבו את הסרט (2 כוכבים) ומסומנות בתור "רקובות" ב RT. בכוונה בחרתי את הקטע שבו הם מדברים על הסצנה המפורסמת כדי לא "לקלקל" את שאר הסרט:
What's left is style, low-key to a fault, but Birth's often striking images--like an extreme close-up on Kidman's distraught thought process at an opera or a slow zoom on a barren tree--might as well be a flip-book for all the weight they carry.
And what about that long close-up of Kidman at the opera, her face filling the screen for minutes as she sits there, silent but conveying many nuances of emotion in her eyes and face... Glazer's direction is splendid, and for some that might be enough to make "Birth" a satisfying viewing experience, but I couldn't get over the flawed storytelling.
Long takes of Kidman's emotive face are fascinatingly unnerving, but they bring things to a halt.​
שוב, לא להתבלבל: הפסקאות שלמעלה הן מביקורות שלא אהדו את הסרט בכלל! לעומת זאת, שימו לב ל Rave הבא שמציין את אותה סצנה מפורסמת בתור אחת הסצנות הטובות של השנה...
And the music. Ah, the music. It is simply sublime. The movie's best scene occurs inside a theater. As Anna's face fills the frame and the camera freezes as she contemplates the spell the boy's story has cast on her, an orchestral selection from Wagner's "Die Walkre" perfectly sets the mood. This is one of the best scenes of the year. With small variations in facial gestures, Kidman tells an entire novel's worth of Anna's deepest thoughts. A movie that makes the phrase "slow paced" a compliment, BIRTH is worth seeing a second time just to soak up its score and images.​
משאר הביקורות: "Kidman is electrifying" "Glazer’s intense focus is mesmerizing" "A portentous, spine-tingling score " "Kidman, plays off the child’s quiet oddness perfectly." " Kidman is stunning and emotionally available as Anna, filling in the character development and personal feelings not found on the written page." ולסיום -- Rave נוסף מהעיתון הנחשב "Village Voice", ניתן לקרוא כאן. תקראו ברפרוף כדי לדלג על ספויילרים. אם אתם רוצים תקציר - הכותב טוען שהמשחק המדהים של ניקול הוא הסיבה העיקרית לכך שהסרט "עובד". לא רציתי להעתיק לפה את הפסקה כי היא כוללת תיאור של סצנה שבאה בסוף הסרט (לא תיאור תכני, אבל בכל אופן...). נו, אז אני היחידה שמתה פה מהתרגשות???????????????

ערן1987

New member
תודה רבה רבה!!

אני מאמין שניקול תהיה מועמדת השנה לאוסקר,ואולי אפילו תזכה.. לעומת שנים קודמות,לא בטוח ב-100 אחוז מי תזכה או אפילו תהיה מועמדת לי יש הרגשה על אנט בנינג על "להיות ג'וליה"(זה מבחינת מועמדויות לפחות),איזשהי שחקנית מהסרט Sideways שיש עליו מלא באזזז וכמובן ניקול אגב,באתר שהבאת(זה של העגבניות)כתוב שב-5/11 ההפצה של הסרט תגיע ל-Wide,שזה אומר שהוא יופץ בכ-800 בתי קולנוע לפחות!

Kidmaniac Liron

New member
בקשר לאוסקר...

עד עכשיו לא ראיתי את זה אפילו בתור אופציה עקב ההתעלמות חסרת התקדים של התקשורת והמבקרים האמריקאים להופעה המדהימה שלה ב"דוגוויל", אבל עם כאלה ביקורות... אי אפשר לדעת. רק נקווה שהסרט לא ייפול בקופות. לאנט בנינג אפשר לקרוא "Lock". היא נותנת הופעה מדהימה ב "Being Julia", הכי טובה שלה אי פעם לדעתי. התמוגגתי מכל דקה שהיא היתה על המסך. אין סיכוי שהיא לא תקבל מועמדות, וכרגע היא הפייבוריטית לזכיה. אימדלה סטאונטון (ורה דרייק) - צפויה לקטוף את כל פרסי המבקרים ולהכנס בקלות למרוץ. מפה והלאה, יש 3 מקומות נוספים למלא. ניקול תצטרך לרוץ נגד השחקניות הבאות - לחלקן הבאז נוצר עקב הביקורות הטובות שכבר קיבלו (דוגמא: קייט ווינסלט) וחלקן עוד יכולות ליפול על הפנים כשהסרטים שלהם ייצאו (דוגמא: ג'וליה רוברטס). והנה הן: קייט ווינסלט (שמש נצחית...) לורה ליני (Kinsey או PS) אודרי טאטו (A Very Long Engagement) קטלינה סנטנדו מורנו (Maria Full of Grace) הילארי סוונק (A Million Dollar Baby) ג'וליה רוברטס (Closer) אומה ת'ורמן (קיל ביל 2) רנה זלווגר (ברידג'ט ג'ונס 2) קייט בלאנשט (The Life Aquatic) טאה לאוני (Spanglish) אמי רוסום (The Phantom of the Opera) ג'ולי דלפי (Before Sunset) זה נכון של- Sideways יש באז רציני כרגע - אני רואה שאתה מעודכן! הטריילר ממש שעמם אותי, ולא סבלתי את הסרט הקודם של אלקסנדר פיין (אודות שמידט) אז אני מקווה שזה לא הולך להיות ה"אבודים בטוקיו" של השנה בשבילי. בכל אופן, הסרט מקבל יותר תשומת לב לפול ג'יאמטי והבמאי מאשר לשחקנית.

ערן1987

New member
העיקר שהיא תקבל מועמדות ../images/Emo13.gif

את יודעת מה,נסתפק גם בזכייה
קייט ווינסלט לא תקבל מועמדות על "שמש נצחית..",אבל אולי על הסרט שלה עם ג'וני דפ(שאני לא אתפלא אם הוא יהיה מועמד עוד פעם) לורה ליני לדעתי תקבל אולי מועמדות על "קינסי",אבל לא על PS.. האמת,PS ו"לידה" קצת דומים,אבל הבאז העיקר הוא סביב "לידה"(וטובש כך) אני לא חושב שאודרי וקטלינה יקבלו מועמדות(למרות שהטריילר של MFOG נראה ממש טוב!) להילארי סוואנק יש סיכוי כי זה סיפור טוב,אני לא אתפלא אם היא תקבל מועמדות.. ג'וליה רוברטס לא תקבל מועמדות על closer,אומה תורמן בטח ובטח לא על "קיל ביל חלק 2",אבל יש סיכוי שרנה תקבל מועמדות על "ברידג'ט ג'ונס 2" אני לא מאמין שקייט בלאנשט תקבל מועמדות על קומדיה שכזו לא ידעתי שמחשיבים את "ספנגליש" כאוסקר-מובי.. מצד שני,לא נראה לי שמתים על טיה בדברים כאלה,ככה שזה קרב אבוד מראש בקשר לשאר,לדעתי הן לא יקבלו מועמדויות

shiray

New member
לדעתי דווקא לקייט יש סיכוי לא קטן

שמש נצחית כמעט בטוח שהולך לקבל מועמדויות לפרסים חשובים (תסריט [אם התסריט לא יהיה מועמד זה יהיה הלם ענקי], בימוי וסרט), ובדר"כ נוהגים לא להסתפק רק במועמדויות מרכזיות בלי מועמדויות משחק (חוץ משר"ה, ודגש על מועמדויות.. אל תשגע אותי לגבי מועמדות בודדת על שחקן משנה)... מה גם שגם לה וגם לג'ים קרי (אבל בעיקר לג'ים) מגיעות מועמדויות. לעומת זאת קשה לי מאוד (מאוד מאוד) להאמין שרנה תקבל מועמדות על ברידג'יט ג'ונס 2. מאוד מאוד קשה לי להאמין. גם כשהיא הייתה מועמדת על משחקה בברידג'יט ג'ונס היא הייתה על תקן השחקנית החמישית שברור לכולם שאין לה סיכוי... השנה יש המון שחקניות מעולות ותפקידים טובים, ככה שאין ממש מקום חמישי לתרום לרנה, חמודה ככל שתהיה בברידג'יט ג'ונס 2.

ערן1987

New member
אני לא חושב שיהיו מועמדויות משחק

על "שמש נצחית.." על תסריט כן,זה די ברור האמת אני חושב שי לרנה סיכוי אם הביקורות יגידו שהיא "חמודה ומתוקה" כמו על הסרט ה-1

Kidmaniac Liron

New member
אני מתה על האופטימיות שלך!

וזה לא נאמר בציניות! לשם הכיף, אני אצטרף לחגיגה
אוקיי, אז ככה: קייט ווינסלט - זה הכי מסובך. עדין לא פורסם אם "ידחפו" אותה בתור שחקנית משנה או שחקנית ראשית ב Neverland אבל הבאז לסרט עצום, ויכול מאוד להיות שהוא יקבל מועמדות לסרט הטוב ביותר ומאוד מאוד יכול להיות שג'וני דפ יקבל מועמדות. השאלה היא, עד כמה חזק במירוץ יהיה "שמש נצחית" עוד כמה חודשים? המבקרים בטוח יתנו לו פרסים, אבל האם זה יהיה מספיק כדי להיות הסרט העצמאי של השנה שיקבל מועמדות ל Best Picture? אם כן, לדעתי המועמדות שלה תלך ל"שמש נצחית". אבל זה נתון לשינויים. אולי יקרה לה מה שקרה לסקרלט ג'והנסון בשנה שעברה ושתי ההופעות הטובות יבטלו אחת את השניה. לורה ליני - צודק. אם היא תקבל מועמדות זה יהיה לקינסי. לשמחתנו, רוב הביקורות הטובות של קינסי הולכים לליאם ניסן
אז.. NEXT! אודרי וקטלינה - שתיהן מקבלות ביקורות מאוד טובות, אבל אני מסכימה - נראה לי שהאנשים שמדברים עליהם קצת מפריזים. האקדמיה אוהבת לתת מועמדויות לסטארים או לכוכבים עם ותק ומקסימום להכניס הפתעה אחת או שתיים. בהנחה שאימלדה סטאונטון מקבלת מועמדות (ואף אחד בקהל המיינסטרים לא שמע עליה), היא תמלא את מקום ההפתעה הראשון. משהו כמו קישה בשנה שעברה, ולכן לא נראה לי ששתי שחקניות מסרטים זרים יצליחו להכנס לרשימה באותה שנה. הילארי סוונק - אם היא לא הייתה זוכת אוסקר, אף אחד לא היה סופר אותה. אבל היא זוכת אוסקר בסרט של קלינט איסטווד וזה אוטומטית מייצר באז (במיוחד אחרי "מיסטיק ריבר" של שנה שעברה). השאלה היא... האם שחקנית שבקושי עשתה משהו מאז הזכיה שלה יכולה לקבל שוב מועמדות?? נקווה שלא
לאומה יש את כת מעריצי טרנטינו וקיל ביל שידחפו אותה כמה שאפשר. קמפיינים כאלה לפעמים עובדים ולפעמים לא... זה תלוי באוויר. לדעתי, אתה צודק והיא גם יכולה לשכוח ממועמדות. עובדה שהאקדמיה התעלמה מקיל ביל 1. ג'וליה - הייתי נזהרת מלפסול אותה כ"כ מהר. קודם כל - תהיה בטוח שהתקשורת תתן לה המון פרסום. יש לה גם את אושן 12 שיוצא באותו זמן והיא תהיה בכל מקום. ואת התאומים כמובן... אמריקה אוהבת את ג'וליה, והפעם היא מופיעה בסרט איכותי של לא אחר ממייק ניקולס (אחד הבמאים הנחשבים ביותר בהוליווד, שרק עכשיו סיים לסחוף את כל העולם עם "מלאכים באמריקה"). קייט בלנשט - גם כאן אני מסכימה. אם היא לא נכנסה בשנה שעברה, היא יכולה לשכוח מהשנה. האקדמיה אף פעם לא אהבה את ווס אנדרסון (גם אני לא). הסיבה היחידה שמדברים על הסרט בהקשר של אוסקר היא ביל מארי. שיילך לעזאזל
רנה יכולה לשכוח מזה... היא כבר קיבלה את האוסקר שלה בשנה שעברה ואין סיכוי שייתנו לה מועמדות רביעית רצופה. מה היא קתרין הפבורן?!?! כמובן שכל האמור למעלה נאמר מנקודת מבט אופטימית כך שעכשיו שפסלנו את כולם, אפשר לפנות מקום לניקול

shiray

New member
חחחח יא מצחיקה!

אבל לגבי ג'וליה אני לא מסכימה כ"כ... אולי זה פשוט בגלל שאני יותר מדי לא רוצה שהיא תקבל מועמדות, והרצון הזה גורם לי לא להיות רציונלית בכלל, אבל אני מקווה שזה לא המקרה. בשנים האחרונות לא זכור לי סקר אחר ששאל "למי מהשחקניות זוכות האוסקר לא הגיע לזכות?" ושג'וליה לא נמצאת שם כמה וכמה (וכמה) פעמים... ג'וליה הייתה הרבה יותר אהובה לפני כמה שנים, מאז ארין ברוקוביץ' היא ירדה כמעט לחלוטין, וגם האהבה שלה בקרב האמריקאים נראה שירד, וזה למעשה מה שהעניק לה את האוסקר משום שדי ברור שהיו הופעות טובות בהרבה משלה באותה שנה. לכן די קשה לי להאמין שג'וליה תהיה מועמדת השנה... אבל יכול מאוד להיות שאני טועה. וד"א בא לך לארגן צפייה משותפת של חברי הפורום ב-Birth?

Kidmaniac Liron

New member
בקשר ל Birth...

בכיף! זה נותן לי אפשרות לראות אותו פעמיים
בקשר לג'וליה - היא אחת השחקניות שאני פשוט לא אוהבת לראות על המסך. וזה בלי קשר לאיכות המשחק שלה ו/או איכות הסרטים שהיא הייתה בהם אלא אני פשוט לא רואה את הכריזמה הזו שכולם רואים בה. העניין הוא שאי אפשר לפסול אותה אוטומטית. תראי את הסרטים שמייק ניקולס עשה. הבן אדם הוא מכונת אוסקרים. להגיד שהיא לגמרי מחוץ למירוץ זה לא ריאליסטי. אמריקה עדין אוהבת אותה. נכון שעכשיו יש את ריס וקיירה ועוד שחקניות צעירות שמחליפות אותה בתור הסוויטיארט של אמריקה, אבל ג'וליה עדין לא גמורה. במיוחד לא עם כל הפרסום שהיא תקבל עם הלידה שלה, ועם שני סרטים שלפחות אחד מהם יהיה להיט קופתי בטוח. וזו משמעות האוסקר - באז באז ובאז. איך שרליז ת'רון נדחפה לאוסקר בשנה שעברה? מישהו היה מעלה בדעתו ששרליז ת'רון תקבל אוסקר אי פעם בחיים שלה? שחקנית ממוצעת ותו לא. אבל היא עשתה תפקיד שכל התקשורת דיברה עליו וזה הפך להיות הרבה יותר חשוב מאיכות המשחק שלה או איכות הסרט (ששימי לב, קיבל התעלמות מוחלטת באוסקר). אבל כדי לא לדכא אותך לגמרי, אני אספר לך שב "Closer" יש גם את קלייב אוונס, נטלי פורטמן וג'וד לאו. השחקנים האלה אחד אחד יותר טובים מג'וליה רוברטס ומספיק שאחד מהם ידפוק הופעה בשביל שישכחו שג'וליה בכלל בסרט.

shiray

New member
אוףף את מבאסת חחח

למרות הטענה המוצדקת לגבי שרליז, לדעתי יש הבדל די משמעותי בין אוסקר ראשון לשני. אוסקר ראשון יותר תלוי באמת באותה שנה, בעוד שלפני אוסקר שני האקדמיה מתחילה לשקול האם באמת אותו שחקן ראוי לשני פסלונים, אחרת היו כבר הרבה שחקנים עם כמה אוסקרים משום שהגיוני שאם שחקן הוא מעולה, יהיו לו הופעות מדהימות בכמה וכמה סרטים... לכן אני די אופטימית. בכל אופן נצטרך לחכות ולראות. חחח ומצאת את מי לגרור איתך ל-Birth??? אני קצת דואגת בגללש אין לי כוח שמי שיראה איתי יתחיל לבקר את הסוגייה שעולה בסרט... כמו שאז דאגתי מלראות את דוגוויל עם חברות...

Kidmaniac Liron

New member
בסה"כ אמרתי שיש לה סיכוי לקבל

מועמדות... אל תהפכי אותה לזוכה כ"כ מהר (שזה ממש לא אופציה.. יש את אנט ואימלדה בדרך). לג'וליה כבר יש 3 מועמדויות, אז זו תהיה הפעם הרביעית ולא השניה. אני לא חושבת שתהיה לי בעיה למצוא אנשים שילכו איתי לראות את Birth. דוגוויל היה סיפור שונה, אבל גם את CM הלכו לראות איתי בכיף (גם בארה"ב וגם פה) וגם את TSW ראיתי פעמיים. תני קצת קרדיט לניקול, היא מושכת אנשים לקולנוע

shiray

New member
דיברתי לזכייה

מם הסתם היא לא תזכה,המקסימום שלה זה מועמדות (מזל), אבל נראה לי שזה עדיין משפיע על האקדמיה... ויש הבדל בין CM ל-Birth בגלל הביזאריות- בCM אמרתי לחברות שלי "סיפור אהבה אפי בין ניקול וג'וד לאו" וכולן קפצו על ההצעה... פה מה אני אגיד להם?! "ניקול והילד מאפקט הפרפר"?!?!?

ערן1987

New member
לי דווקא יש הרגשה שנטלי פורטמן שלנו

תקבל מועמדות.. גם את זה רציתי לכתוב

ערן1987

New member
חחח,גם את נחמדה

בקשר להילארי,אני לא חושב שזה נכון.. לאקדמיה לא נראה לי שזה חשוב מה שחקנים עושים אחרי זכייה באוסקר,אבל עדיין יש לה סיכוי ובאמת נזכרתי מקודם ב"קפה וסיגריות",אבל אם היא תהיה מועמדת עליו זה על תפקיד משנה("רק",חחח) ואני דווקא אוהב את קייט ווינסלט,היא ממש חמודה לדעתי ואני זוכר שממש אהבתי אותה באיזשהו סרט ניו זילנדי מלפני 10 שנים.. ברח לי השם שלו אבל בכל מקרה,אני ממש לא אתלונן אם היא תקבל מועמדות כלשהי,אבל לדעתי יש לה יותר סיכוי לזכות באוסקר המשנה(אם יריצו אותה לזה)מאשר להיות מועמדת בכלל בקטגוריית המשחק הראשית

gloria23

New member
אם זה הסרט של אנט בנינג שאני

חושבת שזה, אז בהחלט מגיע לה מועמדות
וד"א למה התכוונת כשכתבת "lock"? אולי זה אומר מועמדת בטוחה לאוסקר, משהו כזה...?

Kidmaniac Liron

New member
הסרט "להיות ג'וליה"

היא משחקת שם שחקנית תאטרון באנגליה של שנות ה 30. אין מילים לתאר כמה אהבתי את הסרט! מומלץ, מומלץ, מומלץ! כן, זו בדיוק הכוונה ב "Lock"! ז"א, קשה מאוד להאמין שהיא לא תקבל מועמדות על ההופעה הזאת - לא רק בגלל הטיב שלה והביקורות המצוינות שהיא מקבלת, גם בגלל שאנט בנינג היא שחקנית מאוד מוערכת ועם ותק בתעשייה, ויש לה כבר 2 מועמדויות עבר ללא זכייה.

gloria23

New member
אני ואחותי ראינו קטע מהסרט

ואמרנו ישר-איזה שחקנית! זה נקרא משחק! אפילו שראינו רק סצינה אחת...
מקווה לראות בקרוב את הסרט..

ערן1987

New member
אני לא אתפלא אם היא תזכה

חשבתי שהייתה לה מועמדות 1 בלבד,אם זה 2 אז זה גורם לאקדמיה לרצות "לצ'פר" את השחקן(במקרה הזה שחקנית)שלא זכה(זכתה,אבל נו.. יו נואו)בעבר

למעלה