Sheep

סנאי נדיר

New member
Sheep

יש קטע באצע השיר.. שהולך ככה: The Lord is my shepherd. I shall not want He makes me down to lie. Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets. For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, trough quiet reflection and great dedication, master the art of karate, lo, we shall rise up, and then we'll make the buggers eyes water. אבל הלכה למעשה, אי אפשר לשמוע אותו. אני בכל אופן, עברתי על כמה גירסאות של השיר (הרגילה ובכמה הופעות) ולא הצלחתי לשמוע את כל זה.. אולי זה כל מה שיפה בזה?

יש משהו דומה בג'נסיס

בדיסק selling englend the pound (אם מישהו מכיניסת או ש"ש הוא צריך ללמוד אותו
) יש בשיר האחרון ובעוד שיר ליריקס שלא נכלל במוזיקה.

מורנא007

New member
נצל"ש: יחסי ג'נסיס - פינק פלויד

מה דעתכם, הדארק סייד כתגובה לפוקסטרוט והחומה כתגובה לכבש? הדארק סייד כתגובה לפוקסטרוט - כן במידה מסוימת בגלל השירים שעוסקים במסע אל אחרית הימים (Supper's Ready) מול מסעי הנפש ב- DSOTM ואולי גם ב- WYWH. החומה מול הכבש - הנושא נע סביב חווית ההתבגרות של פינק בחומה וקשיי המהגר ראל בכבש. שתי הדמויות נמצאות בשולי החברה. אבל בעוד הטיפול בראל הוא מיסתי ומלווה בהומור, הטיפול בפינק הוא רציני (לטעמי מוגזם ברציניותו ).

מורנא007

New member
?

מותר לך לא להסכים לדעתי. לדעתי היו וישנן השפעות של להקות על להקות אחרות. לו הייתי כותב על השפעות הביטלס על פינק פלויד תגובתך כנראה היתה מתונה יותר. מה לעשות, אותי הביטלס מעניינים פחות מחבורתו של
פיטר גבריאל.

avki

New member
סתם לרקורד:

אני אוהב את ג'נסיס ומעריך מאוד את רוב עבודתם. כמו כן אני מעריך מאוד את פיטר גבריאל ואת רוב יצירותיו של פיל קולינס.

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

אז כמי שמכיר את שתי הלהקות, האם יש לדעתך השפעה של אחת על השניה ואם יש איך היא באה לביטוי ביצירות שלהן?

מורנא007

New member
דרך אגב

הרעיונות להשפעה של ג'נסיס על פינק פלויד אינם פרי מחשבתי בלבד, הם הועלו בספר של מקאן, בחוברת של Q ומוג'ו שהוקשה לפינק פלויד והסיפור של הרוק המתקדם וגם בהודעה של הגולש Jflyaway בפורום אגדות רוק לפני כשנה. הוא התיחס לשילשול הדמויות החל מאחד האלבומים של הפריטי פייס (לא זוכר בדיוק איזה אלבום בדיוק) דרך טומי של המי,The Lamb Lies Down on Broadway של ג'נסיס וכלה ב- the wall. התיחסות בטומי היא אף יותר הומוריסטית מאשר בכבש.

אתה מתכוון ל-SF Sorrow

של ה-pretty things, אלבום שנחשב לאלבום הקונספט הראשון, ויצא עוד לפני "טומי" של המי. בוודאי שיש קשר בין האלבומים האלו (את the lamb לא שמעתי מזה שנים רבות-רבות, ולכן אשאיר אותו מחוץ לדיון). אבל הקשר הזה אינו ישיר. עם ההתבגרות של הדור הראשון של הרוק הבריטי, החלו כותבי השירים לכתוב על נושאים בוגרים יותר. אחד הנושאים שמטבע הדברים הם עסקו בו, הוא נושאים של זהות אישית, ואיך הסביבה מעצבת אותה. רובם נולדו בזמן המלחמה, או מיד אחריה, וחוו אבדן ותקופה של קשיים כלכליים בילדותם, וכעת כשהם אמנים מבוססים, הם תוהים כיצד הגיעו עד הלום, ומעבר לכך, מנקר הספק שמא זה לא מגיע להם כלל. שלושת האלבומים שהוזכרו, עוסקים בכך. שלושתם נכתבו ע"י אמנים בני אותו דור. ב"טומי" וב"החומה" יש יסודות אוטוביוגרפיים ברורים (אני לא בטוחה עד כמה SF Sorrow הוא אוטוביוגרפי, אבל מן הסתם גם שם יש יסודות כאלו). כאשר יצא "החומה" ווטרס לא הסתיר את הקשרים האוטוביוגרפיים שבאלבום; לטאונסנד לקח קצת יותר זמן להודות ש"טומי" זה בעצם הוא, מאז יציאת האלבום. בשלושתם מסופר על אדם מרקע צנוע, שהופך ל"כוכב", זוכה לתהילה, פרסום וכסף, ועדיין שואל את השאלות הקיומיות "מי אני? מה אני?". ובמאמר מוסגר, אחד הנושאים שהייתי מעוניינת שעתונות המוסיקה (נניח Mojo) יעסקו בהם יותר, זה תקופת הילדות והנעורים של אמני הרוק מהדור ההוא, דור שנות השישים. זה סיפור מרתק, שעוד לא נחקר בצורה רחבה דיה.

מורנא007

New member
מוטיב משותף נוסף הוא

טקס ה"בגרות" של הגיבור: טומי שובר את המראה, פינק מפיל את החומה.

מורנא007

New member
לא

וגם לא דנו בנושא. (לדעתי האישית הם אכן רוק מתקדם, אבל לא ממש משנה לי אם כן או לא - העיקר המוסיקה).

Liorking

New member
תוצאות הקרב

פינק פלויד רומסים את ג'נסיס! איך אתה מעז להשוות ביניהם?!

למעלה