shavririt - בענייני טירת צבי

shavririt - בענייני טירת צבי

שברירית, זכור לי שאמרת שאת מבקרת במפעל טירת צבי ושכל המוצרים (למעט קישקע) אינם מכילים גלוטן. יצא לי לראות היום באחת מרשתות השיווק חבילת קבבים של טירת צבי, ואכן במרכיבים כתוב "חלבון מהצומח (סויה)", אבל בהמשך המרכיבים, בחלק של ה"תבלינים" מצוין עמילן מעובד, ובשבילי כל עמילן כזה לא מזוהה הוא אסור.. אשמח לשמוע תגובתך בעניין, למען הסר ספקות ואכילה ללא חשש.

shavririt

New member
קבב של טירת-צבי- תגובה לגיל המגניב

שאלתך ממש לעניין, גיל. ובעדכון החדש של המוצרים, שהוציאה העמותה כעת, הקבב אכן לא מוזכר בין מוצרי טירת צבי נ"ג. יש מוצר נוסף שנאמר לי בע"פ במפעל שהוא מכיל גלוטן, אך רשום בעדכון דווקא כנ"ג. יתכן שבמפעל הוציאו ממנו את המרכיב עם הגלוטן לאחרונה. ע"מ שלא לגרום לבילבול, לא אציין כאן מהו, אלא אתקשר למפעל לשאול עליו וגם על הקבב. כמובן שאודיע כאן את תוצאות הבירור שערכתי, למען הסר דאגה מכולנו.

מרדף אחר עצמאות: כך עושים קבב רומני

הקבבים הרומניים הם עבים, עסיסיים, ואני מת עליהם. אמא שלי מכינה אותם כך: מערבבים 1 ק"ג בקר טחון עם שקיק אבקת אפיה, חצי כוס מי סודה (מים קופצים...), 7 שיני שום כתושות, מעט מלח. מניחים את התערובת לעמוד כמה שעות (אפשר גם כל הלילה) במקרר, מכוסה. (אני מכין אותן כבר בתור "נחשים עבים" בתוך שקיות ניילון שגלגלתי עליהם כמו שמכינים סושי. (אני לוקח שקית ניילון של סנדויצ'ים, פותח אותן כך שתהיינה יריעות רחבות יותר, תוחב במרכזן מהבשר, סוגר עליו ומהדק). במשך השעות האלה התערובת נהיית צמיגה כמו שקבבים צריכים להיות. מוציאים לאחר מכן ויוצרים צורות של קבבים. מ-ע-ו-ל-ה !!!! ופשוט....

למעלה