SHARING

Joe the wolf

New member
SHARING

רציתי לחלוק עמכם חוויה רדיופונית - מה זה כייפית!? - שהייתה לי היום - מה זה?! מעוללללה. אם כן, התחנה המקומית בה עבדכם משדר מוסיקה ים-תיכונית ומוסיקה אתנית בשעה בשבוע - קפצה לפני יומיים 700 כיתות ומאולפן "עגלה" מהמרופטים שיש, עברה לאחד האולפנים המשוכללים שפגשתי בחיי... כן, כן, תאמינו או לא השקעה בת 3 מיליון שקלים(!!!!!) במרכז תקשורת שאולפן הרדיו הוא הדובדבן שבקצפת שלו. נעם מיודענו יודע על מה אני מדבר - מקווה שכבר יצא לו להתפנן עליו. היום עשיתי את השידור הרשמי (הראשון) שלי באולפן החדיש הזה וזו הייתה חוויה מעולם אחר. כמו אחד שטס עד כה באיזה פייפר מקרטע וברגע אחד עבר להטיס בואינג 777 (או בואינג רונית 777). הכל כל כך איכותי, מדויק, מקצועי, מתוחכם. סטייט אוף דה ארט. הנדסת אנוש או הנדסת שדרן המתקדמת ביותר. איכות שמע ברמה של אולם קונצרטים, קרוסים מדויקים מקרופון מצוין. בלאנס מצוין. אני מעריך שזאת הסיבה שיצא לי שידור כזה אחלה...(9 בסולם פרנס - סליחה שאני חושף כאן את קבוצת ההתייחסות הפרטית שלי). זהו, רק רציתי לספר לכם פשוט על חוויה רדיופית מהמעלה הראשונה. שלכם ג'ו נ"ב שמח גם לגלות שהאבן שזרקתי למי הרדיו האזורי עושה גלים. מי ייתן ובכך תרמתי תרומה רדיופונית פעוטה של אזוריות.

רונית 777

New member
שיהיה לך כייף גדול!

אתה רואה? הסבלנות משתלמת! ברכות והמשך ליהנות משידוריך. (גדולה כמו בואינג 777 - כן. רק מה? לא ממריאה לשום מקום
)

ofik

New member
רונית 777 יקרה

רונית (ממחשב אחר) ראיתי אותך! אל תגדילי את עצמך יתר על המידה בבקשה (לגבי החלק הראשון של המשפט) ואל תקטיני את אצמך יתר על המידה (השני) חיבוקים ג'ו

תוצאות התחקיר

ג'ו השועל כנראה משדר בתחנת "קול רמלה" הפועלת בתדר 106 FM ב....רמלה ! ואם כבר רמלה אז כמה מילים על פאר הרדיו הישראלי. ג'ו ידידי ושאר מוכיריו ושותפיו, אמר לנו פעם איש רדיו טוב (אם לא מהטובים שיש) ושמו מיכה פרידמן : לא משנה איזה ציוד עומד לרשותך - חשוב מה יוצא ממנו. כך נכון גם לתחנתך היקרה. בצד עבודה מבורכת וראויה למילים טובות, במיוחד עם נוער רמלאי, שידורי הקהילה אצלכם הם יתר על המידה וגם זה בלשון המעטה. כמויות של ערסים עם עברית של עולים חדשים, אוצר מילים מצומצם וחוסר הבנה מינימלי ברדיו, כל אלו בשידור חי ובאין מפריע. קובי ואבי (מנהלי התחנה), שניהם בעלי כוונות טובות, לא מסוגלים להשתלט וללמד את הכמות הזאת של אנשים. יש גם נגיעות פוליטיות בשידור שמהם כבר אפשר להקיא. אולי בגלל שקובי הוא גם וגם וגם. כלומר בעל עשרות תפקידים בכל מיני מקומות בארץ ולא משקיע את מה שצריך ברדיו באמת. עם יד על הלב - מתי בפעם האחרונה זכית לפידבק בונה לתוכניתך ? ואולי בכל זאת עוד מילה טובה עליכם. קורס השדרנים ובני הנוער המקסימים שבאים מאהבה הם תופעה מבורכת שחייבים לחזק ומשם באים דברינו. אז בצד הברכות החמות על המעבר לאולפן החדשף זכור גם אתה - המאזינים לא טיפשים וגם "שכונה" צריך לדעת לעשות נכון ברדיו. אפילו שהוא חינוכי ו/או קהילתי. למרות שרק חלקנו יוכל להאזין לך - בהצלחה מצוות תחנה אחת.

Joe the wolf

New member
זורק כפפה ל"וואחד תחנה"

אל תכניס אותי בבקשה לענייני פוליטיקה עירונית. "רק על עצמי לדבר ידעתי" (מקווה שהמשך השיר לא נכון לגבי) - אני זורק לך אתגר: בו תאזין ביום שלישי לשידור בתחנה המדוברת בין אחת לשתיים אם אתה לא בסביבה - אם כי הסביבה גדלה מאוד עם המעבר לאולפנים הדנדשים - אוכל להקליט עבורך לשלוח לך קלטת של התוכנית עם שליח לאן שתגיד ואחרי שתאזין אני מזמין אותך לשפוך בפורום זה ניתוח של השידור בעזרת כל הכלים שקיבלת ממיכה פרידמן ונוספים. מה שנקרא ביקורת בונה, ואם חס וחלילה יהיה צורך אז גם ביקורת הורסת. מה דעתך? מרים את הכפפה? תודה על ההתיחסות ג'ו (זאב, זאב, לא שועל!)

זאב יקר שלום

כאן כיפה אדומה מדברת....סתם. קודם ג'ו, נראה כי פגענו בציפור הנפש ועל כך התנצלות מראש. ניסינו להעביר מסר מאוד חשוב לכל החינוכיות בנוגע לחשיבות התוכן והביקורת הרציפה והבונה. תחנה חינוכית היא כן שדה נסיונות כשיש גם מישהו שינחה, יסביר, יכוון. נראה לנו (או נשמע) כי זה לא קורה אצלכם. את נושא הקהילתיות יתר והפוליטיקה העודפת כל אחד יכול לשמוע אצלכם ואפילו המאזין ההדיוט הוא לא אדיוט. ציינו את ההשקעה הרבה והאהבה שאתה וחבריך למיקרופון באים איתה לשידור וכמובן שיש בתחנה חינוכית גם הרבה חיובי, אבל במיוחד בתחנות כמו שלכם, כשהמטרה העיקרית לשמה קיבלה התחנה את רשיון השידור כבר מזמן איננה על השולחן, זאת בעיה שצריך להגיד ולצעוק אותה ! מנהלי התחנה הזאת, כמו אחרים, חושבים שיש להם תחנה פרטית בידיים ולקול ישראל אין מי שיפקח על מה שקורה בשטח.הבלגאן חוגג והשידור קורס לרמות פיראטיות ומטה. כל מה שנאמר היה לטובת המתנדבים שבתחנה ואם התפרש משהו אחר אז סליחה מכם. ובנושא הכפפה שזרקת. קודם כל אתה בזמן האחרון זורק הרבה כפפות לאויר וקשה לתפוס את כולן...אנחנו מגרישים כמו בטטריס. שנית, ביקשנו מאחד מחברי תחנה אחת להקליט את השידור. אם לא יהיו פישולים של הרגע האחרון השידור ישמע וביקורת טובה ובונה תועבר אליך לתחנה. רק חבל שאין מי שבתחנה שלכם יעשה זאת באופן קבוע. אתה יודע שאנחנו צודקים..!!..

Joe the wolf

New member
תחנה אחת, שדווקא כן עונה

אהלן, מתן ביקורות בונות לשדרנים באופו קבוע וחיובי הוא אכן קריטי,אולם זה דבר שלעניות דעתי אינו קורה במרבית תחנות הרדיו בארץ. בוודאי לא ברשת ב' או רשת ג'. ולדעתי אפילו לא בחלק גדול מתחנות הטלווזיה. אולי בגלל אגו, אולי בגלל שכל אחד עסוק בצרות הפרטיות שלו, אינטריגות, תחרותיות, הישרדות ועוד. לדעתי גם ברדיו האזורי זה לא קורה. אז להתגולל בעניין זה על תחנת רדיו מקומית שכל דבר שם קשה פי עשרה מכל מקום אחר, זה אובר דואינג. גם אם קיבלתי הערה או שתיים בונות ועניינית שאומצו מיד, זה בשבילי המון. בשביל זה אני בפורום זורק כפפות כל היום, מאזין לשדרנים שאני חושב שיש מה ללמוד מהם מתחבר בעזרת הפורום עם כמה מהטובים שבהם ובעיקר מנסה להגיע לתובנות רדיופוניות בעצמי. אם יום אחד אקים תחנת רדיו משל עצמי אקפיד על מתן פידברקים לשדרנים הצעירים. אז בעוד כמה מחבריי אימצו למשל את חחביב הטיס כדי לעבור בעזרתו את משבר גיל 40 אני אימצתי את שדרנות המוסיקה הים תיכונית וה-אתנית וגם אם אתייחס לרגע אל התחנה המקומית שלי כסוג של סימולטור טיס אז זה כייף שהסימולטור הוא כזה מצ'וכלל. אם גם מוכר הגבינות בשוק העירוני או להבדיל השודד מכלא רמלה מאזינים לי, מפקידה לפקידה, אז זה בכלל אחלה. אגב, היכן אוכל להאזין לתחנה אחת? סופ"ש טוב

למעלה