SHANA TOVA UMEVOREHETH

התשליך../images/Emo140.gif

ה- "תשליך" ביום הראשון של ראש-השנה, לאחר תפילת מנחה, הולכים לשפת ים, לשפת נהר, נחל או כל מקור מים אחר. שם מנערים את הכיסים ומתפללים. בתפילה זו מבקשים מאלוקים שישליך (=יזרוק) לים את כל החטאים (=המעשים הרעים) שנעשו במהלך השנה החולפת. התרת-נדרים התרת נדרים, פירושו, ביטול כל הנדרים - הבטחות או שבועות. בבוקר ראש-השנה, לאחר תפילת שחרית, נוהגים להתיר (=לבטל) את הנדרים. המטרה היא לבטל את כל הנדרים שהאדם נדר במהלך השנה שחלפה, וזאת על-מנת שיגיע ליום-הכיפורים "נקי" מנדרים. מנהגי אכילה בראש-השנה בראש-השנה נהוג לאכול סעודה חגיגית. בארוחה זו נהוג לאכול מאכלים שונים, כאשר לכל מאכל סמל וברכה מיוחדת. לפניכם מאכלים שונים הנוהגים לאוכלם בראש-השנה: תפוח-בדבש: שהשנה החדשה תהיה מתוקה כדבש. רימון: שנזכה לעשות מעשים טובים ורבים כמו מספר גרגירי הרימון. דלעת: בקשה לאלוקים שיסלח לנו על החטאים הרעים שעשינו. גזר: בקשה לאלוקים שלא יגזור את דיננו בחג זה. תמר: בקשה שייתמו (=ייגמרו) כל האויבים שלנו. ראש של כבש או דג: סמל למנהיגות, פיקחות וחוכמה. סלק: שיסתלקו כל אויבנו ושונאינו וכל אלו המבקשים את רעתנו.

emmy5

New member
חוטאת ,../images/Emo24.gif התענוג כולו שלי

תודה לך על הפורום המעניין..ותודה גם מהפנקיסטית הקטנה בת השנה ...

emmy5

New member
בוקר טוב החוטאת..איפה הדג הגדול?

איפה אתה הדג? איך אפשר לעשות חג בלי דגים? והדג שלנו הכחול ...בלי הברכות שלו...... אולי תשמיע קול... שנה טובה לכולם

elninyo

New member
../images/Emo19.gifצהריים טובים../images/Emo24.gif

הדג הכחול מצונן
, השנה הישנה אינה מניחה לי... emmy5 וחוטאת במילים היקרות, שתהיה לנו ולבני ביתינו שנה טובה, שנת של הצלחה בכל אשר נעשה, אוהב אתכן
, אמנם החיבוק מרחוק...אך מכל ה
שנה טובה לכולם

אלניניו במקרה שמעתי שהדג הכחול

מצונן שולחת לו תה עם דבש לדג הכחול עם ברכת החלמה מהירה ולמרות שאנחנו לפני חג החלטתי להוציא להורג... הוצאה להורג "סליחה" שאחרי נגררתם עתה שותפים אתם לפשעיי! אני עומדת להוציא להורג כן-אתם תהיו עדיי! תעמדו בצד ותחרישו מבטכם ילוו מעשי אני עומדת להוציא להורג את כל מחלותיי. "סליחה" שנגררתם להיות שותפים לפשעיי. מאחלת לך ולכולם שנה טובה ומבורכת שנה ללא מחלות שנה בטוחה ורגוע ושסוף סוף נוציא להורג את כל מחלותינו
לא מוצאת כאן תה אז אשלח לך
עם
מאמינה שגם זה ירפא אותך

elninyo

New member
../images/Emo19.gifתודה לך פנינת החן../images/Emo23.gif

אתוודה כאן ועכשיו(אי אפשר לדעת מה יהיה...) כבארח פלא בהתרגש שבועיים ימים, ליום הולדתי הנני מצטנן...ומתרגש השנה יותר מכל שנה, זאת כנראה משום שיום הולדתי הבא, חל ממש בכיפור ואין כיבודים...איזה מזל...יאללא איזה הקלה...אה
נראה
...אולי עוגה דיאטטית...וRC קולה... אך לא נורא, מיד למחרת הכיפור
, יהיה שמח, יומולדת ענקית שם לבטח יהיה כיבוד כדת וכדין, ככה זה בחיים, כיפור קטן וכיפור גדול...
אלה חיים אלה?
פנינת-החן

למעלה