sh300 vs xmax 400

uri ar

New member
sh300 vs xmax 400

חברי פורום נכבדים,

אני מתכוון להחליף את האיקסמקס 2007 בקרוב (השבוע). טרייד על חדש – אין לי זמן למכור באופן פרטי לצערי.
כעקרון הוא משרת היטב את כל צרכי (הרצליה - ת"א על בסיס יומיומי) ואני לא צריך יותר ממנו. אני יכול להסתפק גם באחד חדש (גם ה-x-city בא בחשבון) אבל בא לי קצת להתפנק. לפחות עכשיו בראש לפני שאני רואה את החשבון החודשי...

תוספת כוח זה דבר תמיד מבורך ושני המועמדים שבכותרת חזק אצלי על הכוונת. הייתי רוצה גם ABS אבל אני לא מכיר מועמדים ראויים.

הדרישות:
1 - שייתנו לי טרייד הוגן על הנוכחי והייתרה לא תעלה על 1000 ש"ח לחודש לשלוש שנים גג.
2 - צריך להוביל רוכב שמנמן ולפטופ מהרצליה לת"א בנוחות ובבטיחות.
3 - עדיפות ליפאני.
4 -עדיפות ל-ABS.
5 - עדיפות לקצת יותר כוח מ-250.

אשמח לשמוע את דעת דעתכם על הכלים הנ"ל בפרט ועל הנושא בכלל, רעיונות נוספים ומה שבא לכם להגיד.

תודה - יורי

פרארי1

New member
עוד אין כאן נסיון עם האיקסמקס 400

נראה שמדובר באחלה כלי והתקדמות הגיונית ממה שיש לך, אבל לא יודע להגיד דבר מנסיון אישי.

ה-SH מגניב לגמרי, אבל אופי שונה מאד מהנוכחי שלך.
הרבה פחות מקום אחסון, אין מיגון רוח, מראה טוסטוסי עקב גלגלי 16 אינץ'.
קח רכיבת מבחן, אם אתה מתחבר אליו, הוא באמת כלי מגניב ובהונדה לרוב תנאי הטרייד אין הוגנים, אתה יכול לבדוק במסר מול TOMERKE או להגיע אליו לסוכנות בשוקן.

כל שאר ה-400-ים גם יכולים להיות אופציה (מג'סטי, מקסים, סילברווינג, בורגמן) ואולי גם הדאונטאון 300, אבל אני מאד אתפלא אם תקבל טרייד טוב בעופר אבניר וגם התחזוקה שלו יקרה.

uri ar

New member
יש לפחות אחד בפורום עם ניסיון על האיקסמקס 400

uri ar

New member
מחיר וגודל

ללא ספק הסילבר מעולה אבל כעקרון ה-SH נראה לי בדיוק מה שאני צריך. קטן, זריז וספרטני. הגודל הפיזי של הסילבר מעט גדול עלי. אבל אפילו אז הייתי אולי מכניס אותו לרשימה אם המחיר שלו לא היה כלכך בשמים (יחסית).

פרארי1

New member
יש סילברים משומשים

במצב מעולה ומחיר הרבה יותר הגיוני משל חדש, אבל אם אין לך בעיה עם הספרטניות של ה-SH, הוא באמת אחד הכלים היותר כיפיים בעולם הוריאטורים.

uri ar

New member
בא לך להשוות אותו לאקסמקס 250?

אני מבין שרכבת על ששניהם, יש מצב שתכתוב כמה מילים? כי הכיוון שלי לא הולך לסילברווינג...

פרארי1

New member
בגדול, כתבתי את זה בתגובה הראשונה

האיקסמקס יותר מפנק, נפח אחסון ענק, מיגון רוח סביר, בדגם שלך ההתנהגות שלו פחות ספורטיבית ממה שמרמז המיתוג כאח הקטן של הטימקס, אבל בסך הכל מתנהג סבבה, מרווח למדי בהרכבה.

ה-SH הוא די ההפך בהכל - ספרטני, ללא מיגון רוח, נפח אחסון קטן, יופי של התנהגות, תאוצות מעולות.
לא יודע מה אופי הרכיבות שלך, אבל טיולים ארוכים עליו עלולים לעייף עקב המלחמה ברוח, אבל זה כמובן עניין של הרגל.
רוכבי נייקידים יגידו שבמהירויות אליהן הוא מגיע, אין בכלל בעיה.
אני מאד מחבב את ה-SH (גם בגרסת ה-125, אבל זה לא רלוונטי), אבל מאד כדאי שתעשה עליו סיבוב בסוכנות כדי להרגיש אם אתה מתחבר.

אגב, גדול גלגלים נוסף ומאד חביב הוא הבוורלי 300 הסטייליסטי, אבל שם לא תרגיש הבדל רציני בכח והבנתי שזו אחת הסיבות העיקריות לשינוי.
שוב, רכיבת מבחן יכולה לסדר דברים בראש.
ואני מזכיר שוב את הדאונטאון 300 החזק, אולי תופתע לטובה מהצעת טרייד אין.

uri ar

New member
תודה, אכן הייתי שמח לעוד קצת כוח בעקיפות

אני לא מטייל ולא רוצה לטייל. אופי הנסיעה הוא קומיוטינג פר אקסלנס. הייתי שמח אם היה אפשר להגיע מ-100 ל-120 בפחות זמן. בכל מקרה התשובה שלך עזרה מאוד.
על הקימקו ממש ממש לא בא לי, מה שיכריע יותר מהחיבור לכלי הוא מי ייתן לי את ההצעה הטובה ביותר על טרייד ומימון.

פרארי1

New member
סבבה

הטרייד אין הכי טוב בשוק כיום הוא של אלבר, אבל אין להם כלי שמתאים לדרישות שלך.
דבר עם תומר מהונדה שוקן.

T0MERKE

New member
בזמנו טל"ש ז"ל אמר על ה SH300

שיש בו את כל מה שהישראלים לא אוהבים.
גלגלי 16', הוא הכי לא קטנוע מנהלים, חסר מקום מתחת למושב..
הוא הקטנוע שהכי קרוב לאופנוע בהתנהגות ובתאוצות.

בועז בר

New member
אלה שני כלים מצויינים, אבל שונים בתכלית

אחד מהשני.
הימאהה מגודל יותר, המנוע שלו חזק אבל גם 'כבד' יותר בתגובות שלו, וכמובן יותר מפנק וסטייליסטי.
ההונדה הוא שד משחת איכותי, ספרינטר באופי, ויהיה פחות נעים לרכיבות ארוכות.
ההתנהגות של שניהם מצוינת, ה-SH מושחז ותזזיתי יותר, וגם מושלם יותר מבחינת הקומבינציה הכללית שלו.
האיקסמקס 400 שואף לשלמות של הטימקס, לא מגיע אליה מן הסתם,
אבל הוא עולה כמעט חצי ממנו ולכן נותן תמורה מצוינת למחיר.

אני מעריך שאחרי ה-250, תתחבר בקלות ובהנאה ל-400 מאותה המשפחה,
אבל בכל זאת מציע לעשות סיבוב על ה-300. אם הוא מתאים לך - אתה מיד תידלק עליו...

כך או כך, אין נפילה בשום צד. שני קטנועים משובחים.

uri ar

New member
קראתי את המבחן שלח על ה-SH

והדבר היחיד שאיכזב אותי זה שאין מקום ללפטופ מתחת למושב. חוץ מזה הוא נראה לי מועמד אידאלי.

תודה על התגובה

פרארי1

New member
לגבי לפטופ

היו בכל מיני הזדמנויות המלצות לקחת אותו בתיק על הגב, כדי לחסוך ממנו את הטלטלות ובקטנועים רבים גם את החום בתא שמתחת למושב.

uri ar

New member
אני מעדיף שהלפטופ יהרס מאשר הגב שלי

וזה עוד לפני שאני מזכיר את הגשם בחורף והזיעה בגב בקיץ. חוץ מזה בדיוק הזמנתי מגרמניה תיק צד לנייד של קרמפלר. אז כן, תמיד אפשר להוסיף ארגז אבל זה הרבה פחות טוב.

l coyote l

New member
למה צד? ולמה זיעה?

יש תיקים עם גב מאוורר. החלק האחורי של התיק, זה שבצד של הגב, לא צמוד לגב, אלא יש עליו תוספת קשיחה (אך קלה) מחוררת, שנמצאת במרחק כלשהו מגב התיק והיא זו שצמודה לגב שלך (לא מצאתי תמונה להמחשה. לי יש את התיק הזה
http://www.e-shetach.co.il/pl_product~94944~75~187.htm?x=1
).

אם כבר, מה שגורם להזעה בגב הם מגני הגב של המעילים.
תיק צד בשביל רכיבה נשמע לי (ונראה לי, ראיתי כאלה רוכבים) ממש לא נוח ויותר עם פוטנציאל בלאגן מאשר תיק טוב (ומאוורר...) שמקובע על הגב.

לפי מה שכתבת, לו הייתי במקומך הבחירה שלי היתה SH. בשביל עיר, אין על קטנועים זריזים ודקיקים עם כח.
אפילו עלתה לי תהיה - אם מלכתחילה לא מטייל ולא נסיעות ארוכות (אתה מחזיק עוד כלי?), אז למה המחשבה על 400?

בועז בר

New member
ל-SH יש וו תליה שאפשר לתלות עליו תיק עם לפטופ

למשך הנסיעה, אבל לא לאחסן אותו עליו כמו בארגז או תא מטען סגור.

uri ar

New member
תשובות ועדכונים

תיק צד - כי מהחניה עד למשרד זה יותר נוח מתיק גב ששמים עם כתפייה אחת בלבד.
לתפוס על הוו - לא יעיל כי התיק חשוף לגשם וב-SH לא יישאר מקום לרגליים (הוו הזה והרצפה השטוחה הם די רמאות כי זה או מטען או רגליים).
למה 400? כנראה מיותר.

לאחר סיבוב סוכניות הכף נוטה חזק לשדרוג באותו דגם - אקסמקס 250 נוסף. אבל אני נותן עוד יום-יומיים להחלטה סופית.

תודה לכולם.

פרארי1

New member
אם אתה שוקל גם הישארות באותה מדרגה

מבחינת הכח, בדוק את הבוורלי 300.
הגלגל האחורי שלו הוקטן לטובת נפח אחסון מוגדל, הוא נראה נהדר ונוסע מעולה.

למעלה