SH3 MIPS ARM

2cookie

New member
כיום לא מיוצרים יותר מעבדי הSH3

מעבדי הMIPS עוד מיוצרים ונמכרים בקסיופאה BE300, והARM נקרא כיום XSCALE כפי שאביאל ציין.

mikeoreli

New member
מה פתאום !!!

יש לך מעבד של סאמסונג ולא XSACLE או ARM. אתה יכול לנסות להפעיל תוכנות שעובדות על מעבדי XSCALE או ARM אבל הכי טוב שתנסה להוריד תוכנות שמותאמות לעבור בWM2003 . כי לא כל התוכנות שעובדות ב PPC2002 עובדות על WM2003. אבל אתה לא מוצא קובץ אשר כתוב שמותאם לעבוד בWM2003 אז תנסה להפעיל תוכנות שעובדות על PPC2002 . אם לא מופיע קובץ שמכתוב במותאם עבור PPC2002, תנסה להפעיל קובץ שמותאם למעבד ARM או XSCALE. SH3 ו MIPS לא יעבדו כלל כי הם מותאמים אך ורק לעבוד במערכת הפעלה PPC2000.

2cookie

New member
מה היתה היציאה הזאת!?

יש לו מעבד XSCALE שמיוצר ע"י סמסונג! אגב, הגדולה של סמסונג היא שבחלק מהדגמים של המעבדים היא מוסיפה להם 32 מגה בייט NAND שהם ON BOARD.

mikeoreli

New member
מה קורה לך קוקי ?

אם תצרף בבקשה מסמך או כתובת של אתר שמאשרת זאת אז אשמח לדעת דבר חדש שלא ידעתי. בכל אופן, להלן מצורפת כתובת של אתר עם הסבר על המעבד של ה1930 : http://www.pocketpccentral.net/help/samsung2410.htm בנוסף, אם אני לא טועה, XSCALE זה שם רשום של אינטל ולכן רק אינטל מייצרת מעבדים שקוראים להם XSCALE ולכן עובדים בטכנולוגיה שונה. אם גם תשים לב, כאשר מציינים את סוג המעבד של ה1930 וה1945 לא מציינים שהוא XSCALE, כי הוא לא. בכל אופן, לגבי הורדות אני מציע ליובבון לפעול לפי עצתי. דרך אגב, אשמח אם אחד מהמנהלים ימחוק את ההודעה עם אותה כותרת, לא יודע איך אבל משום מה זה יצר הודעה חדשה במקום תגובה.

2cookie

New member
אם כך

איך זה שהתוכנות ומערכת ההפעלה מתאימות למעבד שהוא אינו XSCALE? והאם אפשר להאיץ גם את ה1930 ו1940 למהירות גבוהה מ200MHZ?

mikeoreli

New member
לשאלתך :

לפי הכתוב באתר הנ"ל אני יכול לענות לך על השאלה הראשונה, אם המעבד שונה, אז איך מערכת ההפעלה עובדת. הסיבה היא מפני שהמעבד נבנה על הגרעין של מערך הפקודות של ARM920T שהוא אותו מערך שנמצא במעבדי הStrongARM וה Xscale של אינטל. כמובן בכל מעבד יש פקודות ויכולות נוספות שנתמכות ע"י ההתאמה שכל יצרנית מבצעת. לכן לדוגמא גרסה של WM2003 של אייפק 5550 לא תעבוד על 1930 ולהפך, אבל הבסיס נשאר אותו הבסיס. לגבי הרצת תוכנות, רוב התוכנות היום רצות על גרעין הפקודות ARM920T, לכן אני הייתי מציע ליובבון למעשה להוריד תוכנות שמתאימות ל ARM כי 100% שהם יפעלו אצלו, לגבי XSCALE אני לא בטוח, אבל כדאי לנסות כי המעבד כולל גרסה חדשה של פקודות שגם כן מתבססת על אותו גרעין. לגבי שאלתך השניה, האצת המהירות. אני לא יודע , ולמעשה אני מייעץ גם לא לעשות אם זה אפשרי כי יש אפשרות שייגרם נזק. מי שיודע איך קובעים מהירות של מעבד, יודע שבהרבה מיקרים אפשר להאיץ אותם למהירות לה הם תוכננו, אך בגלל בעיה כל שהיא עדיף שירוץ במהירות פחותה למען אורך חיים ארוך של המכשיר והסוללה.

2cookie

New member
בXSCALE יש SPEED STEPPING

ולכן ניתן להאיץ אותו בלי לגרום נזק למכשיר, חוץ מזה, המעבד ב1910 היה אמור לעבוד ב300 מגהרץ אבל HP הורידה אותו ל200 בכדי לשמר את חיי הסוללה. בכל מקרה, אני רואה שאתה יודע על מה אתה מדבר, קבל את ההתנצלות שלי על הכותרת של אחת ההודעות הקודמות שלי בשרשור הזה

למעלה