"SH" is so important in Yiddish

תותח9

New member
"SH" is so important in Yiddish

Why the "SH" is so important in Yiddish !!! קיבלתי בדוא"ל SHMOK SHLEPER SHNORER SHLIMAZL SHVANTZ SHVITZER SHMONDRIK SHPAIEN OIFN KEIVER SHTIPN ARAIN SHTEIN UN HOISN SHTARK VI A FERD SHTARK VI AIZN SHIKLDIKE OIGN SHPILKES IN TUCHES SHEINER TUCHES SHMUTZIKE CHAIE SHVARTZE IORN SHVARTZE CHAIE SHTIK FLEISH SHTIK DREK FOILE SHTIK ER PISHT OIF SHTEINER "DI LEVONE SHAINT, DI SHTERN BLITZN, DER POTZ SHTEIT UN DI EIER SHVITZN" SHEINE REINE KAPURE SHEIGUETZ SHKUTZEM SHTARBT AVEK And the most impotant, stays in a happy place: The Shikse...

חייםלוי

Member
מנהל
כיידישיסט קצת מפריע לי שכמעט

כל הביטויים והמילים הם בתחום הגסוּת. תרבות יידיש היא הרבה יותר מאשר שמאַק ופּישן. אתה לא אשם, אני יודע.

p a l o m a

New member
אכן חיים לוי צודק! וגם עולה לי

על העצבים כשמשמיעים פרסומת להצגה ביידיש.. תמיד הדיבור הוא ברוח הבדיחותא.. וקצת לגלוג הייתי מעיזה ואומרת... וזה ממש גורם עוול לשפה. אלה שלא מקורבים לשפה גיבשו דעה שזו שפה רק לבדיחות וכדומה. השחקנים עצמון, סגל..גדי יגיל.. (הכל אצלם נשמע כמו "שטיסים"...) מישו צריך לדבר אתם בנושא. דוברי היידיש המקוריים הולכים ונעלמים לאט לאט.. וישאר הרושם שיידיש היא שפה נלעגת. (שלא לדבר על הבדיחות הגסות).

p a l o m a

New member
היי, באמת עולה בדעתי.. למה אין

בדיחות בערבית, ספרדית, טורקית, רומנית? רק ביידיש?

הלינקה

New member
ואם כבר הזכרת את התאטרון האידי

אז הם משמיעים ברדיו פרסומת חסרת טעם:.... מישהו אמר שאמא יש רק אחת, ומוסיף בשוביניזם דוחה: - "אחת יותר מדי" מענין לראות מישהו סורד ללא האמא האחת הזאת

צריך ומומלץ לראות את ההצגה...

בכל שפה שאת מבינה. ראיתי בעבר את ההצגה עם רבקה מיכאלי ומני פאר. כל הגברים ראו את אמא שלהם על הבמה (ללא הבדל דת/גזע/צבע).

למעלה