SGA 02X15 - The Towerשרשרו

Y. Welis

New member
פרק נחמד, ודי קליל

אולי אפילו קליל מדי, כי לא נראה שנשקפה ממש סכנה למי מהחבר'ה באיזשהו רגע. נחמד היה במיוחד לראות שם, לחובבי הז'אנר (וחובבי סדרות בריטיות בפרט) את השחקן הקרח פיטר וודוורד, שזכור ממקומות רבים - הסידרה 'קרוסייד' של סטצינסקי (שם הוא היה המג), 'באבילון 5' ועוד (סידרה על כלי נשק עתיקים באחד מערוצי 'דיסקאברי'). אביו זכור עוד יותר אולי מהסידרה הישנה 'אבירי האל'. כמו בפרק על הרפאית הצעירה שגדלה ביער, גם כאן היתה לי תחושה שמשהו בסיפור מוכר מאוד, כמעט שבלוני (חשבתי קצת על 'השבוי מזנדה' ועל מיכאל הרשע, אם זה היה שמו). היו רמזים פוליטיים על מעמד אצולה שרודה באיכרים ועל חשיבותם המוגזמת של קשרי דם (הפעם הם באמת היו חשובים) ועל הדקדנטיות, אבל זה לא פותח כמו שאפשר היה. כמו תמיד מאכזב לגלות שאין עוד ZPM (ומקקיי אכן אומר 'זד' ולא 'זי' כמו האמריקאים)... ולא ברור מהיכן באו הרעידות התכופות האלה, שלא הורגשו כלל על הקרקע. חשבתי שיהיה מקור אנרגיה וולקאני. כנראה שלא.

ayan2

New member
../images/Emo221.gif אמממ...כן, נחמד, אבל

לא הכל היה ברור לי עד הסוף. כלומר, יש עוד עיר במבנה של טלאנטיס איפשהו? מדוע? זה כל כך לא מפתיע? אני רציתי הסבר
הנער החביב הזה שהצטרף למק'קי. מאיפה הוא צץ? איך נוצר הקשר ההדוק הזה בינהם ומדוע הסכים הנער ללוות את מק'קי לכל מקום ולהיסתכן לא מעט בשל כך? טיילה קצת הרגיזה אותי בצורת הדיבור שלה, בשלווה ובחצי חיוך שבו היא מודיעה על אסונות מתקרבים. אם היא על תקן דניאל שבין השאר מומחיותו היא בליצור קשר עם המקומיים ולפייס אותם ולתקשר איתם, היא עושה עבודה די עלובה. סליחה טיילה...
רונאן הפך מלהיות האיש שלא מוכן לשבת בחיבוק ידיים ולא לעשות דבר, לאיש ש*אומר* שהוא לא מוכן לשבת בחיבוק ידיים ולא לעשות דבר. לפחות כשהבחורה הכפרית הייתה בסכנה מהשוטר הוא קם ואמר "עד כאן".
וויר דווקא קיבלה את מקומה הנכון והטיבעי (והעדיין מיותר) - סצינה לעידכון בהתחלה, סצינה לעידכון וסיכום בסוף וזהו. מספיק. עד הגג.
אהבתי שהיה הרבה שפרד, אבל כמו שנכתב, משלב מסויים לא היה מתח של ממש. האיש הקירח, למרות ששיחק את הרע, שיחק מצויין. לא מכירה אותו מקודם, אבל אהבתי. היה משכנע. היו לו פנים שמזכירות קצת ...אוריי
ומוזר, גם אני שמתי לב (רק) הפרק שמק'קי אומר זד/ZED פי אם. הוא כנראה מדבר ממש ברור...
ו...זהו. שבוע טוב שיהיה!

subatoi

New member
הא, אז משם (קרוסייד) הוא היה מוכר לי.

מפחיד לחשוב שסדרה שכוחת אל מלפני מי יודע כמה שנים, ששרדה רק 13 פרקים משאירה לך שחקן בראש ככה. את קפטן גידיון הייתי זוכר בקלות, אבל את הקרח הזה? ו-4400 שלחה את מרקו להופעת אורח בפרק הזה.

Y. Welis

New member
לדעתי היא היתה מצויינת וחבל שלא הומשכה

הסיפור היה הרבה יותר הדוק מאשר ב'באבילון', ורעיון המג-ים היה מעניין (עוד קריצה לטולקין), אבל זה לא הצליח. אגב סטרזינסקי עובד על עוד סרט של 'באבילון'.

morashty

New member
הדבר הכי חשוב בפרק

היה העובדה שהם השיגו עוד ג'אמפרים ו"דרונים", מעבר לזה פרק חביב לא הרבה מעבר, ושמתם לב שהתחילו עם שפרד לא פחות משלוש בחורות בחמשת הפרקים האחרונים.

subatoi

New member
פרק נחמד מאוד

מעניין, הרעיון של עוד עיר-תחנה בכוכב אחר היה מגניב. אם הם לא יחזרו אליה בעתיד לגלות עוד מידע מהמחשבים או דברים כאלה, זה יהיה ממש נושא לועדת חקירה (ברצינות, לכו תדעו מה מתחבא שם). לא הבנתי למה - כשהם ברחו מהכלא שפרד אמר לבקט להשאיר את הג'ינג'י בפנים. אז הוא לא נחמד כ"כ, בסדר, והוא קצת סנוב, אבל הוא לא רצח את אבא שלו, אז מה הקטע? לא מתאים לשפרד... והכי מוזר - עוד לפני שהם ידעו שה-ZPM עומדת להתרוקן, הם תכננו לקחת אותה. כאילו, מה קרה לכל הדיבורים שהיו עד היום של לא לקחת "ZPM שנמצא בתפקיד"? פתאום זה מותר? ואם הריית' פתאום יבואו, אז מה? או שהם בנו על זה שהרפאים לא יבואו כי הם יחששו מהמגדל בכל זאת? טיפשי משהו...

הלדין

New member
לא זכור לי היסוסים לגבי גניבת ZPM

הסיבה היחידה לכך שה-ZPM של כוכב הילדים עדיין ברשותם היא משום שהוא לא עובד עם המימשק של אטלנטיס. בפעם השנייה שהם הניחו את ידם על ZPM, הם הופרדו ממנו בכח ע"י חבורת פנאטים דתיים. ומלבד זאת, שאפרד תמך במארה בסכסוך על ירושת הכס; טאיוויס ז"ל הוא המתחרה של מארה על הכס, ומסיבה זו בלבד, שאפרד השאיר אותו בתא. טאיוויס ז"ל גם הרגיז אותו קודם - ומסיבה זו, שאפרד נטה יותר לתמוך במארה ולא בטאיוויס ז"ל (טאיוויס כבר בטח 'טוהר' כששאפרד וויר ניהלו את השיחה שלהם). ושלישית, שאפרד מוצג מכלתחילה כטיפוס מרדן ומתקשה להסתדר עם סמכות - טאיוויס הוא בדיוק סוג האנשים שאדם כמוהו יתעב (הסיבה היחידה לכך שאיננו רואים את הצד הזה באופיו היא שההיררכיה הפיקודית מסתיימת בו. סביר להניח שאם באטלנטיס היה מפקד אמיתי, האופי של שאפרד היה מסבך אותו בצרות עם אותו המפקד). הם די קברו את האפשרות לחלץ מידע מהעיר הזו על ידי השבתת ה-ZPM שלה. הם יכולים להחזיר חלק ממנה לחיים באמצעות מקור כח מתאים כמו שעשו לאטלנטיס המקורית בסוף העונה הראשונה אבל זו כבר עבודתם של מדענים אמיתיים ולא של יחידת הקומנדו של שאפרד (ומכאן שאנחנו לא נחזור לעולם הזה). ולגבי בעיית הרפאים, כוכב הילדים לימד אותם שהרפאים אינם אוהבים לעבוד קשה בשביל להשיג את הטרף שלהם. אם הרפאים עזבו את העולם הזה ולא השמידו אותו, הם לא ישובו לעולם הזה, אלא אם כן, הם יגלו שמערכות ההגנה שלו כבר לא עובדות.

subatoi

New member
אני דווקא

זוכר לא מעט ויכוחים בין וויר לרודני, ולא רק ביניהם לגבי אם לקחת ZPM שמגן על אנשים בכוכב מסוים, ויעזרו לי אנשים שזוכרים יותר ממני איפה ולמה זה היה. תמיד היתה התנגדות (ובצדק) לדבר כזה. אני די בטוח שהם לא לא-לקחו את ה-ZPM של הילדים בגלל שהוא לה היה מתאים למימשק של אטלנטיס. כולה "בטריה", לא צריך מימשק מסוים. מה גם שכל הבטריות זהות, לא? מה שונה זו של הילדים מזו של אטלנטיס? ולגבי המשפט האחרון שלך, שמתקשר יופי למה שבדיוק כתבתי - איך הריית' ידעו שההגנה לא עובדת אם הם לא ינסו? סביר להניח שאם הם כ"כ רעבים כמו ששמענו לפעמים, הם הולכים לבדוק מדי פעם (שולחים איזה ריית' מסכן) כוכבים שהם יודעים שיש בהם אוכל. או משהו כזה.

סלמאק

New member
לגבי ה- ZPM מהכוכב של הילדים:

הם לא יכלו להשתמש בו כי הוא היה גמור מכדי לשמש אותם באטלנטיס, כמו שסוללה שלא מספיקה כדי להזין את הדיסקמן, עדיין מספיקה לשלט של הטלויזיה, כי הוא צורך פחות.

subatoi

New member
ואם היא היתה מלאה?

היו לוקחים אותה? הרי היו צעקות על הנושא הזה, ולא פעם אחת, לא?

סלמאק

New member
אין לי מושג, אבל רודני לקח אותו מלכתחילה, לא?

הוא לקח את ה- ZPM ובדק אותו, ואז הוא גילה שאין לו שימוש בו. אם אני זוכר נכון, הוא הציע (למרות שהיו התנגדויות) לשכן את כל הילדים באטלנטיס.

subatoi

New member
אבל היו צעקות עליו כל הפרק, לא?

של "אסור לפגוע בהגנה של הילדים רק בשביל להגן עלינו" ו"זה נורא אנוכי" ודברים כאלה, לא? והיה דיון על זה בעוד איזושהי פעם, אני חושב. רק אני זוכר את זה, או שאני זוכר לא נכון? מוזר
לומשנה.

1Life1Death

New member
נמאס כבר ממה שעשו מרודני

הכל נהיה אותו דבר יש בעיה ורודני הגאון פותר אותה זה משעמם העלילה חוזרת על עצמה חסר גיוון

למעלה