SGA 02X13 - Critical Mass שרשרו!

סלמאק

New member
"One ring to rule them all"

subatoi

New member
זה יהיה פדיחה

לומר שלא ראיתי את הדלמטים, ולא את שר"ה, אז פשוט הבנתי מה הוא רצה בלי זה? (ואני לא זוכר שבספר של שר"ה היה כזה קטע...)

Oradea

New member
פדיחה שלא ראית את הדלמטים!!

לא ייאמן! סתם, לא... האמת היא שכל עוד הבינו על מה מדובר, זה הכי חשוב. בספר באמת לא היה כזה דבר, זה פשוט מה שפיטר ג'קסון, הבמאי (שהדעות עליו חלוקות) החליט להוסיף לסרט השלישי, כנראה כדי לגרום לסרט להיראות יותר טוב (וגם על זה הדעות חלוקות). לדעתי, זה היה קטע מעולה, אפילו שלא היה אותו בספר (האמת היא שכחושבים על זה, קשה להסביר כזה דבר בספר, זה קטע מאד ויזואלי). אבל הכי נחמד זה שהוא התחיל עם הדלמטים והתפשר על "שר הטבעות", בידיעה שכולם שם יבינו על מה הוא מדבר.

subatoi

New member
איזו הודעה הם מעבירים שם?

באיזה הקשר של העלילה (סתם כדי לדעת איפה לשייך את זה לספר, בגדול)?

Oradea

New member
אז ככה...

בספר, רוהאן מגיעה לעזרת גונדור בקרב הגדול מול סאורון, כדי לסגור עניין אחת ולתמיד, גאנדאלף עצמו מגיע לשם לפניהם עם פיפין. בסרט, יש את המשואות. ג'קסון (שיהיה בריא) החליט שכדי לגרום לכך שרוהאן תעזור לגונדור, מינאס טירית צריכה לבקש "עזרה" (כאילו שהצל הוא לא הסבר מספיק טוב) בעזרת משואות גונדור. לדעתי זה מיותר, מכיוון שזה ברור לגמרי שכל עמי המערב צריכים להילחם. זה ברור שהטובים רוצים להתאגד נגד הרעים, ובסרט הם עושים טובה לאנושות שהם עוזרים, תרתי משמע... אמנם כל הקטע מיותר, אבל רק בשביל הצילומים המדהימים כדאי לראות את הקטע הזה.

eleli1

New member
איך גילו ש"החבלן" הוא קולדוול?

אולי לא שמתי לב, אבל לא תפשתי איך גילו שהאשם הוא קולדוול? מישהו מוכן להסביר, בבקשה. וכמה זמן הוא כבר גואולד? ואם הוא גואולד - למה הסכים ל"סכן" את דדלוס כדי להעביר את מסר האזהרה לאטלנטיס? הרי היה יכול לדחות את ההצעה של האסגרד, ואז אטלנטיס לא היתה מקבלת את האזהרה, ותוכניתם של "הנאמנות" היתה מצליחה. מישהו יכול בבקשה להסביר?

סלמאק

New member
טוב, אחד אחד:

איך גילו שקולדוול הוא הגואולד: גילו מחיפושים ביומני הספינה שהוא עשה מס' שינויים והעביר מסרים ועשה עוד כלמיני דברים שרק המחבל יכול היה לעשות, והכל היה מהיוזר שלו. כמה זמן הוא כבר גואולד: לא כ"כ שמתי לב איפה זה מוזכר, אבל אני מניח (מהרושם שקיבלתי כבר בצפייה הראשונה שלי בפרק) שהוא היה גואולד מאז הצטרף למשימה אל אטלנטיס. זה הסיבה שהוא כ"כ חשק בתפקיד של מפקד המשלחת, וזו הסיבה שהוא היה כזה פוץ כל הזמן, החל מעכשיו הוא אמור להיות נחמד יותר וכו'. לגבי השאלה השלישית: וואו, שאלה טובה. אם הייתי צריך לנחש, אני מניח שהסיבה לזה היא שהוא היה מוכן באותו הרגע לעשות הכל כדי לא לחשוף את הכיסוי שלו, את אטלנטיס אפשר להפיל בהזדמנויות אחרות (במיוחד בידיעה שבכל מקרה יש לו את תוכנית הגיבוי של אות המצוקה לספינות הרפאים, דבר שאמור לגרום לאנשים לחבר שוב את ה- ZPM בשביל ההסוואה, ובכך להביא ליידי עומס היתר המיוחל).

gandal

New member
פרק נחמד מאוד...

רק שתי הערות - היה לי מאוד מוזר שהפיקוד בכדה"א לא חייג לאתר אלפא או משהו רק בשביל למנוע חיבור בין השערים בארץ ואטלנטיס (הרי כך לא יווצר קשר בין השערים, והם יכולים "למשוך" כ-40ד'). אמנם כך לא היה נוצר המתח של הרגע האחרון כשרודי אומר לעצור אבל המדענים בכדה"א אמורים לחשוב על זה (בשביל זה משלמים להם :p)... השירה של טיילה קצת לא התאימה לי. אמנם היה משהו יפה במילים ובקצב לפסקול, אבל השירה עצמה לא התאימה... יניב

ayan2

New member
והיו עוד כמה דברים

חוץ מהשירה של טיילה. נרגעתי קצת מאתמול, אז חזרתי לכתוב על כל השאר
אין דבר כייפי יותר מאיחוד בין שתי התוכניות. כשמערבבים בין אטלאנטיס ו- SG1 הכל נראה גדול יותר, אמיתי יותר (למרות שזה מעט קלוש ועלוב להזכיר את סם ולא להראותה כשדי ברור שזה היה יקר מידי להביא אותה להופעת אורח, לא?) מה שכן, הרגשתי שהייתה טונה של אינפורמציה לקלוט במהלך הפרק ולא ממש קלטתי
יש פצצה? איך? איפה? אין פצצה. לא באמת. רק עומס יתר. אין הסוואה כל הזמן. מה?! אין הסוואה כל הזמן?!
יש סוכן. גואלד. לא גואלד, אדם. בסוף זה קולדוול בתור גואלד. אבל...ממתי הוא גואלד? אהבתי את הקטע שרודני קולט את המסר מהארץ ובשנייה האחרונה הוא צועק לעצור. אהבתי את רונאן שואל מה זה גואלד (קצת הזכיר לי אותי לפני עשר שנים כשלא ממש ידעתי איך מבטאים את זה נכון
), כאילו, דה? הוא לא קרא קצת מהארכיון של המשימות? (כן, טוב, הוא באמת לא נראה לי הטיפוס שיישב לקרוא...מתוק...
) הקטע עם שר הטבעות היה כמובן ענק. בסוף הפרק נשארתי בתחושה שיש עוד הרבה מה להסביר על כל הקטע של קולדוול-הופך-לגואלד, הקשר לנאמנות וכו'. מקווה שיהיה המשך לכל זה ושהסבר יבוא. ומילה אחרונה על טיילה ועל השיר שהופיע פתאום משום מקום - אני חושבת שהיה מספיק להביט על פניו הנבוכות של בקט כשהיא התחילה לשיר כדי להרגיש כמה זה לא קשור ולא שייך ו...מביך
וזהו. בגדול.

סלמאק

New member
זו נקודה למחשבה...

בוא נגיד שאנחנו לא יודעים שהם לא עשו את זה...
אולי הם כן חייגו לאנשהו כדי למנוע חור תולעת נכנס, אין לדעת. העיקר שאנחנו נשארנו במתח

gandal

New member
למעשה אנחנו יודעים שלא עשו זאת...

מכיוון שהמדען בפיקוד (ד"ר לי אם אינני טועה...) אמר שלא ניתן לעשות עוד דבר מלבד שליחת האזהרה, וקיוו שההודעה תגיע בזמן, אך ידוע כי דחייה של 40ד' תיתן מספיק זמן ביטחון כדי להציל את המצב ולכן אני מסיק שלא חשבו על האופציה הזו... וכמו שהסכמנו - ניסו ליצור מתח... (אפשר להמציא איזה הסבר שהשער מתחבר לשבריר שנייה ואז מתנתק אם "תפוס" בצד השני, ואז האות עלול לעבור מהמשדר לאטלנטיס, אם ממש נחפש סיבה :p) יניב

eleli1

New member
תוקם לאלתר ועדת חקירה !!

לבדיקת מחדלי הנהגת אטלנטיס !! הנושאים העיקריים הדורשים חקירה: 1. מחדלי הדרג המדיני (ויר), שהסתמכה באופן עוור על אנשי הצבא הבכירים - ללא בדיקה. יתרה מזו, היא אף אישרה לענות את קוואנו, האופוזיציונר היחיד שהעז לבקר אותה בגלוי. 2. מחדלי הדרג הבטחוני (שפרד ואיש הבטחון הפנימי), שלא וידאו נוהל בדיקת גואולד לכל הבאים לאטלנטיס. 3. מחדלים בעיכוב חקירת החשודים - שיחות תשאול (ואף ענויים פיזיים - בניגוד לפסיקת בג"צ) במקום הזרקת סמי אמת. 4. מחדל של הגואולד, שלמרות תחכומו נתפס בשל טעות אוילית, שכל האקר מתחיל היה נמנע ממנה. 5. מחדל של טיילה, שפצחה בשיר (יפה כשלעצמו) ללא כל קשר לעלילת הפרק. 6. מחדל של כותבי הסידרה, שסיפקו לנו פרק עם עלילה מופרכת בעליל. חברי הפורום, שאכפת להם מאטלנטיס ומעתיד הסידרה, מתבקשים לבוא להפגין ליד הסטארגייט הקרוב. עוד נושא לועדת החקירה: דווקא כשאני מנסה לשלוח קריאה זו אני מקבל הודעה "אין סשן". זו ההוכחה, שההנהגה מנסה להשתיק ביקורת ולמנוע חקירת המחדלים ...

ayan2

New member
../images/Emo2.gif סטארגייט קרוב? יש סטארגייט קרוב? איפה??

eleli1 כתבת הודעה מבריקה
אהבתי כל מילה וזה יפה שאתה לא נכנע לניסיונות ההשתקה!
מה שכן, עליינו להפיק לקחים מארועי היממה האחרונה ולא להיסתפק בפחות מוועדת חקירה ממלכתית
זהו. יוצאת בצעדה לכיוון הטארגייט הקרוב למקום מגוריי!

סלמאק

New member
../images/Emo6.gif איזה קטע!

בדיוק כתבתי באחד המסרים האישיים (בהקשר אחר) על דו"ח וועדת וינוגייט! פתאום אני רואה שהחקירה כבר החלה... חברים, נתראה בהפגנה! (אני אהיה ליד ה- DHD
)

kinspirit

New member
האם אני היחידה...

שכאשר העיניים של הבחור זרחו והוא חטף מכות קיוותה שזאת היא הפעם היחידה שהיא תראה אותו בסדרה?

ayan2

New member
את מתכוונת לקולדוול?

רצית שזו תהיה הופעתו האחרונה? אם התכוונת אליו, אני חושבת שיש לו עתיד חיובי מפני שכתבו פה שכנראה הוא היה גוואולד מאז הפציע בתוכנית עם הדדלוס ולכן היה כל כך לא נחמד. עכשיו, משהוציאו ממנו את הגוואולד (ובתקווה שלא פגעו לו בתהליך במח
) הוא אמור לעבור שינוי אישיותי מסויים לטובה
אז אולי כדאי שישאר? ואם לא התכוונת אליו, תתעלמי ממה שכתבתי...

למעלה