SG1 10x05 Uninvited

subatoi

New member
SG1 10x05 Uninvited

שוב אני פותח את השרשור, מסתבר... 1. סוף סוף, אחרי עונה ורבע, בו ברידג'ס קיבל יותר משתי דקות בפרק, הגיע הזמן. מצד שני, גם דון ס. דייויס לא ממש קיבל הרבה זמן מסך, וגם לא הגיע. מצד שלישי, לדיוויס היו 7 עונות, לברידג'ס יש רק שתיים, אז אין זמן. 2. (עוד) פרק בלי דניאל. 3. בדיחה על דיק צ'ייני וסיפור הירי שלו. 4. המפלצת המצוירת לפעמים נראתה סבירה, ולפעמים ממש מזעזעת. 5. קרטר לא זכה לפקד על SG1, אבל לפחות היא ממלאת-מקום-ממלא-מקומו-של-לנדרי. גם זה משהו בימינו. 6. סה"כ פרק נחמד למדי, ששילב די יפה בין הסיפור הראשי לסיפור המשנה.

kinspirit

New member
מי אמר שאני כאן...

זאת סתם פאטה מורגנה...
ועכשיו לתשובה - דבר ראשון, ד"ר לאם זה לא הוא אלא היא - הבת של לנדרי. כנראה שבעקבות הנתק מאבא שלה (כמו שהבנו מהפרקים הראשונים) היא אימצה את השם נעורים של אמא שלה או משהו כזה. דבר שני, כמו שאמרו פה לפני, מייקל שאנקס ביקש חופשה מכמה פרקים בגלל שאשתו עמדה ללדת את בנם השני... מה שאומר שד"ר לאם שלנו היתה בחופשת לידה
והם דווקא תרצו את זה די טוב - כאילו הביאו מישהי שמתמחה בדברים האלה (לנדרי אמר שהיא עובדת באזור 51) כדי לחקור את היצור. והם הזכירו את ד"ר לאם כרופאה הראשית... מה שאומר שהקונטינואיטי שלהם מרגישה די טוב, תודה על ההתעניינות

Freemee

New member
וואי איזה מגניב ../images/Emo13.gif

זה פעם ראשונה שאני שומע שמייקל שאנקס נישא ללקסה דואיג
איזה מגניב ששני שחקנים שמשחקים באותה סדרה נשאו. דרך אגב הם נראים זוג נפלא ביחד! כבר שני ילדים
פשוט מעולה. משפחה לתפארת. ד"א הם הכירו בשנת 2000 באנדרומדה אבל אחרי זה מסתבר שלקסה שיחקה ב SG-1, בטח למייקל יש חלק לא קטן בזה
בקיצור יפה לראות שגם במציאות יש ל STARGATE SG-1 אהבה. לפחות זה יש לנו מהעונות ה9-10, מה טוב

Freemee

New member
מה הולך כאן?!?

אני מגלה היום דברים חדשים על מייקל שנקס. הוא חי עם Vaitiare Bandera? לא ידעתי שהוא היא נשוי גם לה ויש להם ילד. ממש קשרי משפחה יש בסטארגייט חח. איזה מגניב שהיא שיחקה את אשתו בסדרה וגם היא הייתה אישתו במציאות
מעניין למה הם התגרשו... אבל מייקל לא נשאר הרבה מאחור וכבר השיג לו את לקסה דואיג היפהפיה
סה"כ 3 ילדים לא רע.

kinspirit

New member
אוקיי, קצת סדר בדברים ../images/Emo8.gif

מייקל הכיר על הסט של סטארגייט את השחקנית ששיחקה את ש'ארי והם היו בקשר. נולדה להם בת (שאפילו ראו אותה לשנייה באחד הפרקים של סטארגייט SG1, בעונה התשיעית) אבל הם מעולם לא התחתנו. אחרי זמן מה הם נפרדו. כאשר מייקל התארח באנדרומדה לראשונה (הוא היה בשני פרקים) הוא הכיר את לקסה והם התאהבו. איתה הוא אכן התחתן והספיק להביא כבר שני ילדים. הליהוק שלה לסדרה היה (לטענתם בכל מקרה) לא בעקבות או בזכות הקשר שלהם ואפילו להפך, מייקל טען כי כאשר הוא שמע לראשונה על זה שמביאים את אשתו לסדרה הוא דאג מלעבוד איתה על אותו סט לאורך זמן רב (יש שטוענים שזה לא טוב לעבוד עם בני זוג). סתם בשביל הסדר

Freemee

New member
תודה! ../images/Emo8.gif

מצד אחד חבל לי שמייקל ווואיטר (מה זה השם הזה
בהנחה שאני הוגה אותו נכון) נפרדו ככה ועוד הולידו ילד מחוץ לנישואין.. מצד שני מייקל ולקסה אכן זוג יפהפיה. אפשר לעשות בו הקבלה בקשר של דניאל עם ש'ארי לקשר של מייקל עם וואיטר בעצם העובדה שבסדרה היא מתה אבל במציאות הם נפרדו.. ובאמת שהיה להם ילד גם בסדרה

aerynsun

New member
קצת על מייקל בקון האחרון

מייקל הוא מדבר גם על לקסה אשתו וגם על שאר הפרויקטים שלו. וגם קצת על קלאודיה בלאק (וואלה)

אה.. איזה מבולבלת אני... ../images/Emo13.gif

אז רגע, בפרק האחרון ראינו עוד ד"ר, גבר, שעבד על משו עם קרטר, אם אני לא טועה... איך קוראים לו? האמת, שבדר"כ הוא עובד עם קרטר על דברים מדעניים... :-S

עליס1

New member
כן,פרק נחמד..

כנראה עשו אותו בצורה כזו.. לפחות את הסוף (רגוע וחביב.. בלי לחשוב יותר מדיי "איפה האוריי ומה עם מהלחמה.." כדי שנעבור בכיייף וסבבה לפרק!!! ה- 200 בשבוע הבא!!!

adili6

New member
אני דווקא...

די אהבתי... 1. כן ראו אותו די הרבה בפרק וגם היה נחמד 2. לדניאל לא היה בדיוק תפקיד בפרק כי לא בדיוק היה לו מה לעשות שם...אחרי הכל הוא ארכיאולוג ולא היה שם מה לחקור... 3. נייס...איך צחקתי...אחי עושה לי:"איך את צוחקת מהשטויות האלה" אווףף...עזוב אותי טוב? לך..לך תראה את הכדורסל שלך.. 4.גם כן פיקוד...מה היא כבר עשתה?? הפילה על טיאלק ללכת עם ואלה לכוכב הזה?? סצנה נחמדה כשהוא עליה..בחיי היא נראית חצי ממנו... 5. אני דווקא חשבתי שהוא יותר מנחמד...אולי בגלל שבפעם הראשונה הבנתי משהו...אבל זו רק אני כי לא ראיתי את עונות 5-9 (כןן..כן...אני הורסת לעצמי..סקרנות...אנשים לא מתים ממנה...רק חתולים..) 6. אהבתי את הסצנה האחרונה...עם הפוקר...אכלת אותה טיאלק לכוכבת הבלתי מעורערת של סטארגייט (כמובן בגלל היעדרותו של ג'ק) 7. עכשיו נותר לחכות לשבוע הבא...פרק 200... במאחורי הקלעים אמרו שהוא אחד הטובים ואחד הכי כיפיים לעשייה...בלי ספוילרים לעלילה כך שגם מי שלא ראה את שאר העונות יכול להירגע ולצפות בו..
ג'ק סוג של חוזר רק לפרק הזה...אז לאוהביו(מי אמר אני ולא קיבל?? אנייייי) זוהי ממש הקלה..וסוף סוף נראה איך RDA נראה...זה צולם ב-2007 אז זה דיי עדכני...

subatoi

New member
2. לא חסרים פרקים שלא נגעו בארכיאולוגיה

ודניאל הופיע בהם...

aerynsun

New member
דניאל לא היה

כי מייקל שאנקס ביקש לא להיות בעונה עשירית שני פרקים או שלושה לא זוכרת בדיוק כמה. משום שאשתו לקסה ילדה את הילד השני שלהם והוא רצה להיות איתה. איזה מושמוש הוא.

kinspirit

New member
אז זהו

שבצפייה ראשונה, אי שם לפני שנה נראה לי, הפרק די שעמם אותי. אבל בצפייה שנייה היום זה לא היה כל כך נורא (נראה לי שפשוט הספקתי מאז להתרגל למיטשל ולנדרי... להתרגל, לא לאהוב או משהו כזה). מאוד סקרן אותי היחסים של הצוות עם הגנרל החדש... המונד היה סוג של אבא בשבילם, יחסים הרבה יותר חמים וקרובים. תמיד היה את הקטע של "הוא המפקד" והכבוד שנלווה מכך, אבל היה גם הרבה מתחת לפני השטח. אחר כך באה וויר לתקופה מאוד קצרה והיחסים היו בעיקר יחסי כוחות של "לך לא מגיע להיות כאן, את לא משלנו" ואחר כך ג'ק אבל זה כבר לא נחשב. ועכשיו עם הגנרל החדש, משהו ביחסים ביניהם חורק מבחינתי. זה בעיקר תחושה שהוא המפקד שלהם, והם די מפחדים ממנו. זה לא רק מיטשל (שבפרק הזה נראה לי קצת הגזימו עם הקטע של הפחש שלו מלנדרי), אלא גם בקרטר וטיאלק רואים סוג של רתיעה שכזו, לא רתיעה שמגיעה מכבוד אלא יותר רתיעה ממישהו בעל דרגה גבוהה יותר. וזה חורה לי, כי אני רגילה לקשר שהיה להם עם המונד כל השנים, וזה היה משהו אחר לגמרי. אפילו הקטע בסוף עם הפוקר נראה מעושה - בהתחלה הוא לא הסכים בכלל להצטרף אליהם, קטע סנוביזי קצת ואז הוא כן הצטרף אליהם אבל זה עדיין לא הסתדר לי. סתם מחשבות שעלו לי בזמן הצפייה בפרק
נ.ב. סקובי - איך לא הזכרת את ההקבלה בסוף הפרק לפרק הסיום של "הדור הבא"?!

subatoi

New member
בקשר ליחס אל לנדרי

היתה קצת הגזמה בפרק הזה, אבל בסה"כ זה קצת הגיוני שיש דיסטנס כזה. עם המונד הם "גדלו" במשך 7 שנים, ככה שבסופו של דבר אנחנו זוכרים תחושה משפחתית. זה לא היה ככה מההתחלה, וצפייה בפרקים של עונה 1 בימים אלה יכולה להדגים את זה טוב מאוד לבעלי הזכרון החלש (כמוני
). לנדרי הוצנח אליהם מבחוץ, אין להם מספיק רקע איתו כדי להרגיש קרובים אליו. למרות שהוא יותר מתבדח מאשר המונד, הם עדיין כנראה מרגישים מרוחקים. הפוקר בסוף - תאמיני לי שזה מיד קפץ לי לראש (אגב, גם הקטע של התולעים שנמצאות רק בתוך המכשיר הזה הזכיר לי את הפרק עם בארקלי והתולעים במשגר, שאני לא זוכר את השם שלו כרגע, וזה אומר משהו
). אבל החלטתי לוותר הפעם ולחסוך לפורום הזה את מב"כ (
). מה גם ששם זה היה פרק אחרון, ופה זה היה סתם פרק באמצע עונה. וגם דניאל היה חסר פה. אבל כן, זה נתן אסוציאציות מאוד חזקות

kinspirit

New member
צודק, אבל בכל זאת

שוב, אולי זה בגלל שקשה לי כל כך להתרגל לדמות של לנדרי, אבל גם בעונות הראשונות של הסדרה הדיסטנט שלהם עם המונד לא היה כמו שהוא כאן עם לנדרי. עם המונד הם היו פחות רשמיים ויותר מרשים לעצמם להגיד מה שהם באמת מרגישים וחושבים (טוב, היה להם את ג'ק כמודל לדוגמה) ואילו עם לנדרי יש סוג של ריחוק/פחד שכזה בכל פעם שהם מדברים איתו. לפחות ממה שאני מתרשמת. מצד שני, עושה רושם שלנדרי עצמו יוצר הרבה יותר הרגשה של "מפקד" מאשר המונד היה, שוב, בגלל הגישה השונה שלו לחברי הצוות (אב לעומת מפקד), אז יכול מאוד להיות שזה פשוט נובע מכך.

Enderew

New member
Hamond of Texas

לדעתי זה אומר הכל. "טכסני" זה לא רק תיאור מקום מגורים, זה אומר הרבה על אופי וכאלה. למרות שהמונד לא טקסני קלאסי (הוא לא חבר ב KKK למיטב ידיעתנו), הוא כן דיי טקסני, עם הדאגה למשפחה למשל (פרש מהפיקוד כי איימו על משפחתו), וגם ביחס המשפחתי על הצוות. בנוסף, המונד כן היה מאוד מפקד בהתחלה. ג'ק פשוט לא נתן לו את האפשרות להיות כך. חוץ מזה, המונד מפקד יותר טוב מלנדרי. וג'ק איש הרבה יותר חם ממיטשל.

למעלה