אני חושב שהפרק היה מעולה, בגלל העלילה, בגלל יכולת המשחק המאוד אמינה של אמנדה טאפינג, וגם בגלל שהיא חשפה את הצדדים היותר אנושיים שלה זה העציב אותי נורא ש-טמן לא הצטרף לואלה, ועכשיו הוא ב-ואלהאלה אני כבר מחכה לפרק 14
ממש דאגתי לסאם, הייתי בטוח שהם יחשפו עצמם כדי שהנזיר יציל את סאם בגלל הידע שלה על פעולת המתקן. סוף סוף רואים את צבא האוריי בפעולה רצינית. אהבתי את הפטנט שלהם להוריד פלטפורמה וטבעות כדי לשגר חי"ר. יש פוטנציאל רב למתקן הזה של מרלין, מעניין איך זה יתפתח. טומין הפתיע אותי, חשבתי שהוא יבוא עם ואלה, הוא הסתבך קשות עם הנזיר. בכל זאת יש לי הרגשה שעוד נראה אותו בהמשך. הפרקים האחרונים של הסדרה פשוט מעולים!! אני מקווה שהם ימשיכו ככה.
מעניין אם ימצאו למתקן הזה שימוש באטלנטיס - תחשבו כל פעם שאוייב מסויים ( הרפאים המשכפלים וכדומה ) ירצו לתקוף את אלנטיס הם פשוט יעבירו את כל העיר למימד אחר , ממילא יש להם עכשיו ZPM חדש במקום לבזבז אנרגיה על מגן או לעבור להסוואה , מעבירים להסוואה מוחלטת וכזו שלא יהיה ניתן לפגוע בעיר , דבר נוסף אמרו באטלנטיס שהם נתנו ZPM אחד עבור האודיסי - למה הם לא השתמשו בו כדי להעלים את כל הפלנטה ?
350 - HDTV רגיל, כדי שייכנסו שני פרקים ל- CD אחד. (בסביבות ה-)700 - HR-HDTV, האיכות הרבה יותר טובה, מתאימה לעריכות וידאו באיכות גבוהה ולהקרנות במסך ענק. אם אתה צופה רק במחשב- לא תרגיש בהבדל. זה שימושי למי שמעוניין לשמור את הפרקים לצפייה ביתית (במיוחד במערכת קולנוע) ואין לו בעיה עם שטח אכסון.
אני מבקש את ה- 350. ה- HR (שד"א, הוא לא תמיד בדיוק 700, לפעמים פחות) כבד לי מדי, פרק אחד ב- CD זה טיפה מוגזם ותופס המון מקום. אבל אם אתה מרגיש בהבדל, ואין לך בעיה של מקום (וכפי שהבנתי, גם לא של דודה איטית, ולא מזיקנה), אז תבקש ממנה את ה- HR, זה בכל מקרה זמני אצלך.
בעקרון מה שאמרתם זה נכון. אם אתה רוצה להציג על מסך גדול יותר, לך על איכות גבוהה יותר, אבל.. ה350 זה לא HDTV. כל הגרסאות בסופו של דבר זה ממקור HDTV אך ה350 זה XVID רגיל, הHR זאת איכות של 1080p שזה מתחיל להיות כמו איכות שמשדרים בממיר טלוויזיה שתומך ב HDTV וטלוויזיה שתומכת בזה ואז מתחילים להגיע לאיכויות הממש גבוהות שזה 720p שזה 1400 מגה לפרק (YES משדרת HDTV באיכות כזאת בחלק מהערוצים) והאיכות הכי גבוהה כיום זה 1080i שזה בסביבות 2.5 גיגה לפרק! זה שהם כותבים HDTV זה רק אומר שזה המקור אך לא התוצאה.
שאלה לי. הפרק הלפני אחרון שראיתי היה 11 והוא נגמר בזה שג'קסון מנסה להלחם באורסיי עם הכוחות של מרלין ואז היה טו בי קונטיניוד. הפרק שראיתי היום זה הפרק בו הם מגיעים לכפר עם המכשיר ומעבירים או לפחות מנסים להעביר את כולם ליקום מקביל שכזה. קמרון גם אמר לסם שמספיק שהם איבדו את ג'קסון ובלה בלה בלה. מה הולך פה? פיספסתי פרק? מה קרה לג'קסון?
הבריטים שוב מבלגנים את סדר השידורים של הפרקים. הפרק ששודר אתמול הוא למעשה פרק 14 ולא 12 ומכיוון שיהיו עוד שינויים בסדר השידורים, צריך להתחיל להתייחס לפרקים בשמם ולא במספרם. פרק 12 האמיתי לו אנו מחכים נקרא Bounty. הפרק ששודר אתמול נקרא Line in the Sand. בהורדות הוא מצויין כפרק 12 אבל הוא פרק 14. הנה טבלה שמשווה בין הסדר הנכון של הפרקים (US) לבין סדר שידורם הנוכחי (UK): US: Ep. 11 - The Quest (2) UK: Ep. 11 - The Quest (2) US: Ep.12 - Bounty UK: Ep.12 - Line in the Sand Ep.13 - The Shroud Ep.13 - The Road Not Taken Ep.14 - Line in the Sand Ep.14 - The Shroud Ep.15 - The Road Not Ep.15 - Bounty שאר הפרקים זהים בין ארה"ב לבריטניה. שימו לב שפרק 12 האמיתי- Bounty - ישודר בבריטניה כפרק 15, אז אלה שלא רוצים להרוס לעצמם את הקליפהאנגר של פרק 11צריכים לחכות שוב.
כמו הסיפור שהיה בקנדה, הסדר של הפרקים בארה"ב הוא סדר ההפקה ולא הסדר של העלילה. אני ראיתי כבר את הפרק הזה והוא בהחלט המשך של פרק 11. אני גם קראתי את התקציר של הפרק BOUNTY והעלילה שלו לא יכולה להיות המשך ישיר של פרק 11 אז הסדר של השידור באנגליה הוא כן נכון.
אז למה אין שום התייחסות מצד חברי SG1 והג'נרל לעובדה שג'קסון לא חזר? נראה לך הגיוני שג'קסון נלקח ואף אחד לא ידבר על זה בכלל בפרק הבא? אתה אומר שקראת תקציר של BOUNTY ולא יכול להיות שזה המשך של 11. למה לא בעצם? למה שפרק 12 לא יהיה פרק בעל עלילה משלו שעומד בפני עצמו ורק בהתחלה תהיה שיחה בין SG1 והג'נרל לגבי גורלו של ג'קסון? הרי שיחה שכזו, שלא ממש תהווה מרכיב חשוב בעלילת הפרק, לא תופיע בתקציר מן הסתם. בעקבות דבריך ראיתי את הפרק ואני חייב שלא להסכים איתך. לא יכול להיות שזה הפרק שבא אחרי 11. בלי התייחסות לנושא ג'קסון ובלי שום אזכור של הפריט של מרלין (לא בתקציר הפרקים הקודמים או סתם בשיחה בין הדמויות), כאילו אני אמור לזכור את הפריט מעונה 9. אני מוכן להתערב בפרק שעדיין לא שודר - פרק שאמור להיות לפני Line in the sand - מחזירים את הפריט הזה לעלילה ומזכירים לנו במה מדובר.
בפרק BOUNTY דניאל ג'קסון מופיע כאילו לא קרה כלום. זה פשוט מדלג על הפרק שבו הוא חוזר אחרי שקורה לו משהו יוצא דופן (אני לא ארחיב למקרה שאתה לא יודע). אולי LINE IN THE SAND הוא לא המשך ישיר של פרק 11 כי באמת זה קצת מוזר שהם לא הזכירו את דניאל ואת המתקן של מרלין (למרות שזכרתי אותו) אבל בכל מקרה BOUNTY הוא בטוח לא פרק 12.
ואני צודק. באתר GATEWORLD http://www.gateworld.net/sg1/s10/index.shtml ובאתר הזה http://www.geos.tv/index.php/listdates/stg/10 וגם בויקיפדיה ובכולם מופיע סדר הפרקים, ואכן LINE IN THE SAND הוא פרק 12.