Sexism in the Gay Rights Movement

ro99

New member
סערה בכוס תה?

אני חושבת שאם יש פה באמת עניין של סקסיזם, כפי שהכותבת טוענת, אז האשמה אצל שני הצדדים. אני לא מתיימרת להיות מומחית בנושא והידע שלי הוא בעיקר אנקדוטי (וגם שלה, נראה לי... מכירה הרבה אירגונים שזה לא כך), אבל ללסביות יש לעיתים קרובות נטייה ל-separatisim. זה אומר שהן מעדיפות אירגונים נפרדים שלהן ואולי זה גם משפיע בצורה עקיפה ע"י כך שזה קובע את טיב המועמדות. בנוסף לכך, שוב מנסיון, אם שמים לסביות והומואים ביחד באירגון, במוקדם או במאוחר רבדים שונים יתחילו ללכת מכות. אבל אני סתם צינית.

TrigATUSA

New member
אני נוטה להסכים שמדובר בסקסיזם

אבל מצד שני, מי תורם את הרוב המכריע של הכסף לארגונים אלו? אני מנחש במדובר בגברים לבנים מהמעמד הבינוני ההנהגה של אירגונים בדרך כלל משקפת את התורמים הגדולים

eig

New member
יש לי בעיה עם הגדרה הזו

כאשר אנחנו אומרים סקסיזם, אנחנו מייד מקשרים את זה לסקסיזם הסטרייטי המוכר מכמעט כל רובד שקיים בחברה. אבל כשמדובר בהומואים ולסביות...אמממ...how to put it down.... לא נראה לי שזה מסקסיזם...זה פשוט מחוסר מוחלט של קשר בין השניים. כמה שגברים סטרייטים מתקשים להבין נשים סטריטיות ולהיפך זה עוד מצב אידיאלי לעומת היחס בין הומואים ללסביות. שתי הקבוצות נמצאות תחת אותה כתגוריה חברתית מכיוון שהן מנהלות את אותן מאבקים חברתים... ולא מכיוון שהם מרגישים אחים בדם. אם נשים את האמת על השולחן הקשר בין לסביות להומואים מקרי לחלוטין ואלה לא יבינו את אלה לעולם. על אחת כמה לנהל יחד משהו..שלא נדבר על אירגון של אנשים. תראו לי הומואים ולסביות שיכולים להסכים על שיטת ניהול אחת. כמובן שכרגיל המניע שלי להודעות פה הוא הרבה ציניות ... אבל גם מעט אמת

TrigATUSA

New member
במונח סקסיזם אני מתכוון

אימוץ סטטיראוטיפים שליליים המבוססים על מגדר כאשר שומעים קבוצה של הומואים מדברת על כמה לסביות הן "רגשניות ואי רציונליות" כדי להבין שהסטיריאוטיפים מהחברה הסטרייטית דילגו ישר לתוך הקהילה הקווירית מעבר לאי ההבנה הכללית שקיימת לפעמים, יש סידרה של דיעות קדומות ואגב, אני דווקא חושב שיש בין קווירים שונים הרבה משותף מעבר למאבק הפוליטי. אני בוודאי מוצא הרבה יותר הבנה ושפה משותפת הרבה פעמים עם חברות לסביות או טרניות מאשר עם חברים סטרייטים

odedee

New member
דווקא כמה מחברי הטובים ביותר ...

הן לסביות. וגם פה בפורום אנחנו מצליחים להתקיים יחד לא רע. לדעתי המשותף גדול מהשוני, ויש לי לפעמים יותר שפה משותפת עם לסבית מאשר עם סטרייט. ההודעה שלך מלאה הכללות לא מבוססות.

Noile

New member
לא יודעת אם לקרוא

לזה סקסיזם, אבל בעצם מה ההבדל מכל אירגון אחר? גם באירגונים עתירי נשים כמו בתי ספר ואחיות אחוז הגברים בתפקידים בכירים גבוה יותר מאחוז הגברים בכלל האירגון. בהרבה מקומות היום אומנם אין אפליה מכוונת אבל אולי עדיין גברים מוערכים יותר על תכונות שעוזרות לקידום?

Nirvana0

New member
כמו מה?

בחברה הסטרייטית נהגו, נוהגים להטיל את האשמה על חוסר זמן, היעדרויות רבות יותר כתוצאה מטיפול במשפחה (ילדים, הריונות וכו). בחברה ההומולסבית ישנן לסביות רבות שאין להן בכלל ילדים, ועדיין לא מגיעות להוביל ארגונים גדולים. אולי החברה הורגלה לראות בראש הפירמידה גבר ולא אישה?

ro99

New member
ועדיין...

לא ידוע לנו אם מדובר בתופעה קיימת או לא. כל מה שיש לנו זו מילה של משהי שאין לי בעצם מושג מי היא ומה הידע שלה בנושא. היא לא מביאה עובדות אלא רק זורקת האשמות. אולי היא צודקת, אבל אני הייתי מתייחסת לזה יותר ברצינות אם היתה מזכירה מספר גדול של אירגונים שבהם זה באמת קורה, וגם לא שוכחת להראות שזה trend מתפתח במקום blip מקרי (אני אסלח לה אם אין לה כוח לצאת לשטח ולראיין אנשים מעורבים לראות איך הם מפרשים את המצב הקיים/לא קיים...). אז כל ההרהורים שלנו על מה גורם לתופעה שאין לנו מושג אם היא באמת קיימת נראית לי קצת תמוהים. (אין לי זמן לחקור את זה בעצמי, אבל עשיתי חיפוש מהיר בארגונים בריטיים ויש שם ה-מ-ו-ן נשים בתפקידים בכירים - החלטתי לעשות זאת כי מכירה אפילו שמות של נשים מובילות, כמו למשל Angela Mason מ-Stonewall שאפילו זכתה ב-OBE על המנהיגות המוצלחת שלה!).

Nirvana0

New member
האמת...

רו, אני לא מתיימרת לידע אבסולוטי בנושא, וגם לא ראיינתי (א)נשים. אבל זכור לי, שקראתי לפני כמה זמן (כבר לא זוכרת מתי ואיפה) מאמר בנושא, שבו היה פירוט (אמנם לא מקיף) של ארגונים גדולים שבראשם עמדו גברים (בעיקר לבנים), ואאל"ט רואיינו אנשים בנידון. אני מסכימה, שהמאמר הזה של הכותבת כאן, לא היה ממצא וחסרים בו פרטים רבים שמאפשרים התבססות או הסקת מסקנות ממצא כלשהי. יחד עם זאת, האפלייה על בסיס המינים ידועה ומוכרת לכל מזה זמן רב בכל החברות (הסטרייטיות) מי יותר ומי פחות. האם זה כל כך מפתיע לראותה גם בקהילה ההומולסבית... ברור שיש ארגונים שבראשם עומדת אישה, השאלה היא האם יש מספיק כאלה. ולא תודה, אני לא מעוניינת לחקור את זה ... למי יש זמן.

ro99

New member
הבעייה שיש לי עם זה

היא שקודם כל הדינמיקה שונה בכל ארץ וארץ כך שמאוד חשוב לדעת בדיוק על איזה מקום מדובר (למשל, בישראל הקטע של נשים סטרייטיות מתחתנות ויולדות ילדים כ-default יותר חזק מבארצות מסויימות, בהולנד אחוזי הנשים בתפקידים בכירים אפסיים בהשוואה לאנגליה, ועוד ועוד - כך שחשוב מאוד לא לערב גורמים של ארץ מסויימת עם consequences של ארץ אחרת). בנוסף לכך, הדינמיקה בחברה הלהט"ב שונה לגמרי מזו של החברה הסטרייטית בגלל ההפרדה הדי חדה שקיימת בין שני ה"שבטים" - אין למעשה מישור משותף קבוע באותו סדר גודל שזה קיים בחברה הסטרייטית (כתופעת לוואי של מערכות יחסים אישיות, מקומות בילוי משותפים בלבד, וכו'). יש גם שם בעיות, אך יש גורמים נוספים שמשחקים שם תפקיד ושאינם קיימים בחברה הסטרייטית. אני אישית לא אוהבת שישר זועקים "אפלייה" ללא לבדוק קודם מה באמת המצב. ועכשיו אני באמת צריכה לחזור לעבודה (טוב, כבר קודם, אבל דחיתי)...

למעלה